e-collar

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Σκέφτομαι να το πάρω για τον σκύλο μου.
Πιστεύω (βάση λογικής και καθόλου πείρας), ότι θα με βοηθήσει να του κόψω τα "περιττά" γαυγίσματα πιο γρήγορα, όπως και να τον εκπαιδεύσω σε άλλα πράγματα και πάλι πιο γρήγορα. Δεν το σκέφτομαι λόγω τεμπελιού, γιατί έχει τον χαβαλέ της η εκπαίδευση και προχωράει μια χαρά, αλλά μεγαλώνει και η μικρή και θα πρέπει σύντομα να ασχοληθώ και με αυτήν... Προτείνει κανείς το ηλεκτρονικό μαραφέτι ή όχι και γιατί;;;

Όλο και κάπου θα έχετε ξαναγράψει για αυτό.. Αλλά δεν είναι ανάγκη να με αποπάρετε για αυτόν τον λόγο γιατί πιθανότατα και σεις να μην ξέρατε όσα τώρα ξέρετε για αυτό/ά..
(πείθω; :Ρ)

Καλημέρες!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις κλπ κλπ..
Ευχαριστώ για τα λινκ.
Αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται να γράψει, ας γράψει.......

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
οκ. Από τα λόγια σου μου ακούγεται σαν να ψάχνεις την εύκολη/γρήγορη λύση. Θα σου έλεγα να σκεφτείς μήπως το ηλ. κολάρο δε συγκαταλέγεται στη λίστα των εύκολων λύσεων... Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ και βρίσκω σ' αυτό χρησιμότητα στην εκπαίδευση άρνησης τροφής, ενώ το έχω δει να χρησιμοποιείται εντελώς λάθος στην εκπαίδευση διακοπής γαυγίσματος.
Αυτά. Οι περισσότεροι έχουμε πει τη γνώμη μας στα παραπάνω τοπικς...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σκέφτομαι να το πάρω για τον σκύλο μου.
Πιστεύω (βάση λογικής και καθόλου πείρας), ότι θα με βοηθήσει να του κόψω τα "περιττά" γαυγίσματα πιο γρήγορα, όπως και να τον εκπαιδεύσω σε άλλα πράγματα και πάλι πιο γρήγορα.
Να μην το πάρεις αν δεν γνωρίζεις την ορθή και δίκαια χρήση του. Αυτό ισχύει για όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Έχω ξαναγράψει και επαναλαμβάνω πως ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικά εργαλεία εάν δεν διδαχτούμε τον σωστό και δίκαιο τρόπο χρήσης τους. Ούτε όργανα βασανιστηρίων είναι, ούτε αποτελούν πανάκεια για άμεση και αποτελεσματική εκπαίδευση. Η σωστή χρήση τους μας προσφέρει ένα ακόμα μέσο για να επικοινωνήσουμε με το σκύλο μας. Η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να είναι από ανώφελη και επιβλαβής μέχρι ισοπεδωτική για κάθε έννοια φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου.

Ρίξε μια ματιά στις συζητήσεις που σου πρότειναν να διαβάσεις η xritaki και η Chloe και μετά εκπαίδευσε τη σκύλα σου (αφού όπως παραδέχτηκες δεν έχεις προηγούμενη πείρα) με τη βοήθεια επαγγελματία εκπαιδευτή.

nargini

Active Member
7 Αυγούστου 2008
37
0
μην χρησιμοποιησεις ηλεκτρικο κολαρο οχι οτι θα τον καψει, παλμοι ειναι, αλλα χρησιμοποιειται για πολυ extreme περιπτωσεις, καλητερα πηγαινε σε θετικο εκπαιδευτη:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η εκπαίδευση είναι ΜΙΑ. Ούτε θετική, ούτε αρνητική, ούτε ουδέτερη.

Κακώς κατηγοριοποιούμε τις μεθόδους εκπαίδευσης. Η καλύτερη εκπαιδευτική μέθοδος είναι αυτή που προσαρμόζεται στο χαρακτήρα του κάθε ιδιοκτήτη (ο ιδιοκτήτης εκπαιδεύεται για να εκπαιδεύσει το σκύλο του)και στο πρόβλημα του κάθε σκύλου.

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα.

Έστω και αν υποτεθεί ότι κάποιος ψάχνει μια γρήγορη και εύκολη λύση, γιατί αυτό είναι απαραίτητα κακό? Όσο για το αν χρησιμοποιείται μόνο σε extreme μια σωστή επίδειξη του εργαλείου με την σύγχρονη χρήση του, πείθει συνήθως για το αντίθετο!!!

Συμφωνώ ότι η εκπαίδευση είναι μια, και ούτε θετική ούτε αρνητική. Φυσικά και χρειάζεται εκπαίδευση πριν από την χρήση του όποιου εργαλείου. Knowledge is power…! Ωστόσο το να αγοράζει κανείς ένα remote για να κόψει απλώς το γαύγισμα στον σκύλο του, είναι σαν να αγοράζει lap top τελευταίας τεχνολογίας για να γράφει απλά στο word….οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες….

http://www.youtube.com/watch?v=EORY0W_Jlxk

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ρε κανιν-μπιινγκ με τρομαζεις!!!Τουλαχιστον μεχρι τωρα πλακωνομουν-πλακωνομουν σε αυτο το θεμα αλλα πιο πολυ για φιλοσοφικοαντιληψηζωης λογους. Δεν ανησυχουσα οτι αυτοι που το χρησιμοποιουν βασανιζουν το σκυλο τους. Αλλα ετσι οπως τα λες.. φοβαμαι οτι θα το χρησιμοποιησεις για να τον μαθεις να ψηνει καφε..:D:D
νομιζω οτι στο μονο πραγμα που συμφωνουμε ολοι εδω ειναι οτι θελει εμπειρο ιδιοκτητη και ατομο που ξερει τι κανει. θα εκπαιδευτεις για να το χρησιμοποιεις? Αν ναι τοτε δεν ειναι γρηγορη λυση.. αν οχι.. δεν ξερω.. μηπως να το αφησεις?

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα.

Σε τρομάζω:):):)???? Γιατί? Δεν θα ταν άσχημη η ιδέα του να φτιάχνει καφέ!!! Το σίγουρο είναι πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μαθαίνονται με βία. Άρα γιατί όχι??????

Ναι, συμφωνούμε στο ότι χρειάζεται εκπαίδευση του ιδιοκτήτη…εδώ καν εκπαιδευτές δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν!!!!!! Πάντως κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο εύκολο να μάθει κανείς να χειρίζεται ένα remote από ότι έναν απλό πνίχτη…!

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Καλημέρα!
Θα το πάρω φίλτατε και δεν είναι μόνο για το γαύγισμα, αν ήτανε για αυτό υπάρχουνε άλλου τύπου λουριά που ψεκάζουνε με κάτι πάνω τους και σταματούν σταδιακά..
Έστω τα τσιγάρα να μάθει να μου φέρνει, τον καφέ θα τον φτιάχνω μόνος μου.. :Ρ
Πέρα από την φιλοσοφία της εκπαίδευσης που για μένα είναι μέρα και νύχτα καθώς αλληλοσυμπληρώνονται, με τα μέτρα της πραγματικότητας που με αυτά διδασκόμαστε και μεις.. Όπως και τώρα, χωρίς πνίχτες και ηλ. κολλάρα, του μαθαίνω μόνο ότι ξέρω και κάθομαι μαθαίνω περισ. για την επόμενη φορά... Και έτσι θα συνεχίσω.. Έτσι και αλλιώς θέλει λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσει το κουτί πάνω του...

Αυτά για τώρα...
Καλημέρες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog