E-Coli σε κιμά βοδινού κρέατος του Lidl


russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ισως καποιοι να το εχετε διαβασει.Δεν αγοραζω τροφιμα απο'κει αλλα αμεσως το μυαλο μου πηγε στις κονσερβες που περιεχουν και κρεας βοδινου της Optidog που εχω δωσει στον σκυλο οπως και καποια μελη του φορουμ...
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν το έχω δει κάπου αλλά υπάρχει στο άρθρο και το επίσημο χαρτί του ελέγχου, αν θες πες μου που να κοιτάξω.

Προς το παρόν ψωνίζω μόνο Σκλαβενίτη, ΑΒ και λίγο καρφούρ. Λιντλ και Ντία τα αποφεύγω πολλά χρόνια τώρα. Μάκρο θέλω να δοκιμάσω που έχω χρόνια να πάω.
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Ναι έχει βρεθεί και όχι μόνο στο Lidl :
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις βελγικές αρχές ότι ανίχνευσαν τον ιό E. Coli σε βοδινό κρέας που προέρχεται από το γαλλικό σφαγείο «GroupBigard» (κωδικός έγκρισης FR59 225 104 CE) .
Η ενημέρωση έγινε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές και ο Ε.Φ.Ε.Τ., απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των υπόπτων προϊόντων από την ελληνική αγορά.
Οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι διακινήθηκε το μολυσμένο βοδινό κρέας σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις, ως εξής :
- «ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης) : αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.
- «ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη) : Αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.
- «ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης) : α) Αρ. παρτίδας 071887 (Platdecote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλάκαι β) Αρ. παρτίδας 071862 (Platdecote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.
- «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : α) Αρ. παρτίδας 072135 (Platdecote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλάκαι β) Αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
να σας βάλω λίγους ψύλλους στ αυτιά(όσοι δεν φοράτε κολλάρο ή αμπούλα τουλάχιστον :p )

προς τιμήν τους οι βελγικές αρχές κάνουν έλεγχους και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα

αυτό δεν σημαίνει ότι άλλα κρέατα που δεν ελέγθηκαν ποτέ ή που ελέγχθηκαν αλλά τα αποτελέσματα θάφτηκαν είναι πάντα πεντακάθαρα και ολόφρεσκα

το κόλλι είναι επικίνδυνο
αν δεν κάνω λάθος πεθαίνει στο μαγείρεμα
αλλά το βοδινό συνήθως δεν μαγειρεύεται και πολύ
άρα υπήρχε κίνδυνος

σε ποιά εταιρία ξηρών τροφών για σκύλους θα καταλήξουν άραγε αυτές οι ποσότητες........
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σκυλιά μου πάντως μεταβολίζουν και το κόλλι και το ότι νά ναι.......καλά είναι να τρώνε και λίγη ζωντανή τροφή
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ξερουμε σε τι βαθμο αυτος ο ιος επηρεαζει το σκυλο; Και η σαλμονελα μπορει να προκαλεσει θανατο στον ανθρωπο, ειδικα η τυφικη σαλμονεωση που εχει το βακτηριδιο typhi αλλα ο ενηλικος σκυλος το μονο που θα παρουσιασει ειναι αντε καμια διαρροια.
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Α κατάλαβα, έχεις τα κοκόνια line K-Aligator, με τις 3πλές σειρές δοντιών. Δεν σου είπαν να μην τους δίνεις ωμά γιατί θα αγριέψουν και θα σε βλέπουν όπως έβλεπε το λιοντάρι-star τους φίλους του, στην Μαδαγασκάρη;:eek::)
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
@Vasgial αυτά βρήκα για το E.Coli στα σκυλιά : Escherichia coli may be the most common bacterial organism in the world. It lives in our intestines naturally and covers the world we live in. Unfortunately, some strains of E. coli are not so neighborly and are capable of producing diarrhea via toxin production. Like the other organisms we have discussed, this is a serious problem for the very young and more of a nuisance for adults. There are three main types of unfriendly E. coli: Enterotoxic E. coli, enterohemorrhagic E. coli, and enteropathogenic E. coli. Enterotoxigenic E. coli are a common cause of diarrhea in young animals, human infants, and are responsible for the famous traveler's diarrhea. These bacteria produce what is called an enterotoxin in the upper small intestine. This toxin, similar to the toxin of cholera, causes the intestine cells to secrete the body's fluid into the intestine creating spectacular watery diarrhea and what can be life-threatening dehydration for smaller living creatures. Young pigs, cattle, and other livestock are commonly lost to this kind of dehydration. Again, the younger and smaller the patient is, the more serious this infection is.
Enteropathogenic E. coli also produce diarrhea in humans and animals. Rather than a secretory diarrhea as above, they simply destroy the intestinal cells where they attach. Diarrhea still results but it creates more damage to the intestinal lining.
Enterohemorrhagic E. coli is similar to enteropathogenic E. coli but with more associated inflammation. This type does not seem to be a problem for small animals though they can carry it asymptomatically.
It would seem that antibiotics would be the obvious treatment for a bacterial disease, yet for E. coli it is surprisingly controversial. It seems that the use of antibiotics can enhance the synthesis of toxins by these bacteria; plus, oftentimes antibiotic use only serves to make E. coli more resistant in the GI tract. Antibiotics are generally reserved for those animals (or people) who seem the most sick or who have evidence of bacterial invasion in the bloodstream. Basically treatment is supportive care until the patient's immune system regains the upper hand.
 
Last edited:


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά, σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα, το κρέας, συμπεριλαμβανομένου του κιμά, θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά, και να χρησιμοποιείται διαφορετική επιφάνεια κοπής για το ωμό κρέας, το μαγειρεμένο και τα φρέσκα λαχανικά. Αν υπάρχει μόνον μία επιφάνεια, να καθαρίζεται καλά, πριν από κάθε χρήση.
 
Last edited:


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Έχει γίνει έλεγχος απ' την EFSA; Αν ναι υπάρχει κάπου ο έλεγχος των αποτελεσμάτων και των ποσοστών για το κολοβακτηριδιο;
 


G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Δύο διευκρινήσεις!
1η: Η Escherichia coli δεν είναι ιός είναι βακτήριο!
2η: Δεν είναι όλα τα στελέχη της E.coli παθογόνα προς τον οργανισμό! Κάποια μάλιστα χρησιμοποιούνται και ως προβιοτικοί μικροοργανισμοί!
Μην πανικοβάλλεστε και μην φοράτε μία ταμπέλα χωρίς να γνωρίζετε..!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ούτως ή άλλως μέσα στη διατροφή μας μέσω τροφίμων καταναλώνουμε e. coli τα οποία δεν βλάπτουν και γι' αυτό καθορίζονται βάσει νομοθετικών οδηγιών τα ποσοστά που επιτρέπονται
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μηνύματα
898.136
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros