husky συμπεριφορά

torres2008

Member
10 Μαρτίου 2019
11
9
Καλησπέρα σε όλους δεν είμαι καινούριος στην παρέα παρακολουθώ τις συζητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια,κάποιοι είστε υπερβολικοί το λιγότερο,κάποιοι απλά εξοργιστικοί στις τοποθετήσεις σας,όλοι όμως είστε πηγή γνώσης πραγματικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ στην συγκατοίκηση με τα ζώα μου (κότες,πάπιες,κουνέλια,σκύλοι,γάτες ενδεικτικά).
Το πρόβλημα στο οποίο θα χρειαστώ βοήθεια είναι το εξής,πρόσφατα κάποιος καλός χριστιανός φόλιασε το θηλυκό χάσκυ ενός φίλου που είχε γεννήσει σχετικά πρόσφατα,νεκρή η μάνα και τα 4 κουτάβια της επέζησε μόνο 1 αρσενικό.
Ο φίλος γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση,ψυχολογικά τερμάτισε,αποφάσισα λοιπόν να αναλάβω εγώ το σκύλο,μίλησα ήδη με κτηνίατρο για την διατροφή κυρίως του σκύλου που είναι 1,5 μήνα,έχω εμπειρία σχεδόν 20 χρόνων σε μια άλλη απαιτητική ράτσα σκύλου τα samoyed γνωρίζω λοιπόν αρκετά καλά τις όποιες δυσκολίες αν και δεν τις θεωρώ δυσκολίες περισσότερο χαρά είναι να χεις ένα 7χρονο 8χρονο κουτάβι στο σπίτι που κάνει κυριολεκτικά του κεφαλιού του!!! όποιος σας πεί οτι μπορεί να τα εκπαιδεύσει πέρα απο 4-5 το πολύ βασικών εντολών τύπου ''κάτσε'' ''βόλτα'' κλπ έχω να του πώ χαχαχαχαχαχα....
Αυτό που θέλω να μάθω κυρίως απο τους γνώστες της ράτσας είναι σχετικά με το γαύγισμα,ισχύει οτι γαυγίζουν ακατάπαυστα χωρίς λόγο για ώρες;
Ο σκύλος δεν θα μένει μόνος το σπίτι είναι τεράστιο και έχει πολλά ζώα οπότε να βαρεθεί δεν παίζει,επίσης η συναναστροφή του με τα άλλα ζώα απο κουτάβι δεν θα τον κάνει επιθετικό αυτό είναι εγγυημένο δυστυχώς όμως ο πιθανός φονιάς της μάνας και των αδερφιών του μένει δίπλα ακριβώς απο μένα (αποδείξεις δεν υπάρχουν να κατηγορήσω κάποιον μόνο ενδείξεις) και δεν θέλω να υποβάλω το σκυλί σε πιθανό κίνδυνο(υπάρχουν εναλλακτικές για το πού θα ζήσει).
Τα samoyed γαυγίζαν κάποιες φορές και έντονα κυρίως ούρλιαζαν χαρακτηριστικό των Βόρειων φυλών ποτέ δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως με την γειτονιά ή με το τον συγκεκριμένο περίεργο τύπο (δεν ανέφερα στην αρχή οτι το πρόβλημα του φίλου μαζί του δεν ήταν τα σκυλιά αλλά κτηματικές διαφορές χρόνων ΑΝ είναι αυτός ο δράστης).
Αυτό με αγχώνει το πόσο θορυβώδες μπορεί να ναι ο σκύλος και θα θελα την βοήθεια απο τους γνώστες κυρίως της ράτσας,ευχαριστώ.

• Like
Reactions: dazo

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το πρόβλημα του πιθανού οποιουδήποτε κινδύνου του σκύλου, στον χώρο διαμονής του, δεν έχει να κάνει πρωτίστως με την φυλή. Εχει να κάνει, με την φύση, των τεράτων που ζουν στο ευρύτερο περιβάλλον του. Εσύ ξέρεις, αν μπορείς να το προφυλάξεις από τον εγκληματία αυτόν. Το σκυλί, σκυλί είναι, θα γαβγίσει. Κανείς δεν μπορεί να σου υπογράψει το πόσο δυνατά και για πόση ώρα. Οσο είναι μικρούλης, μπορεί να το κάνει και σχετικά ανεξέλεγκτα. Οσο μεγαλώνει, θα το βελτιώνει. Αυτή είναι η φύση όλων των σκύλων. Μπορείς να θωρακίσεις τον χώρο του, να είναι όσο γίνεται απροσπέλαστος; Μπορείς να πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, και να δηλώσεις τα στοιχεία του γείτονα, ως εν δυνάμει φολιαστή και υπεύθυνο, αν τυχόν συμβεί τελικά κάτι; Αυτά. Τι άλλο να κάνεις;

torres2008

Member
10 Μαρτίου 2019
11
9
Αν υπήρχαν αποδείξεις φίλε μου ο τύπος θα ταν ήδη φυλακή γιατί με την ίδια ευκολία που δολοφονείς ζώο το κάνεις σε άνθρωπο,σε ευχαριστώ για την απάντηση έχω αγχωθεί αρκετά αλλά πιστεύω θα πάνε όλα καλά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν χρειάζεται να έχεις αποδείξεις. Δεν θα κάνεις μύνηση.
Θα κάνεις απλή καταγγελία και θα ζητήσεις να καταγραφεί, ότι υποψιάζεστε -αν πάτε και μαζί με τον φίλο που είχε τα σκυλιά, θα είναι ακόμη πιο ισχυρός ο ισχυρισμός- "αυτόν" και ότι αν τυχόν συμβεί κάτι, να ξέρετε ότι αυτός θα το έχει κάνει. Θα τον καλέσουν, να τον ενημερώσουν. Σ'αυτή τη φάση βέβαια, τον κάνεις αυτόματα "εχθρό" σου, ακόμη κι αν μέχρι τώρα, έχετε τις καλύτερες γειτνιακές σχέσεις. Πρέπει να το σκεφτείς δηλαδή, αν θα το κάνεις. Δεν λέω ότι μπορεί να προχωρήσει τελικά, στο να βάλει φόλες, γιατί πλέον θα είναι "στιγματισμένος" και μπορεί να φοβηθεί, αλλά αν το βάλει σκοπό, μπορεί να σου κάνει την ζωή δύσκολη.