Eπιλογή σκύλου

giorgos123

New Member
26 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Γεια χαρα σε όλο το φόρουμ! Με λένε γιώργο. Θα ήθελα να πάρω ένα σκύλο και είμαι ανάμεσα σε 2 ράτσες.
labrador και colley(Λάσσυ).
Έχω διαμέρισμα περίπου 80 τετραγωνικά. Μπορώ να τον πηγαίνω καθημερινά 2 φορές βόλτα ίσως και 3. Το θέμα μου είναι να είναι φιλικός γενικά, να είναι ήρεμος και καλός.
Ποιό λέτε να διαλέξω?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.:)

ΥΓ: Τι διαφορά έχουν τα labrador με τα labrador retriever?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Η ράτσα ειναι Labrador retriever. Υπάρχει και το golden retriever. Εχουν παρόμοια εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά. Εξωτερικά το lab ειναι κοντοτριχο και το golden μακρυτριχο!
Τα lab ειναι πολυ φιλικά πίστα καλα με τα παιδια αλλα ειναι τρελουτσικα και χρειάζονται εκτόνωση! Ειναι πανέμορφα σκυλια!!!!!!
εγω Λαμπ θα σου πρότεινα γιατι αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας.....
Για τα κολι δεν ξέρω πολλα αλλα είχαν τα ξαδερφια μου και ξέρω πως ειναι και αυτά μια υπεροχή φυλή!

giorgos123

New Member
26 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Σίγουρα και τα 2 είναι τρομερά σκυλιά, απλά θέλω να βρω ποιό μου ταιριάζει πιο πολύ σαν χαρακτήρας. Βέβαια ι χαρακτήρας του θα διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό απο την εκπαίδευση, απλά θέλω να βρω ένα σκύλο σύντροφο. Συνάμα να μην γαβγίζει στους αγνώστους και να είναι υπάκουος και καλός. Απ'ότι ξερω και οι 2 ράτσες αυτές είναι μέσα στις πιο έξυπνες και εκπαιδεύσιμες. Γι'αυτό ρωτάω επειδή είμαι σε μεγαλο δίλημα!

25 Δεκεμβρίου 2012
87
0
Σίγουρα και τα 2 είναι τρομερά σκυλιά, απλά θέλω να βρω ποιό μου ταιριάζει πιο πολύ σαν χαρακτήρας. Βέβαια ι χαρακτήρας του θα διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό απο την εκπαίδευση, απλά θέλω να βρω ένα σκύλο σύντροφο. Συνάμα να μην γαβγίζει στους αγνώστους και να είναι υπάκουος και καλός. Απ'ότι ξερω και οι 2 ράτσες αυτές είναι μέσα στις πιο έξυπνες και εκπαιδεύσιμες. Γι'αυτό ρωτάω επειδή είμαι σε μεγαλο δίλημα!
Άν είναι το πρώτο σου σκυλάκι θα σου πρότινα λαμπραντόρ. Τα κόλι είναι λίγο ιδιότροπα μερικές φορες. Πολύ καλά σκυλία όμως!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Για μένα κοίτα τα "ψηλά" γράμματα κάθε ράτσας.Δηλαδή τη σου τεργιαζει. Τώρα για την φασαρία, ήρεμος κτλπ είναι και θέμα δικό σου και θέμα χαρακτήρα του σκύλου, την οποία μπορείς να φτιάξεις με εκπαίδευση.Στο δικό σου θέμα είναι στην συμπεριφορά που θα έχεις εσυ απέναντι του και και γενικά μεσα στο σπίτι αν είσαι νευρικός θα είναι νευρικό και το σκυλάκι

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
'Εχεις ενημερωθεί για τον σωστό τρόπο απόκτησης; Όχι πετ σοπ όχι ιδιώτες.
Τώρα εκτροφέας Rough Collie στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει. Λαμπ υπάρχουν αρκετοί αλλά Rough Collie;
Κάνε μία αναζήτηση για τα Rough Collie είναι 2-3 χρήστες οι οποίοι έχουν.

giorgos123

New Member
26 Δεκεμβρίου 2012
3
0
Καλωσήρθες. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο, κοίτα λίγο αυτή την αγγελία. Μιλάμε για μεγάλο έρωτα..

Ο ΣΕΒΑΧ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ - ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ | Facebook
Τι εννοει μονο εντος Αττικης;Πρεπει δηλαδη να ειμαι κατοικος Αττικης; Ειναι πολυ ομορφος σκυλος ομως σε παρακαλω εξηγησε μου μηπως δεν καταλαβα καλα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, αυτό εννοεί. Επειδή η φιλοζωική βρίσκεται στην Αθήνα και οφείλει να ελέγχει την ευζωία του σκύλου βάσει συμβολαίου, πρέπει να είσαι κι εσύ εντός Αττικής.

Αν δεν είσαι, μάλλον δύσκολο :(

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τι εννοει μονο εντος Αττικης;Πρεπει δηλαδη να ειμαι κατοικος Αττικης; Ειναι πολυ ομορφος σκυλος ομως σε παρακαλω εξηγησε μου μηπως δεν καταλαβα καλα.
Γίωργο κάνε ένα κόπο και ενόχλησε τους δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν σου αρέσει ο σκύλος.
Ένα μύνημα ή ένα τηλ είναι ποτέ δεν ξέρεις.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι φυσικά, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις! Εγώ παρ'ότι μένω Αττική ποτέ δεν έχουν κάνει κανά ντου σπίτι μου :p

Στέλνω συχνά φωτογραφίες και βίντεο με το σκυλί, οπότε διαπιστώνουν εύκολα ότι καλοπερνάει μαζί μου :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi