Hoki Σαρπει & λερωμα στο σπιτι

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Καλησπέρα! Το θέμα που με απασχολεί είναι μάλλον πολυσυζητημένο, αλλά δεν βρίσκω λύση. Έχω ένα Σαρπέι μόλις 3 μηνών. Από την αρχή δεν ήθελε να λερώνει στο χώρο του, βγαίναμε στον κήπο ή σε κάποιο σημείο του μπαλκονιού. Προσπαθώ να του μάθω την "μέθοδο πάνα", ώστε να μην κατεβαίνουμε 40 φορές την ημέρα στον κήπο...Δεν τα καταφέρνω όμως. Επίσης, νομίζω ότι έχει αρχίσει να μπερδεύεται με το που πρέπει να πάει και πλέον κάνει τσ...και μέσα στο σπίτι, ενώ στην αρχή δεν έκανε. Πώς να συνεχίσω; Χτες αγόρασα κ ένα σπρει που ψεκάζεις την πάνα και έπιασε δύο φορές, τι γνώμη έχετε γι' αυτό;; Ευχαριστώ

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Γνωμη μου ειναι να επιλεξεις εναν δρομο και να μην το μπερδευεις.Προσωπικα επελεξα το ''εξω''.Ουτε πανες,ουτε τπτ.Θα κουραστεις παραπανω απο το πηγαινε -ελα ολη μερα,αλλα το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει σιγουρα.Κανε ενα κουραγιο:)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι πολυ πιθανό το σκυλι να μπερδεύει την πάνα του με κάποιο χαλάκι.
Αφου εχεις τη λυση του έξω προτίμησέ τη.

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Ek πειρας σου λεω και εγω καλυτερα τι "εξω".Μπορει τα χερια μου να ενωθηκανε με τη σφουγγαριστρα τους πρωτους μηνες, η χλωρινη και το ξυδι να ηταν τα "αρωματα" μας για εκεινο το διαστημα αλλα ο Φιντελ με ανταμειψε με τον καλυτερο τροπο.Οσο και να μεινει μεσα, αν συμβει κατι, τωρα πια δεν "θα του φυγουν".

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τα shar pei ειναι πολυ καθαρα σκυλια στον χωρο τους. Βαλε πανες λιγο πιο μακρια απο
εκει που συνηθιζει να καθεται και αν του ξεφυγουν καπου αλλου βρεξε την πανα με
λιγα τσισακια και παρακολουθησε την επομενη φορα μηπως παει εκει επειδη θα μυριζει.
Ακομα ειναι πολυ μικρος και σιγα σιγα θα μαθει αλλα θελει με τον καλο τον τροπο διοτι
διαθετουμε και ενα πεισμα μην το ξεχνας! Αν παει στην πανα απο μονος του δωροδοκησε τον με μια λιχουδιτσα και ενα μπραβο και θα το πιασει το νοημα! Υπομονη και η σφουγγαριστρα για λιγο καιρο θα ειναι καλη σου φιλεναδα. Προσοχη μονο στην χλωρινη για αρχη μην πατησει εκει που σφουγγαριζεις!

Βαλε και μια φωτο του πατσαβουρη να τον δουμε! καλωσηρθατε!