Hello!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά χαρά σε όλους! :D
Διαβάζω λίγο καιρό το φόρουμ και το βρίσκω πολύ καλό και χρήσιμο για όλους, είτε είναι παλιοί είτε καινούριοι στο χώρο. Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι γνώστης των πάντων, η συζήτηση μεταξύ ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα είναι ό,τι καλύτερο! Καλώς σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω να φανώ χρήσιμος σε πολλούς και να μάθω από πιο πολλούς!!
Λίγα λόγια:
Είμαι 28 χρονών και μένω στην Αθήνα, σε διαμέρισμα, μαζί με 3 rotti και από προχθές με 4!!
Ασχολούμαι με σκύλους από παιδική ηλικία και ''κόλλησα'' με τα rottweiler εδώ και περίπου 12 χρόνια. Ενδιαφέρομαι για τις εκθέσεις, την εργασία τους και την παρέα τους γενικότερα, για μένα δεν συγκρίνεται με άλλες ράτσες, αν και μ'αρέσουν ουκ ολίγες και όχι μόνο φύλαξης...
Προσπαθώ να κάνω εκτροφή σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο από το περσινό μου, και να διαθέτω τα κουτάβια μου σε καλούς και ευσυνείδητους ιδιοκτήτες, που να τα αντιμετωπίζουν όπως κι εγώ: Σαν ΣΚΥΛΟΥΣ με ανάγκες ιδιαίτερες και χαρίσματα τεράστια!
:D :D :D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
οταν βλεπω καθε φορα helloo νομιζω οτι ειναι spam.....μηπως εισαι spam?

αντε για να κανω την αρχη στο καλωσορισμα.....welcome to dogforum....φιλε denis...και ελπιζω να εχεις διαβασει την πρωτη σελιδα...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αγαπητέ φίλε Oscar και προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Δεν μπήκα στο forum για να πουλήσω σκυλιά αν αυτό εννοείς. Δεν έχω εξάλλου τόσα πολλά για να έχω τέτοιο πρόβλημα.
Θα μπορούσα να μην δηλώσω εκτροφέας και να μπένω σε topics του τύπου ''τι σκύλο να πάρω'' να λέω την γνώμη μου και να υπερασπίζομαι το Rottweiler, ή να στέλνω e-mail προσωπικά και να διαφημίζομαι έμμεσα.
Το σκέφτηκα καλά και νομίζω καλύτερα έτσι, δεν έχω σκοπό εξάλλου να συστήσω σε κανέναν Rottweiler και ειδικά σε αναποφάσιστο, κολλητοί μου φίλοι από το σχολείο έχουν πάρει από εμένα δώρο γάτα ή bulldog!
Αν δεις να κάνω κάτι τέτοιο σε παρακαλώ να με βρίσεις γιατί μάλλον θα έχω παρασυρθεί!
Με ενδιαφέρει το καλό της φυλής περισσότερο από τα δικά μου σκυλιά και αν θες το πιστεύεις, θα κάνω παρέμβαση μόνο αν κάποιος δυσφημίζει χωρίς λόγο τη φυλή αυτή η όποια άλλη έχω την γνώση να υπερασπιστώ.
Τώρα προς όποιον δει το site μου η και οποιοδήποτε άλλο site για σκύλους (και δεν τα ξέρει) :
Οι φωτογραφίες διαλέγονται όσο το δυνατόν καλύτερες και ΜΟΝΟ απο κοντά διαπιστώνει κάποιος αν του αρέσει πραγματικά ένας σκύλος, αλλά και αν του αρέσει ο χαρακτήρας του που είναι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.
Τα βραβεία σε εκθέσεις μπορεί να είναι Χ αριθμός, αλλά ο σκύλος που θα τα έχει, έχει χάσει σε 3Χ άλλες περιπτώσεις, αυτο συμβαίνει ΠΑΝΤΑ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης είναι συνάρτηση του χρόνου που αφιερώνει ο καθένας στον συγκεκριμένο τομέα, που είναι ένας μόνο από τους πολλούς (εργασία, ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ, και άλλες παθήσεις και λεπτομέρειες είναι επίσης πολύ σημαντικά)
Τα κακά σημεία στην μορφολογία ενός σκύλου ΠΡΕΠΕΙ να επισημαίνονται στον ενδιαφερόμενο, αλλά δεν μπορούν να γραφτούν στα site, πχ δεν γίνεται να λέω η σκύλα μου η τάδε έχει κερδίσει εκεί και παραπέρα, αλλά η πλάτη της είναι αδύναμη κλπ!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν
Συγγνώμη για το μέγεθος :oops:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γειά σου Denis και από εμένα.

Σε μια ιδανική κοινωνία, που όλα λειτουργούν στην εντέλεια, και οι εκθέσεις μορφολογίας θα έπαιζαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της ποιότητας της φυλής.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ιδανικά.
Πριν από 8-10 χρόνια που ασχολήθηκα με το θέμα (ως χομπίστας- κυρίως από περιέργεια), διαπίστωσα τέρατα και σημεία!!!
Δεν θέλω να τα σκαλίσω, πέρασαν πολλά χρόνια και δεν έχω άποψη πλέον για το τι συμβαίνει τώρα, οπότε δεν έχει νόημα να πω "παλιές" ιστορίες...

Αλλά μιας και αναφέρθηκες στην αδύναμη ράχη, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η αδύναμη ράχη είναι αποτέλεσμα του λάθους που κάνουνε οι "άσχετοι", βιάζονται να γυμνάσουν την σκύλα τους και την έχουνε παχουλή όταν είναι μικρή. Δεν είναι απαραίτητο να είναι γεννετικό πρόβλημα.

Έχω δει εξαίρετο ενήλικο αρσενικό να αποκλείεται από την έκθεση γιατί δυστρόπησε να δείξει δόντια, και άκουσα τον Γερμανό κριτή να λέει ότι είναι υποχρεωμένος να το αποκλείσει, ενώ στην πραγματικότητα φταίει ο ιδιοκτήτης που δεν έχει την ικανότητα να πειθαρχήσει έναν τέτοιον σκύλο.
Παρ όλα αυτά, αν υποθέσουμε ότι έφταιγαν τα γονίδια του σκύλου, ποιός έλεγξε αν αναπαράχθηκε τελικά ο σκύλος αυτός, που υποτίθεται ότι έπρεπε να αποκλειστεί (λόγω χαρακτήρα...) από την αναπαραγωγή?

Έχω δει επίσης σκύλο να παίρνει "εξαίρετος", ενώ όλοι ξέραμε ότι είχε μια άσπρη τούφα στο στήθος, την οποία ο ιδιοκτήτης "εξαφάνισε" λίγο πριν την έκθεση. (ο κριτής έψαξε να διαπιστώσει αν ήταν βαμένο το σκυλί, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποδείξουμε, αν και το γνωρίζαμε)

Ο τότε πρωταθλητής, έδινε κουτάβια με δυσπλασία, αλλά... ενώ έγινε πάμπολλες φορές, ο σκύλος αυτός ήταν number one στην αναπαραγωγή!
(δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της αναπαραγωγής)

Μην σου πω για πρωταθλητή άλλης φυλής που είχε ο ίδιος δυσπλασία!!!
(για όσους γνωρίζουν, ο συγκεκριμμένος σκύλος πέθανε πριν ένα μήνα περίπου...)

Δυστυχώς, πολλοί όμιλοι είναι μαγαζάκια, οι ιθύνοντες εμπορεύονται σκύλους και εκπαιδεύσεις, και προωθούν τις κουταβομηχανές τους για να κονομάνε.

Πριν 5-6 χρόνια 3-4 όμιλοι φυλών, κατέληξαν στα χέρια ενός σκυλέμπορου-εισαγωγέα. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, τι κάνει μιάου μιάου στα κεραμύδια?
Με τις ευλογίες και με την ανοχή όλων, οι μπίζνες καλά κρατούν...
Σε ποιά άλλη χώρα ένας Όμιλος φυλής διοικείται από σκυλέμπορους-εισαγωγείς? Ίσως στον τρίτο κόσμο!!!

Αν λοιπόν θέλεις να υπερασπιστείς την φυλή, δεν αρχίζεις να ψάχνεις τι γίνεται στον χώρο? Εγώ ευχαρίστως να βρεθώ μαζί σου, και να σου δόσω όλα τα στοιχεία που έχω, θα φρίξεις!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Να αρχίσω να ψάχνω?
Είπες οτι ασχολήθηκες σαν χομπίστας και εγώ σε ΚΑΘΕ εκθεση πάω ως τέτοιος, από πεποίθηση. Και χάνω πολύ συχνά.
Ξέρω σχεδόν τα πάντα για αυτά που λες, ακόμα και εκτός Ελλάδας (γιατί παντού γίνονται). Πιστεύω όμως οτι η έκθεση είναι η μόνη λύση για την πρόοδο της εκτροφής, αν μπορείς να βλέπεις τους σκύλους. Ο καλύτερος σκύλος δεν είναι ο πρώτος σκύλος, αλλά αυτός που ''ταιριάζει'' εκτροφικά στα σχέδιά μας την δεδομένη στιγμή.
Να κατέχουν ομίλους φυλής εισαγωγής σκύλων είναι κακό. Να τον κατείχα ομως πχ εγώ και να διέθετα σκύλους κάτω από το τραπέζι είναι χειρότερο. Θα μου πεις λογική είναι αυτή? Οχι. Σε αυτό το θέμα βρίσκομαι σε αδιέξοδο, δεν σημαίνει όμως οτι απαξιώνω την έκθεση, η την οποιαδήποτε κίνηση όποιου ομίλου.
Η Δυσπλασία πλέον ελέγχεται, δεν υπάρχει δικαιολογία.
Τώρα αν βάλω άλλον γονέα και άλλον δηλώσω, είμαι άξιος της μοίρας μου...
Η πλάτη ήταν τρόπος του λέγειν.
Αν βιάζονταν να γυμνάσουν το σκυλί δεν θα ήταν παχουλό σε μικρή ηλικία.
Το σκυλί σε μικρή ηλικία πρέπει να είναι αδύνατο και να μην γυμνάζεται, παρά μόνο με φυσικό τρόπο.
Το ότι ζευγάρωνε το συγκεκριμένο σκυλί με δυσπλασία είναι απαράδεκτο...
και το ξέρανε και αρκετοί, μη σου πω όλοι.
Το άλλο με τα δόντια, μήπως δάγκωσε? Κάτι τέτοιο θυμάμαι... Εχω δυσκολευτεί και εγώ να δείξω δόντια (καμιά φορά ο σκύλος δεν είναι καν δικός σου) και όλοι περιμένουν λίγο. Από την άλλη υπάρχει και η λογική που λέει οτι δεν έχεις κάτσει φίλε να μάθεις δόντια σε πρωταθλητη σκύλο??
Καλύτερα να μην ζευγαρώσει ποτέ άμα είναι να τον κουμαντάρεις εσύ, ποιος ξέρει τι νύφες θα του κανονίσεις!

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εγινε φιλε denis...

παιδιαα πηρατε φορα ,πολυ γουσταρω.ανοιχτε ομως ενα θεματακι να διαβασουν και αλλοι...

Πριν 5-6 χρόνια 3-4 όμιλοι φυλών, κατέληξαν στα χέρια ενός σκυλέμπορου-εισαγωγέα. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, τι κάνει μιάου μιάου στα κεραμύδια?
σωστοςςςςςςςς!!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
denis said:
Το άλλο με τα δόντια, μήπως δάγκωσε? Κάτι τέτοιο θυμάμαι...
Είσαι ο πιτσιρικάς (τότε) που ήθελε να παρουσιάζει σκυλιά σε εκθέσεις?
Θα με θυμάσαι, είμαι εκείνος ο τρελός, που έκανε την πρόταση μομφής και με διαγράψανε από τον όμιλο... :p
Και μετά έκανα την καταγγελία στον ΚΟΕ, και τους στείλανε στα σπίτια τους :twisted:

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε...
:(

Ναι ο σκύλος εκείνος ψιλοάρπαξε το αφεντικό του... :wink:

Εκείνη την εποχή, το ξέρανε όλοι το "τερατάκι" μου... :cry:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
denis said:
Αν βιάζονταν να γυμνάσουν το σκυλί δεν θα ήταν παχουλό σε μικρή ηλικία.
Το σκυλί σε μικρή ηλικία πρέπει να είναι αδύνατο και να μην γυμνάζεται, παρά μόνο με φυσικό τρόπο.
Η δικιά μου ήταν πάντα 5-6 κιλά παραπάνω από ότι έπρεπε, και απο 6-7 μηνών την είχα πήξει στην γυμναστική γιατί νόμιζα ότι έκανα καλό...
Μετά έμαθα ότι δεν έπρεπε...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
denis said:
Το ότι ζευγάρωνε το συγκεκριμένο σκυλί με δυσπλασία είναι απαράδεκτο...
και το ξέρανε και αρκετοί, μη σου πω όλοι.
Δεν είχε δυσπλασία ο ίδιος, τα κουτάβια του είχαν πρόβλημα.
Για τον ίδιο λέμε... με πασίγνωστο όνομα, αν και δεν ήταν βάρβαρος :wink:

Εγώ το έμαθα κατόπιν εορτής, όταν ζευγάρωσα την δικιά μου, δεν συνελαβε (γιατί εκτός των άλλων για κάποια περίοδο ήταν και τζούφιος ο επιβήτορας)... Μετά είχα το ατύχημα, και πήγαν περίπατο οι βλέψεις για ζευγάρωμα.

Όταν κάποια στιγμή έλεγα με παράπονο ότι τελικά δεν πέτυχε το ζευγάρωμα με τον περι ου, όσοι ήξεραν μου είπαν ότι ήμουνα τυχερός γιατί θα τραβιόμουνα κατά πάσα πιθανότητα με δυσπλασίες.
Έτσι το έμαθα κι εγώ :wink:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Αναρωτιέμαι, σαν κάποιος που ξέρει ελάχιστα για τις εκθέσεις μορφολογίας, αν τελικά προσφέρουν κάτι σε μια φυλή σκύλων ή αν είναι απλά ένα χόμπι. Τι λέτε?

S

SwkDoG

Guest
Να κάνω και εγώ το ερώτημα τι σημαίνει "να προσφέρει κάτι σε μιά φυλή σκύλων"...?!

Σίγουρα όχι κάτι στο σκύλο σαν ζώο,σαν οντότητα,που δεν αντιλαμβάνετε ότι ανήκει σε κάποια φυλή ιδιαίτερα...είναι απλά σκύλος.Είτε είναι Κάβαλιερ Κινγκ Τσάρλς,είτε είναι...Κοκόνι!... :D

Το 99% των πραγμάτων που ασχολούμαστε είναι ανθρωποκεντρικά.
Με σκοπό την ψυχαγωγία μας,την διασκέδαση μας,την ικανοποίηση ότι κάτι κάνουμε ή προσφέρουμε και άλλα πολλά που ουδεμία σχέση έχουν με "τα θέλω" ενός ζώου...του σκύλου εν προκειμένη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
Μήπως αυτό που εννοεί ο Skylos - εγώ τουλάχιστο έτσι το βλέπω - είναι ότι αυτές οι εκθέσεις μορφολογίας θα μπορούσαν να επικεντρώσουν τα κριτήριά τους και στη βελτίωση κάποιων προβλημάτων μιας φυλής?

Λέω π.χ. από εμπειρία με τον δικό μου - τι να το κάνει το μπουλντόγκ το βραβείο όταν δεν μπορεί να αναπνεύσει γιατί έχει ανύπαρκτη μουσούδα - και γιατί βραβεύεται τότε? Γιατί δεν διαμορφώνουν τα κριτήρια έτσι ώστε να εξαλείφονται κάποια προβλήματα, τουλάχιστο κάποια εμφανή?

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Σωστή παρατήρηση Swk!

Εννοώ αν προσφέρει κάτι σε εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει η φυλή.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
vrmode said:
Μήπως αυτό που εννοεί ο Skylos - εγώ τουλάχιστο έτσι το βλέπω - είναι ότι αυτές οι εκθέσεις μορφολογίας θα μπορούσαν να επικεντρώσουν τα κριτήριά τους και στη βελτίωση κάποιων προβλημάτων μιας φυλής?

Λέω π.χ. από εμπειρία με τον δικό μου - τι να το κάνει το μπουλντόγκ το βραβείο όταν δεν μπορεί να αναπνεύσει γιατί έχει ανύπαρκτη μουσούδα - και γιατί βραβεύεται τότε? Γιατί δεν διαμορφώνουν τα κριτήρια έτσι ώστε να εξαλείφονται κάποια προβλήματα, τουλάχιστο κάποια εμφανή?
Μιλάω γενικότερα. Για παράδειγμα μπορεί να πει κάποιος ότι οι εκθέσεις μορφολογίας βοηθούν να διατηρηθεί ο "τύπος" της φυλής, το ροτβάιλερ να μοιάζει με ροτβάιλερ, το ντόπερμαν με ντόμπερμαν. Ωστόσο αν συγκρίνει κανείς παλιές φωτογραφίες δειγμάτων μιας φυλής με σύγχρονες, θα διαπιστώσει τεράστιες διαφορές.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
skylos said:
Για παράδειγμα μπορεί να πει κάποιος ότι οι εκθέσεις μορφολογίας βοηθούν να διατηρηθεί ο "τύπος" της φυλής, το ροτβάιλερ να μοιάζει με ροτβάιλερ, το ντόπερμαν με ντόμπερμαν. Ωστόσο αν συγκρίνει κανείς παλιές φωτογραφίες δειγμάτων μιας φυλής με σύγχρονες, θα διαπιστώσει τεράστιες διαφορές.
Ακριβώς - υπάρχουν διαφορές. Τα "νέα" χαρακτηριστικά έχουν προκύψει συχνά εις βάρος της φυλής. Π.χ. η μουσούδα στα μπουλντόγκ έγινε πιο πλακουτσωτή για να έχουμε πιο εκκεντρική εμφάνιση και για τον ίδιο λόγο τα Σαρπέι έγιναν πιο "τσαλακωμένα" με αποτέλεσμα να σφύζουν από δερματικά προβλήματα απ' όσο ακούω. Αντίστοιχα χαρακτηριστικά φαντάζομαι ότι υπάρχουν σε πολλέ φυλές...