Crate και βράδυ

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Καλησπέρα στα εκλεκτά μέλη του φόρουμ!
Σε λίγες μέρες θα αποκτήσω κουταβάκι (θα είναι ο δεύτερος σκύλος μου αλλά τον πρώτο μου τον είχα βρει ενήλικα). Από διάφορες πληροφορίες που συνέλεξα, διάβασα ότι η γνωριμία με το crate θα πρέπει να γίνει σταδιακά και το κουτάβι δεν θα πρέπει να μένει μόνο του εκεί μέσα τις πρώτες 4-5 μέρες. Το ερώτημά μου είνια το εξής: Αυτές τις 4-5 μέρες τι θα κάνω το βράδυ; Θα πρέπει να το αφήνω ελεύθερο και να μένω ξάγρυπνη για να αποφύγουμε ατυχήματα; Θα το βάζω κανονικά από την πρώτη νύχτα μέσα μετά από ένα καλό παιχνίδι και απλά θα ξυπνάω ανά 2 ώρες να το πηγαίνω τουαλέτα; Είναι 2 μηνών και 2 εβδομάδων και φιλοξενείται με τη μητέρα του και τα αδερφάκια του σε αυλή με σπιτάκι. Ευχαριστώ!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τον ύπνο σου θα τον χάσεις για μερικές μέρες γιατί θα αναγκάζεσαι να ξυπνάς, αν θέλεις να το κάνεις σωστά!

Εγώ αυτό που κάνω είναι να σηκώνομαι ανα τακτά διαστήματα, παίρνω το κουτάβι αγκαλιά*, το πάω έξω, κάνει την ανάγκη του, καθόμαστε κανα 5λεπτο και μετά αγκαλιά και πάλι μέσα στο crate όπου θα τον περιμένουν 5-6 κροκέτες ριγμένες μέσα! Κλείδωμα και ύπνο...

*Το ότι το παίρνω αγκαλιά είναι χάρην συντομίας για να μην του φορέσω λουρί και καθυστερήσουμε και τα κάνει πριν βγούμε και αναγκαστώ να το διορθώσω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα