Crate ή κλουβί ?

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Γεια σας. Μετά από 1-2 περιστατικά, σκέφτομαι όταν ο έκτωρας μένει μόνος, περίπου 3-5 ώρες, να τον έχω κάπου, καθώς πριν τον κλείναμε στο δωμάτιο, αλλά 1 φορά έγινε και για να μην ξαναγίνει τα σκέφτομαι αυτά. Και λέω, θα μπορεί να μείνει για τόση ώρα στο κλουβί? Συνήθως τα πρωινά κοιμάται, και του αρέσει μέσα το crate (δηλαδή δεν θα έχω προβλήματα). Απλά σκέφτομαι το ότι είναι 8 μηνών και αν κάνει ακόμα το crate...

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Γιατι να μην κανει; Ετσι και αλλιως μεχρι 2 ετων συνισταται να μενει στο crate και αρκετοι το κρατανε για παντα ακομα και αν δεν κλεινουν την πορτα! Εμενα ειναι 13 μηνων και συνεχιζει κανονικοτατα να μενει στο κλουβι του, μαζι με νερο παντα! Οι 3-5 ωρες δεν ειναι πολλες!

Sent from my iPhone using Tapatalk

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Α ευχαριστώ! Γιατί φοβόμουνα μήπως δεν κάνει τόσες ώρες κλεισμένο μέσα, αν και όπως είπα κοιμάται τα πρωινά. Και τι διαστάσεις να κοιτάξω για ένα τζακ ρασσελλ? (να είναι μεγαλούτσικο για να είναι άνετος).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να προτιμήσεις κλούβα, όχι crate...Το crate είναι για ύπνο μόνο όταν ο σκύλος μαθαίνει θέματα τουαλέτας...!! Πάντως μου κάνει εντύπωση που σου έκανε εντύπωση ότι ένα jr έκανε τέτοια ζημιά!!!

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Βασικά, μου έκανε εντύπωση, γιατί πάντα όταν λείπουμε τον βάζαμε στο δωμάτιό μου, αλλά πρώτη φορά το έκανε αυτό, να σκίσει το στρώμα... Απλά φταίω και γω γιατί το πρωί τον βγάζω μια απλή βολτούλα 10 λεπτών για τις ανάγκες του μόνο, και μετά θα ξυπνήσει και θα βαρεθεί κάποια στιγμή, οπότε θα ψάξει κάτι να ασχολιθεί... Σήμερα που θα πάω φροντιστήριο, θα αφήσω την κάμερα του υπολογιστή ανοιχτή, για να δω τι κάνει όταν είναι μόνος. Πάντως για κλουβί σκέφτομαι, όχι crate.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Και παρεπιμπτόντως, επειδή ο θείος μου κάνει μεταλλικές κατασκευές, λέτε να γίνετε να μου κάνει ένα σε τι διαστάσεις θέλω? Θα είναι το ίδιο?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Crate λέγεται και το κλουβί, δεν είναι μόνο το πλαστικό κλειστού τύπου. Πες στον θείο σου αν μπορεί να σου φτιάξει κάτι στις διαστάσεις που το θες από γαλβανιζέ πλέγμα.

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Ανάμεσα στο πλαστικό crate και το "κλουβί" με πλέγμα (οι εκπαιδευτές και όσοι προτείνουν την χρήση όταν γράφουν crate εννοούν και τα δύο και γενικά οποιοδήποτε κλουβί τα περιορίζει) πιστεύω ότι αυτό με το πλέγμα είναι πιο καλό... εξασφαλίζει καλύτερη "ροή" αέρα που χρειάζεται το καλοκαίρι ενώ επιτρέπει στο σκύλο να βλέπει και έξω από αυτή. Αν χρειάζεται μπορείς να ρίξεις ένα σεντόνι κάποια φορά για να νιώσει πιο σιγουριά αλλά προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Λοιπόν τον είπα και μου είπε να του πάω διαστάσεις όσο θέλω, και θα μου το κάνει με μεταλλικό πλέγμα-σίτα (όπως είπατε και παραπάνω), και θα κάνει και πόρτα, και είσοδο για το νερό(το οποίο είναι με πλαστική φιάλη και ρίχνει λίγο λίγο σαν τα καναρίνια), και από κάτω μάλλον θα βάλουμε ένα λείο ξύλο και μετά κουβερτούλες, αρκούδια και λοιπά... Και όπως θέλω, και φθηνά ;)!!

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Καλό ακούγεται... το ξύλο δεν ξέρω αν θα σε βολέψει, μήπως δηλαδή απορροφάει νερά που θα χύνονται ή και τίποτα άλλο αν του φύγουν κάποια στιγμή ;)

Πρόσεξε να ασφαλίζει η πόρτα απ' έξω καλά γιατί αλλιώς θα βρει τον τρόπο να βγει :D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ευχαριστώ για το μάθημα Αγγλικών vasgial...(αν και είναι η μητρική μου γλώσσα)!!! Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και παρόλο που και στην Αμερική η λέξη crate χρησιμοποιείται και για τα μεταλλικά κλουβιά...η λέξη crate είναι οποιοδήποτε κλειστού τύπου μεγάλο κουτί που χρησιμοποιείται για μεταφορά. Και συνήθως στην Ελλάδα λέμε crate η box το πλαστικό κλουβί μεταφοράς για ταξίδια ενώ μιλάμε συνήθως για μεταλλική κλούβα...που ναι μεν θα μπορούσε να κάνει για μεταφορά αλλά συνήθως δεν τη χρησιμοποιούμε γιατί είναι πολύ βαριά και δύσκολα μεταφέρεται με τον σκύλο μέσα...

off topic...i know!! :):):):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το ξύλο θα το απέφευγα εκτός αν είναι αδιαβροχοποιημένο...Εγώ θα έβαζα από πάνω λαστιχένιο υπόστρωμα για να μη γλυστράει ο σκύλος...Τα καλύτερα πάντως είναι οι μεταλλικές κλούβες που έχουν το συρτάρι που βγαίνει και καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα...

Κουβέρτες και μαξιλάρια και λούτρινα...με jr θα τα απέφευγα...!!!

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Για το ξύλο εγώ υπέθεσα, αλλά είναι βαρύ. Θα σκεφτούμε κάτι άλλο να βάλουμε, έτσι ώστε να βγαίνει εύκολα. Πάντως κατέληξα στο σταθερό κλουβί περιορισμού, και όχι μεταφοράς. Τώρα θα αρχίσουν και τα κρύα σιγά σιγά, θα τα έχει ανάγκη τα κουβερτάκια του και τα λούτρινά του, και θέλω να ελπίζω πως θα τα δει σαν αντιμετώπιση του κρύου, και όχι σαν παιχνίδια σκισίματος... ;)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ευχαριστώ για το μάθημα Αγγλικών vasgial...(αν και είναι η μητρική μου γλώσσα)!!! Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και παρόλο που και στην Αμερική η λέξη crate χρησιμοποιείται και για τα μεταλλικά κλουβιά...η λέξη crate είναι οποιοδήποτε κλειστού τύπου μεγάλο κουτί που χρησιμοποιείται για μεταφορά. Και συνήθως στην Ελλάδα λέμε crate η box το πλαστικό κλουβί μεταφοράς για ταξίδια ενώ μιλάμε συνήθως για μεταλλική κλούβα...που ναι μεν θα μπορούσε να κάνει για μεταφορά αλλά συνήθως δεν τη χρησιμοποιούμε γιατί είναι πολύ βαριά και δύσκολα μεταφέρεται με τον σκύλο μέσα...

off topic...i know!! :):):):)
Η διευκρίνηση που έκανα ήταν για τον τίτλο του topic και δεν αναφερόταν στο δικό σου post. Όσο για το crate ξέρω τι ακριβώς είναι, κιβώτιο για μεταφορά, αλλά επίσης γνωρίζω ότι έστω και "λάθος" όταν λέμε crate εννοούμε και το κλουβί.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
sfouggas μιας και έχεις μικρόσωμο σκύλο, κοίταξε το crate που θα φτιάξετε να έχει διαστάσεις για μεταφορά σε καμπίνα αεροπλάνου. Λέω εγώ τώρα...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν το κάνει έτσι, δε θα μπορεί να βολευτεί ο σκύλος.
Για καμπίνα εγώ προτείνω υφασμάτινη τσάντα μεταφοράς, γιατί όπως τα έχουν κάνει τα αεροπλάνα ούτε τα πόδια μας δε χωράνε από κάτω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97