Doberman

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Γεια σας εχω ενα ντοπερμαν το οποιο ειναι 9 μηνων ..Απο υψος ειναι μια χαρα και απο τα κιλα του το ειδιο .Το προβλημα ειναι ομως αν και εχει σωστα κιλα φεναιτε υπερβολικα λεπτος.Μου ειπε ο κτηνιατος να μην ανυσηχω διοτι ειναι της ρατσας και οτι οταν γινει γυρο στα αναμηση χρονο θα ξεκινησει να βαζει μυς και λιπος και πως τωρα φενεται λεπτος επειδι ψυλωνει αποτομα και συνεχως...Εσεις τι λετε?(συγνωμη για τα ορθογραφικα)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλύτερα λεπτός παρά υπέρβαρος με προβλήματα σε αρθρώσεις κλπ :)

Βάλε μια φωτογραφία αν θέλεις, θα βοηθήσει.

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Δεν ειναι θεμα λεπτου ειναι θεμα πως φενονται τα κοκαλα του και ειναι πολυ αντιεσθιτηκο και ασχημο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.936
Δεν ειναι θεμα λεπτου ειναι θεμα πως φενονται τα κοκαλα του και ειναι πολυ αντιεσθιτηκο και ασχημο
Είναι καλό να είναι λεπτός στην περίοδο που αναπτύσσεται. Τώρα αν φαίνονται τα κόκκαλα του και είναι σαν υποσιτισμένος τότε προφανώς δεν είναι στα σωστά κιλά.
Δώσε μια ποιοτική τροφή αν δεν το κάνεις ήδη και παίξε με την ποσότητα μέχρι να δεις να φτιάχνει ο σκύλος σου.

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
Είναι προτιμότερο να είναι λεπτός όταν είναι στην ανάπτυξυ. Μόλις ενηλικιωθεί μπορείς να τον παχύνεις λίγο. Τώρα εντάξει αν φαίνονται τα κόκαλα πρέπει να αυξήσεις τη δόση της τροφής. Απλά προσοχή να μην παχύνει τώρα που είναι στην ανάπτυξη.

Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Καλύτερα λεπτός παρά υπέρβαρος με προβλήματα σε αρθρώσεις κλπ :)
Αυτό που σου γράφει ο/η vas είναι 100% σωστά στα Dobermanns. Μην το ξεχάσεις ΠΟΤΕ! Δεν θα ήθελες να έχεις ένα σκύλο με ψηλά πόδια όπως το Dob, να έχει σοβαρά προβλήματα στις αρθρώσεις. Δεν θα ήθελες........

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Ναι δεν θα ηθελα αλλα ειναι υπερβολικα λεπτος του βαζω τροφη περισσοτερη απο αλλες φορες και παλι καμια διαφορα..Ουτε μυς δεν εχει αποκτησει ποτε θα φανει η διαφορα στην εμφανιση μυικα ενοοντας

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
χε χε καλώς ηρθες στους τσιλιβίθρες ....ειχα τους ίδους προβληματισμούς αλλα αποφάσισα να το αγνοήσω ...ειναι και ο δικός μου στα σωστα κιλά αλλα φαινεται αδυνατος ( ειδικά σε σημέια που δεν τον κρυβει η τρίχα - αν τον κοιτάξεις απο πάνω δλδ) ...νομιζω οτι απλά δεν προλαβαίνουμε την αναπτυξη τους (και ίσως και την ενεργεια τους) και ειναι λογικό - να φανταστείς ακόμη και με διαφορά δυο ημερών μπορέι η εικονα του να ειναι διαφορετική ....μετα απο συμβουλές να τον κρατήσω ελαφρύ επέστρεψα στις προβλεπόμενες ποσότητες ανα μέρα (οπως προτέινει το τσουβάλι της τροφής) αλλα στο πάνω όριο...και που και που κανενα δώρο (γιαουρτακι η αυγό) ....δεν με προβληματίζει πιά που απο την στιγμή που δεν μου δείχνει αλλα προβλήματα (ενέργειας, συμπεριφοράς , υπερβολική γκρίνιας απο πέινα ( εεε καποια γκρίνια υπάρχει)...το θέλω οσο πιο ελαφρύ γινεται. Αν δεν εχει θέμα ο γιατρός σου θα σου προτεινα το ιδιο ...Καλημέρα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn