hugo one month after.(ροτβαιλερακι )

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
συνοπτικα: πηρα τον hugo οταν ηταν 40 ημερων και αμεσως γραφτηκα στο φορουμ σας.επειτα καταλαβα οτι 40 ημερων ειναι υπερβολικα μικρος για να απογαλακτιστει.ετσι 24 ωρες το 24ωρο ημουν διπλα του και προσπαθουσα παιζοντας τον ρολο της σκυλομανας και των σκυλοαδερφων να προσεγγισω το φυσικο του περιβαλον.εισασταν ολοι υπερβολικα εριστικοι αλλα παρ'ολα αυτα περασσατε ενα σωστο μηνυμα.ο hugo ενα γλυκο ροτβαιλερακι δεν γεννηθηκε σε καποιο εκτροφειο αλλα δυστυχως στην αυλη ενος πονηρου ή ανενημερωτου ιδιωτη και απο δυο υγειους γονεις.ο ιδιωτης μαλιστα με ειδικο λαστιχακι οπως μου ειπε του αφαιρεσαι την ουρα.ο hugo αποκτηθηκε απο καποιον ο οποιος δεν ζητουσε εναν εκθεσιακο σκυλο αλλα εναν καθαροαιμο συντροφο της συγκεκριμενης φυλης και δεν τον ενδιαφερει η αναπαραγωγη.

δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι προκαλεσε και προκαλει εκνευρισμο το γεγονος οτι επελεξα να βοηθησω ενα κακως γεννημενο κουταβακι που ισως μακρια μου να ειχε ασχημη μοιρα.τοσο εκνευριστικο σας ακουγεται που ο hugo και ο καθε hugo ειναι καθαροαιμος ή τουλαχιστον δεν αποκλινει πολυ απο το προτυπο του και δεν γεννηθηκε σε εκτροφειο?τα λεω αυτα γιατι διακρινω επιθετικη ταση απεναντι σε οποιον παρει ενα καθαροαιμο κουταβι απο ιδιωτη.δεν επικροτω αυτους τους ιδιωτες, αντιθετα τους καταδικαζω κρεμαλα θελουν.εφοσον ομως τα κουταβακια αυτα γεννηθουν καποιος πρεπει να τους παρεχει αγαπη.υπαρχουν ανθρωποι που ζουν μακρια απο εκθεσεις και αναπαραγωγες γιατι να μην επιλεξουν καποιο απο αυτα τα κουταβακια εφοσον βεβαια ειναι υγειες?στο κατω κατω δεχτειτετα σαν ημιαιμα.φοβαμαι στην ιδεα οτι πισω απο ολη αυτη την επιθετικοτητα κρυβονται επαγγελματικα συμφεροντα.

ο hugo τωρα ειναι ενα σωστο υγειεστατο κουταβι και ελπιζω και στην πορεια του.

το μοναδικο λαθος μου σε ολη αυτην την υποθεση ειναι οτι πηρα ενα κουταβακι τοσο μικρο.ετσι κι εγω με την σειρα μου τονιζω:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 65 ΜΕΡΕΣ.

και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου το μαθατε

Last edited:

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
Γιάννη, καλησπέρα.

Τι γίνεται το σκυλάκι σου?
καλησπερα!μεγαλωνει και μας τρελαινει ολους.ειναι διπλα μου και κοιταει τον σκυλο σου :p .αυριο θα ανεβασω φωτογραφιες του.

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
η γνωριμια μας ξεκινησε απο εδω:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?11896-hugo-(χιούγκο)-ο-νεος-μου-φιλος.
συνοπτικα: πηρα τον hugo οταν ηταν 40 ημερων και αμεσως γραφτηκα στο φορουμ σας.επειτα καταλαβα οτι 40 ημερων ειναι υπερβολικα μικρος για να απογαλακτιστει.ετσι 24 ωρες το 24ωρο ημουν διπλα του και προσπαθουσα παιζοντας τον ρολο της σκυλομανας και των σκυλοαδερφων να προσεγγισω το φυσικο του περιβαλον.εισασταν ολοι υπερβολικα εριστικοι αλλα παρ'ολα αυτα περασσατε ενα σωστο μηνυμα.ο hugo ενα γλυκο ροτβαιλερακι δεν γεννηθηκε σε καποιο εκτροφειο αλλα δυστυχως στην αυλη ενος πονηρου ή ανενημερωτου ιδιωτη και απο δυο υγειους γονεις.ο ιδιωτης μαλιστα με ειδικο λαστιχακι οπως μου ειπε του αφαιρεσαι την ουρα.ο hugo αποκτηθηκε απο καποιον ο οποιος δεν ζητουσε εναν εκθεσιακο σκυλο αλλα εναν καθαροαιμο συντροφο της συγκεκριμενης φυλης και δεν τον ενδιαφερει η αναπαραγωγη.

