Dogue de bordeaux ή Pitbull;

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Ενδιαφέρομαι να αγοράσω θηλυκό σκυλί της συγκεκριμένης ράτσας. Είμαι 22 χρονών, φοιτητής και μένω σε ευρύχωρο σχετικά δυάρι. Θα 'θελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τη συγκεκριμένη αγορά.

Κατ΄αρχάς, να πω ότι ως τώρα δεν είχα δικό μου σκύλο. Έχω κάποια σχέση με τα σκυλιά (αφού είχαμε ως τώρα 2 σκύλους στην οικογένεια, αλλά ήμουν πολύ μικρός και δεν είχα ουσιαστικά καμία ευθύνη ως προς τον σκύλο). Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα ως προς την εκπαίδευση σκύλων και έχω όρεξη να διαβάσω ακόμα περισσότερα, ώστε να προσφέρω στον σκύλο μου μια ικανοποιητική και σωστή εκπαίδευση. Το ερώτημά μου είναι : θα μπορέσω να ανταπεξέλθω με τα
[/FONT]dogue de bordeaux ; Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη ράτσα? Αν ναι,ποια;

Επιπλέον, θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει, τί πρέπει να προσέξω στην αγορά; Επειδή δεν μπορώ να διαθέσω 1000+ ευρώ για να πάρω σκύλο εκτροφείου (που είναι σχετικά εγγυημένη λύση) και σκοπεύω να πάρω από ιδιώτη ... Όταν πάω να δω το κουτάβι και τους γονείς, που πρέπει να δώσω ιδιαίτερη σημασία (μορφολογικά και σε θέματα συμπεριφοράς) ;

Αυτά ήθελα να ρωτήσω. Οποιαδήποτε απάντηση ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη :)

(PS η απαγόρευση των greeklish με πέθανε :p)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς ήρθες.

Κατευθείαν στο θέμα για να σε βοηθήσω. Οποιοδήποτε σκυλί πάρεις απο ιδιώτη θα είναι κακή αντιγραφή ενός Γάλλου. Αν θες σκυλί απο το Μπορντό πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς που ξέρουν και εκτρέφουν αυτά τα σκυλιά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Και αυτοί, θα σε βοηθήσουν με όοοοολες τις υπόλοιπες απορίες και προβληματισμούς που έχεις.
Κάνε κι άλλη υπομονή και μάζεψε το ποσό που χρειάζεται για να πας σε κανονικό εκτροφέα. Βρες εκτροφέα και επικοινώνησε μαζί του, γιατί μπορεί το απαιτούμενο ποσό, να μην είναι αυτό που νομίζεις.

Αλλωστε, το ποσό της αγοράς, είναι το μικρότερο κόστος στην διάρκεια της ζωής του σκύλου μας.

Οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση, πλην του εκτροφέα, είναι απαγορευτική.

(P.s. τα greeklish σου, πέθαναν εμάς :) )

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
Μου φαίνεται περνάω κρίση μόνο εγώ και ο Μακρόπουλος...
Ρε παιδιά ας είμαστε λίγο αντικειμενικοί. Φοιτητής είμαι, κρίση έχουμε, δεν μπορώ να διαθέσω τρελά λεφτά για απόκτηση σκύλου... Θα μου πεις, αν δεν μπορείς, μην παίρνεις... Ή υιοθέτησε ένα άστεγο σκυλάκι. ΟΚ,θα μπορούσα να κάνω ένα από τα δυο,αλλά δεν το θέλω.
Οι εκτροφείς που μου λέτε και οι 2 (μήπως κατά τύχη είναι κάποιος σας εκτροφέας;;;) δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να φάει,πόσο μάλλον να πάρει σκύλο (που είναι ζώο συντροφιάς,άρα είδος πολυτέλειας...). Πριν κανά 3μηνο έψαχνα για έναν φύλο μου κουτάβι boxer. Βρήκα απίστευτα σκυλιά στο fragmabox αν το ξέρετε. Παίρνω τηλέφωνο και μου λέει το παιδί 600 τα χειρότερα κουτάβια. Τα εκθεσιακά μου είπε οτι θα ναι κοντά στο 1000αρι...(οπότε το βρίσκω λογικό που δεν έψαξα καν την τιμή των γαλλικών μαστιφ). Τελικά ο φίλος μου πήρε κουτάβι από μια γέννα στο Βόλο. Ο πατέρας είχε pedigree,η μάνα δεν είχε.Το σκυλί το αγόρασε 150 ευρώ και μέχρι στιγμής (φτου φτου μην το ματιάσω) είναι υγιέστατο και δεν έχει τίποτα να ζηλεψει από σκύλους εκτροφής

Αυτό που θέλω να πω είναι: μακάρι να είχα τα λεφτά,να πάω ενα ταξιδάκι στην Γαλλία,να δω το Μπορντό και να τσιμπίσω κι εναν σκύλο απο Γάλλο εκτροφέα. Δυστυχώς δεν τα έχω. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ιδιώτες και δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε ολα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Μπήκες να ζητήσεις τις γνώμες και τις συμβουλές μας, ως άνθρωποι που ίσως και να κατέχουμε κάτι παραπάνω, ή να μας ανακοινώσεις τις αποφάσεις σου;

Να ξέρουμε πόσο σάλιο θα χαλάσουμε.

