Hoki!

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Καλημέρα σε όλα τα μέλη! Πριν από 3 εβδομάδες πήρα ένα κουτάβι Shar pei...Στις 15 του μήνα θα γίνει 3 μηνών. Είναι πολύ καλός, σχετικά ανεξάρτητος αν κ κουτάβι, κοιμάται αρκετά, ακούει στο "μη", αλλά του αρέσει να δαγκώνει κάθε τι καινούριο. Μέχρι εδώ καλά...
Αυτό που πραγματικά δεν αντέχω είναι το πρωινό του καθημερινό ξύπνημα στις 5.30-6.00. Κοιμάται στο μπαλκόνι και νομίζω ότι του αρέσει αρκετά (πηγαίνει μόνος του και κοιμάται εκεί). Μόλις λοιπόν χαράξει ξεκινάει να μου χτυπάει για να πάει για την ανάγκη του και μετά θέλει τουλάχιστον 2ωρη παρέα (απλώς να με βλέπει), ώσπου να ξανακοιμηθεί κατά τις 8.30. Τώρα ας πούμε βρίσκεται στο 5ο όνειρο...Έχω δοκιμάσει να τον πάω βόλτα την ώρα που ξυπνάει και μετά να τον βγάλω πάλι στο μπαλκόνι για να κοιμηθώ κ εγώ ξανά, αλλά αντιδράει έντονα (κάποιες φορές ωστόσο έχει πιάσει χωρίς ιδιαίτερα παράπονα).
Η ερώτησή μου είναι εάν θα πρέπει να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη τακτική προκειμένου να μην ξυπνάει τόσο νωρίς ή έστω να με αφήνει μετά τη βόλτα να κοιμηθώ. Δεν τον αφήνω μέσα στο σπίτι όταν ξαπλώνω γιατί μασάει τα πάντα..ειδικά την κρεβατοκάμαρα και τα σεντόνια.
Θα συνεχίσει έτσι ή θα βελτιωθεί μεγαλώνοντας;
Το θέμα είναι επίσης ότι δουλεύω και πρέπει να φεύγω 7.30 από το σπίτι, οπότε πρέπει έτσι κ αλλιώς να μείνει μόνος τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Giorgos1998

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
127
0
Πιστεύω πως δεν πρέπει να τον έχεις στο μπαλκόνι αρχικά.Να τον Βάλεις μέσα στο σπίτι ή αν του αρέσει να κοιμάτε στο μπαλκόνι άφησε μία πόρτα ανοιχτή να πηγαίνει όπου θέλει.Το δάγκωμα είναι φυσιολογικό επειδή είναι κουτάβι και εξερευνεί τα πάντα γύρω του καλό θα ήταν να του πάρεις παιχνιδάκια που να μπορεί να δαγκώνει ώστε να μην μασάει τα πάντα στο σπίτι.Τέλος μπορείς να αγοράσεις ένα crate για όταν λείπεις από το σπίτι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
έχω μεγαλώσει 3 κουτάβια...και όλα τους με ξύπναγαν στις 06.30...τους πρώτους μήνες. Είτε ήταν μέσα σε crate είτε όχι. Το ξύπνημα δεν θα το αποφύγεις...τουλάχιστον μέχρι να γίνει 7,8 μηνών...απλά μπορεί να αλλάξει λίγο η ώρα...από 06.30 θα πάτε στις 07.00 και μετά 07.30...Μόλις μεγαλωσει θα ξυπνάει μαζί με σένα...Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξυπνάς, να τον βγάζεις βόλτα και μετά να τον ξαναβάζεις μέσα στο crate για να μπορείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω... Ο Keagan με ξύπναγε ακριβώς στις 06.30...Δεκέμβριο μήνα και έβγαινα μέσα στη παγωνιά , με τη τσμίπλα στο μάτι...βρίζοντας. Μετά τον ταίζα...και έκανα καφέ...που να ξανά κοιμηθώ?. Θυμάμαι ότι για 4 μήνες περίπου πήγαινα στο γραφείο και κουτουλούσα...
Αυτό λέγεται ....."η χαρά του κουταβιού"!!! :):):)

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Ευχαριστώ παιδιά, μάλλον θα το δοκιμάσω! Που θα πρέπει όμως να τοποθετήσω το crate; Κάπου ώστε να με βλέπει ή σε κάποιο σημείο που του αρέσει να κάθεται; Σίγουρα μέσα στο δωμάτιό μου δε χωράει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και για να ζηλέψετε, η μικρή μου, αν σηκωθώ στις 11, δεν σηκώνει κεφάλι... αφού μετά στενοχωριέμαι μην την ξυπνησω κιόλας!

