Grain free Τροφη για γερμανικο ποιμενικο

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Καλησπερα σε όλους, διαβάζω αυτο το φόρουμ αρκετό καιρό καθώς από τον καιρό μπήκε στην ζωή μου ο Κάιζερ ειμαι συνεχώς στο ψάξιμο και αυτό το φόρουμ απετέλεσε μεγάλη βοήθεια στην ενημέρωση μου. Το τελευταίο διάστημα ειμαι στο ψάξιμο για να βρω μια καλή τροφή απαραίτητα στοιχεία να είναι grain free και να περιέχει χονδροιτινη και γλουκοζαμινη. Ξεκίνησα να του δίνω την N&D low grain σε ηλικία 2 μηνών Αλλα μετά ήθελα grain free τροφη Και πήγαμε στην σειρά grain free της ANF η οποία δεν μας έκατσε καλά, έπειτα πήρα την Fromm gold puppy large όπου όλα ήταν καλά εκτός της μυρωδιάς και της τρίχας του σκυλου που έγινε θαμπή, μετά πήγαμε στην Orijen regional red(από το γνωστό μαγαζί του εξωτερικου) όπου όλα έφτιαξαν ομως τα κόπρανα του σκυλου είναι σχηματισμενα (Όχι πάντα αλλα συνήθως) αλλα είναι μαλακά οποτε μάλλον η πολλή πρωτεΐνη δεν του κάθισε καλα. Μειωσα την ποσοτητα της τροφής και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση αλλα ο σκυλος φαίνεται να πειναει καθώς ψάχνει συνεχώς για φαγητό από τοτε όποτε μέση λύση με την Orijen δεν βρίσκω. Αρα φτάνουμε και πάλι στο θέμα μας που είναι η επιλογή της επόμενης τροφής τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι γύρω στα 60 € και ίσως λίγα ακόμα εαν βρεθεί κάτι αξιόλογο.

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Από ότι έχω δει Όλες οι ποιοτικές τροφές κυκλοφορούν σε 13 κιλά όποτε σε αυτά τα κιλά αναφέρεται το ποσό των 60€

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Κοίταξε να δεις βασικά τώρα είναι 7 μηνών αλλα επειδή οι μεγαλοσωμες φυλές πρέπει να έχουν χαμηλο και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης μετά τον 6ο μήνα για να μην επιβαρύνεται ο σκελετός του, του δίνω adult. Όσο για το εάν πρέπει, για μένα και την (κτηνίατρο μας) εννοείτε και ειδικά όταν μιλάμε για φυλές μεγαλοσωμες που εάν δεν προσεξεις τον σκελετό τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστουν σοβαρά σκελετικα προβληματα ίδιως όταν μεγαλώσουν αρκετά.

Last edited:

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Άρα ακόμα καλύτερα η χορήγηση χονδρ-γλυκοζ να γίνονται ανεξαρτητα με ειδικό σκεύασμα είτε ανθρώπινο ειτε pet.
Σαυτο το συμπέρασμα έχω καταλήξει μιας και αμφιβάλλω για τη βιωσιμότητα πολλών και όχι μόνο αυτών, συστατικών στις ξηρές τροφές.

Lia Mocca

Active Member
14 Οκτωβρίου 2015
32
4
Άρα ακόμα καλύτερα η χορήγηση χονδρ-γλυκοζ να γίνονται ανεξαρτητα με ειδικό σκεύασμα είτε ανθρώπινο ειτε pet.
Σαυτο το συμπέρασμα έχω καταλήξει μιας και αμφιβάλλω για τη βιωσιμότητα πολλών και όχι μόνο αυτών, συστατικών στις ξηρές τροφές.
Ξέρεις κάποιο τέτοιο σκεύασμα για χονδρ-γλυκοζ?

Lia Mocca

Active Member
14 Οκτωβρίου 2015
32
4
Κοίταξε να δεις βασικά τώρα είναι 7 μηνών αλλα επειδή οι μεγαλοσωμες φυλές πρέπει να έχουν χαμηλο και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης μετά τον 6ο μήνα για να μην επιβαρύνεται ο σκελετός του, του δίνω adult. Όσο για το εάν πρέπει, για μένα και την (κτηνίατρο μας) εννοείτε και ειδικά όταν μιλάμε για φυλές μεγαλοσωμες που εάν δεν προσεξεις τον σκελετό τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστουν σοβαρά σκελετικα προβληματα ίδιως όταν μεγαλώσουν αρκετά.
Και εγώ ξεκίνησα adult N&D low grain στους 8 μήνες αλλά δεν της κάθησε η συγκριμένη τροφή..τώρα δίνω πάλι τροφή για junior maxi και στο 2μηνο που θα έχει γίνει 12 μηνών θα δοκιμάσω πάλι adult..ή Naturea naturals ή Flatazor sensible salmon (grain free).

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Επανερχομαι για τη χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη!
Επειδη μου εκανε εντυπωση οτι η platinum δεν εχει, πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι εχει.
Περιμενω πληροφοριες για το γιατι δεν αναγραφεται πουθενα.
Μολις τις παρω θα τις μεταφερω!

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Επανερχομαι για τη χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη!
Επειδη μου εκανε εντυπωση οτι η platinum δεν εχει, πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι εχει.
Περιμενω πληροφοριες για το γιατι δεν αναγραφεται πουθενα.
Μολις τις παρω θα τις μεταφερω!

Καλό θα ήταν να μας δώσουν και ποσοτητες ανα κιλό.

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34

Κοίτα να δεις αποφεύγω όσο μπορώ την χορήγηση χαπιών μέχρι να πάει ενός χρόνου τουλάχιστον, και η γιατρός μου συμφωνεί ότι από την στιγμή που περνώ μια καλή τροφή και του παρέχει ότι χρειάζεται δεν χρειάζοντε τα σκευάσματα και καλο θα είναι να αποφεύγω όσο μπορώ να του δινω.

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Αυτο που οι γιατροί δε συμφωνούν με τη χορήγηση συμπληρωμάτων αλλά συμφωνούν με τη ξηρά, τα εμβολια, τις αμμπουλες, τα κολαρα, τα νέα εμβολια και τα νέα φάρμακα είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Δεν κατηγορώ τη γιατρό σου , ούτε κι εσένα φυσικά... Δικαίωμα σου κάθε επιλογη αλλά τα χάπια που αποφεύγεις είναι τριμμένα στην ξηρα τροφη που ταιζουμε τα σκυλιά μας.
Αυτό που ήθελα επισης να σου πω ειναι πως πολλές φορές προσπαθώντας να κανουμε το καλό παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Όπως καταλαβαίνω μέσα σε σχεδόν 5 μήνες έχεις αλλάξει 4 τροφές και το κουτάβι σου ακόμα είναι 7 μηνών και όπως καταλαβαίνω χωρίς κάποιο πολύ σοβαρό λόγο.
Αλήθεια ή γιατρος σου τι λέει για αυτο?

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Αυτο που οι γιατροί δε συμφωνούν με τη χορήγηση συμπληρωμάτων αλλά συμφωνούν με τη ξηρά, τα εμβολια, τις αμμπουλες, τα κολαρα, τα νέα εμβολια και τα νέα φάρμακα είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Δεν κατηγορώ τη γιατρό σου , ούτε κι εσένα φυσικά... Δικαίωμα σου κάθε επιλογη αλλά τα χάπια που αποφεύγεις είναι τριμμένα στην ξηρα τροφη που ταιζουμε τα σκυλιά μας.
Αυτό που ήθελα επισης να σου πω ειναι πως πολλές φορές προσπαθώντας να κανουμε το καλό παίρνουμε λάθος αποφάσεις. Όπως καταλαβαίνω μέσα σε σχεδόν 5 μήνες έχεις αλλάξει 4 τροφές και το κουτάβι σου ακόμα είναι 7 μηνών και όπως καταλαβαίνω χωρίς κάποιο πολύ σοβαρό λόγο.
Αλήθεια ή γιατρος σου τι λέει για αυτο?

Βασικά η γιατρός μου δεν υποστηρίζει τίποτα από όλα αυτά αναγκαίο κακό μου έχει πει ότι είναι μια αμπουλα και ένα κολάρο και σε σχέση με την τροφή είναι υπέρμαχος της μαγειρευτης. Σε σχέση με τις πολλές αλλαγές η πρώτες δύο τροφές ήταν 2,5 κιλες και οι μόνες που τάιζα αρκετό καιρό είναι η fromm η όποια διαλύσε το τρίχωμα και το δέρμα του σκυλου (για εμένα είναι σοβαρός λογος) και η οριτζεν που δίνω τωρα, όπου σύμφωνα με τα όσα μου έχουν πει μέσω email απο την championspetfood οριτζεν και ακανα περιέχουν μόνο φυσικες πηγές για χονδροιτινης και γλυκοζαμινης. Όσο για της αλλαγες δεν ξερω κατά πόσο είναι λάθος αν η μετάβαση γίνεται σταδιακά δλδ ο σκυλος θα πρέπει για πάντα να τρώει το ίδιο πράγμα; Κάποια στιγμή θα το βαρεθεί λογικά.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Εγω αντιθέτως τον είχα σε full πρόγραμμα με χάπια (χονδρ.-γλυκοζ) μεχρι 12-14 μηνων γιατι θεωρω οι ειναι οι πιο κρίσιμοι μήνες..ανάπτυξη, ατυχήματα κτλ κτλ ! Γενικά και σύμφωνα με τους γιατρούς που το συζήτησα η αποψη ολων ηταν οτι η ποσοτητα στις ξηρες τροφες δεν ειναι επαρκής και οτι τα χάπια χονδρ.-γλουκ. μπορούν να κανουν απο το ...."τιποτε" μεχρι .... "μονο καλό"! Απο τροφές δεν μας εκατσε καμια πραγματικά καλα ( και δοκιμάσαμε Acana , Now , Naturea) και ετσι ξεπεσαμε στην ...μπαρφ :)

• Like
Reactions: Aslan

rosgr100

Member
19 Οκτωβρίου 2015
21
2
34
Εγω αντιθέτως τον είχα σε full πρόγραμμα με χάπια (χονδρ.-γλυκοζ) μεχρι 12-14 μηνων γιατι θεωρω οι ειναι οι πιο κρίσιμοι μήνες..ανάπτυξη, ατυχήματα κτλ κτλ ! Γενικά και σύμφωνα με τους γιατρούς που το συζήτησα η αποψη ολων ηταν οτι η ποσοτητα στις ξηρες τροφες δεν ειναι επαρκής και οτι τα χάπια χονδρ.-γλουκ. μπορούν να κανουν απο το ...."τιποτε" μεχρι .... "μονο καλό"! Απο τροφές δεν μας εκατσε καμια πραγματικά καλα ( και δοκιμάσαμε Acana , Now , Naturea) και ετσι ξεπεσαμε στην ...μπαρφ :)

Για χάπια το σκέφτομαι και εγώ και να σου πω την αλήθεια ηδη ψάχνω να βρω χονδροιτινης γλυκοζαμινης και msm σε συσκευασία με 120 κάψουλες, δεν μπορεί, λογικά μόνο καλό θα του κάνει.
Και η μπαρφ εμένα θα μου άρεσε πολύ και θα την προτιμούσα Αλλα είναι περίεργο "άθλημα" και αν δεν εχεις κάποιον να σε μάθει κάποια πράγματα στην αρχή είναι κάπως δύσκολο να ξέρεις ότι ο σκυλος περνάει όσα χρειάζεται από την τροφή του. Το κακό είναι ότι και καταψύκτη εχω και χώρο και όρεξη Αλλα μου λείπει η εμπειρία. Άσε που ζω Κέρκυρα και εδώ δεν υπάρχει "Βαρβάκειος" για να ψωνίζω φθηνά αλλα αυτο το ξεπερναμε, ας δωσω κάποια χρήματα παραπάνω για να είναι το σκυλί μου πάντα υγείες, το πρόβλημα μου είναι η εμπειρία και πάλι.

kostas_kallia

New Member
3 Ιουλίου 2014
3
1
39
φιλε μου σταματα να δινεις τροφη για ενηλικα στο κουταβι και δωσε του αυτο που πρεπει αλλιως θα εχει προβληματα στο μελλον...καλυτερα να δινεις παππυ τροφη μεχρι 18 μηνων παρα ανταλτ απο τον 6ο.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog