CinaQ (ροτβάιλερ)

Status
Κλειδωμένο θέμα

CinematiC

Member
23 Ιουνίου 2013
8
0
Γεια σας!!!
Μόλις απέκτησα ένα κουτάβι 2,5 μηνών ροτβάιλερ που όπως το βλέπω τώρα και μου είπε ο εκτροφέας που το πήρα είναι αρκετά μεγαλόσωμο για την ηλικία του,ανησύχησα λίγο.Είμαι 16 χρονών για αυτό δεν έχω την άδεια από τους γονείς μου (τη μητέρα μου) να έχω τον σκύλο στο σπίτι...
έτσι έφτιαξα μόνος μου ένα περιφραγμένο χώρο 5x5 να κοιμάται πιο πολύ γιατί τις άλλες ώρες θα είμαστε μαζί.Πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνω?τι τροφή να προτιμήσω?Τι άλλο προτείνεται να κάνω?
Ευχαριστώ για την προσοχή σας (Όποιος το διάβασε).

CinematiC

Member
23 Ιουνίου 2013
8
0
Από ένα ιταλικό εκτροφείο το πήρα!!
Έχω έναν συγγενή στην Ιταλία και μου το κανόνισε.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Βρε Cinematic μου, δεν τα έχεις σκεφτεί καλά τα πράγματα... Το σκυλί σου θα ζεί σε ένα χώρο 5x5 χωρίς εσένα; Μέσα στη μοναξιά; Απομονωμένο; Χρειάζεται κοινωνικοποίηση, με ανθρώπους και ζώα... Είσαι 16, φαντάζομαι δικό σου εισόδημα δεν έχεις, πως θα του αγοράζεις τροφή κάθε μήνα; Αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας και το έξοδα είναι πολλά, πως θα ανταπεξέλθεις; Αν κατάλαβα καλά οι γονείς σου δεν το θέλουν, σωστά; Τα ροτ απαιτούν έμπειρο χειρισμό, πράγμα που εσυ στα 16 σου δυστυχως δε μπορεις να προσφέρεις, και δε φαίνεται να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για οποιονδήποτε σκύλο, πόσο μάλλον για τη συγκεκριμένη ράτσα... Νομίζω πως ήταν μια λάθος επιλογή η ράτσα και φυσικά το οτι το πήρες χωρίς να το θέλει η οικογένειά σου... Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά έτσι γίνονται προβληματικά τα σκυλιά απο κυριαρχικές ράτσες. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να σου ζήσει και να το αγαπάς, και να μη το παρατήσεις ο,τι και να συμβεί..

CinematiC

Member
23 Ιουνίου 2013
8
0
H οικογένεια μου θα αναλάβει τα έξοδα του λογικό είναι.Δεν είναι ότι δεν το θέλουν απλώς μόνο η μητέρα μου έθεσε ένα όρο να μην κοιμάται στο σπίτι επειδή λέει (θα κάνει ζημιές).

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Α, εντάξει, είναι σημαντικό να αναλάβουν τα έξοδα του! :) Να ζητήσεις σίγουρα τη βοήθεια εκπαιδευτή από τώρα που είναι νωρίς για να μην έχεις θέματα μετά... Αυτός ο χώρος 5x5 πού βρίσκεται; Είναι κοριτσάκι ή αγοράκι; Βάλε καμιά φωτογραφία ντε!

CinematiC

Member
23 Ιουνίου 2013
8
0
Κοίτα να σου πω πως το σκέφτηκα το θέμα.
θα προσπαθήσω να το κοινονικοποιήσω και να το εκπαιδεύσω όσο μπορώ τα βασικά δηλαδή πιστεύω θα τα καταφέρω.Απλώς πιστεύω ότι δεν θα ενοχλείτε που θα αφήνει το κορμί του να ξεκουράζεται ας είναι και 5x5.Δεν το θέλω να είναι φύλακας για συντροφιά τον θέλω.Σε λίγο καιρό σκέφτομαι να τον πάω και σε εκπαιδευτή να μου πει λίγο τα βασικά.Πιστεύω μια χαρά θα τα πάω αν όμως αποτύχω τότε πραγματικά θα έχω ένα μεγάλο πρόβλημα.

CinematiC

Member
23 Ιουνίου 2013
8
0
Αγοράκι είναι! Ο χώρος αυτός είναι έξω. επειδή είμαι σε χωριό έχω αρκετό χώρο για ένα τέτοιο σκυλί πιστεύω.φωτογραφίες θα βάλω κατά το βραδάκυ.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Η γνωμη μου είναι να ζητήσεις από τώρα συμβουλές απο έναν εκπαιδευτή για να ξέρεις πως να του φέρεσαι, τί να του συγχωρείς, σε τί να μην κάνεις πίσω, είναι πολύ σημαντικά πράγματα για τη σχέση σας! Καλή τύχη σου εύχομαι όπως και να έχει, φαίνεσαι καλό παιδί και πιστεύω πως θα φερθείς υπεύθυνα και δε θα ρισκάρεις το να γίνει πρόβλημα το σκυλί, γιατί έτσι πιθανότατα οι γονείς σου δε θα το θέλουν πια..

Status
Κλειδωμένο θέμα