Eκπαίδευση!!!

poliklitos-maria

Active Member
29 Ιουνίου 2011
27
0
γεια σας παιδια!!!εχω ενα jack russel 3 περιπου μηνων.πως θα τη κανω να ακουει τις εντολες και εκτος σπιτιου?(μεινε,ελα κατσε κλπ?)μεσα στο σπιτι ειναι υπακουη αλλα εξω...
ειναι βεβαια και οι πρωτες της βολτες!!
και πως θα ανεβασω φωτο στο προφιλ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Επειδη το ιδιο ειδα και εγω , αρχισα με τον εκπαιδευτη να κανουμε εκπαιδευση εκτος σπιτιου , σε χωρους δημοσιους με ερεθισματα και σιγα σιγα αρχισε να εκτελει και εκει.Δουλιστα θελει βεβαια ειναι 3 μηνων ακομα , τωρα γνωριζει τα περιξ.δωσε λιγο χρονο και επιμονη και σταθεροτητα.Καλη επιτυχια

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κάνεις υπομονή μέχρι να εξοικιωθεί με τον έξω κόσμο και είναι άνετη και χαλαρή... δουλεύεις παράλληλα μέσα στο σπίτι.
Από κει και πέρα όταν ξεκινήσεις έξω κάν 'το σε έναν χώρο που είναι οικείος στη μικρή και ήσυχος... π.χ. στο πάρκο που πηγαίνεται συχνά και νιώθει αξιοικιωμένη με το χώροκαι σε ώρα "μη αιχμής" ώστε να μην αποσπάτε η προσοχή της ή ακόμα καλυτερα στην πυλωτή του σπιτιού σου και μετά πάρκο!.
Η μικρή είναι πολύ μωρό ακόμα και είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί έξω με τόσα ερεθίσματα... σιγά σιγά και με το μαλακό.

Συμβουλή μου... τα κουτάβια και δη τα Ρασσελάκια είναι μέσα στη τρέλα και τη χαρά της ζωής... πράγμα που δυσκολεύει τη συγκέντρωση. Κάνε καλή βόλτα πρώτα και όταν δεις στα τελειώματα ότι έχουν πέσει οι ρυθμοί, αλλά δεν είναι και κομμάτια το κουτάβι δοκίμασε. Η συγκέντρωσή της θα είναι πολύ καλύτερη! :)

Καλή επιτυχία και από μένα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
γεια σας παιδια!!!εχω ενα jack russel 3 περιπου μηνων.πως θα τη κανω να ακουει τις εντολες και εκτος σπιτιου?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
Υπάρχει αίφνης μια αύξηση των μελών με russell ή μου φαίνεται ?:)Καλώς ήρθες ..άντε γρήγορα τις φωτο να το δούμε.:)
Βέβαια Πρόεδρος του club είναι η Μαιρα..χαχα. Είμαστε πολύ μπροστά εμείς έχουμε Προεδρίνα...:D

JSYROU

New Member
1 Ιουλίου 2011
2
0
Καλησπέρα! εγέ έχω ένα ημίαιμο κόκερ με σπρίνγερ, το οποίο είναι τώρα 9 μηνών. Ξέκινησα την εκπαίδευσή του πριν από 1,5 μήνα. Στις εντολές αυτές, που ζητάς να ακούει, να ξέρεις θα πρέπει πρώτα να τον διδάξεις εντός σπιτιού, στη συνέχεια και αφού σιγουρευθείς ότι ακούει και το έχει καταλάβει, σε εξωτερικό χώρο, αλλά σχετικά περιχαρακωμένο, π.χ. στο μπαλκόνι σου και στη συνέχεια στη βόλτα, δλδ σε εξωτερικό χώρο, όπου θα υπάρχουν χιλιάδες ερεθίσματα. Θα πρέπει πάντως να κάνεις αρκετη υπομονή, ειδικά για τον εξωτερικό χώρο. Πάντως με δεδομένο ότι είναι αρκετα μικρούλης, λογικά θα είναι και δεκτικός στην εκπαίδευση, ειδικά για αυτή που ζητάς, που είανι η βασική. Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Υπάρχει αίφνης μια αύξηση των μελών με russell ή μου φαίνεται ?:)Καλώς ήρθες ..άντε γρήγορα τις φωτο να το δούμε.:)
Βέβαια Πρόεδρος του club είναι η Μαιρα..χαχα. Είμαστε πολύ μπροστά εμείς έχουμε Προεδρίνα...:D
Όντως αυξηθήκανε τα "διαολόσκυλα"!
Η προεδρίνα λοιπόν σας καλωσορίζει!!!
(Μ'αρέσεις φιλενάδα έδωσες τίτλο δημοκρατικότατα!):p

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Μαθαινετε καλα τις εντολες μεσα στο σπιτι.Στο περας της εκαπαιδευσης εντος σπιτιου μπορεις να τεχνιτα να αυξυσεις τα ερεθισματα με την παρουσια γνωστων σου, θορυβων, παιδιων κλπ.

Επειτα τις εξασκειτε και σε εξωτερικους χωρους προοδευτικα (αρχικα σε εξωτερικους και "ησυχους" χωρους και σιγα-σιγα σε εξωτερικους-δημοσιους χωρους με πολλα ερεθισματα).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όντως αυξηθήκανε τα "διαολόσκυλα"!
Η προεδρίνα λοιπόν σας καλωσορίζει!!!
(Μ'αρέσεις φιλενάδα έδωσες τίτλο δημοκρατικότατα!):p

Η παλαιότερη γυναίκα παίρνει τον τίτλο δικαιωματικά ...χαχα. Λες να έχουμε αγανακτισμένους ??

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
40
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Ναι είμαστε πολλοί τελικά, δεν το περίμενα..χαίρομαι :) Να σας ζήσει η μικρή! Επειδή βρίσκομαι σε παρόμοιο στάδιο με τη δικία μου (5μηνών) τώρα αρχίζει και ακούει σε εντολές με έντονα ερεθίσματα, ακόμη και σε παρκο με πολλά άτομα και άλλα σκύλια. Όχι πάντα βεβαίως-βεβαίως άλλα όποτε της καπνίσει της κυρίας, αλλά κάτι είναι και αυτό.. Με λιχουδιά στο χέρι βέβαια και clicker, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα. Το θετικό είναι ότι βλέπω βελτίωση της συμπεριφοράς της μέρα με την ημέρα και όσο θα ωριμάζει πιστεύω θα γίνεται και πιο ήρεμη και υπάκουη. Μαζί θα πηγαίνουμε εμείς με τα κουτάβια μας οπότε καλό είναι να ανταλλάσουμε εμπειρίες και ιδέες.. και όσον αφορά αυτό με την ουρά και η δικιά μου το κάνει που και που, κυρίως όταν έχει υπερβάλλοντα αποθέματα ενέργειας όπως σου είπαν και τα παιδιά.. γι'αυτό κούρασέ την!!

Tsiftis

Active Member
28 Μαϊου 2011
44
0
Πάτρα
Και εμένα στις πρώτες του βόλτες τίποτα δεν ακούει αλλά είμαστε πολύ καλά μέσα στο σπίτι που ακούει πάντα και τώρα ξεκινάμε να τα πηγαίνουμε καλά και στο μπαλκόνι ! Συνέχεια θα έχουμε σε κήπο και σύντομα ευελπιστώ να ακούει στις βόλτες !

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97