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
Μάλλον δεν κατάλαβα πιο πριν.
Δηλαδή η άποψή σας είναι: για κανένα λόγο σκυλί από ιδιώτη;

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
ΟΚ. Μόλις διάβασα τα links. ok ok ok. το ξέρω ότι γίνονται πολλά τέτοια περιστατικά. Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που είτε εκμεταλλεύονται τα σκυλιά, είτε από άγνοια κάνουν λάθη.
Να ξαναθέσω λοιπόν το ερώτημά μου...

Όοοολοι οι ιδιώτες είναι άσχετοι ή λαμόγια ; Δεν μπορώ με υπομονή και πολλή έρευνα να βρω ένα σωστό κουτάβι ;; (όταν λέω σωστό εννοώ να γεννήθηκε και μεγάλωσε με στοργή σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, και οι γονείς του να μην έχουν προβλήματα υγείας -π.χ. δυσπλασία- ή συμπεριφοράς -πχ απρόβλεπτη επιθετικότητα-)

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
καλώς ήρθες ... τόσα σκυλιά περιμένουν ένα σπίτι και δεν χρειάζεται ούτε 1 ευρώ να τα αγοράσεις, αλλά αν υπάρξει μετά κάτι που θα χρειαστείς να ξοδέψεις λεφτά τι θα κάνεις και γενικά τα αναμενόμενα έξοδα που προκύπτουν κάθε μήνα; βέβαια μπορεί να γλυτώσεις τώρα 500-600 ευρώ αλλά να τρέχεις στο μέλλον και να χαλάσεις τα 5 πλάσια σε προβλήματα που είναι πιο πιθανό (πολύ πιο πιθανό να βγάλει ένα σκυλί από ιδιώτες). Όλοι πάνω κάτω είμαστε επηρεασμένοι από την κρίση για αυτό καλύτερα αν δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα δεν παίρνουμε σκύλο ή αν τα 1000ε που θα δώσεις σε έναν εκτροφέα σου φαίνονται πολλά κράτα για να καλύψεις τα πρώτα έξοδα, φυσικά υιοθετώντας ένα σκύλάκι και όχι να αγοράσεις από ένα ιδιώτη.
Τέλος επειδή γίνετε μεγάλη κουβέντα τελευταία ότι τα σκυλιά από ιδιώτες είναι ίσα ή και καλύτερα από των σωστών εκτροφείων μάλλον οι περισσότεροι δεν θέλουν να το καταλάβουν απλά και μόνο για να γλυτώσουν λίγα ευρώ .Αλλά καλό είναι να ψάξουμε λίγο πριν πάρουμε ένα σκύλο. Εγώ για παράδειγμα νόμιζα ότι για να πάρεις σκύλο ή μόνη επιλογή σου είναι το πετ σοπ πριν μερικούς μήνες,τελικά μετά από όχι ιδιαίτερη κούραση κατάλαβα αφού διάβασα λίγα πράγματα μόνο ότι δεν πρέπει με τίποτα να βοηθήσουμε τους ιδιώτες ή τα πετ σοπ (αν και δυστυχώς συνεχίζουν οι περισσότεροι )και αποφάσισα να αγοράσω ένα μπόξερ αυτή η φυλή μου άρεσε μετά απο 2-3 μήνες ψάξιμο και ενώ ήμουν πού κοντά τελικά πήρα ένα σκυλάκι το οποίο ήταν παρατημένο 1 έτους και πραγματικά τώρα δεν θα το αντάλλαζα με το καλύτερο μπόξερ της ελλάδας. Είναι πράγματι φοβερό το συναίσθημα να βοηθάς ένα σκυλάκι που περνούσε δύσκολα στο δρόμο και σου ανταποδίδει και αυτό με το παραπάνω την αγάπη του.
Τεσπα. σόρρυ για το μεγάλο ποστ αλλά έβλεπα πολλά ποστς (σχετικά με ζευγαρώματα με αγορές απο πετ σοπ ιδιώτες και τι πειράζει και είναι εντάξει μην πιάσουν και κότσους και δώσουμε και 1000 ενώ μπορούμε με 150 κτλ) και ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όοοολοι οι ιδιώτες είναι άσχετοι ή λαμόγια ; Δεν μπορώ με υπομονή και πολλή έρευνα να βρω ένα σωστό κουτάβι ;
Αν κάποιος ήταν σχετικός με την εκτροφή θα τον λέγαμε εκτροφέα :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Και μην ξεχνάς ότι έχεις επιλέξει φυλή με αρκετά προβλήματα υγείας και χαμηλό προσδόκιμο ζωής.
Οποτε ο Εκτροφέας είναι μονόδρομο, όχι απλά εκτροφέας.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
@ nrjay

Άν νομίζεις πως όσοι έχουμε σκύλο από εκτροφέα έχουμε λεφτά η είμαστε πλούσιοι,κάνεις λάθος.

Για εμένα το θέμα αυτό είναι πολιτισμικό.Έχει να κάνει με το πόσο ολοκληρωμένη αντίληψη έχει κάποιος για τα πράγματα γύρω του.

Δεν θέλω να στο παίξω τρελός,ούτε να σε κουράσω.
Τα παιδιά που σου δίνουν μια,δύο συμβουλές δεν έχουν κάποιο όφελος να αποκομίσουν από εσένα.Ότι διαβάζεις εδώ,και ιδίως από τους πιο παλιούς,είναι απόσταγμα γνώσης κ εμπειρίας από ένα χώρο,που αποκτήθηκε μέσα από τη χρόνια τριβή με το αντικείμενο.

Εγώ δεν θα σου πω ούτε από που να πάρεις ούτε από που να μη πάρεις.
Καλότυχο να είναι απ'όπου κ αν το πάρεις.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Οι εκτροφείς που μου λέτε και οι 2 (μήπως κατά τύχη είναι κάποιος σας εκτροφέας;;;) δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να φάει,πόσο μάλλον να πάρει σκύλο (που είναι ζώο συντροφιάς,άρα είδος πολυτέλειας...).
Είναι δυνατό μία ψυχούλα να θεωρείται ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ;

Τι είναι ο σκύλος; Τσάντα Louis Vuitton ή ρολόϊ Vacheron Constantin?

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
@ agis - φίλε μου αυτό που λέω είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 1εκ. ΑΝΕΡΓΟΙ. Αν δεν έχεις να φας ο ίδιος,και βέβαια είναι πολυτέλεια η αγορά ενός σκύλου (ακόμα και των 200 ευρω...)

@ peter12x - Πραγματικά σέβομαι τους ανθρώπους που υιοθετούν αδέσποτα σκυλάκια. Δυστυχώς, θα έλεγα, έχω τον ''κάλλο'' να αγοράσω σκυλάκι ράτσας...

@ nfeel - Πιστεύω μου έδωσες την πιο σχετική απάντηση σε σύγκριση με το αρχικό μου post. :)

Τελος πάντων, από αλλού ξεκινήσαμε αλλου βγήκαμε. Αυτό που δεν έχω καταλάβει από τα λεγόμενα σας είναι το εξής και σας παρακαλώ απαντήστε μου σ αυτο. Αν βρω κουτάβια απο γονείς που πληρούν (μορφολογικά και ως προς την συμπεριφορά) τα χαρακτηριστικά της ράτσας, και ζουν σε κατάλληλο περιβάλλον (πχ μέσα σε σπίτι ) και οι ιδιοκτήτες τους (αφού τους γνωρίσω) είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης που αγαπούν τα σκυλιά τους, γιατί να μην αγοράσω κουτάβι απο αυτούς;;;;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eαν οι γονεις εχουν πεντιγκρι, εαν η γεννα εχει δηλωθει (καθαροαιμια), εαν εχουν κανει τις απαραιτητες για τη φυλη εξετασεις (υγεια), εαν εχουν παει σε 2-3 εκθεσεις και εχουν διακριθει (μορφολογια-συμπεριφορα)... τοτε να παρεις.
Αλλα τοτε δε νομιζω οτι θα τα δινουν 200 ευρω.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Αν βρω κουτάβια απο γονείς που πληρούν (μορφολογικά και ως προς την συμπεριφορά) τα χαρακτηριστικά της ράτσας,
Ποιος θα το κρινει αυτο? Εσυ? Αυτοι?

είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης που αγαπούν τα σκυλιά τους
Και αυτο απο που θα προκυψει?

nrjay

Active Member
7 Αυγούστου 2012
27
0
@αμαλια- λίγο δύσκολο να βρεις σκύλο από ιδιώτη με pedigree...αλλά όπως λες και να βρεις,τα δίνουν κανα 500αρι, οπότε ποιος ο λόγος να μην πάρω από εκτροφείο; :p

@slinet- και βέβαια εγώ...
θα προκύψει... ποτέ δεν είσαι σίγουρος αλλά απο τη συμπεριφορά των σκυλιών απένατι στον ιδιοκτήτη τους μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi