Crate ή οχι?

Akitalove

Active Member
13 Οκτωβρίου 2012
25
0
Παιδια μιας και ο καιρος που θα παρω το κουταβι φτανει. Θελω να αρχιζω να ετοιμαζομαι το θεμα ειναι crate ή οχι?
Διαβασα για ολα τα θετικα του crate αλλα δεν ξερω μου ερχετε καπως.Νιωθω οτι θα αποξενωθω με τον σκυλο μου!Παλιοτερα με το collie που ειχα μιας και μικροτερος δεν ηξερα καν για την υπαρξη του. Απο την μια πχ ναι θελω να ανεβενει στο κρεβατι να το εχω αγκαλια ,να ξαπλωνει στα ποδια μου,αλλα απο την αλλη ξερω οτι δεν πρεπει να συνηθίσει.Αν το μαθω με crate απο μικρο οταν θα μεγαλωσει θα κοιμαται οικοιοθελος εκει και θα του εχω συνεχεια ανοιχτη την πορτα?

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Xωρις δευτερη σκεψη για απειρους λογους..Το μονο μειον στο μυαλο σου ειναι οτι σου φαινεται καπως..Αν το διακοσμησεις ομορφα θα σου αρεσει και εσενα..

Akitalove

Active Member
13 Οκτωβρίου 2012
25
0
θεμα αποξενοσης δεν υπαρχει ετσι?αν το παιρνω και στο κρεβατι που και που οσο ειναι κουταβι θα δημιουργηθει προβλημα?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εγω προσωπικα δεν θα αφηνα ενα σκυλο αν καθετε στο ιδιο επιπεδο με εμενα αν δεν ξερει το κατω και δεν το κανει παντα οταν το πω!Αν το μαθεις και το κανει ΠΑΝΤΑ χωρις γρυλισματα γαυγισματα και δεν ξερω τι δεν βλεπω κανενα προβλημα..Αλλα crate για μενα να χρησιμοποιησεις σιγουρα!

Λουλού

Member
22 Νοεμβρίου 2012
9
0
επειδή στις επόμενες αγορές μου θα είναι και η αγορά κλουβιού κι επειδή είδα πως υπάρχουν δύο τύποι, αυτά με το μεταλλικό πλέγμα ολόγυρα και αυτά με το πλαστικό και την μεταλλική πορτούλα (τύπου ταξιδίου) ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, ποιο από τα δύο είδη crate είναι προτιμότερο. Ευχαριστώ :)

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Εγώ στον κούταβο μου έχω crate που του χω βάλει τα μαξιλαράκια του- τώρα που κρυώνει ο καιρός κι δεν έχω βάλει ακόμα χαλιά του χω κι κουβερτούλα- ο Prince μπήκε μέσα πρίν προλάβω να το στήσω...του αρέσει πάρα πολύ, έχει ένα θέμα όταν κλείνω την πόρτα αλλά το μαθαίνουμε κι αυτό σιγά σιγά...εμένα μ'έχει βοηθήσει πάρα πολύ..αρχικά όταν κάνω δουλείες τον κλείνω εκεί γιατί έχει κι έναν έρωτα με τη σφουγγαρίστρα κι τη σκούπα...από κει κι πέρα εγώ του επιτρέπω να είναι στο κρεβάτι μου, σκέψου ότι κοιμόμαστε αγκαλιά κάθε βράδυ, ξέρει το "κάτω" κι το "μη", επομένως όταν είναι πάνω κατεβαίνει κατευθείαν κι όταν δεν θέλω να ανέβει δεν ανεβαίνει...ωστόσο έχω πρόβλημα όταν λείπω τα πρωινά, αν δεν του αφήσω κάτι δικό μου να κοιμάται πάνω του ξεσπάει στο κρεβάτι κι συγκεκριμένα στο σεντόνι...το ξεσκίζει...το βραδυ όταν λέιπω κοιμάται στο crate του κι μάλιστα όταν γυρνάω είναι κουλουριασμένος εκεί κι δε σηκώνεται μέχρι να αλλάξω κι να ξαπλώσω εγώ στο κρεβάτι...όπου κι έρχεται...μπορεί να είναι σιδερένιο ή πλαστικο κι να μοιάζει σαν φυλακή αλλά αυτό είναι στα δικά μας μάτια, στα μάτια του σκύλου είναι μία φωλιά, δική του, στην οποία νιώθει ασφάλεια...απλά διάβασε καλά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις τη σωστή σχέση ανάμεσα στο κουτάβι κι στο crate.Οταν σκεφτόμουν εγώ να πάρω κάποιος εδώ στο φόρουμ μου είχε πει ότι για ένα σκύλο είναι πολύ αγχωτικό να μένει μόνος του σ' ένα μεγάλο χωρό, είτε είναι δωμάτιο, είτε όλο το σπίτι κι πόσο μάλλον όταν είναι κουτάβι,κι πολύ διαφορετικό να είναι μέσα στη "φωλιά του"... ο δικός μου το ξέρει σαν "σπίτι" του κι όταν του λέω "πήγαινε σπίτι σου Prince" πάει αμέσω στο crate κι ξαπλώνει... Επομένως ένα μεγάλο "ΝΑΙ" κι από μένα στο crate!!!

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
επειδή στις επόμενες αγορές μου θα είναι και η αγορά κλουβιού κι επειδή είδα πως υπάρχουν δύο τύποι, αυτά με το μεταλλικό πλέγμα ολόγυρα και αυτά με το πλαστικό και την μεταλλική πορτούλα (τύπου ταξιδίου) ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, ποιο από τα δύο είδη crate είναι προτιμότερο. Ευχαριστώ :)
Εγώ έχω διαφορετικά, ένα πλαστικό με μεταλλική πορτούλα για τα ταξίδια όπου ο Prince χωράει ίσα ίσα, κι ένα κανονικό μεταλλικό για το σπίτι όπου είναι λίγο πιο μεγάλο, μπορούσα δλδ να του πάρω κι το πιο μικρό, αλλά ήθελα να είναι άνετος στο χώρο του...ωστόσο μπορώ το 2ο να το χρησιμοποιήσω κι σε ταξίδια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul