Crate και επισκέπτες

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ο μικρός μου τον τελευταίο καιρό μαθαίνει να μένει στο crate. Μένει μέσα όταν κοιμόμαστε και όταν λείπουμε όλοι και φαίνεται ότι δεν τον ενοχλεί.
Επειδή δεν είναι φιλικός με τους ξένους, έχω αποφασίσει να τον έχω στο crate και όταν έχουμε επισκέπτες. Ξέρω ότι αρκετοί θα διαφωνήσουν, αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ σε κάτι άλλο στο παρόν θέμα.

Από τότε που άρχισε να μένει στο crate από ξένους έχει έρθει στο σπίτι η κολλητή της αδερφής μου μόνο (με την οποία κάποτε τα πήγαιναν πολύ καλά, την ξέρει δηλαδή καλά και δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στους "δικούς μας" ξένους ή στους "ξένους" ξένους :cuniaoo:).
Ο στόχος ήταν να φέρνουμε όλο και πιο πολύ κόσμο στο σπίτι σιγά σιγά για να συνηθίσει, προέκυψε όμως να πρέπει να μαζευτούν στο σπίτι το βράδυ 10 άτομα, φίλοι που όλους τους έχει ξαναδεί (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

Το ερώτημα είναι το εξής: να τον αφήσω στο crate με σαφή οδηγία να μην τον ενοχλήσουν, μην του μιλήσουν, μην τον πλησιάσουν απότομα ή να πάω το crate σε άλλο δωμάτιο να μην γίνει τόσο απότομα ή πρώτη φορά με επισκέπτες? :?

Το crate είναι ακριβώς απέναντι από την πόρτα και όπου και να θέλουν να πάνε θα πρέπει να περάσουν από μπροστά του (κουζίνα, μπάνιο κλπ) Εκεί που θα καθόμαστε δεν θα μας βλέπει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος όταν βρίσκεται στο crate...αποσύρεται!
Η επιθυμία του ιδιοκτήτη είναι να τον απομακρύνει για τους χ,ψ λόγους και είνει επιθυμητή!
Το crate πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που είναι απομονωμένο για ξεκούραση!
Όταν ο σκύλος βρίσκεται στο crate κανένας δεν τον ενοχλεί!

Αν θέλεις να γνωρίσεις επισκέπτες στον σκύλο σου θα το κάνεις στην βόλτα!Σε ουδέτερο περιβάλλον!
Εκεί θα γίνει η δουλειά!Έπειτα, όταν έχει κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος αρκετά με τους ανθρώπους αυτούς τους φέρνεις και στο σπίτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οπως τα λέει ο Στέλιος.
Γενικά, μην πειραματίζεσαι σ'αυτή την φάση, με τον σκύλο σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Από την δική μου πείρα είναι λάθος η θέση του. Έται ακριβώς είχα κι εγώ του Τζιμάκου και όποιος έμπαινε γινόταν χαμός από τα γαβγίαματα. Τώρα πια δεν τον κλείνω στο κρέιτ και έχει κοινωνικοποιηθεί πολύ καλύτερα με τους επισκέπτες. Βέβαια σαυτό βοήθησε η κολλητή μου που την χρησιμοποίηαα ως πειραματόζωο γιατί όταν έμπαινε στο σπίτι και της ορμούσε και την δάγκωνε ατα πόδια αυτή γελούσε κι έλεγε αχχ θέλει να παίξει οπόυε το τραβούσε ο οργανισμός της :p
Αν θες να το χρηαιμοποιήσεις για αυτό τον σκοπό μετακίνησε το σε ένα ήσυχο μέρος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
kyveli, αυτή την κολλητή, δεν μου την στέλνεις κι απ'το σπίτι;
Χρήσιμη ακούγεται :rolleyes:

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Αν θέλεις να γνωρίσεις επισκέπτες στον σκύλο σου θα το κάνεις στην βόλτα!Σε ουδέτερο περιβάλλον!
Εκεί θα γίνει η δουλειά!Έπειτα, όταν έχει κοινωνικοποιηθεί ο σκύλος αρκετά με τους ανθρώπους αυτούς τους φέρνεις και στο σπίτι.
Φοβάμαι ότι παρεξηγήθηκα, δεν ήθελα να τον κοινωνικοποιήσω μέσα από το κρέιτ!
Δεν ήμουν σίγουρη αν θα ήταν χειρότερο να τους ακούει από άλλο δωμάτιο και να μην ξέρει τι και πώς... :-k

Από την δική μου πείρα είναι λάθος η θέση του. Έται ακριβώς είχα κι εγώ του Τζιμάκου και όποιος έμπαινε γινόταν χαμός από τα γαβγίαματα.
Χμ, δυστυχώς είναι περίεργη η διαρρύθμιση του σπιτιού και δεν θα μπορεί να μπει σε άλλον χώρο πέρα του σαλονιού... :? Θα δω που αλλού μπορώ να το βάλω για μόνιμα...

Οπως τα λέει ο Στέλιος.
Γενικά, μην πειραματίζεσαι σ'αυτή την φάση, με τον σκύλο σου.
Σωστά, έχετε δίκιο, θα τον βάλω σε άλλο δωμάτιο για σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Φοβάμαι ότι παρεξηγήθηκα, δεν ήθελα να τον κοινωνικοποιήσω μέσα από το κρέιτ!
Δεν ήμουν σίγουρη αν θα ήταν χειρότερο να τους ακούει από άλλο δωμάτιο και να μην ξέρει τι και πώς... :-k

Χμ, δυστυχώς είναι περίεργη η διαρρύθμιση του σπιτιού και δεν θα μπορεί να μπει σε άλλον χώρο πέρα του σαλονιού... :? Θα δω που αλλού μπορώ να το βάλω για μόνιμα...

Σωστά, έχετε δίκιο, θα τον βάλω σε άλλο δωμάτιο για σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ! :)
Τι εννοείς τι και πως?

Δεν χρειάζεται "τι" και "πως" όταν ο σκύλος έχει αποσυρθεί από κάθε ιδιότητα-καθήκον!
Εσύ το ορίζεις αυτό!
Δεν του πέφτει κανένας λόγος ΤΙ γίνεται στο σαλόνι όταν αυτός έχει τεθεί εκτός καθηκόντων ή από δική σου επιθυμία εκτός χώρου!

Δεν πρέπει να συγχέεις το ότι επειδή έχεις σκύλο θα πρέπει να βρίσκεται παντού και πάντα και να έχει λόγο στο ο,τιδήποτε!
Αν θέλεις να πας τον σκύλο στο άλλο δωμάτιο, τον πας και τελειώνουν εκεί τα πάντα γι'αυτόν!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Τι εννοείς τι και πως?

Δεν χρειάζεται "τι" και "πως" όταν ο σκύλος έχει αποσυρθεί από κάθε ιδιότητα-καθήκον!
Εσύ το ορίζεις αυτό!
Δεν του πέφτει κανένας λόγος ΤΙ γίνεται στο σαλόνι όταν αυτός έχει τεθεί εκτός καθηκόντων ή από δική σου επιθυμία εκτός χώρου!
Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που λες.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο σκύλος μου (παρ'όλο που είναι 2 χρονών) τώρα μαθαίνει τη χρήση του κρέιτ. Δεν νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει την έννοιά του έτσι όπως την ορίζεις (με την οποία δεν διαφωνώ, το αντίθετο), εξ' ού και η ερώτηση.

Με το τι και πως, στην ουσία εννοούσα μήπως "ερεθιζόταν"/"εκνευριζόταν"/τσιτωνόταν ακούγοντας φωνές, βήματα, κόσμο και δεν τους έβλεπε.

Δεν πρέπει να συγχέεις το ότι επειδή έχεις σκύλο θα πρέπει να βρίσκεται παντού και πάντα και να έχει λόγο στο ο,τιδήποτε!
Αν θέλεις να πας τον σκύλο στο άλλο δωμάτιο, τον πας και τελειώνουν εκεί τα πάντα γι'αυτόν!
Ούτε αυτό το πιστεύω, συμφωνώ και εδώ μαζί σου.
Όμως, ο Μάρλεϋ ακόμα δεν τα έχει "μάθει" αυτά.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Τελικά, for the record, τον βρήκα τον εκπαιδευτή και μου είπε να έχω τον μικρό κανονικά στο crate του και να μην ασχοληθεί κανείς μαζί του. Εν ανάγκη, να τον σκεπάσω με ένα σεντονάκι.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι με πήρε ακριβώς τη στιγμή που κατάφερα να μεταφέρω το -τεράστιο και πολύ βαρύ για μένα- κρέιτ στην άλλη άκρη του σπιτιού μέσω κουζίνας και μπαλκονιού, γιατί δεν χώραγε από τον διάδρομο. #-o Το πήγα μέχρι εκεί ξεφυσώντας, ξαναέστρωσα τα κουβερτάκια του, έβαλα το μπωλ ξανα, έβαλα και το τέρας μέσα και τσουπ! το τηλέφωνο. Άντε ξανά... :eyecrazy:

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Τελικά, for the record, τον βρήκα τον εκπαιδευτή και μου είπε να έχω τον μικρό κανονικά στο crate του και να μην ασχοληθεί κανείς μαζί του. Εν ανάγκη, να τον σκεπάσω με ένα σεντονάκι.
του είπες ότι πρόκειται για σκύλο κι όχι για παπαγάλο?

γιατί πρέπει να γίνετε όλο αυτό?έχει συμβεί κάτι με το σκύλο σου?

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
του είπες ότι πρόκειται για σκύλο κι όχι για παπαγάλο?

γιατί πρέπει να γίνετε όλο αυτό?έχει συμβεί κάτι με το σκύλο σου?
:rolleyes: Κατάλαβα πώς κατέστησα σαφές ότι πρόκειται για σκύλο στη συνομιλία μας με τον εκπαιδευτή... Τώρα, αν ο ίδιος μπερδεύτηκε, δεν το γνωρίζω...

Τον έχει δει τον σκύλο, του κάνουμε εκπαίδευση αυτή την περίοδο. Δεν μου έχει δώσει λόγο να αμφισβητήσω την άποψη του... Υπάρχει λόγος, πάντως, που βρίσκεται στο κρέιτ όταν έχω επισκέψεις...

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
αν υπάρχει λόγος πάω πάσο
εκτός κι αν ο λόγος έχει να κάνει με την συμπεριφορά του ζώου τότε θέλει υπομονή και δουλειά

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μπορείς πάντα, να δεις και προηγούμενα θέματα του μέλους, για να ενημερωθείς σωστά.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Μαλλον θα σου ειπε να σκεπασεις το crate με ενα σεντονακι -για να μοιαζει με φωλιτσα- οχι τον ιδιο.