Help! Γαυγιζει πολυ!

lorelai

New Member
9 Ιανουαρίου 2011
2
0
Καλησπερα και καλη χρονια! Εχω ενα αρσενικο μαλτεζακι 10 μηνων. Ειναι παρα πολυ φιλικο, ακουει σε οσες εντολες του εχουμε μαθει, δε δαγκωνει, ολα καλα. ΑΛΛΑ οταν ερθει η ωρα να βγει εξω γαυγιζει σαν τρελο. Κι οταν λεω εξω εννοω στο μπαλκονι , το βραδυ και το μεσημερι που παω για δουλεια. Εχω μεγαλο προβλημα με τους γειτονες και δεν ξερω πως να το χειριστω! Δεν θελω να τον μαθω να κοιμαται μεσα. Εδω και πεντε μηνες ομως που το εχω δεν λεει να σταματησει αυτο το πραγμα. Τι παιχνιδια του δινω για να απασχοληθει, τι κυκλοφορω αθορυβα μεσα στο σπιτι για να μην με παρει χαμπαρι, αυτο ξεσηκωνει τον κοσμο!!! Ολη αυτη η ιστορια μου εχει δημιουργησει τετοιο αγχος που δεν μπορω να ηρεμησω στιγμη!:(

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δηλαδή όταν φεύγεις και τη νύχτα ο σκύλος είναι στο μπαλκόνι? Καλά κατάλαβα?

lorelai

New Member
9 Ιανουαρίου 2011
2
0
Ειναι στο μπαλκονι τις ωρες που λειπω απο το σπιτι και το βραδυ οταν παω για υπνο. Την υπολοιπη μερα μπαινοβγαινει. Δεν μου ειναι ομως ευκολο να τον εχω μεσα. Δεν μενω μονη μου και γενικα υπαρχουν καποιες δυσκολιες σχετικα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κατ' αρχήν είναι παράνομο να έχεις τον σκύλο ουσιαστικά "μόνιμα" στο μπαλκόνι! Εφόσον εκεί κοιμάται εκεί μένει τις περισσότερες ώρες εκεί είναι ο "χώρος" του.

Είναι λογικό να γαυγίζει και να κλαίει και να φωνάζει. Είναι απομονωμένο και μόνο του τι να κάνει? Βάλτο μέσα!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια,μην ισοπεδωνουμε τα παντα.Κι εμενα οταν ηταν μικρουλης επειδη λογω συγκατοικου ο σκυλος ηταν καλυτερα να κοιμαται εξω(τωρα κοιμαται μεσα),μια χαρα προσαρμοστηκε στο μπαλκονι.Εβγαινε εξω μονο το βραδυ,που κλειναμε τα φωτα και κοιμομασταν ολοι.Του ειχα βαλει και μια κουβερτουλα που καλυπτε ολο το σπιτακι(εκτος αυτη που ειχε μεσα,και το αναζητουσε μονο του.Οταν ελειπα για δουλεια ομως,ο σκυλος ηταν μεσα στο σπιτι,να μυριζει οικεια πραγματα,αλλιως οι ωρες που θα ηταν εξω μονο,θα ηταν πολλες.

Μηπως δεν ασχολεισαι αρκετα μαζι του οταν ειστε μαζι;Γιατι το βγαζεις και οταν λειπεις;Αστο μεσα,να μυριζει εσενα παντου και να νιωθει ασφαλες.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παιδια,μην ισοπεδωνουμε τα παντα.Κι εμενα οταν ηταν μικρουλης επειδη λογω συγκατοικου ο σκυλος ηταν καλυτερα να κοιμαται εξω(τωρα κοιμαται μεσα),μια χαρα προσαρμοστηκε στο μπαλκονι.Εβγαινε εξω μονο το βραδυ,που κλειναμε τα φωτα και κοιμομασταν ολοι.Του ειχα βαλει και μια κουβερτουλα που καλυπτε ολο το σπιτακι(εκτος αυτη που ειχε μεσα,και το αναζητουσε μονο του.Οταν ελειπα για δουλεια ομως,ο σκυλος ηταν μεσα στο σπιτι,να μυριζει οικεια πραγματα,αλλιως οι ωρες που θα ηταν εξω μονο,θα ηταν πολλες.

Μηπως δεν ασχολεισαι αρκετα μαζι του οταν ειστε μαζι;Γιατι το βγαζεις και οταν λειπεις;Αστο μεσα,να μυριζει εσενα παντου και να νιωθει ασφαλες.
10 μηνών, μαλτεζακι, ώρες εργασίας έξω, νύχτα έξω,,,, που υπάρχει ισοπέδωση??? Συνολικά πόσες ώρες να είναι έξω? 8? 10? παραπάνω?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
10 μηνών, μαλτεζακι, ώρες εργασίας έξω, νύχτα έξω,,,, που υπάρχει ισοπέδωση??? Συνολικά πόσες ώρες να είναι έξω? 8? 10? παραπάνω?
Μα αυτο λεω...να το βαζει μεσα οταν λειπει.Οταν ομως κοιμουνται ολοι το βραδυ,δε νομιζω και το ιδιο να ενοχληθει πολυ να μπει στο σπιτακι του.Εμεις κοιμομασταν 1 το βραδυ και ξυπνουσαμε 7.Το σκυλι κοιμοταν ουτως η αλλως αυτες τις ωρες.
10 μηνων ειναι.Οχι 3.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατι δεν το βαζεις μεσα στο σπιτι σε crate οταν λειπεις? Θα ησυχασει κι αυτο και οι γειτονες.
Απλά θελει να γινει εισαγωγη σταδιακη.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μα αυτο λεω...να το βαζει μεσα οταν λειπει.Οταν ομως κοιμουνται ολοι το βραδυ,δε νομιζω και το ιδιο να ενοχληθει πολυ να μπει στο σπιτακι του.Εμεις κοιμομασταν 1 το βραδυ και ξυπνουσαμε 7.Το σκυλι κοιμοταν ουτως η αλλως αυτες τις ωρες.
10 μηνων ειναι.Οχι 3.
Δεν είναι ο ύπνος το θέμα! Συμφωνώ όταν κλείσουν τα φώτα τέλος... όλες οι άλλες ώρες με προβλημάτισαν! Να κοιμηθεί? θα κοιμηθεί οκ! αλλά και πάλι αυτο "δεν θέλω να το μάθω να κοιμάται μέσα..." κάπως είναι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν υπάρχει βοήθεια αγαπητέ/ή!

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις...

Ή βάζεις τον σκύλο μέσα στο σπίτι τις ώρες που λείπεις,σε Crate ή τον αφήνεις έξω και έχεις γαβγίσματα και αστυνομίες και ΦΟΛΕΣ!

Διαλέγεις και παίρνεις...

Μέχρι στιγμής και ο σκύλος έχει δίκιο που γαβγίζει γιατί θέλει ΕΣΕΝΑ και οι γείτονες που τους δίνω τα 1000 δίκια!

Είσαι το λιγότερο ανευθυνος/η!Απαγορεύεται βάσει νόμου τα κατοικίδια να παραμένουν στο μπαλκόνι!

Πρόσεχε!

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα γράψεις το λιγότερο να έχεις συζητήσει με τους συγκατοίκους σου!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλησπερα και καλη χρονια! Εχω ενα αρσενικο μαλτεζακι 10 μηνων. Ειναι παρα πολυ φιλικο, ακουει σε οσες εντολες του εχουμε μαθει, δε δαγκωνει, ολα καλα. Δεν θελω να τον μαθω να κοιμαται μεσα. (
Για ποιο λόγο δεν θελεις να τον μάθεις να κοιμάται μέσα;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Λορελάι, για ποιο λογο πήρες σκύλο; Πριν πάρεις το σκυλάκι σου, μίλησες με τους συγκατοίκους σου; Ειναι πάρα πολύ μικρό, για να καθεται στο μπαλκονι σα γλάστρα. Εφοσον μαλλον τον πηρες για παρεα και φανταζομαι δεν το μετανοιωσες, καλυτερα να του φτιαξεις το περιβαλλον του στο δωμάτιό σου και να το κάνεις δωμάτιό σας. :)Μπες λιγακι στη θεση του... Ο Στελιος έχει δίκιο. Απο αναγκη σε φωνάζει και εσυ το κλεινεις έξω; Ειναι κριμα. Δεν καταλάβαινω πώς επιτρεπεις σε αλλους να κανονισουν πού θα μεινει ο σκύλος σου στην τελική. Ελπιζω να μην αποφασισεις να το αποχωριστεις βεβαια. Καλυτερα να αποχωριστεις τον συγκατοικο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
loipon....
το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι μαλτεζακι....
ας αφησουμε λιγο την φυλη.... στην ακρη...
κι εγω οταν λειπουμε τον σκυλο τον ειχα εξω απο το σπιτι... το ιδιο το βραδυ που κοιμομαστε....
δεν το θεωρω κακο.... βεβαια εμενα ειχε παρεα κι αλλο σκυλο εξω.....
το προβλημα που βλεπω ειναι οτι το σκυλι δεν καθεται μονο του.....
εκει πρεπει να εστιασουμε... θελετε να το πειτε αγχος αποχωρισμου??? πειτε το οπως θελετε... το θεμα ειναι ειτε μεσα ειτε εξω πρεπει να μαθει να ειναι μονο του ορισμενες ωρες την ημερα και οταν κοιμαται....
θα προτεινα... αν συνεχιζει και διαβαζει η φιλεναδα.....
σιγα σιγα εκπαιδευση σε κρειτ...
το οποιο θα γινει και σπιτακι του μελοντικα αλλωστε για μαλτεζε μιλαμε( τωρα ειναι θεμα μεγεθους...) δεν πιανει χωρο ενα κρειτ...
δυστυχως η εκπαιδευση πρεπει να γινει σταδιακα και οχι αποτομα .... αυτο σημαινει....
επρεπε βασικα να εχει ξεκινησει στις διακοπες των χριστουγεννων.... η παρε μια παρασκευη και μια δευτερα αδεια και ασχολησου τις 4 ημερες με την εκπαιδευση του
συζητα με τους υπολοιπους του σπιτιου και εξηγησε τους οτι για λιγο χρονο θα πρεπει να δεχτειτε το σκυλι μεσα μεχρι να τελειωσει την εκπαιδευση του...
μολις μαθει το κρειτ σπιτι του τοτε μπορεις να το βγαλεις κι εξω.... αν ακομα θελετε ( δεν το νομιζω)
οταν λειπεις λειπετε ολοι μαζι??? δηλαδη ποσες ωρες μενει κατα την διαρκεια της ημερας μονο του???`
αν μαθει το κρειτ σπιτι του οποτε οταν λειπετε μενει εκει, κι αν κοιμαται το βραδυ παλι στο κρειτ... δεν υπαρχει περιπτωση να κανει ζημιες η να λερωσει οποτε δεν βλεπω και τον λογο να μενει εξω μετα,.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97