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Όταν το 6.30 γίνει 7.00 πραγματικά θα το θεωρήσω μεγάλη επιτυχία! Ευχαριστώ, θα συνεχίσουμε μάλλον τις πρωινές βόλτες! Ευτυχώς που είναι Καλοκαίρι!
έχω μεγαλώσει 3 κουτάβια...και όλα τους με ξύπναγαν στις 06.30...τους πρώτους μήνες. Είτε ήταν μέσα σε crate είτε όχι. Το ξύπνημα δεν θα το αποφύγεις...τουλάχιστον μέχρι να γίνει 7,8 μηνών...απλά μπορεί να αλλάξει λίγο η ώρα...από 06.30 θα πάτε στις 07.00 και μετά 07.30...Μόλις μεγαλωσει θα ξυπνάει μαζί με σένα...Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξυπνάς, να τον βγάζεις βόλτα και μετά να τον ξαναβάζεις μέσα στο crate για να μπορείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω... Ο Keagan με ξύπναγε ακριβώς στις 06.30...Δεκέμβριο μήνα και έβγαινα μέσα στη παγωνιά , με τη τσμίπλα στο μάτι...βρίζοντας. Μετά τον ταίζα...και έκανα καφέ...που να ξανά κοιμηθώ?. Θυμάμαι ότι για 4 μήνες περίπου πήγαινα στο γραφείο και κουτουλούσα...
Αυτό λέγεται ....."η χαρά του κουταβιού"!!! :):):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το crate μπορείς να το βάλεις σε ένα άλλο δωμάτιο με ησυχία, κλειστές πόρτες για να ξέρει ότι τώρα ηρεμούμε...!!

Ghelly...με βασανίζεις τώρα? Σήμερα ξύπνησα στις 07.30 νταν...και τώρα είμαι στο σαλόνι με τα 3 γαιδούρια να ροχαλίζουν ενώ εγώ είμαι με το ένα μάτι ακόμα κλειστό!!!

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Ο Hoki επίσης ροχαλίζει του καλού καιρού!!!
Το crate μπορείς να το βάλεις σε ένα άλλο δωμάτιο με ησυχία, κλειστές πόρτες για να ξέρει ότι τώρα ηρεμούμε...!!

Ghelly...με βασανίζεις τώρα? Σήμερα ξύπνησα στις 07.30 νταν...και τώρα είμαι στο σαλόνι με τα 3 γαιδούρια να ροχαλίζουν ενώ εγώ είμαι με το ένα μάτι ακόμα κλειστό!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τ σκυλια ροχαλίζουν και εσεις με την τσίμπλα στο μάτι, βαράτε γερμανικό!
Πραγματικά ήταν ενας από τους φόβους μου, με τη Σελιν (4,5 μηνων) αλλά δόξα τω θεω είναι σαν την αφεντικιά της... ξεραίνεται στον υπνο. Ξυπνά κατά τις 8, αλλάζει θέση και ξανασυνεχίζει ώσπου να σηκωθώ και να με παρει στο κατόπι. Σήμερα της το χαλασα που ξύπνησα νωρίς να κάνω μια εργασία (και βλέπετε πόσο συγκεντρωμένη ειμαι) αλλά κοιμάται σε μια μαξιλάρα στα πόδια μου...
Μπορεί να φταίει και πως πέφτει για ύπνο όταν πεφτω και εγώ κατα τη 1.30

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Σωστό και αυτό! Ο Hoki 10.15 το βράδυ σβήνει φώτα..πως να μην ξυπνήσει από τισ 6.00;;
Τ σκυλια ροχαλίζουν και εσεις με την τσίμπλα στο μάτι, βαράτε γερμανικό!
Πραγματικά ήταν ενας από τους φόβους μου, με τη Σελιν (4,5 μηνων) αλλά δόξα τω θεω είναι σαν την αφεντικιά της... ξεραίνεται στον υπνο. Ξυπνά κατά τις 8, αλλάζει θέση και ξανασυνεχίζει ώσπου να σηκωθώ και να με παρει στο κατόπι. Σήμερα της το χαλασα που ξύπνησα νωρίς να κάνω μια εργασία (και βλέπετε πόσο συγκεντρωμένη ειμαι) αλλά κοιμάται σε μια μαξιλάρα στα πόδια μου...
Μπορεί να φταίει και πως πέφτει για ύπνο όταν πεφτω και εγώ κατα τη 1.30

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το απόγευματινο-βραδυνό πρόγραμμα ύπνου έχει ως εξης: κοιμάται στις 4-6, μετά παιχνίδι και εκπαίδευση, ξανα παιχνίδι και 9-10 πάλι υπνος. Την ξυπνάω γιατι 11 είναι ωρα δείπνου, αλλά επειδη δεν τρώει ποτε αμέσως όταν ξυπνήσει, παίζουμε ωσπου να φτάσει η ώρα να κατεβει το μπωλ στο πάτωμα. Οπότε μετα τσουτσουρδώνεται για κανα διωρο, κυνηγά κουνούπια, χαζεύει τα λεωφορεία και ξεχνά ότι νυστάζει. Ώσπου να πάει 1-1.30 να γλαρώσει ξανά είμαστε οκ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εμένα δε με ξυπνάνε το πρωί, ξυπνάω μόνη μου και ξυπνάω κι αυτά για να προλάβω τη βόλτα:maria::dohh:

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Sharpei/ crate

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά ενός crate για τον Ηοκι. Όσο και αν δεν μου αρέσει αυτό το κλουβί, είναι νομίζω η μόνη λύση για την ασφάλεια του κουταβιού μουκαι του σπιτιού μου.
Έχουμε μάθει να μην λερώνουμε εκεί που κοιμόμαστε ούτε και στο υπόλοιπο σπίτι, εκτός απροόπτου..Ωστόσο το κλουβάκι θεωρώ ότι θα βοηθήσει την κατάσταση όταν θα λείπω από το σπίτι.
Μέχρι στιγμής. όταν δε βρίσκομαι στο σπίτι, τον βγάζω σε ένα κομμάτι του μπαλκονιού, το οποίο έχω διαμορφώσει ώστε να νιώθει άνετα. Δεν παραπονιέται ιδιαίτερα όταν τον αφήνω εκεί, ίσως λίγο στην αρχή, αλλά χωρίς υπερβολές.
Σκέφτομαι ωστόσο ότι το χειμώνα δεν θέλω για κανένα λόγο να ξεπαγιάζει, οπότε η αγορά του κλουβιού και η συνήθεια, από τώρα που είναι μικρός, μέσα σε αυτό, θα μας βγάλει όλους από τη δύσκολη θέση. Δε νομίζω ότι αν κάποια στιγμή τον αφήσω μέσα σε κάποιο δωμάτιο και φύγω θα βρω την πόρτα, την βιβλιοθήκη, το γραφεί...όπως τα άφησα. Σίγουρα κάτι θα φάει..και ας είναι το πιο καλό σκυλί του πλανήτη.
Είναι τελικά οι σκέψεις, οι υποθέσεις, και οι αποφάσεις μου σωστές; Θέλω τα φώτα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το crate χρησιμοποιείται και για εκμάθηση τουαλέτας αλλά και για να κρατά περιορισμένο το σκυλο σε περίπτωση που
-λείπεις
-εχεις κοσμο
-ταξιδεύεις(τον εχεις στο αμαξι/στο πλοιο
-εισαι διακοπές

Όλα τα παραπάνω εκτος του ταξιδιου τα καλύπτει και ένα σκυλόπαρκο. Εγω θα σου ελεγα να βάλεις κάτω τις ώρες που λείπεις. Αν αυτες οι ώρες είναι 9-10 πάρε ένα πάρκο να έχει χώρο το σκυλί να παίξει με κανένα παιχνίδι λιγο πιο "ατσουμπαλα", να τεντωθεί , να φέρει δυο βόλτες τέλος πάντων και μπορεις να του δωσεις και ό,τι σχημα θέλεις/σε βολεύει.

αν οι ώρες είναι 5-6 τότε παίρνεις crate και σου μενει και για το ταξίδι :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
vas, θα πρέπει να πηγαίνεις την σκέψη σου, ένα βήμα παραπέρα όταν προτείνεις σε κάποιον μια λύση :)
Σκέψου δηλαδή, το τελικό μέγεθος που θα έχει το shar pei της φίλης.
Το πάρκο θα το πηδάει ή θα το πετάει κάτω, σε δευτερόλεπτα.
Αρα...δεν είναι λογική λύση να το προτιμήσει, αντί του crate.
Πεταμένα λεφτά, γιατί πολύ γρήγορα, θα αναγκαστεί να αγοράσει απαραιτήτως και crate.
Επίσης, δεν είναι όλα τα crate κατάλληλα για να μπαίνουν σε αυτοκίνητο.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εκτος αυτου οταν ενηλικιωθει ο σκυλος δεν μπορεις να τον περιορισεις
για οση ωρα λειπεις σε ενα crate. Τωρα μπορεις ανετα να το χρησιμοποιησεις
για τους λογους που σου ανεφερε ο vas.

Εξαλλου στο δικο σου χερι ειναι να "χτισεις" τον σκυλο οπως εσυ θες και φυσικα
να μην αναπτυξει αγχος αποχωρισμου. Το οτι θα σου φαει διαφορα δεν υφισταται
αν εσυ
1. τον εκτονωνεις οσο πρεπει
2. τον μαθεις απο τωρα να μενει μονος
3. δεν τον κακομαθεις
4. του αφηνεις και κανα μασουλητηρι μαζι του

οσο για το παρκο οταν μεγαλωσει θα το πηδαει για την πλακα!

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Όταν λες σκυλόπαρκο τι εννοείς; Το μεγάλο σιδερένιο κλουβί ή κάτι διαφορετικό; Αυτό που θα του πάρω είναι σιδερένιο και αρκετά ευρύχωρο, δεν έχω σκοπό να πάρω το κλουβί μεταφορας που είναι πλαστικό και έχει σιδερένιο πορτάκι. Το θεωρώ πολύ περιοριστικό.
Το crate χρησιμοποιείται και για εκμάθηση τουαλέτας αλλά και για να κρατά περιορισμένο το σκυλο σε περίπτωση που
-λείπεις
-εχεις κοσμο
-ταξιδεύεις(τον εχεις στο αμαξι/στο πλοιο
-εισαι διακοπές

Όλα τα παραπάνω εκτος του ταξιδιου τα καλύπτει και ένα σκυλόπαρκο. Εγω θα σου ελεγα να βάλεις κάτω τις ώρες που λείπεις. Αν αυτες οι ώρες είναι 9-10 πάρε ένα πάρκο να έχει χώρο το σκυλί να παίξει με κανένα παιχνίδι λιγο πιο "ατσουμπαλα", να τεντωθεί , να φέρει δυο βόλτες τέλος πάντων και μπορεις να του δωσεις και ό,τι σχημα θέλεις/σε βολεύει.

αν οι ώρες είναι 5-6 τότε παίρνεις crate και σου μενει και για το ταξίδι :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σωστά,έχει δίκιο η mareco, δεν έχω χρησιμοποιήσει πάρκο οπότε δε το σκέφτηκα.
vasokostopoulou λέω κάτι παρόμοιο με το πάρκο των μωρών
20909d1290607582-baby-park-high-chair-chicco-sale-lausanne-img_8264.jpg

καλύτερα μπορεί να σε πληροφορήσει το μέλος Eirini-Fontas