δεν μπορω να καταλαβω λοιπον γιατι προκαλεσε και προκαλει εκνευρισμο το γεγονος οτι επελεξα να βοηθησω ενα κακως γεννημενο κουταβακι που ισως μακρια μου να ειχε ασχημη μοιρα.τοσο εκνευριστικο σας ακουγεται που ο hugo και ο καθε hugo ειναι καθαροαιμος ή τουλαχιστον δεν αποκλινει πολυ απο το προτυπο του και δεν γεννηθηκε σε εκτροφειο?τα λεω αυτα γιατι διακρινω επιθετικη ταση απεναντι σε οποιον παρει ενα καθαροαιμο κουταβι απο ιδιωτη.δεν επικροτω αυτους τους ιδιωτες, αντιθετα τους καταδικαζω κρεμαλα θελουν.εφοσον ομως τα κουταβακια αυτα γεννηθουν καποιος πρεπει να τους παρεχει αγαπη.υπαρχουν ανθρωποι που ζουν μακρια απο εκθεσεις και αναπαραγωγες γιατι να μην επιλεξουν καποιο απο αυτα τα κουταβακια εφοσον βεβαια ειναι υγειες?στο κατω κατω δεχτειτετα σαν ημιαιμα.φοβαμαι στην ιδεα οτι πισω απο ολη αυτη την επιθετικοτητα κρυβονται επαγγελματικα συμφεροντα.

ο hugo τωρα ειναι ενα σωστο υγειεστατο κουταβι και ελπιζω και στην πορεια του.

το μοναδικο λαθος μου σε ολη αυτην την υποθεση ειναι οτι πηρα ενα κουταβακι τοσο μικρο.ετσι κι εγω με την σειρα μου τονιζω:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 65 ΜΕΡΕΣ.

και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου το μαθατε
..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλημέρα γιάννη...
εκνευρισμό προκαλεί... όχι το λαθος που εκανες και το πηρες από ιδιωτη....
αυτό εγινε και δεν αλλαζει.....
εκνευρισμό προκαλεί ότι δεν το αναγνωρίζεις....
πιστεύεις ότι το λαθος σου είναι ότι το πηρες πολύ μικρό από την μητερα του και τιποτα άλλο.....
δεν εχεις καταλαβει ακόμα...
το προβλημα των αδεσποτων δημιουργείται και ξεκιναει απο τα ανεξελεγκτα ζευγαρωματα των ιδιωτών...
τόπροβλημα των αρρωστων τύπου καθαροαιμων δημιουργειται και ξεκιναει από τα ανεξέλεγκτα ζευγαρωματα των ιδιωτών....
ένας εκτροφεας.... πριν ζευγαρωσει... ξερει και γνωριζει το γενεαλογικό δεντρο των σκύλων που θα ζευγαρωσουν...
την ηληκια θνησιμότητας των προγονων των σκύλων
την υγεία ή και προδιαθεση σε αθενειες των σκύλων κληρονομικές ή όχι....
την ηλικία αλλα και υγεία των υπολοιπων "συγγενών " των σκύλων.
τον χαρακτηρα και την μορφολογια όλων των προηγουμενων σκύλων...
κι επειτα αποφασίζει να ζευγαρωσει ή όχι...
δηλαδή...
έχει λαβει όλα τα απαραιτητα μετρα ώστε τα κουταβια που θα γεννηθουν... να τηρουν τις "προδιαγραφές " της φυλής τους....
από την άλλη... για να καταλαβεις...
καταρχήν εύχομαι το κουταβι σου να ειναι γερο δυνατός υγειές και να τι χαρεις 15 χρόνια....
ο φίλος ιδιωτης που ζευγαρωσε...
λες έχει υγιειή σκυλιά...
δηλαδή...
είναι υγιή τωρα την ωρα που μιλαμε και με τα εμβολια τους...?
τι ηλικία έχουν αυτή την στιγμή...?
έχουν κανει εξετασεις δυσπλασίας? μια καθαρα κληρονομική ασθένεια που πασχει η συγκεκριμένη φυλή...
αν εχουν κανει... ( δεν το νομίζω)
τι βαθμό δυσπλασίας έχουν....
οι γονεις των σκύλων που ζευγαρωσαν ζουνε? αν ναι τι ηλικία έχουν τώρα...... αν όχι από τι πεθαναν και σε τι ηλικία
οι παππούδες των σκύλων ζουνε? ομοιώς με τα παραπανω...
τα αδελφια ξαδελφια των σκύλων...?

θα μου πεις...
έλα ρε φιλε τι μας λες...
αυτες τις πληροφορίες ποιος τις ξερει... που θα τις βρεις...
το pedigree των σκύλων όμως αναγραφοντας το πληρες γενεαλόγιο των σκύλων σου δινει πρόσβαση σε τετοιου είδους πληροφορίες και όσο πιο "επώνυμα " είναι τα σκυλιά τόσο πιο εύκολο είναι.
ένας εκτροφέας μπορεί να σου απαντησει σε όλες τις παραπανω ερωτήσεις και ακόμα να σε στείλλει να δεις τα σκυλιά του.
ενας ιδιωτης αμφιβαλλω αν μπορεί να απαντησει έστω σε μία...
η μάλον θα απαντησει
έλα μωρε αυτα δεν τα ξερουμε για τους ανθρώπους. θα τα μαθουμε για τα σκυλιά...?

είσαι στο φόρουμ ένα μηνα, αν σε προβληματίζουν στο ελάχιστο τα όσα είπα... κατσε και ψαξε στα αντίστοιχα θεματα..
έχουν αναλυθεί ολα τα παραπανω και δεν είναι του παροντος...
ψαξε για εκτροφείς της "πισω αυλής".. σαν το φιλαρακο σου... back yard breeder...
ψαξε το γιατι δεν ζευγαρωνουμε τα σκυλιά μας.....
ψαξε για τα πετσοπ και puppy mils.........
και μετα έλα να ξανασυζητήσουμε...
αν ακομα πιστευεις ότι το μονο λαθος που έκανες είναι ότι το πηρες σε μικρή ηλικία...
ίσως εκνευριστώ κι εγω μαζι σου....

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
χμ... και από ότι διαβασα από την παραπομπή σου... κανεις δεν σου μιλησε ασχημα...
τι προκελεσε την εντυπωση σου για εκνευρισμό...? προσπαθεια ενημερωσης κανουν όλοι και να βοηθησουν θελαν οι υπόλοιποι...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα κληρονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα ροτ είναι η δυσπλασία των ισχύων και αγκώνα,το εντρόπιο, ή οστεοχόνδρωση και το οστεοσάρκωμα. Για να αποφευχεθεί η μετάδωση ελλατωματικών γονιδίων που προκαλούν τις παθήσεις αυτές ο σωστός και ο υπεύθυνος εκτροφέας κάνει προληπτικές εξετάσεις υγείας που να βεβαιώνουν ότι οι υποψήφιοι γεννήτορες είναι κατάλληλοι για αναπαραγωγή και δεν πρόκειται να μεταδώσουν αυτά τα γονίδια στις επόμενες γενιές.

Εξίσου σοβαρή και υπεύθυνη δουλιά είναι να γίνει οι επιλογή των χαρακτήρων που θα ζευγαρώσουν έτσι ώστε τα κουτάβια να βγούν με χαρακτήρα σύμφωνο με το πρότυπο της φυλής τους.

Επίσης φροντίδα του σωστού εκτροφέα είναι να ''παραδίδει'' το ΄κουτάβι στον νέο γονέα του όταν πλέον έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά με την μητέρα και τα αδέλφια του απο τους οποίους παίρνει τα σημμαντικότερα μαθήματα της ζωής του και τα οποία δεν αναπληρώνονται .

Δεν νομίζω ότι ο γνωστός σου έκανε όλες τις εξετάσεις που πρέπει (μερικές είναι και πολύ ακριβές) φαντάζομαι ότι δεν έχει κάνει τεστ DNA ,δεν θα έχει δηλώσει την γέννα στον KOE και δεν θα σου δώσει pedigree που να πιστοποιεί ότι το σκυλί σου είναι όντως ροτβάιλερ και εσύ βέβαια δεν θα μάθεις ποτέ τους προγόνους του σκύλου σου, αν ήταν υγειίς ,ούτε πότε και απο τι πέθαναν, τι χαρακτήρα είχαν κλπ.κλπ.

Απεναντίας ο γνωστός έκανε μια γέννα χωρίς κόστος και χωρίς να σου εξασφαλίσει ούτε υγεία αλλά ούτε χαρακτήρα και φρόντισε να δώσει γρήγορα -γρήγορα τα κουτάβια όταν πια θα είχαν σπάσει τα νεύρα του και είχε βαρεθεί να νταντεύει........

By Tara
απο το παλιό σου τοπικ

κατα τα άλλα μπορώ να πώ ότι για τους ανθρώπους που τα αγοράζουν δεν με νοιάζει μία....
για τα κουταβάκια που μπορεί να βασανίζονται σκάω

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ
αν κανείς δεν αγόραζε -ποτέ και με τίποτα
σκύλο απο τέτοιες πηγές
πολύ απλά κι αυτοί δεν θα έκαναν γέννες

το κατάλαβες τώρα τουλάχιστον????

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
φοβαμαι στην ιδεα οτι πισω απο ολη αυτη την επιθετικοτητα κρυβονται επαγγελματικα συμφεροντα.
Είναι κρίμα να το λες αυτό αφού δεν έχεις διαβάσει το φόρουμ.Θα δεις ότι στις περισσοτερες περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) όταν μπαινει ένα νέο μέλος που αναζητά σκύλο του προτείνουν να αναζητήσει ένα αδέσποτο που φιλοξενείται σε κάποιο καταφύγιο,ή και ακόμα τον αποθαρρύνουν να αποκτήσει σκύλο εφόσον από την περιγραφή που έχει δώσει δείχνει ακατάλληλος.
Επίσης να έχεις υπόψην σου πως ένας ιδιώτης που θα ζευγαρώσει δυο τυχαία σκυλιά και θα πουλήσει τα κουτάβια 300 ευρώ θα έχει περισσότερο κέρδος από έναν σωστό εκτροφέα που θα τα πουλήσει 800 ευρώ.