Gilga κουτάβι ΓΠ, κλαίει συνεχώς (τις συμβουλές σας)

Gilga

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Πειραιάς
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων πάνω σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η διαχείριση μίας ψυχής (και τα ζώα έχουν ψυχή).

Πριν από 10 ημέρες απόκτησα ένα θηλυκό κουτάβι Γερμανικό Ποιμενικό.
Το κουτάβι είναι 2 μηνών ακριβώς.

Τις 3 πρώτες ημέρες όλα πήγαιναν φυσιολογικά με τα συνηθισμένα προβλήματα και καπρίτσια που έχουν τα κουτάβια. Ανακούφιση σε όλους τους χώρους του σπιτιού , μάσημα του οτιδήποτε κτλ :).

Την 4η μέρα και αφού διαμόρφωσα τον χώρο του στο μπαλκόνι (είναι αρκετά ευρύχωρο) έγινε η μετακόμιση του στον πλέον δικό του χώρο.
Από τότε αρχίζουν τα προβλήματα.
Το κουτάβι έχει τρελαθεί . Κάθε βράδυ (υποθέτω και τις ώρες που λείπω από το σπίτι κλαίει ασταμάτητα κοπανίετε στο τζάμι του παραθύρου ρίχνει κάτω τα μπολ του με το νερό κα την τροφή και γενικά έχει μια συμπεριφορά που με προβληματίζει. :eek:
Πριν από 2 βράδια δεν ηρεμούσε με τίποτα και αφού ξύπνησα κατά τις 2 το πρωί και πήγα να καθαρίσω το μπαλκόνι ομολογώ πως ξέφυγα λίγο και του έριξα μία σιγανή στον πισινό :(. Το κουτάβι γρύλλισε και γενικότερα αγρίεψε.
Εχτές και ενώ του έλεγα ΜΗ καθώς με δάγκωνε πήγα να το πιάσω και πάλι αγρίεψε.
Γενικότερα δεν ξέρω τι να κάνω του μιλάω συνέχεια . Καταλαβαίνω ότι είναι μικρό αλλά φοβάμαι μήπως κάνω κάτι λάθος .
Το πρωί εργάζομαι και γυρνάω σπίτι κατά τις 16:30 και από εκεί και ύστερα είμαστε μαζί μέχρι την ώρα του ύπνου.
Κάθε άποψη και συμβουλή ευπρόσδεκτη διότι θέληση και υπομονή υπάρχει.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Εγώ θα πω οτι η μετακόμιση στο μπαλκόνι για να είναι πλέον στον δικό του χώρο δεν παίζει. Το μωρό πρέπει να είναι μέσα. Διαμόρφωσε χώρο μέσα στο σπίτι. Τα σκυλιά μας δεν τα αφήνουμε έξω ούτε στο μπαλκόνι. :)Το να του μιλάς συνέχεια τι πάει να πει το σκυλί δεν καταλαβαίνει τι του λές. Κουτάβι είναι θα ανακουφιστεί όπου βρει. Διάβασε ανάλογα θέματα στο φόρουμ..κάνε μια αναζήτηση έχουν απαντηθεί κατά καιρούς όλα.

Last edited:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
παρε ενα μποξ και ενα παρκο.κ βαλτον εκει ανοιχτη η πορτα του μποξ με κατι μαλακο και στο παρκο η πανα και κατι να μασουλαει.ταιζε τον μεσα στο μποξ.μοντς ριχτε κανα λινκ

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μάλλον αισθάνεται ανασφάλεια μακριά σου, θα σου πρότεινα αυτό που έκανα εγώ στο δικό μου κουτάβι. Μπορείς να πάρεις κάτι το οποίο ονομάζεται πάρκο σκύλου είναι μια πτυσσόμενη μεταλλική κατασκευη με πορτούλα που ανοίγει και έχει χώρο μέσα 2 μέτρα 3 περίπου. Εκεί μέσα μπορείς να βάλεις το καλάθι του το νεράκι και την τροφή του. Από κάτω θα σου πρότεινα να βάλεις αδιάβροχο πλαστικό-μουσαμά και από πάνω χαρτόνι χοντρό από αυτό που χρησιμοποιούν οι μπογιατζηδες. Είναι απορροφητικό για τα ούρα και τυχόν νερά που θα χύσει αν αναποδογυρίσει το κουπάκι με το νερό. Οταν λερώνει, επειδή ως κουταβι θα λερώνει για κανένα μήνα θα κόβεις το χαρτόνι και θα το αντικαθιστάς.Αν τον έχεις μέσα στο σπίτι θα αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί θα είναι στο δικό σου χώρο, με ζέστη και τη μυρωδιά σου να πλανάται, οποτε θα αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και θα είναι πιο ήρεμος. Αν προσαρμοστεί και αισθανθεί το σπιτι σου σπίτι του μετά τον βγάζεις στο μπαλκονι αν το θές. Το πάρκο σκύλων εμενα προσωπικά με εσωσε...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ήρθες! Για διάβασε αυτο. Κακώς απομόνωσες το κουτάβι στο μπαλκόνι και βέβαια πολύ κακώς το μάλωσες για κάτι που για εκείνο ήταν απόλυτα φυσιολογικό (να κλαίει και να κάνει ζημιες).

Gilga

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Πειραιάς
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απόκρισή σας. Θα τις ακολουθήσω τις συμβουλες .
Καμία ιδέα για το ότι μου αγρίεψε 2 φορές? Πρέπει να ανυσηχώ?

Gilga

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Πειραιάς
Καλως ήρθες! Για διάβασε αυτο. Κακώς απομόνωσες το κουτάβι στο μπαλκόνι και βέβαια πολύ κακώς το μάλωσες για κάτι που για εκείνο ήταν απόλυτα φυσιολογικό (να κλαίει και να κάνει ζημιες).
Ναι κακώς το το μάλωσα αλλά το κατάλαβα μετά.

Όσον αφορά το πάρκο θα πρέπει να το έχω εκεί μέσα κλεισμένο τις ώρες που αποσιάζω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ασε τα μηηηη και τις σφαλιαρίτσες σε 2 μηνών κουτάβι... μόνο ευχάριστες εμπειρίες πρέπει να αποκτήσει. Ξεκίνα να της μαθαίνεις ποιο είναι το σώστο και πιο το λάθος μέσω παιχνιδιού και φαγητού. Διάβασε και αυτο που σου παράθεσα πιο πάνω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
δε παθαινει τιποτα με ενα μη
Αν ειχε ηδη δεθει μαζί του και τον εμπιστευόταν οντως δε θα πάθενε τιποτα... αλλα η αντιδραση της δείχνει άλλα πράγματα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97