holistic food? επιλογή ολιστικής τροφής (amstaff)

panoz

Active Member
23 Απριλίου 2012
28
0
Ρόδος, Καλαμάτα
έδινα στην μικρή μου american staff στην αρχή royal canin τώρα του δίνω acana αλλά τα κακά της δεν είναι και πολύ σφιχτά. ακόμα όταν πάει για κακά μετά απο κανα μισάωρο ίσως να θέλει να ξανακάνει και βγάζει μικρή ποσότητα και είναι και αυτά μαλακά. αποφάσισα να την αλλάξω. κοιτάω για ολιστική. υποψήφια είναι η orijen που είναι και ότι καλύτερο υποθετικά αλλά λόγο τιμής κοίταξα και βρήκα Belcando και Sam's Field. είναι και αυτές holistic και η Belcando κοστίζει 59 ευρώ +5 ευρώ τα μεταφορικά τα 15 κιλά. η Sam's 49 με δωρεάν τα μεταφορικά τα 15 κιλά και η orijen 76 ευρώ +5 τα μεταφορικά πάλι τα 13 κιλά. το σκυλάκι μ είναι τώρα 5 μηνών κοντά στα 19-20 κιλά. κάποια γνώμη; εγώ προσωπικά ήμουν ένα κλικ πριν πάρω την orijen αλλά φοβάμαι μήπως έχει πάρα πολύ κρέας και αυτή και μ κάνει ξανά διάρροιες. Acana δεν νομίζω να συνεχίσω να της δίνω επειδή δεν βγάζει σφιχτά κακάκια. κάτι δεν πάει καλά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
μια και έχω και εγώ amstaff και είναι και εμενα 5 μηνών.... είχα δοκιμάσει 3 διαφορετικές τροφές μαζί και την sam field.... η sam field είναι πολύ καλή αλλα και πάλι τα κακά τις δεν ήταν όπως έπρεπε έκανε κακά τις 5 - 6 φορες την μέρα και τις μισές ήταν μαλακα και τις άλλες μισές ψιλό σκληρά.... από τότε που γύρισα στην ISOMEGA βρήκα την ησυχία μου.... απλά τροφαρα κλάσης ανώτερη από royal είμαι πλέον στο 2ro τσουβάλι ( και έχω αλλα 3 στην αποθήκη ) και το σκυλί έχει πολύ σφικτά κόπρανα ( και δεν μυρίζουν ) - παρα πολύ γυαλιστερό τρίχωμα - η αναπνοή τις δεν μυρίζει καν - δεν έχει καθόλου αέρια - ενέργεια στο full και από συστατικά είναι πολύ καλή..... εμείς που έχουμε amstaff πρέπει να παίρνουμε την κατηγορια BOXER. επίσης η εταιρία έκανε μια προσφορα όταν ξεκίνησε στα 12 κιλά έκανε δώρο άλλο ένα τσουβάλι 4kg αλλα πριν 1 μηνα την σταμάτησε και αποσο ενημερώθηκα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει ξανά την προσφορα.... η τιμή είναι 49 ευρώ τα 12 kg + δώρο 4kg ακόμα....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να παρατηρήσω κάτι...

Έχετε και οι δυό, σκυλάκια 5 μηνών που έχουν αλλάξει 3-4 φορές τροφή και να συμπεριλάβουμε και το γάλα της μαμάς τους και την τροφή που έτρωγαν στον εκτροφέα ή σε όποιον τα είχε πριν από εσάς.

Οι συχνές αλλαγές δεν βοηθούν στην "απόδοση" που μπορεί να έχει μια τροφή στο σκύλο. Τις περισσότερες φορές πρέπει να ταϊζουμε μια τροφή ή ένα μοντέλο διατροφής για περισσότερο από 1-2 μήνες για να το κρίνουμε.

Πέρα από την ίδια την τροφή, ρόλο στα κόπρανα παίζουν και άλλα πράγματα όπως η ποσότητα που ταϊζουμε, η συχνότητα των γευμάτων, τα "εξτραδάκια" που μπορεί να δίνουμε πέρα από την τροφή, τα παράσιτα...ακόμα και απορρυπαντικά που μπορεί να χρησιμοποιούμε για το σφουγγάρισμα και το καθάρισμα του σπιτιού.

Επίσης, ένα κουτάβι θα έχει περισσότερες κενώσεις (θα κάνει "κακά" περισσότερες φορές) από έναν ενήλικα σκύλο. Ο μεταβολισμός του λειτουργεί διαφορετικά και τα σκυλιά διαφέρουν και στον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό τους σύστημα αρκετές φορές (σε μερικά σημεία και όχι στα "βασικά").

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog