French Bulldog

stedudu

New Member
21 Ιουνίου 2015
4
0
38
Γεια σας, έχω ένα κουτάβι 2 μηνών.. Όσο αφορά την τουαλέτα δεν καταλαβαίνω αν έχει μάθει.. Επειδή τρώει σταθερές ώρες καταλαβαίνω περίπου πότε θέλει και τον βγάζω έξω (κάποιες φορές κάνει και σπίτι αν δεν τον προσέξω)..Το βράδυ όμως αν πάει στις 10 δεν αντέχει μέχρι το πρωί στις 6.. (Το βράδυ τον εχω περιορισμένο σε κλουβάκι, στην αρχή έκλεγε αρκετά, τώρα λιγότερο) Κατουράει συνολικά 6-7 φορές τη μέρα και κάνει κακα γυρω στις 5 :) είναι φυσιολογικά αυτά?? Επίσης όταν βγαίνουμε έξω με ακολουθάει άλλα όταν του βάζω λουρί δεν κάνει βήμα.. Τι να κάνω?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλώς ήρθες! Πολύ καλά το πας στο θέμα με την τουαλέτα. Δεν είναι δυνατόν να μάθει τόσο γρήγορα αλλά σύντομα θα έχει γίνει επαγγελματίας στο κατούρημα!
Φυσιολογικά κάνει τις ανάγκες τόσες πολλές φορές είναι μωρό ακόμη.
Μην το βγάζεις έξω χωρςι λουρί. Και εφοσον είναι μονο 2 μηνών ούτε με λουρί δεν πρέπει ακομη. Βάζε του ομως λουράκι μέσα στο σπίτι και αστο με αυτό 2 λεπτά στην αρχη και μετά σταδιακα αυξάνεις την ώρα. ΄Οσο το φωράει δώστου μία λιχουδίτσα, μίλα του γλυκά, παίξε μαζι του ώστε να το συνδιάσει ευχάριστα.

Οφείλω να σου πω ότι το πήρες πολύ μωρο για να είναι 2 μηνών τώρα.

stedudu

New Member
21 Ιουνίου 2015
4
0
38
Ευχαριστώ, τώρα είναι 2 μηνών και 1 εβδομάδα.. το πήρα πριν 10 μέρες.. έκανε το 2ο εμβόλιο πριν 2 μέρες.. Οταν λέω έξω εννοώ στην αυλή όχι στο δρόμο.. Του έχω το λουράκι για το λαιμό αλλά σκέφτομαι να πάρω εκείνο που μπαίνουν και τα πόδια μέσα ίσως είναι πιο βολικό..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ίσως το σαμαράκι να ταιριάξει πιο εύκολα επειδή είναι μικρόσωμο. Ωστόσο θα το συνηθίσει δυσκολότερα. Α εντάξει δεν το πηρες τόσο μωράκι αν και γενικά ισχύει ότι όσο πιο αργά αποχωρίζεται την οικογένεια τόσο καλύτερα.

Να σου ζήσει και καλες συζητήσεις!
Αν και χωρίς φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να σου απαντώ!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.512
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλος το δεχτηκες!!!

Αντε- μια χαρα τα πατε! Ετσι κανουν τα μικρα- ολη μερα τσισακια και κακακια!!

Εγω θα παρω σε 5 μερες το μωρο μου!!!! Το 4.ο μου θα ειναι!!

• Like
Reactions: Alexfrenchie

stedudu

New Member
21 Ιουνίου 2015
4
0
38
Εσύ που έχεις και πολλά :).. Πόσο καιρό πονανε τα δοντάκια? Ζωηρέψαμε λιγο σήμερα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ θα έλεγα να μην επιχειρήσεις να βάλεις σαμαράκι ακόμα (αν κατάλαβα καλά ότι αυτό εννοείς)....κάπου έχω διαβάσει (αλλά δεν θυμάμαι που) ότι προκαλούν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη αν χρησιμοποιηθούν πριν την τελική ανάπτυξη.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.512
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μια χαρα ειναι τα σαμαρακια στα γαλλικα!
Ισα ισα που τα περιλαιμια μπορουν να κανουν ζημια στην τραχεια.
Εγω τα μεγαλωσα ολα με σαμαρακια. Περιλαιμια βαλαμε, οταν μαθαμε να περπαταμε σαν ανθρωποι, χωρις να τραβαμε.

Τα δικα μου δεν ειχαν ποτε θεμα με τα δοντια! Τα αλλαξαν χωρις να το καταλαβω- εαν δεν εβρισκα εδω και και δοντακαι δηλαδη. Αλλα ακομα ειναι νωρις για αλλαγη δοντιων για σας.

stedudu

New Member
21 Ιουνίου 2015
4
0
38
Γεια σας και πάλι, επανέρχομαι με νέο θέμα-πρόβλημα, εδώ και δύο μέρες έχουμε σηκώσει σύστημα να προσπαθούμε να φάμε τα κόπρανα μας. Όταν τον βλέπω του λέω όχι και τα μαζεύω αλλά το βράδυ στο crate του, ενώ δεν έκανε και πήγαινε μέχρι το πρωί, σήμερα έκανε και τα έφαγε.. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό?