Dogo Argentino - Διας

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Καλησπερα σε ολους,ειμαι χαρουμενος που βρισκομαι επιτελους στην ομορφη παρεα σας για να συζητησουμε κ να με βοηθησετε εννοειτε με τον νεο μικρο μου φιλο!!
Πριν λιγο καιρο κ μετα απο αρκετο ψαξιμο απεκτησα τον Δια μου,ενα dogo argentino που μου εχει κλεψει την καρδια,ο Διας μου ειναι 3 μηνων τωρα κ πολυ λαιμαργος ο ατιμος!!
Exω καποιες ερωτησεις κ ελπιζω οτι θα μπορεσετε να με βοηθησετε σε καποια θεματα που εχω,καταρχην το πρωτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι η απιστευτη ενεργεια που εχει,εχω κ ενα pointer θυλικο 12 χρονων βεβαια τον μουργο τον εχω χωριστα αλλα βλεπονται μεταξυ τους κ μολις τον αφησω καποιες ωρες της ημερας να ερθουν σε επαφη δεν σταματαει να την πειραζει κ να την τσιγκλαει κ μια κ 2 ωρες να τα εχω μαζι εκει αυτος ακουραστος συνεχιζει να μην την αφηνει σε ησυχια την γριουλα.
Προσπαθησα απο την πρωτη στιγμη που τον πηρα να τον φερω σε επαφη με καποια αλλα κουταβια για να συνηθηζει (βεβαια δεν ξερω κατα ποσο εκανα καλα απο τοσο νωρις)κ ετσι η πρωτη επαφη του ηταν με ενα τσοπανοσκυλο ενως φιλου τοτε 3 μηνων του φιλου κ εναμιση ο δικος μου,το τσοπανοσκυλο θυλικο κ σαφως πολυ πιο μεγαλοσωμο απο τον δικο μου.
Τον δικο μου δεν τον ειδα κ τοσο χαρουμενο κ ενω η θυληκια τον πειραζε συνεχως για να πεξουν ο Διας την απεφευγε,βασικα μου εδωσε την εντυπωση οτι την φοβοταν κ τοτε εγινε κατι που πραγματικα δεν το περιμενα,ο μικρος μου νευριασε κ της ορμηξε,απογοητευτηκα να πω τη αληθεια κ αμεσως τον πηρα κ εφυγα!!
Αλλη μια προσπαθεια εκανα μετα απο λιγο καιρο με ενα κυνηγοσκυλο ενως φιλου λιγο πιο μεγαλο απο τον δικο μου χωρις να καταφερω παλι κατι,οταν το αλλο ηθελε να παιξει κ πηγαινε προς τον Δια εκεινος παλι τον απεφευγε κ ψιλονευριαζε,να πω μονο οτι ο μικρος μου δεν κανει κινηση για να τα πειραξει απλα δεν δεχεται τα παιχνιδια απο αυτα τα 2 κουταβια που εχουμε δοκιμασει κ ενω ειναι πολυ παιχνιδιαρης κ με εμενα αλλα κ με το pointer που εχω οπου παιζει με τις ωρες......με τους ανθρωπους ειναι πολυ κοινωνικος κ ειδικα με τα πιτσιρικια που τον βλεπουν καμια φορα κ ερχονται να τον χαιδεψουν,πολλες φορες εχω δει να κατουριετε απο την χαρα του μολις τον χαιδευουν αλλοι,λογικα ειναι πολυ νωρις για να με προβληματιζει αν θα ειναι φιλικος με αλλα σκυλια μεγαλωνοντας αλλα θα ηθελα να ακουσω κ τις γνωμες σας κ εαν εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον......εχω αρκετες ακομα ερωτησεις κ συντομα θα βαλω κ φωτο του μπομπιρα,sorry αν σας κουρασα κ θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας!!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Καλως ηρθες με τον Δια σου!
καλο θα ηταν να ασχοληθεις περισσοτερο (και αργησες μη σου πω) με την κοινωνικοποιηση του σκυλου σου για να προλαβεις κατα το δυνατον φοβικες ή επιθετικες συμπεριφορες απεναντι σε σκυλια και ανθρωπους.
Απο που τον πηρες τον σκυλακο σου? οι γονεις του τι χαρακτηρα εχουν?

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Kαλως σας βρηκα,τον μικρο τον πηρα απο τον πρωτο ξαδερφο του κολητου μου,η σκυλιτσα του ηταν 3 χρονων κ η δευτερη γεννα της ,εμενα Αθηνα αλλα εδω κ ενα χρονο μενω λογο δουλειας σε ενα χωριουδακι κοντα στην Ελασσονα κ εννοειτε ξανακατεβηκα Αθηνα για να παρω το κουταβι εφοσον ειδα πρωτα γονεις αλλα κ τα κουταβια σε φωτο,η μητερα του μικρου ειναι απιστευτα ηρεμη κ φιλικη οπως μου ειχε πει κ απο πριν ο φιλος,οταν πηγα στο σπιτι για να παρω τον μικρο ηρθε αμεσως πανω μου κ αρχισε να με γλυφει σε αντιθεση με τον πατερα του που απ'οτι εμαθα ηταν ατιθασος κ νευρικος,ελπιζω απο θεμα χαρακτηρα να μην μοιασει στον πατερα του μιας κ εχω πολυ ορεξη κ ολη την καλη διαθεση να ασχοληθω μαζι του,εχω δεθει απιστευτα μαζι του κ θα κανω οτι χρειαστει για να γινει φιλικος κ με αλλα σκυλια αλλα κ φυσικα με τους ανθρωπους....ghost girl το ονομα μου ειναι Χρηστος,μου ειπες πριν οτι αργησα να ασχοληθω με την κοινωνικοποιηση του αλλα ποσο πιο νωρις,πηρα τον σκυλο 38 ημερων κ μετα απο μια εβδομαδα περιπου εκανα την πρωτη προσπαθεια,να υπενθυμισω οτι με τους ανθρωπους κ κυριως με παιδια ειναι πολυ παιχνιδιαρης κ οποιον δει τρεχει πανω του για να παιξει!!

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Διαβαζοντας στο forum εμαθα οτι μαλλον εχω κανει ενα μεγαλο λαθος,δηλαδη οτι δεν επρεπε να παρω το κουταβι πριν τους 2 μηνες για πολλους κ σημαντικους λογους,παντα ειχαμε σκυλια στην οικογενεια λογο του οτι ο πατερας μου ειναι κυνηγος κ ομως την πατησα αν κ δεν μπορουσα μαλλον να κανω κ πολλα καθως ο φιλος απο τα 9 κουταβια τα ειχε δωσει ολα εκτος απο τον δικο μου κ αλλα 2 οπου περιμενε να ερθουν απο επαρχια γα να τα παρουν.....τι να πω οτι κ να πειτε εχεται δικιο κ ελπιζω να μην μου βγει σε κακο!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Χρήστο καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Οπως λοιπόν, θα βαρεθείς να διαβάζεις σ'αυτό το φόρουμ, διάλεξες να πάρεις ένα κουτάβι δυναμικότατης φυλής, με λάθος τρόπο, σε λάθος ηλικία και απ'ότι εγώ μπορώ να καταλάβω από τα λεγόμενά σου, μάλλον όχι με ιδιαίτερη εμπειρία στο πως να το μεγαλώσεις σωστά για να αποφύγεις τα προβλήματα που πιθανότατα θα σου δημιουργήσουν, οι μέχρι τώρα λάθος επιλογές σου.

Δηλαδή...έχεις πάρα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά σου.

Καλό θα ήταν να εξηγήσεις στον κολλητό σου, μπας και εξηγήσει στον ξάδερφο, πόσο μεγάλο έγκλημα είναι αυτό που κάνει. Και ελπίζω να μην σου περάσει κι εσένα ποτέ από το μυαλό, να ζευγαρώσεις τον σκύλο σου.

Από κει και πέρα, φρόντισε να διαβάσεις στο φόρουμ, τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Οσο περισσότερα μπορείς. Το συντομότερο δυνατόν...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Χρήστο η λυση στο πρόβλημά σου είναι ενήλικα σωστά κοινωνικοποιημένα και με ισορροπημένο χαρακτήρα σκυλιά.Θα του δείξουν ως που τον παίρνει και πως πρέπει να συμπεριφέρεται.
Καλή τύχη.

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Χρήστο καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Οπως λοιπόν, θα βαρεθείς να διαβάζεις σ'αυτό το φόρουμ, διάλεξες να πάρεις ένα κουτάβι δυναμικότατης φυλής, με λάθος τρόπο, σε λάθος ηλικία και απ'ότι εγώ μπορώ να καταλάβω από τα λεγόμενά σου, μάλλον όχι με ιδιαίτερη εμπειρία στο πως να το μεγαλώσεις σωστά για να αποφύγεις τα προβλήματα που πιθανότατα θα σου δημιουργήσουν, οι μέχρι τώρα λάθος επιλογές σου.

Δηλαδή...έχεις πάρα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά σου.

Καλό θα ήταν να εξηγήσεις στον κολλητό σου, μπας και εξηγήσει στον ξάδερφο, πόσο μεγάλο έγκλημα είναι αυτό που κάνει. Και ελπίζω να μην σου περάσει κι εσένα ποτέ από το μυαλό, να ζευγαρώσεις τον σκύλο σου.

Από κει και πέρα, φρόντισε να διαβάσεις στο φόρουμ, τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς. Οσο περισσότερα μπορείς. Το συντομότερο δυνατόν...
Ναι δεν ειχω εμπειρια αλλα ειμαι διαθετιμενος κ να ασχοληθω αλλα κ να μαθω οσα περισσοτερα χρειαζεται για να μεγαλωσει σωστα κ να γινει κοινωνικος με αλλα σκυλια κ εννοειτε ανθρωπους.....δεν εχω καιρο που ανακαλυψα το forum κ απο τωρα ξεκιναω να διαβαζω τα θεματα τα οποια θα με βοηθησουν στο μεγαλωμα του μικρου μου,οσο για μελλοντικο ζευγαρωμα δεν το εχω καθολου αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου ουτε μου εχει περασει!!

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Χρήστο η λυση στο πρόβλημά σου είναι ενήλικα σωστά κοινωνικοποιημένα και με ισορροπημένο χαρακτήρα σκυλιά.Θα του δείξουν ως που τον παίρνει και πως πρέπει να συμπεριφέρεται.
Καλή τύχη.
Ακριβως αυτο κανω κ πιστευω οτι γριουλα μου (pointer)θα βοηθησει σε αυτο πολυ,τουλαχιστον ετσι φαινεται,ειναι ενα πανεξυπνο κ πολυ κοινωνικο pointer οπου ο πατερας μου εχει ασχοληθει πολυ ,εχω δει πολλες φορες την θυλικια να τον βαζει στην θεση του οταν χρειαστει με ενα χαλαρο γαυγισμα κ ειτε με την μουσουδα της ειτε με το ποδι της κ εννοειτε χωρις να τον δαγκωσει τον αναγκαζει να κατσει κατω μεχρι να ηρεμησει κ αυτος απλα υπακουει!!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Να σου ζήσει ο μικρός και να τον χαίρεσαι.
αυτό που είπες ότι ορμούσε σε άλλα κουτάβια μηπως είναι παιχνίδι που έκανε κάπως άγαρμπο; 3 μηνων να ορμάει μου φαίνεται παράξενο. Καλή κοινωνικοποίηση όμως δεν σημαίνει τον φέραμε 2-3 φορές σε επαφή με σκύλους και αυτό ήταν. Συνεχής επαφή με ενήλικα κατά προτίμηση ήρεμα και σωστα κοινωνικοποιημένα σκυλιά , σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείς. Επίσης κοινωνικοποίηση δεν σημαίνει μόνο με σκύλους, να τον πηγαίνεις σε πολυσύχναστα μέρη, σε κίνηση, να φροντίσεις να βιώνει όλες τις δυνατές συνθήκες. Βόλτες με το αυτοκίνητο από τώρα ώστε να το μαθαίνει, παιδάκια, φασαρία κλπ. Η λαϊκή είναι μια καλή σχολή για τα κουτάβια :p
Και να είσαι προετοιμασμένος ότι μεγαλώνοντας μπορεί πλέον να μην είναι φιλικός με αρσενικά σκυλιά. Δεν είναι απαραίτητο και στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει. Ο σκύλος μου , λαμπραντορ 15 μηνών, με τρελή κοινωνικοποίηση από 2 μηνών, έχει αρχίσει να είναι καχύποπτος με αρσενικούς σκύλους. Δεν ορμάει αλλά πλησιάζει επιφυλακτικά και αν του ορμήσουν απαντάει.
Οπότε κάνεις όλες τις σωστές κινήσεις αλλά μην νομίζεις ότι ένα ενήλικο αρσενικό dogo θα παίζει μέσα στην τρελή χαρά με άλλα αρσενικά.

