Chow Chow ασφαλές λουρί για βολτα

Ynwa31

New Member
12 Αυγούστου 2019
4
0
35
Καλησπερα! Εχω ενα chow chow 1 έτους και εχω ενα θεμα με τη βολτα.
Τον βγαζω καθε μερα, του εχω ενα σαμαράκι σχετικά χοντρό αλλα οσο κι αν το σφίξω,με μια κινηση προς τα πισω το βγαζει,ευτυχως το εχει κανει μονο 2 φορες σε στιγμες που δεν ηταν επικυνδινο. Προχθες του πηρα ενα δερμάτινο κολάρο μαζι με λουρί κι ενω πιστευα οτι πλεον θα υπαρχει σιγουρια,ξυπνάω το πρωι και το εχει βγαλει και αυτο..Τι πρεπει να παρω για να ειμαι 100% σιγουρος οτι δε τα το βγαλει; Τον πανε και οι δικοι μου καποια φορες βολτα και θελω να υπαρχει ασφάλεια..Δεν εχω μεγαλη γνώση για πνιχτες κολάρα κλπ γιαυτο οποιος εχει γνώση θα βοηθούσε.
Ευχαριστω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δερμάτινο κολάρο σε τόσο μαλλιαρό σκυλί, συνήθως δεν φοράμε, γιατί χαλάει (πατικώνει) την γούνα στον λαιμό του και δεν είναι ωραίο.
Αν γενικά δεν τραβάει, ένα απλό νάυλον κολάρο, όσο σφιχτά τοποθετημένο πρέπει, είναι υπερ-αρκετό.
Ρώτα στο pet shop που θα πας να το ψωνίσεις, να σου πουν, πόσο σφιχτά, είναι το σωστό. Πάρε και τον σκύλο μαζί, ακόμη καλύτερα, να κάνετε live chech (y)

Τον οποίο σκύλο παρεμπιπτόντως, τον έχετε πάρει από εκτροφέα; Εχουμε στην Ελλάδα, εκτροφείς chow;

Ynwa31

New Member
12 Αυγούστου 2019
4
0
35
Δερμάτινο κολάρο σε τόσο μαλλιαρό σκυλί, συνήθως δεν φοράμε, γιατί χαλάει (πατικώνει) την γούνα στον λαιμό του και δεν είναι ωραίο.
Αν γενικά δεν τραβάει, ένα απλό νάυλον κολάρο, όσο σφιχτά τοποθετημένο πρέπει, είναι υπερ-αρκετό.
Ρώτα στο pet shop που θα πας να το ψωνίσεις, να σου πουν, πόσο σφιχτά, είναι το σωστό. Πάρε και τον σκύλο μαζί, ακόμη καλύτερα, να κάνετε live chech (y)

Τον οποίο σκύλο παρεμπιπτόντως, τον έχετε πάρει από εκτροφέα; Εχουμε στην Ελλάδα, εκτροφείς chow;
Δυστυχώς τραβάει στη βολτα. Το ειχε φερει απο εξωτερικό ο ξάδερφος μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Από που τον έχει φέρει; Είναι καθαρόαιμος; Εχει pedigree;

Ασχετα όμως με αυτά τα ακαδημαικά, αν τραβάει στην βόλτα, θα πρέπει πρωτίστως, να φροντίσετε να τον εκπαιδεύσετε να μην τραβάει. Αρα, εκτός από σωστό κολάρο, πρέπει να ψάχνετε και για εκπαιδευτή.

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
143
387
36
Επίσης αν πρόκειται για σκυλί που γενικά δεν τραβάει εγώ θα πρότεινα martingale κολάρο. Εγώ τέτοιο φοράω στον δικό μου όχι γιατί το βγάζει αλλά κυρίως γιατί δεν έχει αγκραφα και δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Μπορείς να βρεις σε κάποια pet shop αλλιώς μπορείς να παραγγείλεις από το Ίντερνετ. Εγώ επειδή έχω μικρόσωμο και δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα εδώ το πήρα από σάιτ στο εξωτερικο. Εμείς αυτό χρησιμοποιουμε:

• Like
Reactions: Lisa_the_rescue

Ynwa31

New Member
12 Αυγούστου 2019
4
0
35
Από που τον έχει φέρει; Είναι καθαρόαιμος; Εχει pedigree;

Ασχετα όμως με αυτά τα ακαδημαικά, αν τραβάει στην βόλτα, θα πρέπει πρωτίστως, να φροντίσετε να τον εκπαιδεύσετε να μην τραβάει. Αρα, εκτός από σωστό κολάρο, πρέπει να ψάχνετε και για εκπαιδευτή.
Το θεμα ειναι απο που εχει ερθει; Προφανώς εχει ολα τα χαρτιά του..
Για αυτο που λενε «πνιχτη» τι γνωμη εχετε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Για αυτο που λενε «πνιχτη» τι γνωμη εχετε;
Αφού έχει όλα τα χαρτιά του, επικοινώνησε με τον εκτροφέα του, να σε βοηθήσει με αυτούς τους προβληματισμούς. Είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος(y)

• Like
Reactions: myEnzo and Ynwa31