Doberman = πεισμα

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Πόσο πολύ πεισματάρικα σκυλιά μπορεί να είναι ? ενώ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν θα σκάσουν άμα δεν περάσει το δικό τους Πχ. Στην Αθήνα τον αφήνω το βράδυ και κοιμάται στον κήπο μαζί με το bulldog άμα καταλάβει ότι μπήκα σπίτι και δεν τον έβαλα μέσα να κοιμηθεί μαζί μου κλαίει όλο το βράδυ .. όταν λέω όλο το βράδυ εννοώ ΟΛΟ. Γενικά πολύ πείσμα ! και άμα σε καταφέρουν μια –δυο φορές και υποκύψεις στο γνωστό βλέμμα με το κεφάλι κάτω και να σε κοιτάζει … εκεί είναι που την πάτησες :p

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Η δικιά μου συνηθίζει να τρώει κάθε μέρα καρότο μετά το βραδινό γεύμα, όταν δεν της το δώσω αρχίζει και χτυπάει το ψυγείο με το πόδι της, αν της πω σταμάτα – σταματάει και σε 2 λεπτά το ίδιο, δούκου δούκου στο ψυγείο μέχρι να δώσω το καρότο.
Το χειμώνα κοιμάται στο κρεβάτι της δίπλα μου σκεπασμένη 8) . Την νύχτα σηκώνετε μερικές φορές, όταν ξανά ξαπλώνει με χτυπάει με την μουσούδα της (εννοείτε ότι εγώ κοιμάμαι) για να την σκεπάζω και επιμένει μέχρι το αποτέλεσμα.

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Άσε με το αυτοκίνητο είχαμε μεγάλο πρόβλημα που ήθελε συνέχεια να έρχεται μπροστά μπορεί να είπα και 300 φορές ΜΗ για να σταματήσει να το κάνει και να κάθετε πίσω μονός του ..Πρέπει να σε βλέπει αποφασισμένο για να το καταλάβει αλλά και πάλι άμα θέλει κάτι θα σκάσει άμα δεν το κάνει .Αλλά όταν έχει κάνει μ@λ@$α έρχεται μπροστά μου κάθετε και γλύφετε.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Ναι, στην αρχή γινόντανε κάθε φορά που έμπαινε μέσα στο αυτοκίνητο έλεγχος παντού, και η καλύτερη θέση βεβαίως πίσω από το τιμόνι.
Η δικιά μου κοντεύει να σκάσει επίσης όταν ζητάει χάδια – χτυπάει με το κεφάλι της το χέρι και αν της πω να κάτσει ή να ξαπλώσει να το κάνει, άλλα σε 2 λεπτά τα ίδια, και άντε να μην την χαϊδέψεις, εκτός αν είναι κουρασμένη τότε γλιτώνουμε :D .

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Όντως άμα το σκέπτεσαι να πάρεις Dobie πάρε ανεπιφύλακτα αλλά…..
Παντού υπάρχει ένα αλλά:p διάβασε όσο μπορείς περισσότερο για την φυλή αυτή και σκέψου το 2 και 3 φορές … όχι ότι θα το μετανιώσεις αλλά άμα δεν καταλάβεις την ιδιοσυγκρασία τους δεν θα τα καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα μαζί τους .όπως έχω διαβάσει κάπου «δεν όλοι άξιοι για την ανατροφή ενός ντοπερμαν» ( τόσο από θέμα εξυπνάδας όσο για το πόσο πολύ χρόνο χρειάζεται να αφιερώσεις στο Dobie και το δέσιμο που θα έχετε ) όπως και σε όλα τα σκυλιά αλλά τα Dobie πιστεύω θέλουν παραπάνω :D Εύχομαι να το σκεφτείς αρκετά και μακάρι να το αποφασίσεις (αν δεν το έχεις κάνει Ίδη) Άμα θέλει να συμπληρώσει – διορθώσει κάποιος … ευχαρίστως :D

x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Σας ευχαριστω παιδια!Εχω διαβάσει και εξακολουθώ να διαβαζω αρκετα για την συγκεκριμενη ρατσα!οταν θα ειμαι ετοιμος απο πλερα χωρου και ωρας θα προβώ σε αγορα ενος "dobi" ειναι η αγαπημενη μου ρατσα και το λεω αυτο συνηδιτοποιημένα!θα ηθελα σε αυτο η σε καποιο αλλο τοπικ να αναπτυξουμε συζητηση σχετικα με την ζωη και το πως ειναι η καθημερινοτητα με ενα ντομπερμαν πιστευω απο ενα τετοιο τοπικ θα μαθουν πολλα και αυτοι που ενδιαφερονται να μαθουν και να πληρογοριθουν για αυτα τα σκυλια!

ξέρετε κανεναν εκτρωφεα να εχς στο νου μου?

:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σχετικά με εκτροφείς πάρε στον ΚΟΕ 210-8145165 και ρώτα ... καλό είναι να πάς και σε κανα δυο (ή περισσότερες) εκθέσεις, εκεί είναι όλοι οι εκτροφείς που δεν έχουν κάτι να κρύψουν ... :wink: Να είσαι ευθύς και ειλικρινής και σίγουρα θα βρείς καλό σκύλο ...

Σχετικά με την ζωή με έναν τέτοιο σκύλο ... άντε αρχίστε οι Dobermanάδες και ακολουθούμε ... :wink:

x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
denis said:
Σχετικά με εκτροφείς πάρε στον ΚΟΕ 210-8145165 και ρώτα ... καλό είναι να πάς και σε κανα δυο (ή περισσότερες) εκθέσεις, εκεί είναι όλοι οι εκτροφείς που δεν έχουν κάτι να κρύψουν ... :wink: Να είσαι ευθύς και ειλικρινής και σίγουρα θα βρείς καλό σκύλο ...

Σχετικά με την ζωή με έναν τέτοιο σκύλο ... άντε αρχίστε οι Dobermanάδες και ακολουθούμε ... :wink:
Thanks Φιλε μου αυτο θα κανω οταν ερθει η ωρα :)

evagelos

New Member
16 Αυγούστου 2008
1
0
Kipros
hi..

gia sas...ime kenourios edw....latrevw ta doberman....alla dn exw...exw mono 2 german pointer....poli kala skilakia...pos mporw na ekpaideusw sosta enan doberman.....???yparxi kindinos na epite8i se pedi kai na to skotwsi???pos n to apotre4w avto..???

gia sas....ime kenourios edw..k. 16,xronwn,latrevw tous doberman..ine apo tes pio sinarpastikes...filles.p latrevw...dn exw enan..ma 8a i8ela na apoktisw...k na ginw ekpaideuths...mpori kapios na me voi8isi,,?!?!?:mad:

ROTTIE: Τα Greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται στο FORUM. Θα παρακαλέσω η επόμενη δημοσίευση σας να είναι γραμμένη στα Ελληνικά.

Last edited by a moderator:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Με κοινωνικοποιηση και ...κοινωνικοποιηση.
Οι επιθεσεις σε παιδια αποτρεπονται εαν υπαρχει συχνη και με τον σωστο τροπο εκθεση του σκυλιου σε παιδια απο μικρη ηλικια.Ο σκυλος θα πρεπει να μαθει οτι τα παιδια δεν ειναι θηραμα- οι φωνες και τα τρεχαλητα των παιδιων οπως και το οτι πολυ συχνα ειναι στο επιπεδο των ματιων του σκυλου μπορουν να ξυπνησουν επιθετικοτητα σε καθε σκυλο -οχι μονο στο ντομπερμαν. Εαν υπαρχουν στο σπιτι μικρα παιδια παντως, καλυτερα να μην παρετε ντομπερμαν μεχρι να μεγαλωσουν (πανω απο 7 ετων για μενα). Και ποτε να μην αφηνετε τα σκυλια -ακομα και τα γερμανικα ποιντερ - μονα με τα παιδια.
Η δικη μου εμπειρια μεχρι τωρα ειναι καλη -τα παιδια μου μεγαλωσαν με ντομπερμαν σε διαμερισμα απο την ηλικια των 7 ετων ο μεγαλος και των 5 ο μικρος.Ποτε δεν υπηρξε προβλημα παρολο που τα σκυλια ηταν δυναμικα και ζουσαν και τα 3 ελευθερα -οχι σε crate.
Τα παιδια αναλαμβαναν απλα καθηκοντα σε σχεση με τα σκυλια-πχ. βουρτσισμα, αλλαγη νερου- με επιβλεψη. Τα παιδια ειχαν διδαχτει να φερονται ηπια αλλα κυριαρχικα στα σκυλια. Ολα τα σκυλια ξεκινησαν απο κουταβια μαζι μας,αλλα υπηρξε και ενας υπεροχης προσωπικοτητας φιλοξενουμενος που εζησε 1 χρονο μαζι μας οντας 3-4 ετων. Ο Φιντελ ηταν καλος σκυλος και πολυ καλος στο "μανικι"-εχει περασει ενα απο τα πρωτα τεστ χαρακτηρα. Ειχε γινει αυτοκλητος προστατης των πιτσιρικαδων-οταν τους μαλλωνα μου επιανε το χερι.Δεν μας δαγκωσε ποτε.Ειχε τη νοημοσυνη να συγκατοικει με αλλο αρσενικο και να μην τσακωνονται - ηταν ο μεγαλυτερος σε ηλικια. Το περιεργο ειναι οτι ο αλλος σκυλος τοτε 15 μηνων, ηταν πραγματικος τρομος με αλλους σκυλους -με τον Φιντελ ειχε γνωριστει οταν ο ιδιος ηταν 8 μηνων και ...40 κιλα. Κανεις δεν εδειχνε σημαδια υποταγης στον αλλο αλλα δεν καυγαδιζαν και στη βολτα συνεργαζονταν στις "αταξιες"...

Last edited: