H Λίλα και οι άλλοι!

ririka

New Member
7 Οκτωβρίου 2013
3
0
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρίσκω!
Το θέμα μου δεν είναι τόσο ευχάριστο και θα εκτιμούσα πάρα πολύ τις γνώμες σας ως σκυλογονείς.
Εδώ κι ένα μήνα περίπου έχω στο σπίτι, στο οποίο μένω με την μάμυ, ένα beagle 6μιση μηνών περίπου, ημίαιμο. Το θέμα είναι ότι το σκυλί δεν προοριζόταν για μένα..Ζούσε με άλλο μέλος της οικογένειας μέχρι πριν ένα μήνα το οποίο όμως άλλαξε σπίτι για οικογενειακούς/οικονομικούς λόγους -δεν θέλω να ανοίξω περαιτέρω αυτό το ζήτημα γιατι με εκνευρίζει αφάνταστα και δεν έχει καμία σημασία εδώ που φτάσαμε - κι έτσι το σκυλί μένει μαζί μου. Με "ξέρει" απο την πρώτη μέρα που το πήραν, την έπαιρνα σπίτι, πηγαίναμε βόλτες, της μαθαίνω εντολές και γενικά τα πάμε απτην αρχή πάρα πολύ καλα και την αγαπώ επίσης πάρα πολυ. Το κακό τώρα είναι οτι δεν είμασταν προετοιμασμένοι και συνηδητοποιημένοι για σκύλο καθώς δεν ήταν δική μας επιλογή. Μας την έδωσαν μέχρι να βρεθεί κάποιος να την πάρει. Έχω ρωτήσει πάρα πολύ κόσμο και κανείς δεν θέλει. Όμως όλο αυτό το κάνω με βαριά καρδιά γιατι όπως είπα παραπάνω την έχω αγαπήσει, έχει γίνει καθημερινότητα μου αλλα τα προβλήματα είναι πολλά..
Πρώτο και κυριότερο, η μαμά μου, η οποία είχε ξεκαθαρίσει απ'την αρχή ότι δεν θέλει σκύλο. Με τα χαράς θα έβρισκα σπίτι για να μένω με το σκυλί αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Ακόμα, τα οικονομικά μας δεν βοηθούν ιδιαίτερα ούτε για τα εμβόλια/τροφές/παιχνίδια/σπρέυ/αμπούλες και τα σχετικά.
Επίσης, δεν έχω καταφέρει ακόμα να μάθω στην Λίλα να μην κλαίει όσο λείπουμε..Σήμερα και χθες είχαμε μια πρόοδο αλλα ήταν μόνο για 2 με 3 ώρες. Αύριο ξεκινάω σχολή (στην οποία έχω 35 ώρες τη βδομάδα μάθημα) κι η μαμά θα λείπει κάποιες ώρες για δουλειά οπότε το τηλέφωνο απ'την γειτόνισσα σίγουρα δεν το γλιτώνω (για ακόμα μια φορά).

Ποιά είναι η δική σας γνώμη, 1ον αν την δώσω θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ ήδη κλαίω όσο το σκέφτομαι (συγνώμη που ανοίγομαι τόσο η κλαίουσα αλλα είστε οι "ειδικοί" και η γνώμη σας μετράει :p) αλλα ίσως σε κάποιο άλλο σπίτι θα της τα παρέχουν όλα και με το παραπάνω και θα ζει ίσως καλυτερα. 2ον φοβάμαι ότι αν πω πως το προσπαθώ κούτσα κούτσα και πείθοντας τη μαμα αν στο τέλος δω πως δεν τα καταφέρνω θα είναι δυσκολότερο και για το σκυλί και για μένα.

Παρακαλώ εναποθέστε τις απόψεις σας χωρίς φόβο και πάθος. :x:

- Σε περίπτωση που απορήσετε γιατί ανελαβα εγώ να βρω οικογένεια για το σκυλί είναι γιατι ήθελα να βεβαιωθώ και να σιγουρευτώ ότι θα ναι κάποιος/κάποια/κάποιοι που θα το αγαπούν εξίσου και δεν θα το παρατήσουν σε 1-2 μήνες στον δρόμο. -

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.271
Καλώστες!

Ψέμματα να μη λέμε, έχεις πρόβλημα :D

Δε μπορώ να σου πω τι μπορείς να κάνεις, όπως και κανείς άλλος. "Ειδικός" με τα "θέλω" και τα "μπορώ" του καθενός δεν είναι κανένας.

Με την ψυχρή λογική το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι να συνεχίσεις τις προσπάθειες να υιοθετηθεί. Κυρίως το λέω λόγω της οικονομικής σας στενότητας. Και αυτό γιατί ενώ η μαμά τώρα είναι πρόβλημα, ακόμα και αν στο τέλος την αγαπήσει, κινδυνεύετε να μπείτε σε μεγάλο λούκι εάν παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη για έκτακτα κτηνιατρικά έξοδα.

Από την άλλη, εφόσον το πρώτο σου κριτήριο είναι να πάει κάπου όπου θα έχει καλύτερες παροχές και θα την αγαπάνε και θα τη φροντίζουν όσο εσείς (και πάνω), πρέπει να βεβαιωθείς όσο το δυνατόν ότι η καινούρια της οικογένεια που θα την υιοθετήσει όντως θα της τα παρέχει (δηλαδή να μην τη δώσεις στον πρώτο που θα σε πάρει τηλέφωνο χωρίς "ανάκριση", συμβόλαιο υιοθεσίας, συμφωνία για τσιπ, και αν θέλεις και στείρωση (καλυτερα ναι) και να κάνεις και ένα follow up).

Τώρα αν πεις ότι δεν αντέχεις να τη δώσεις που δε μπορώ να το ξέρω, να το κρίνω και να το αντικρούσω (και δε θέλω κιόλας, γιατί άπαξ και συνειδητοποιήσει μια οικογένεια "εμείς το αγαπάμε το σκυλί και το σκεφτήκαμε καλά και υπεύθυνα και μπορούμε να τα βρούμε" εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει), πρέπει να σκεφτείς καλά τους εξής παράγοντες και να τους συμφωνήσεις από κοινού με τη μαμά:
1) Έχετε την οικονομική δυνατότητα να καλύψετε τις βασικές της ανάγκες (τροφή, εμβόλια, τσιπ, μηνιαία ενδο+εξωαποπαρασίτωση, από καιρού εις καιρόν προληπτικές εξετάσεις)? Τα παιχνίδια βγάλτα από το μπάτζετ, δε χρειάζεται να έχει ειδικά παιχνίδια από πετ σοπ για να παίζει ένας σκύλος και να ναι χαρούμενος, τρόποι να φτιάξεις παιχνίδια υπάρχουν άπειροι.
2) Έχετε την οικονομική δυνατότητα να καλύψετε έκτακτα κτηνιατρικά που θα προκύψουν σίγουρα, από ένα απλό τσιμπηματάκι/χτυπηματάκι/αδιαθεσία, εώς εξετάσεις και/ή μια φαρμακευτική αγωγή ή άλλη θεραπεία για κάποια ασθένεια (χωρίς να ναι απαραίτητα σοβαρή), εώς ίσως και κάποια εγχείρηση (κ πάλι χωρίς να ναι απαραίτητα σοβαρή) - αλλά πιθανόν ΚΑΙ σοβαρή?
3) Οι διαθέσεις της μαμάς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μελών της οικογένειας που ενώ δε θέλαν αρχικά με τίποτα το κατοικίδιο εν τέλει το λάτρεψαν. Αλλά το να συμβιώνει κάποιος με κάποιον με το ζόρι μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει και ΑΠΟ τις δύο πλευρές, και ΓΙΑ τις δύο πλευρές.
4) Εξαρτώμενο εν μέρει από το προηγούμενο, αν θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες βόλτας και εκτόνωσής του σύμφωνα με τα ωράριά σας και το ποιός θα τα αναλάβει αυτά (= ποιός θα είναι ο κύριος υπεύθυνος του σκυλιού και αν αντιλαμβάνεται ό,τι αυτό συνεπάγεται). Φοιτήτρια είσαι από ότι λες, και θα λείπεις στη σχολή και θα έχεις και εξεταστικές και θα θέλεις και να βγεις και να φύγεις κάπου 1-2-3 μέρες. Θα υπάρχει κάποιος που πραγματικά θα έχει τη θέληση και θα μπορεί να κρατήσει και να ασχοληθεί με το σκυλί?

Τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς θέληση να χεις και λύνονται. Θα χρειαστεί όμως χρόνος και κόπος (υπάρχει?) και πιθανόν να χρειαστεί και εκπαιδευτής (για αυτό υπάρχει οικονομική δυνατότητα? - αν όχι τότε και πάλι μπορεί να λυθούν με αρκετά παραπάνω ομως χρόνο και κόπο για ψάξιμο και διάβασμα). Το άγχος αποχωρισμού δεν είναι τίποτα. Βάλε όμως στην εξίσωση σε σχέση με τα προηγούμενα (3&4) ότι αν υπάρχει πρόβλημα μέσα στην οικογένεια με τη διάθεση και το χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε στην αγωγή του σκυλιού, το πιθανότερο είναι ότι θα αποκτήσει κι άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Έλα μωρέ, απλούστατο δεν είναι? :p:confused::x:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Το post της Εstranged σου καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς, να προσθέσει τίποτα.
Εγώ λέω, να της βγάλεις ωραίες φωτό, και να βάλεις αγγελία σε όσα περισσότερα σχετικά site μπορείς. Τα beagle είναι από μόνα τους, πολύ παρεξηγημένη ράτσα. Είναι πολύ δύσκολα σκυλιά. Και όταν είναι και ημίαιμα...άστα να πάνε. Συμβόλαιο υιοθεσίας, με υποχρέωση στείρωσης όταν έρθει η ώρα και microchip [το οποίο είναι υποχρεωτικό και για την καταχώρηση οποιασδήποτε αγγελίας] είναι μονόδρομος, αν σε ενδιαφέρει να καταλήξει κάπου καλά η σκυλίτσα, η οποία δεν φταίει σε τίποτα, για την ανευθυνότητα των ανθρώπων, που έχουν βρεθεί έως τώρα, στον δρόμο της.

Και ενημέρωσε το μέλος της οικογενείας σου, που την παράτησε, ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Είναι ζωντανά. Εχουν ανάγκες και είναι απόλυτα εξαρτώμενα από εμάς, για την επιβίωσή τους. Χωρίς εμάς, δεν μπορούν να φάνε, να πιούν νερό, να κάνουν τις ανάγκες τους, να είναι υγιή. Μέχρι τώρα, το κουτάβι, δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο;

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ακριβώς ότι σου είπαν...
Μπράβο σου που την πήρες και δεν τους άφησες να την παρατήσουν σε καμία κολόνα/δέντρο - δυστυχώς πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας.

Τώρα για το άγχος αποχωρισμού - πολύ συχνό πρόβλημα (πάσχουσα εδώ) - θέλει υπομονή και, σε γενικές γραμμές, μασουλητήρια, περιορισμό σε σχετικά μικρό χώρο όταν λείπετε, όχι πολλά-πολλά πριν φύγετε και όταν έρχεστε και γενικά να κόψεις τα πολλά 'χαϊδέματα'. Είναι και μικρούλα, είναι και τα beagle ζωηρά, θέλει προσπάθεια. Κλείνε ερμητικά τα αλουμίνια και τις ενδιάμεσες και ο Θεός βοηθός με τους γειτόνους - θα μπορούσες να είχες μωρό και να έκλαιγε... (αυτά λέω και στον εαυτό μου!!)

ririka

New Member
7 Οκτωβρίου 2013
3
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.

Και τα 4 προβλήματα που ανέφερες estranged υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο μέλλον.

Mareco, όσο και να ενημερώσω ό,τι και να πω δεν θα βγάλω άκρη (έχω πει κι έχω ξαναπεί) γι'αυτό και είπα ότι δεν αξίζει να αναλύσω περαιτέρω το θέμα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλα σε μερικούς ανθρώπους δεν μπορείς να βάλεις μυαλό δυστυχώς. (Επίσης,εμβόλια έχει κάνει κι έχουμε κι ένα τώρα την Πέμπτη.)

Τώρα, όσο αναφορά το συμβόλαιο υιοθεσίας, διάβασα ένα υπόδειγμα και κατάλαβα περι τίνος πρόκειτε - δεν γνώριζα η αλήθεια είναι οπότε ευχαριστώ και γι'αυτή την πληροφορία ;) -

dnassib , συνειδητοποίησα ότι όταν μένει στο δωμάτιο μου ηρεμεί.. Όταν έχει όλο το σπίτι δικό της γίνεται η μεγάλη σφαγή ;) (Και πέρα απ'το ότι θα μπορούσα να έχω μωρό, έχω πολλά ράμματα για την γούνα τους αλλα δεν τ'ανοίγω το ρημάδι μου!!)

Λοιπόν,θα συνεχίσω να ρωτώ φίλους και γνωστούς αυτές τις μέρες και μετά θα συνεχίσω την αναζήτηση σε αγγελίες. Αν χρειαστώ κάποια βοήθεια, μπορώ να σας συμβουλευτώ?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
dnassib , συνειδητοποίησα ότι όταν μένει στο δωμάτιο μου ηρεμεί.. Όταν έχει όλο το σπίτι δικό της γίνεται η μεγάλη σφαγή ;) (Και πέρα απ'το ότι θα μπορούσα να έχω μωρό, έχω πολλά ράμματα για την γούνα τους αλλα δεν τ'ανοίγω το ρημάδι μου!!)
Μπράβο που 'βρήκες' το πρώτο, είναι απόλυτα λογικό. Όσο πιο μεγάλο χώρο έχει, τόσα περισσότερα ερεθίσματα και πιθανότητες να στρεσαριστεί. Δωμάτιο, κλειστά παράθυρα, μισόκλειστα πατζούρια θα σου έλεγα, ένα ραδιόφωνο χαμηλά ίσως και... ευκαιρία να ηρεμήσει (αν και είπαμε - κουτάβι είναι, μην περιμένουμε και θαύματα!!)

Βάλε αγγελίες σε facebook (υπάρχουν πολλά γκρουπ για 'χαρίζονται ημίαιμα' κτλ), δοκίμασε και εδώ Παρατρίχα --> Aγγελίες--> Βάλτε την αγγελία σας, βάλε το σε σχετικό thread εδώ στο forum και ελπίζω κάτι καλό θα βγει!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.271
ένα ραδιόφωνο χαμηλά ίσως
Άσε καλύτερα, εγώ αν ήμουν σκυλί μόνο στο σπίτι και άκουγα ξαφνικά καμιά διαφήμιση του τζαμπο θα σεληνιαζόμουνα! :cuniaoo:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Λοιπόν,θα συνεχίσω να ρωτώ φίλους και γνωστούς αυτές τις μέρες και μετά θα συνεχίσω την αναζήτηση σε αγγελίες. Αν χρειαστώ κάποια βοήθεια, μπορώ να σας συμβουλευτώ?
Ναι, εννοείται.

Και μια και τα συζητάμε, γνωρίζεις από που πρέπει να παίρνουμε σκύλο έτσι;
Πληροφοριακά, για το αν κάποτε έρθει μια τέτοια ώρα και για να ενημερώνεις με την σειρά σου...ποτέ από pet shop και ποτέ από αγγελίες που χαρίζουν καθαρόαιμα κουτάβια σε τιμή ευκαιρίας. Καθαρόαιμο, μόνο από σωστό και σοβαρό εκτροφέα και οτιδήποτε άλλο από φιλοζωική ή αγγελίες που χαρίζουν αδέσποτα που βρήκαν και ψάχνουν να τους βρουν σπίτι.

ririka

New Member
7 Οκτωβρίου 2013
3
0
Καλησπέρα σας σκυλογονείς :D
Να σας πω οτι περιμένω 2-3 απαντήσεις απο γνωστούς για τη Λίλα -όσο κι αν στεναχωριέμαι- :rolleyes:

Eπίσης, να κάνω μια ΑΣΧΕΤΗ ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.
Σήμερα κάναμε το τελευταίο εμβόλιο που είχαμε, γύρω στις 8 το βράδυ. Μου πε ο κτηνίατρος οτι θα ποναει σήμερα και ίσως αύριο κι οτι θα έχει υπνηλία.. Πονάει όντως πάρα πολύ, τρέμει και δεν θέλει ούτε να φαει. Τόση ώρα προσπαθεί να βολευτεί και κλαίει, πήγα να την βοηθήσω και ούρλιαζε και τώρα κάπως βολέυτηκε και ξάπλωσε.. Είναι όντως νορμάλ όλο αυτό ή να ανησυχήσω? :(

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Eπίσης, να κάνω μια ΑΣΧΕΤΗ ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.
Σήμερα κάναμε το τελευταίο εμβόλιο που είχαμε, γύρω στις 8 το βράδυ. Μου πε ο κτηνίατρος οτι θα ποναει σήμερα και ίσως αύριο κι οτι θα έχει υπνηλία.. Πονάει όντως πάρα πολύ, τρέμει και δεν θέλει ούτε να φαει. Τόση ώρα προσπαθεί να βολευτεί και κλαίει, πήγα να την βοηθήσω και ούρλιαζε και τώρα κάπως βολέυτηκε και ξάπλωσε.. Είναι όντως νορμάλ όλο αυτό ή να ανησυχήσω? :(
Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, ο δικός μας πάντως ήταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Κάνε ένα τηλέφωνο στον γιατρό αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα να σιγουρευτείς.

Εντιτ: τώρα είδα ότι το έγραψες χθες... οπότε πράττεις αναλόγως.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97