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Να σου ζήσει ο μικρός και να τον χαίρεσαι.
αυτό που είπες ότι ορμούσε σε άλλα κουτάβια μηπως είναι παιχνίδι που έκανε κάπως άγαρμπο; 3 μηνων να ορμάει μου φαίνεται παράξενο. Καλή κοινωνικοποίηση όμως δεν σημαίνει τον φέραμε 2-3 φορές σε επαφή με σκύλους και αυτό ήταν. Συνεχής επαφή με ενήλικα κατά προτίμηση ήρεμα και σωστα κοινωνικοποιημένα σκυλιά , σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείς. Επίσης κοινωνικοποίηση δεν σημαίνει μόνο με σκύλους, να τον πηγαίνεις σε πολυσύχναστα μέρη, σε κίνηση, να φροντίσεις να βιώνει όλες τις δυνατές συνθήκες. Βόλτες με το αυτοκίνητο από τώρα ώστε να το μαθαίνει, παιδάκια, φασαρία κλπ. Η λαϊκή είναι μια καλή σχολή για τα κουτάβια :p
Και να είσαι προετοιμασμένος ότι μεγαλώνοντας μπορεί πλέον να μην είναι φιλικός με αρσενικά σκυλιά. Δεν είναι απαραίτητο και στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει. Ο σκύλος μου , λαμπραντορ 15 μηνών, με τρελή κοινωνικοποίηση από 2 μηνών, έχει αρχίσει να είναι καχύποπτος με αρσενικούς σκύλους. Δεν ορμάει αλλά πλησιάζει επιφυλακτικά και αν του ορμήσουν απαντάει.
Οπότε κάνεις όλες τις σωστές κινήσεις αλλά μην νομίζεις ότι ένα ενήλικο αρσενικό dogo θα παίζει μέσα στην τρελή χαρά με άλλα αρσενικά.
Σας ευχαριστω παιδια,δυστηχως δεν ηταν ενα αγαρμπο παιχνιδι κ δεν ηταν 3 μηνων τοτε αλλα περιπου 50 ημερων το σκυλι κ αυτο εγινε οταν το ποιμενικο του φιλου προσπαθησε να παιξει επανηλιμενως μαζι του ενω ο δικος μου τον απεφευγε,τα σκυλια σχεδον αρπαχτηκαν αλλα τα προλαβαμε,εκεινη την μερα μπορω να πω οτι ηταν μια μεγαλη απογοητευση για μενα,το σκυλακι πρωτου το παρω εννοειτε το πηγα σε κτηνιατρο για να το δει κ φυσικα εξετασε την καρδουλα του,γεννητικα οργανα κ εννοειτε για κοφωση κ.α

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Τωρα ο Διας μου ειναι 3 μηνων κ foul ενεργεια.....σε αυτην την ηλικα ποσα κιλα για την συγκεκριμενη ρατσα πρεπει να ειναι ο σκυλος?Πριν λιγο καιρο που τον πηγα στον γιατρο για το δευτερο εμβολιο περιπου 2 μηνων κ κατι ηταν τοτε τον ζυγησαμε στα 8μιση κιλα,ρωτησα τον γιατρο αν πρεπει να του κοψω λιγη τροφη ο ιδιος μου απαντησε οτι ειναι μια χαρα κ να συνεχισω,να τονισω οτι το σκυλι δεν φαινεται χοντρο αλλα αρκετα δεμενο κ μυωδες οσο κ να ακουστει παραξενο λογω ηλικιας αν κ ηξερα οτι απο την φυση τους αυτα τα σκυλια εχουν απο μικρα αυτα τα χαρακτηριστηκα μου εχει κανει εντυπωση οπως κ σε φιλους που τον εχουν δει!!Ποσα γραμαρια την ημερα ειναι το ιδανικο για την ηλικια του?Εγω του μοιραζω την τροφη σε 3 δοσεις πρωη-μεσημερι-απογευμα πρως βραδακι,κανω καλα η οχι?

DogoArgentino13

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2012
42
0
Λαρισα
Oι φωτογραφιες ειναι απο τις πρωτες μερες που τον πηρα,ελπιζω να σας αρεσει ο μικρος μου......αργοτερα θα ανεβασω κ μερικες των τελευταιων 3-4αρων ημερων που τον εχω βγαλει καθως εχει αλαξει αρκετα!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα βρεις πολλά θέματα που έχουν σχέση με κοινωνικοποίηση, αλλά πρώτα καλό είναι να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Κοινωνικοποίηση για μένα δεν είναι να έρχονται με χίλια τα σκυλιά πάνω στο δικό σου, να θέλουν παιχνίδι ή όπως αλλιώς θες να το πεις και ο δικός σου να το δέχεται χωρίς να το θέλει. Άποψη μου σκυλιά που δείχνουν τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένα. Το σωστά κοινωνικοποιημένο σκυλί είναι αυτό που ξέρει να διαβάζει το περιβάλλον του και τα σκυλιά/τους ανθρώπους γύρω του. Ένα πραγματικά κοινωνικοποιημένο σωστά σκυλί θα δει ότι το κουτάβι σου δεν νιώθει ασφάλεια ακόμα και θα κρατήσει απόσταση, δεν θα το πιέζει να παίξουν, να γαυγίζουν, να τρέχουν πέρα δώθε κτλ...