help please τσισα στο κρεβατι και ανυπακοη

jenniferp

New Member
18 Οκτωβρίου 2010
2
0
γεία σας θα ήθελα βοήθεια σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφερθώ στο σκυλάκι μου είναι 7 μηνών τώρα κξαι το έχω απο κουταβάκι . απο μικρό δεν το είχα εκπεδεύσει ιδιαίτερα του έβαζα εφημερίδες κ.τ.λ. όταν ήταν μικρό μεγαλώνοντας επειδή ζου΄με σε σπίτι με μεγάλο κήπο λοιπόν έβγαινε και έκανε την ανάγκη του έξω απο μόνο του αν και καμια φορά τα εκανε και μέσα αλλα δεν το μάλωνα γιατι δεν ήμουτν μπροστα όταν τα έκανε..τέρα λοιπον το πρόβλημα είναι οτι εδώ και ένα μήνα θέλει να ανεβαίνβει στο κρεβάτι μου ενώ τόσο καιρό κοιμόταν στο καλαθάκι της και την κατεβάζω αλλα όταν κοιμάμαι ξανανεβαίνει και κοιμάται μαζί μας το θέμα είναι οτι τουλάχιστον μία φορα την ημέρα κάνει τσίσα της στο κρεβάτι και σήμερα μου έκανε και κακά αλλα τα κάνει πάλι όταν δεν είμαι μπροστά και έτσι δεν την μαλώνω μόνο καμια δυο φορες την εχω μαλώσει αυτο το κάνει εδώ και ένα μήνα να μου κατουράει το κρεβάτι και σε διαφορετικα σημεία καθε φορα..είναι θηλυκό και έτσι δεν πιστεύω οτι το κάνει για να συμαδέψει...δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει αυτο ξαφνικα...επίσης ξεχασα να σας πω οσες φορεσ την εχω παει βόλτα μονο μια δυο φορες εχει κανει τσισα της...θα το εκτιμούσα πάρα πολυ αν με βοηθούσε κάποιος εχω απελπιστει να βρισκω το κρεβατι μου κατουρημενο!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλημέρα!
Καταρχήν πρέπει να σου πω, ότι όσο μικρός και αν είναι ο σκύλος, αλλά και όσο μεγάλη να είναι η αυλή σου, το σκυλί χρειάζεται πάντα βόλτες καθημερινά, πάνω από 2 φορές.
Οι βόλτες δεν είναι μόνο για πιπί και κακά, αλλά για σωματική και ψυχική εκτόνωση.
Για να λύσεις το πρόβλημα σου, θα πρέπει να ασχοληθείς με τις βόλτες και την εκπαιδευση.
Πολύ σωστά έκανες που δεν το μάλωσες εφόσον δεν ήσουν μπροστά όταν το έκανε.
Λοιπόν, θε ξεκινήσεις με 3 το λιγότερο βόλτες την μέρα, πρωί μεσημέρι βράδυ, σε συγκεκριμένες πάντα ώρες, και όταν το σκυλί τα κάνει έξω, θα την επιβραβεύεις και θα της δίνεις και καμιά λιχουδιά στην αρχή. Έτσι θα καταλάβει ότι αυτό είναι η επιθυμητή συμπεριφορά.
Αν την πιάσεις επ'αυτοφόρω να κάνειι τη ζημιά, την διορθώνεις με ενα αυστηρό μη.
Να ξέρεις πως αυτό δεν θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει υπομονή, αλλά είναι απλή η λύση στο προβλημα σου.
Ίσως να χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα στην βόλτα τις πρώτες φορές.
Επίσης υπάρχουν πολλά θέματα για εκπαίδευση τουαλέτας στο φόρουμ, ρίξε μια ματιά :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97