Eπιτρέπεται να αφήνουν τα σκυλιά τους να είναι μόνα στο δρόμο?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ξαναγράφω,και παλι ρωτάω νομοθετικά θέματα με αφορμή ένα περιστατικό που θα σας αναφέρω παρακάτω..
Λοιπόν πριν μια εβδομάδα πάνω κάτω το πρωί είχα βγει να περπατήσω και έτσι όπως γυρίζα βλέπω το σκύλο που έχουν πάρει κάτι γείτονες να τρέχει πάνω κάτω στο δρόμο,οκ φοβήθηκα,λέω ας παω να τους χτυπήσω το κουδούνι να τους πω οτι ο σκύλος είναι έξω(παρ'ολο που πολλοί απο τους γείτονές μας αφήνουν τα σκυλιά τους ξέμπαρκα στο δρόμο αυτοί δε το κάνουν συχνά-βασικά ποτέ- και θεώρησα σωστό να ειδοποιήσω.)Έτσι όπως πλησίαζα λοιπόν την πόρτα τους το σκυλί σταμάτησε να τρέχει πάνω κάτω,στάθηκε μπροστά στην πόρτα και άρχισε να μου γαβγίζει επιθετικά,λέω "οκ" πήγα πίσω και έφυγα,ευτυχώς η κοπέλα μερικά λεπτά μετά(που ξαναβγηκα) φαίνεται το είχε πάρει είδηση και τον μάζεψε.Όσο αναφορά όμως όοοολα τα άλλα σκυλιά που τα αφήνουν έτσι επίτηδες,ας πούμε το σκυλί που είχα αναφέρει στο πρηγούμενο τόπικ μου που του έχουν την πόρτα 18 ώρες τη μέρα ανοιχτή και κάνει βόλτες,επιτρέπεται αυτό?και αν επιτεθεί σε εμένα ή στο σκύλο μου?

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
κ αντε κανενα αρσενικο να μυρισει καμια θυληκια σε οιστρο...!!! λεω εγω τωρα... το προχωραω λιγο το θεμα!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εδώ αυτό είναι το κανονικό
τα σκυλιά μολητά να βόσκουν γύρω απο το σπίτι-βρίσκουν και τίποτα να τρώνε κανα νερό απο λακούβα και κάνουν και οικονομία στις τροφες που συνήθως είναι αγορασμένες απο απίστευτα παναγνωστες εταιρίες και βέβαια όλα τα αποφάγια δεν πά να είναι και σοκολατόπιτες (δεν παθαίνει τίποτα μωρέ....) κι αν πάθει κάτι (έφαγε φόλα το δικό μου)

τα περισσότερα αν εμφανίσουν άγριο χαρακτήρα τα συμμαζευουν απο μικρά-αν δεν ηρεμήσουν τα σουτάρουν δια της καθέτου οδού(δεν θέλω προβλήματα με τους γείτονες)

τεςπα
το αποκορύφωμα είναι ότι (κι εδω επιστρέφω στο θέμα) ότι έτσι θεωρούν πως παρέχουν το καλύτερο στον σκύλο τους καθότι είναι τελείως ελευθερος και ωραίος και η τροφή που τρώει είναι καλύτερη απο αυτά που βρίσκει και τρώει μόνος του κλπκλπκλπ

εννοείται πως απαγορευεται-ο σκύλος ρητά πρέπει να κυκλοφορεί μόνο με λουρί και συνοδεία-ούτε καν σαν μερικούς {που έχουν σκύλους που δεν απομακρύνονται δεν πάει να περάσει σκύλλα σε οίστρο ή παρέλαση απο γάτες} που κυκλοφορούν με τον σκύλο στο δίπλα αλλά χωρίς λουρί δεν αναγνωρίζει ο νόμος

και όσο είναι νωρίς διέγνωσε τον χαρακτήρα του "προβλήματος" ώστε να έχεις έτοιμη και την αντίδρασή σου

βέβαια ίσω να αξίζει να κινηθείς και δια της νομίμου οδού αλλά εσύ πρέπει να κρίνεις κατα πόσο αξίζει φασαρία αυτή και οι συνέπειές της στο "κλίμα" της γειτονιάς

Όσον αφορά σκύλες σε οίστρο η μικρή μου εμπειρία μου λέει ότι η σκύλα κάνει μιά χαρά κουμάντο απο μόνη της και δεν μου έχει τύχει σκύλος που να αγρίεψε για να την κατακτήσει (βέβαια τις μέρες που υποθέτω ότι είναι γόνιμη πολύ απλά δεν την κυκλοφορώ σε μέρη με άλλους σκύλους κι αν δώ να πλησιάζουν είμαι πάντα κοντά στο αμάξι και μπαίνουμε μέσα και την "κάνουμε" ,κυρίως μην τύχει και μου ξεφύγει αυτή και άντε πιάστην...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ιδια περιπτωση ακριβως απεναντι απο εμενα(εδω και 2 μηνες κουταβι 6 μηνων),και γαυγιζει και ορμαει οτι βρει απο τις 6 το πρωι και τα μεσημερια,δεν υποφερεται,σε εμας γαυγιζει και βαζει και οπισθεν ομως,τεσπα ακου την συνταγη,πρωτα τους εκοψα,αποφασισα να μιλησω στον γιο,τρεντυ τυπος γυρω στα 20,ξερει οτι εχω σκυλια,τον πιανω στην γωνια και του λεω,ρε συ πως σου φαινετε που δεν μιλαει κανενας για το σκυλι?
Μου λεει γιατι να μιλησει?
μα το αφηνετε ελευθερο απο τις 6 και γαυγιζει πολυ δυνατα ολη μερα,και κυνηγαει οτι κινειτε(κοκονακι ειναι),εγω του λεω νομιζω οτι πρεπει να το βγαζεις με λουρι,γιατι αυτη η ησυχια δεν μου αρεσει,μαλλον θα πεσιει καμμια φολα να προσεχεις,παρε και το κινητο μου οποτε θελεις,να του κανουμε μια εκπαιδευση να σταματησει το ασκοπο γαυγισμα,και το κυνηγι σκιων,για να ζησει κριμα ειναι το σκυλι και ειναι και καλο σκυλακι(το ατιμο).
Ποιος? μου λεει ποιος θα το πειραξει? θα τους κανω θα τους ρανω,μα δεν θα μαθεις ποτε του λεω,παρε με οποτε θελεις,απο τοτε η μανα ο πατερας ο γιος μια ο ενας μια ο αλλος το πανε βολτα με λουρι,βλεπω προχθες την μητερα,ο μικρος ορμαει καθομαι κατω,τιποτα γαυγιζει δειχνη δοντια και παει προς τα πισω,τις λεω να εχεις παντα μαζι σου λιγη ξηρα οποιος θελει να τον χαιδεψει να του δινει λιγη ετσι για να αποκτησει εμπιστοσυνη.
Και τι μου λεει ασε ασε αμα μαθει να τρωει απο ξενους θα του δωσουν καμμια φολα,τεζα ο Λιακος:paja1::paja1::paja1:,αλλα απο τοτε εχουμε ησυχια

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σχεδον ολη η γειτονια που μενω στο Γερακα αυτο κανει! Ανοιγει τις πορτες και πανε μονα τους βολτα! Εχω μαθει και τις ωρες τους! Κανενας απο αυτους δε θα στεναχωρηθει αν δεν επιστρεψει ο σκυλος... το ασχημο ομως ειναι οτι καποια δεν ειναι και τοσο φιλικα... ευτυχως που ο δικος μου δειχνει ανοχη ακομα και οταν ερχονται γρυλιζοντας προς εμας ( για ποσο ακομα δεν ξερω...)

Vas τωρα ειδα οτι το ανοιξες εσυ το ποστ... διπλα δε μενουμε?!

Last edited:

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Και σε μας εδώ τα ίδια, ανοίγουν τη πόρτα και βγαίνουν και μαζεύονται το βράδυ, άλλα πάλι είναι μονίμως έξω, όμως είναι ήσυχα σκυλιά δε μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ. Εγώ τα μαντρωμένα που θα το σκάσουν κάποια στιγμή φοβάμαι. Περνάς και σου κόβεται η χολή από τα γαύγισμα και από το χτύπημα που κάνουν στα κάγκελά και στις πόρτες.

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Να πω και εγω με τη σειρα μου μια απ τα ιδια!Εδω στη γειτονια μου βρισκεις οτι ρατσα θελεις ελευθερο στο δρομο!Το τι γινεται καθε μερα που βγαινουμε εξω δε περιγραφεται...Τα χιλια μυρια περναμε για να κανουμε τη βολτα μας και εμεις...Οχι απο εδω ειναι ελευθερος ο γ.π,οχι εδω ειναι το μικροσκοπικο (τσαμπουκας τρελος) της γειτονισσας,ουτε απο εδω γιατι εχει δυο σκυλια δεμενα,ολη μερα,που φτανει η αλυσιδα τους μεχρι εξω στο δρομο και φυσικα λυσανε μολις παμε απο εκει...Μαρτυριο!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Νομιζω σχεδον παντου γινεται αυτο.Και σε εμας. Αφηνουν τα σκυλια τους ελευθερα και αν ξαναγυρισουν εχει καλως αλλιως παμε για το επομενο.

bianca122

Active Member
15 Απριλίου 2010
36
0
βολος
πιστευω οτι δεν πρεπει να γινετε γιατι ειχα μια κακη εμπειρια ,μια μερα εκει που περπαταγα ξαφνικα ηρθε ενα σκυλι μπροστα μου pitbull και χωρις να κανω τιποτα μου επιτεθηκε προλαβα να γυριζω τη πλατη μου και δεν με δαγκωσε στο προσωπο ,ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που αναγκαστικα να χτυπησω σκυλι ,αλλα επρεπε να το κανω πριν κλεισει το στομα ,με το χτυπημα μ'αφησε αλλα αμεσως ξανα επιτεθηκε ευτυχως προλαβα να μπω σε μια αυλη και να καλεσω σε βοηθεια.Βγαινει μια γυναικα η ιδιοκτητρια με μια σκουπα να κυνηγησει το σκυλι της ,επαθα πλακα με ολο το σκηνηκο,και οταν της ειπα οτι με δαγκωσε ελεγε οτι ειναι ψεμμα οσπου ειδε τη πλατη μου μεσα στα αιματα ,της ειπα οτι δεν θα κανω μυνηση αλλα να ειναι πιο προσεχτικη γιατι αν ηταν παιδι η καταληξη θα ηταν τραγηκη .Ενω ετρεχα μετα να κανω ορο και δεν της εκανα μυνηση (λυπομουν το σκυλι ) ουτε ενα τλ δεν εκανε να δει πως ειμαι .Καταλαβα βεβαια οτι το σκυλι δεν ηταν σε πολυ καλο περιβαλλον και ισως εκει οφειλωνταν και η επιθετικοτητα του .Δν σας κρυβω οτι απο τοτε φοβαμαι πολυ οταν βλεπω ελευθερα σκυλια

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Και έδω μια απο τα ίδια και ακόμα χειρότερα τα περισσότερα σκυλιά είναι ημιδεσποζόμενα κάποια άλλα είναι μονίμος δεμένα σε αυλές ή σε κλουβιά όπου βγαίνουν σπάνεια έως ποτέ. Τα 2-3 τελευταία χρόνια βλέπω κάποιους να πήγαίνουν βόλτα με λουρί τα σκυλιά τους δεν μαζεύουν βέβαια τις ακαθαρσίες άλλα κάτι είναι και αυτο.

Ο γείτονας 1 έχει ένα κάτι με λάμπ άρκετά ποιο ψιλό ελεύθερο ευτηχως το έχει στερωμένο απο τους λίγους το βράδυ δεν περνάει άνθρωπος απο την γειτονιά 2 φορες έχει αρπάξει ένε κοριτσάκι και μία φορά εμένα οταν ήμουν 3 μηνών έγκυος κάλα δεν περιγράφεται η τρομάρα που πήρα ευτηχως κράτησα την ψυχραιμία μου εκείνη την ώρα και τον μάλωσα άλλα μετά 2 ώρες έκλεγα.

Γείτονας 2 εχέι και αυτος κάτι με λαμπ άλλα ποιο κοντό και λίγο άσχημο ζεί σε κλουβί και τις σπάνειες φορές που βγαίνει βγαίνει μόνο του.

Γείτονας 3 έχουν ένα μίκρο σκυλάκι το οποίο τώρα γέρασε και συνεχίζει να γεννοβολάει κάθε χρόνο το καιμένο.

και αυτά μόνο στην δίκη μου γειτονιά ο δίπλα και ο παραδίπλα.

Last edited:

zil

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2009
109
0
Και εκτος οτι κυκλοφορουν ελευθερα,οι ιδιοκτητες τους εχουν και θρασος!Φανταστειτε μια γρια γυναικα εχει εναν γερμανικο και ειναι ολη μερα πανω κατω.Αυτη πιστευει οτι το σκυλι την ακουει...Ελα ομως που περνοντας απο εκει,ο γερμανικος καβαλει τον δικο μας...Εγινε το ελα να δεις.Ευτυχως πεσανε μονο τσαμπουκαδες και απ'τις δυο πλευρες.Δε θελω να σκεφτω ομως τι θα γινοταν αν τον δικο μας τον ειχε βγαλει η γυναικα μου εξω και δεν ημουν εγω μπροστα...Καναμε το λαθος και της ειπαμε πολυ ευγενικα να του βαλει ενα λουρι,για να μην εχουμε τετοια προβληματα.Η απαντηση της φυσικα ηταν αρνητικη και ακουσαμε και το πιο κουφο...ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠ'ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...!!!
ΕΛΕΟΣ!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Vas τωρα ειδα οτι το ανοιξες εσυ το ποστ... διπλα δε μενουμε?!
Nαι αρκετά κοντά μένουμε.Αλλά δε νομίζω πως είμαστε στην ίδια γειτονιά :p είμαι κανα 20λεπτο μακρυά με τα πόδια,πάντως το έχω ζήσει και το πρόβλημα στο Γέρακα ;P

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ εκτός απο τον Ε.Π. που μένει εδώ δίπλα που ξέρω(φατσικά) τους ιδιοκτήτες-και φαίνονται και πολυ εντάξει ανθρωποι- όλων των άλλων σκυλιών τους ιδιοκτήτες δε τους έχω δει ποτέ!!Και το οτι τα σκυλιά είναι άγρια είναι το βασικό πρόβλημά μου.Όταν είχα πάει μαζί με μια φίλη όταν έβγαλε το λύκο της βόλτα ένα μας πήρε απο πίσω και άρχισε να γαβγίζει(πάλι καλά που ο σκύλος της δεν τρωγότανε για καβγά και φύγαμε) και 5-6 μέσα απο σπίτια κάνανε ΧΑΜΟ και ρωτάω..τι κάνουμε σε περίπτωση που αρχίσουν να καβγαδίζουν?εγω τη μικρή την πέρνω αγκαλιά και απομακρυνόμαστε,άμα έχεις όμως ένα σκύλαρο 40 κιλα τι κάνεις?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φυσικά και δεν επιτρέπεται..

Αυτά τα σκυλιά στην ουσία είναι ημιδεσποζόμενα..

Εγώ είχα δει ένα σκυλάκι ημιαιμακι χωρίς λουρί.. να κυκλοφορεί στο δρόμο, κοντά στο σπίτι μου..
Το είδα να τρώει αποφάγια από τις γατες στα πεζοδρόμια..

Μια άλλη μέρα το βλέπω με την αφεντικίνα του χωρίς λούρι..
Της λέω συγγνώμη, δικό σας είναι το σκυλί? Μου απαντάει ναι..
Της λέω το είχα δει μονο του και νόμιζα πως είναι αδέσποτο..μου λέει έτσι κάνει αυτή..και μου περιγραφή μια διαδρομή που συνηθίζει να κάνει.. 6 τετραγώνων..!!!!!
Της λέω ..δεν φοβόσαστε μην σας το πάρουν? μην το πατήσει αυτοκίνητο? μην φάει φόλα?
Μπα.. μου λέει.. ποιός θα πάρει ένα ημίαιμο..και δεν την πατάει αυτοκίνητο γιατί ξέρει..
Για την φόλα δεν απάντησε ..αλλα δεν είδα να την απασχολεί και όλας..

Και με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ κάποιους ανθρώπους επειδή έχουν ημίαιμα υποτιμάνε τα ίδια τα ζώα και την ζωή αυτών..και άλλη μια ολόιδια περίπτωση με άλλο ημιαιμακί την λεγομενη σουρτούκο ακριβώς τα ίδια..και έχω και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με ημίαιμα σε άλλες περιοχές..

Όχι μονο είναι απαράδεκτο αλλα είναι και εντελώς ανεύθυνο από μεριά τους.
Είναι οι λεγόμενοι ιδιοκτητες που επειδή ήταν "τσάμπα" είπαν μια μέρα να πάρουν ένα τετράποδο..