help!!! (presa canario)

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μερικές απορίες που έχω...έχω αποφασίσει την επιλογή ράτσας σκύλου που θέλω να αποκτήσω καθώς k το φύλλο του..θέλω αφάνταστα ένα πρέσα κανάριο k έχω αρχίσει να ψάχνομαι σιγά σιγά..έχω προβληματιστεί omως πολύ..από που να το πάρο?k σε τι να δώσω σημασία..που θα μπορούσα να βρω ένα καλο k γνήσιο πρέσα..??(δεν θέλω να προσβάλω κανέναν k κανένα σκυλάκι,καταλαβαίνετε τι θέλω να πω..)δεν θέλω να με πιάσουν κότσο μιας k απαιτείται ένα σοβαρό ποσο k επιθυμώ το συγκεκριμένο σκυλάκι!φιλικά..γιώργος

Last edited by a moderator:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Καλά κάνεις και ρωτάς...
Θα μπούνε οι ειδήμονες,
αλλά λυπήσου τα ματάκια μας, γράφε ελληνικά:)

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
καλησπερα γιωργο και καλως ηρθες...!!! αρχικα να σου πω πως δεν γραφουμε με greeklish!!!!! στη συνεχεια να σου πω πως για την αποκτηση ενος τετοιου σκυλου πρεπει να ενημερωθεις για τις απαιτησεις τις φυλης....και αν τελικα καταληξεις, να απευθυνθεις σε ενα εκτροφειο presa kanario....θα σου πουν και οι υπολοιποι.....!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ποσο χρονων εισαι ,αν επιτρεπεται...τι σε κερδισε στην ρατσα?εχεις ενημερωθει καλα για τα σκυλια αυτα?

παπασαραντος φωτης-protection spirit.googlare κ θα βρεις τα στοιχεια του.εξαιρετος ανθρωπος κ σκυλας.κοτσο δεν θα σε πιασει σε καμια περιπτωση ,αλλα να εισαι ετοιμος να φας ακυρο αν δεν του κανεις....

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
καλησπερα και παλι.ειμαι 29 χρονον,παντρεμενος με δυο κορες.για να σας πω δυο λογια..εγω παντα ειχα καψουρα για ροτβαιλερ..μεγαλη καψουρα κ ερωτα κ περιμενα τιν ιδανικη για μενα στιγμη να το αποκτησω...ολα αλλαξαν μολις αντικρησα ενα πρεσα....το σκεφτομαι ολη μερα..με εκανε να ξεχασω τα ροτβαιλερ ετσι ξαφνικα κ αυτο για μενα ηταν εκπληξη αλλα κ θαυμασμο για τα πρεσα..εκτοτε εχω αρχισει εντατικα να μαθαινω ολο κ περισοτερα για τιν ρατσα..κ οτι αλλο μπορω να μαθω κυριως μεσα απο το ιντερνετ κ τωρα απο εσας κ πραγματικα σας ευχαριστω για το χρονο κ την βοηθεια σας.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ευχομαι αφου ειναι ετσι, να αποκτησεις με τον σωστο τροπο ενα καθαροαιμο κουταβι εκτροφης presa canario. Μην βιαστεις, ενημερωσου πολυ καλα και κινησου αναλογα και δεν θα το μετανιωσεις. Ειναι πολυ καλά σκυλια...:)

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
αυτο προσπαθω να κανω παιδια,οπως κ υπομονη αλλα θα κανω οση χρειαστει.θελω να αποκτησω το πρεσα που ονειρευομαι!!!εχω επισκεφθει εναν εκτρωφεα με πρεσα κ τωρα μαθαινω κ για τον παπασαραντο για να τον επισκεφθω.η γυναικα μου ειχε καποιους ενδοιασμους σχετικα με την ρατσα κ τη συμπεριφορα τους με τα παιδια αλλα με οσους εχω μιλησει εχω ακουσει μονο καλα λογια.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Το καλό είναι ότι υπάρχουν παραπάνω από ένα εκτροφεία στην Ελλάδα και ευτυχώς κάποια έχουν πολύχρονη εμπειρία και πολύ καλά σκυλιά....
Εγώ θα σου συνιστούσα πάντως να μην ψάξεις μόνο για τους γεννήτορες που σου αρέσουν,με αφορμή "το καλό και γνήσιο"pressa canario, αλλά καλό θα είναι να τσεκάρεις καλά και τους εκτροφείς να είναι καλοί και "σωστοί" για το σωστοί ψάξε μέσα στο forum υπάρχουν πολλά καλά άρθρα.

Η επιλογή δική σου θα είναι , όπως και η υπόλοιπη (πολυετή εύχομαι) συμβίωση γι'αυτό μην βιαστείς....;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Αν είσαι Αθήνα, να επισκεφθείς την έκθεση του ΚΟΕ, την άλλη εβδομάδα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σωστη κ η μαρεκο...ακου κ εναν πρεσα ομως...παπασαραντοςμε κλειστα ματια κ εχει κ ακομη εναν καλο στην κρητη ,αν δεν σου πεφτει μακρυα.ξερω ολα τα εκτροφεια καναριο στην ελλαδα,αλλα σου αναφερω μονο αυτα,οχι γιατι εχω κατι με τους αλλους η γιατι δεν εχουν καλα σκυλια,απλα εχω ξεχωρησει αυτους τους δυο.

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
εστειλα ενα mail στον παπασαραντο πριν λιγο σχετικα με μενα,θα πηγαινα οπουδηποτε χρειαστει κ εως οτου να βρω.αληθεια μετα απο ποσες μερες της γεννας μπορω να το παρω απο την μανα του.:)

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Χαλλοου κ απο δω geol...
....αν και μου φαινεται λιγο επιπολαιο να θες ενα presa μονο και μονο επειδη το ειδες και σε εντυπωσιασε δε σου κρυβω πως χαιρομαι που σιγα σιγα ο κοσμος μαθαινει αυτη τη φυλη!!!!!!
Και για να μην παρεξηγηθω κιολας......το "επιπολαιο" το λεω με τη λογικη πως ειναι (κατ'εμε παντα) λιγο επιπολαιη κινηση το να θες να αποκτησεις εναν δυσκολο σκυλο που σιγουρα προυποθετει καποια εμπειρια χωρις να εχεις προηγουμενη σχεση με σκυλια!Εκτος και δεν καταλαβα κατι καλα!!!

Απο εκει και περα....αυτο που σου προτεινε ο Λαυρεντης για τον Παπασ.στο Ναυπλιο σιγουρα ειναι μια καλη επιλογη.....αλλα αν θες την προσωπικη μου αποψη......και αν αντεχει και η τσεπη σου....κοιτα να βρεις κατι απο εξωτερικο!!!Και σιγουρα οχι απο Βαλκανικες χωρες! Ισπανια και Καναρια κατα προτιμηση ή αλλιως κοιτα προς Αγγλια μερια!
Επισης αν εχεις και χρονο.....ριξε και μια ματια στο main forum του www.elpresa.com ......ειμαι σιγουρος πως θα σε βοηθησει αρκετα! ;-)

Καλη συνεχεια οπου και αν ακαταληξεις!!!

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
σε ευχαριστω για τις πληροφοριες,σιγουρα θα τις μελετησω!!ειναι ευκολο να βρω σκυλο απο το εξωτερικο?απο ελλαδα δεν εχω ελπιδες να βρω εναν σωστο εκτροφεα με πρεσα?παντως περιμενα πιο απλα τα πραγματα.εχω αγχωθει με ολα αυτα αλλα θα κανω υπομονη μεχρι την μεγαλη στιγμη!!παρεπιπτοντως δεν ειμαι ασχετος με σκυλια,το προηγουμενο σκυλι μας ηταν μποξερακι κ αλλα στο παρελθον..κ σκυλια κ γατια..αλλα πραγματικα νιωθω τελειος ασχετος μετα απο οσα εχω διαβασει σε μικρο διαστημα.για την φυλη εχω καταληξει κ ειμαι απολυτος...αφου δεν σκεφτομαι πια τα ροτβαιλερ που τα λατρευω..δεν ειχα ιδεα ομως για πολλα πραγματα κ το φορυμ με βοηθαει πολυ ωστε να ενημερωθω οσο μπορω περισοτερο..http://www.dogforum.gr/v3/member.php?5161-Eammon

geol

Member
4 Μαϊου 2011
7
0
το σιγουρο ειναι πως τελικα θα μου παρει πολυ χρονο......

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω με τον βασιλη για ισπανια κτλ,αλλα διαφωνω για τα βαλκανια.εχει τρομερα σκυλια η ρουμανια,ουγγαρια κτλ.αλλα προσεχε μην πεσεις σε καμια λουμπα με πετσοπ κ σε γλυκανουν με την χαμηλη τιμη.

επισης,να εχεις υποψιν σου ,οτι δεν υπαρχει καμια επαφη του πρεσα με το μποξερ...θελει να ασχοληθεις πολυ μαζι του ,αλλιως θα εχεις προβληματα.