Covid 19, καραντίνα, και σκύλος!

2 Ιουνίου 2019
19
4
42
Καλημέρα σε όλους!
Τώρα τελευταία, επειδή λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με αρκετό κόσμο και όλο στο παρά Τσακ γλυτώνω την καραντίνα, έχω μπει σε σκέψεις...
Θα ήθελα τη γνώμη σας. Αν μπω σε καραντίνα τι να κάνω με τον σκύλο.
Δυστυχώς η δυνατότητα να τον στείλω σε ξενοδοχείο σκύλων δεν υπάρχει.
Ο σκύλος μου είναι μαθημενος να πηγαίνει βόλτα τουλαχιστον 3 φορές την ημέρα.
Αν τύχει και αργήσω, ενώ του έχω τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή και πάνα στο μπαλκόνι δε πάει ποτέ.
Πώς θα τον μάθω για αυτές τις δεκατέσσερις μέρες να πηγαίνει στην πάνα; Επίσης, Αν μπω καραντίνα ξέρεις κάνεις αν επιτρέπεται να έρχεται άτομο στο σπίτι να τον παίρνει και να τον βγάζει βόλτα;
Τέλος, υπάρχει κανείς από Γκύζη που θα τον ενδιέφερε επί πληρωμή βεβαίως στο ενδεχόμενο που μπω σε καραντίνα να έρχεται από το σπίτι να βγάζει τον σκύλο βόλτα 3 φορές τη μέρα;
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό που τα σκέφτομαι από τώρα.... Αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη αν τύχει και χρειαστεί να μην τρέχω τελευταία στιγμή.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δε θα χρειαστεί να του μάθεις την τουαλέτα αν παρ’ελπίδα συμβεί κάτι οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή σου. Ο (κάθε) σκύλος όσο κι αν έχει μάθει να μη λερώνει στο σπίτι, μπορεί να κρατηθεί μέχρι κάποιο σημείο, δεν πρόκειται να σκάσει – άσε που είναι και πρακτικά αδύνατο, διότι η κύστη και το έντερο δεν περιορίζονται επ’ άπειρον. Οπότε, ή μέσα στο σπίτι θα λερώσει, ή θα πάει στο μπαλκόνι. Το πιο πιθανό είναι να πάει από μόνος του στο μπαλκόνι, στην προσπάθειά του να μη λερώσει στο χώρο που θεωρεί «σπίτι» του. Έτσι κι αλλιώς, όταν δεις το σκύλο ανήσυχο και θα καταλάβεις τι θέλει, οπότε βγαίνετε παρέα στο μπαλκόνι. Αν δεν τον προλάβεις, ή δεν είσαι σε θέση να σηκωθείς, και του φύγουν μέσα, ειλικρινά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το τελευταίο που σε νοιάζει κιόλας. Κάποια στιγμή θα καθαρίσεις, και τελειώνει το θέμα. Μόλις θα αρχίσετε πάλι τις βόλτες, θα ξαναμπεί σε πρόγραμμα.

Δεν ξέρω τι γίνεται αν μπει κάποιος σε καραντίνα και μένει μόνος του. Θα έλεγα κατ’ αρχάς να μάθεις ποιος και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να έρθει να φροντίσει εσένα αν χρειαστείς βοήθεια. Αυτό είναι κάτι απαραίτητο. Από την άλλη το να βγει βόλτα ο σκύλος, δεν είναι κάτι απαραίτητο θεωρώ. Μη σου πω το βρίσκω παράλογο να ρισκάρει κάποιος την υγεία του για την τουαλέτα του σκύλου.

Κατά τ’άλλα, εύχομαι να μη χρειαστεί να διαπιστώσεις κάτι από τα παραπάνω ποτέ στη ζωή σου. Καλή δύναμη!

2 Ιουνίου 2019
19
4
42
Δε θα χρειαστεί να του μάθεις την τουαλέτα αν παρ’ελπίδα συμβεί κάτι οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή σου. Ο (κάθε) σκύλος όσο κι αν έχει μάθει να μη λερώνει στο σπίτι, μπορεί να κρατηθεί μέχρι κάποιο σημείο, δεν πρόκειται να σκάσει – άσε που είναι και πρακτικά αδύνατο, διότι η κύστη και το έντερο δεν περιορίζονται επ’ άπειρον. Οπότε, ή μέσα στο σπίτι θα λερώσει, ή θα πάει στο μπαλκόνι. Το πιο πιθανό είναι να πάει από μόνος του στο μπαλκόνι, στην προσπάθειά του να μη λερώσει στο χώρο που θεωρεί «σπίτι» του. Έτσι κι αλλιώς, όταν δεις το σκύλο ανήσυχο και θα καταλάβεις τι θέλει, οπότε βγαίνετε παρέα στο μπαλκόνι. Αν δεν τον προλάβεις, ή δεν είσαι σε θέση να σηκωθείς, και του φύγουν μέσα, ειλικρινά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το τελευταίο που σε νοιάζει κιόλας. Κάποια στιγμή θα καθαρίσεις, και τελειώνει το θέμα. Μόλις θα αρχίσετε πάλι τις βόλτες, θα ξαναμπεί σε πρόγραμμα.

Δεν ξέρω τι γίνεται αν μπει κάποιος σε καραντίνα και μένει μόνος του. Θα έλεγα κατ’ αρχάς να μάθεις ποιος και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να έρθει να φροντίσει εσένα αν χρειαστείς βοήθεια. Αυτό είναι κάτι απαραίτητο. Από την άλλη το να βγει βόλτα ο σκύλος, δεν είναι κάτι απαραίτητο θεωρώ. Μη σου πω το βρίσκω παράλογο να ρισκάρει κάποιος την υγεία του για την τουαλέτα του σκύλου.

Κατά τ’άλλα, εύχομαι να μη χρειαστεί να διαπιστώσεις κάτι από τα παραπάνω ποτέ στη ζωή σου. Καλή δύναμη!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! έχεις δίκιο, πάνω απο όλα να είμαστε καλά και να προσέχουμε να μη μεταδώσουμε τον ιό και η βόλτα του σκύλου μπαίνει σε 2η μοίρα εννοείτε. Πιο πολύ ρωτάω γιατι με νοιάζει μη του δημιουργήσει πρόβλημα στα νεφρα π.χ. το να κρατίεται με τις ώρες, περιμένοντας να βγει βόλτα.
Ξέρεις αν η άμμος γάτας ελκύει τον σκύλο για να κάνει την ανάγκη του; χωρίς να τον έχω εκπαίδευσει ετσι , ο σκύλος μου(θηλυκια είναι) είναι πολύ επιλεκτικη στην ανάγκη της, ψάχνει να βρεί χώμα για να κατουρήσει. Δε μου εχει κατουρήσει ποτέ στο πεζοδρόμιο, και αν δεν υπάρχει χώμα πάει στην ακρη του δρόμου οπου έχουν μαζευτεί νερά.
μηπως να έχω στο σπιτι κανα 2 σακουλες αμμο απο γατα να βαλω σε μια γωνια στο μπαλκονι.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στα νεφρά του επειδή θα κρατηθεί μια δυο φορές, μέχρι να το πάρει απόφαση και να κατουρήσει όπου βρει :) Όσο περίεργη κι αν είναι (έχω κι εγώ ένα τέτοιο, σε νιώθω, αν υπήρχαν σκυλοσταυρόλεξα θα του τα αγόραζα...),οι σωματικές λειτουργίες απλά θά παρουν το δρόμο τους! Και όταν θα πάει μια δυο φορές στο μπαλκόνι, και εσύ θα τσιρίζεις "ναιιιιι!!!!ζήτωωωωω!!! μπράβοοοοο!!" και θα κεράσεις και δυο-τρία-πέντε μπισκότα, θα το ξεπεράσει.

Άμμο γάτας είχα πάρει πριν χρόνια σε μια στιγμή απελπισίας που είχα κάτι κουτάβια να κατουροχέζουν ασύστολα παντού για μήνες, αλλά δεν έπιασε. Τουλάχιστον όχι για τουαλέτα. Την έφαγαν, τη σκόρπισαν παντού (Παντού. Με "π" κεφαλαίο. Δε μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο κυριολεκτώ με το "παντού").
Από μένα είναι "όχι"!!

Last edited:
  • Like
Reactions: Χριστιάνα

2 Ιουνίου 2019
19
4
42
Δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στα νεφρά του επειδή θα κρατηθεί μια δυο φορές, μέχρι να το πάρει απόφαση και να κατουρήσει όπου βρει :) Όσο περίεργη κι αν είναι (έχω κι εγώ ένα τέτοιο, σε νιώθω, αν υπήρχαν σκυλοσταυρόλεξα θα του τα αγόραζα...),οι σωματικές λειτουργίες απλά θά παρουν το δρόμο τους! Και όταν θα πάει μια δυο φορές στο μπαλκόνι, και εσύ θα τσιρίζεις "ναιιιιι!!!!ζήτωωωωω!!! μπράβοοοοο!!" και θα κεράσεις και δυο-τρία-πέντε μπισκότα, θα το ξεπεράσει.

Άμμο γάτας είχα πάρει πριν χρόνια σε μια στιγμή απελπισίας που είχα κάτι κουτάβια να κατουρόχεζουν ασύστολα παντού για μήνες, αλλά δεν έπιασε. Τουλάχιστον όχι για τουαλέτα. Την έφαγαν, τη σκόρπισαν παντού (Παντού. Με "π" κεφαλαίο. Δε μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο κυριολεκτώ με το "παντού").
Από μένα είναι "όχι"!!
χαχαχα! οκ, κατάλαβα μακριά απο άμμο γάτας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλά κάνεις και προσπαθείς να εξασφαλίσεις τις ανάγκες του σκύλου σου, σε μια ο μη γένοιτο, τέτοια δύσκολη φάση, όπως αυτή της καραντίνας. Φαντάζομαι βέβαια, ότι οι επαφές που κάνεις αναγκαστικά όπως λες με τόσο κόσμο, διέπονται έτσι κι αλλιώς, από όλους τους σχετικούς κανόνες ασφαλείας.

Αν πάντως δυστυχώς σου προκύψει, δεν επιτρέπεται να έρθεις κανείς στο σπίτι σου εννοείται, ούτε να έρθεις εσύ (και ο σκύλος σου) σε επαφή με κανέναν.

2 Ιουνίου 2019
19
4
42
Καλά κάνεις και προσπαθείς να εξασφαλίσεις τις ανάγκες του σκύλου σου, σε μια ο μη γένοιτο, τέτοια δύσκολη φάση, όπως αυτή της καραντίνας. Φαντάζομαι βέβαια, ότι οι επαφές που κάνεις αναγκαστικά όπως λες με τόσο κόσμο, διέπονται έτσι κι αλλιώς, από όλους τους σχετικούς κανόνες ασφαλείας.

Αν πάντως δυστυχώς σου προκύψει, δεν επιτρέπεται να έρθεις κανείς στο σπίτι σου εννοείται, ούτε να έρθεις εσύ (και ο σκύλος σου) σε επαφή με κανέναν.
Ενοείτε και τηρώ όλα τους κανόνες ασφαλείας και με το παραπάνω μάλιστα (π.χ. στο λεωφορείο , τότε που είχε πολυ συνωστισμό πριν το Lock down, φορούσα και μάσκα και προσωπίδα. Eπίσης προσπαθώ να κάνω όλα τα ψώνια για το σπίτι On line).
Δυστυχώς όμως είμαι αναγκασμένη να μπαίνω καθημερινά σε ΜΜΜ, και να δουλεύω σε γραφείο με παράθυρα που δεν ανοίγουν όπως θα έπρεπε, με αρκετά άτομα, όπου συχνά έχουμε και επισκέψεις από εξωτερικούς συνεργάτες. Εχω κάνει και 3 τεστ όλα αρνητικά, αλλα συνεχώς μαθαίνω για φίλους γνωστούς που ενώ ξέρω ότι πρόσεχαν, βγήκαν θετικοί και όπως καταλαβαίνεις, ενώ προσέχω θεωρώ ότι τελικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κολήσεις. Και θέλω να είμαι έτοιμη για ότι προκύψει... Για μένα και το Bellaki Μου ..
και αφου απαγορευται να ερχεται κάποιος να την παίρνει απο το σπίτι, θα πρέπει να το πάρω αποφάση οτι αν συμβεί το κακό , θα πρεπει να την εκπαιδευσω πάλι να πηγαινει στην πάνα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Ελάχιστο καιρό προ καραντίνας χρειάστηκε να λείψω για 2 ημέρες, οπότε έπρεπε να βρω μια λύση για τις βόλτες που θα χαθούν. Η μία βόλτα καλύφθηκε από έναν καλό φίλο του forum. Για την 2η που δεν θα γινόταν, υπήρχε μέρος που ο σκύλος θα μπορούσε να κάνει τις ανάγκες του, όπως και τελικά έγινε, χωρίς να έχει προϋπάρξει ιδιαίτερη εκπαίδευση. Εύχομαι κι εγώ να μην χρειαστεί να το μάθεις, θεωρώ όμως ότι δεν θα έχετε πρόβλημα.

@mareco πολύ καλό!

Last edited:
  • Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Πολύ εύλογη η ερώτησή σου.
Βασικά το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις ο, τι περνάει από το χέρι σου ώστε να μην αρπάξεις αυτό το διαολι.
Από κει και πέρα με κάλυψαν οι συμφορουμητες.

Να προσθέσω όμως κάτι ακόμα.

Πάρα το γεγονός πως σε πολλές και διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, έχουν βρεθεί ελάχιστες περιπτώσεις παγκοσμίως θετικου τεστ PCR σε σκύλους, υπάρχουν περισσότερες όπου ανιχνεύθηκαν αντισώματα έναντι του ιού σε σκύλους.
Συνεπώς δεν είναι απίθανο να κολλήσει ένας σκύλος τον συγκεκριμένο ιό.
Υπάρχει και εδώ μεγάλη αβεβαιότητα.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι σκύλοι που είτε βρέθηκαν θετικοί, είτε είχαν αντισώματα, ζούσαν στο ίδιο σπίτι με τουλάχιστον ένα άτομο που είχε διαγνωσθει θετικό στον ιο.
Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι πως εάν ένας σκύλος μένει στον ίδιο χώρο με έναν άνθρωπο που έχει νοσησει, είναι πολύ πιθανό, πάνω στον σκύλο να υπάρχουν ίχνη του. Το αν είναι βιώσιμος ιός και σε επαρκή ποσότητα ούτως ώστε να είναι ικανός να μολύνει, ακόμα ερευνάται.

Επομένως αντιλαμβανεστε πως ακόμα και αν υπήρχε η δυνατότητα κάποιος να πάρει τον σκύλο για να τον πάει βόλτα, θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να τον εκθεσουμε στον ιό.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ολα στην αναγκη θα μάθουν , μολις σκασουν θα πανε οσο πιο μακριά απο την φωλιά τους. Οτι περάσει αποε δω μέσα , μαθαίνει αμέσως και παει απο μόνο του βεράντα οσο πιο μακριά απο την πόρτα. Κα τον δικο μου μολις γυρισουμε απο διακοπες το καλοκαίρι τον ξανασυνηθιζω επιτηδες, να πηγαινει 2-3 βραδια την εβδομαδα.

Αλλα αντικειμενικά εγω αν πάθω κατι τέτοιο θα τον στείλω πανσιον 100%... Ειλικρινα δε νομιζω θα αντεξει η γειτονιά, δεν είναι η τουαλέτα το προβλημα είναι η εκτόνωση. Νομίζω θα τα σπάσει όλα εδω μέσα. Μια φορα ειχα παθει μια ιωση και ημουν κομμάτια δεν τον εβγαλα μια μέρα και τις επομενες 2 ελαχιστα...... και δε μπορω να πω οτι εδειξε ιδιαιτερη κατανόηση! Χτυπιοταν παθαινε γυρω γυρω, αυτο το ψυχαναγακστικο που δεν εχει στοπ, δεν ειχε πως να εκτονωθει, ποσα κονγκ, πσοα μπαλακια αν πεταξεις κ.τ.λ.

ΥΣ. Ευτυχως εχεις θηλυκιά. Γιατι στην δική μου ανάγκη πάει μεν αλλα καμια φορά σηκώνει πόδι και τα ρίχνει απέξω. :LOL:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι πως εάν ένας σκύλος μένει στον ίδιο χώρο με έναν άνθρωπο που έχει νοσησει, είναι πολύ πιθανό, πάνω στον σκύλο να υπάρχουν ίχνη του. Το αν είναι βιώσιμος ιός και σε επαρκή ποσότητα ούτως ώστε να είναι ικανός να μολύνει, ακόμα ερευνάται.

Επομένως αντιλαμβανεστε πως ακόμα και αν υπήρχε η δυνατότητα κάποιος να πάρει τον σκύλο για να τον πάει βόλτα, θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να τον εκθεσουμε στον ιό.
Αυτό! (y)

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
"έκανα σωστά τον πολλαπλασιασμό 14 μέρες Χ κόστος πανσιόν" λέει ο κόσμος :ROFLMAO::ROFLMAO:
καλα εννοειται δεν εχω.... :LOL:

αλλα το κυριοτερο 14 μερες χωρις το γκρεμλινακι μου. :cry::eek:o_O Αδιανοητο.
Και ουτε μια μπαλα δεν εχω να ζωγραφισω εναν Γουιλσον :LOL:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ισως εχω καταλαβει κατι λαθος αλλα το 14ημερο καραντινας ειναι οταν υποψιαζεσαι οτι μπορει να εισαι θετικος. Και οχι σε επιβεβαιωμενο θετικο αποτελεσμα. Τοτε εχει απομονωση μεχρι την αναρρωση. Ετσι δεν ειναι;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
  • Like
Reactions: betty coltrane

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ισως εχω καταλαβει κατι λαθος αλλα το 14ημερο καραντινας ειναι οταν υποψιαζεσαι οτι μπορει να εισαι θετικος. Και οχι σε επιβεβαιωμενο θετικο αποτελεσμα. Τοτε εχει απομονωση μεχρι την αναρρωση. Ετσι δεν ειναι;
Σε επιβεβαιωμένο θετικό, με ήπια συμπτώματα, πάλι 14 μέρες καραντίνα στο σπίτι είναι.
Στις 14 μέρες κάνεις τεστ και αναλόγως...

• Like
Reactions: ΒασιλικηΖ

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα