Casper το μικρο μου κουταβι ~Βοηθεια

Catherine87

Active Member
3 Μαρτίου 2013
26
1
Καλησπερα λοιπον και απο μενα..Ειμαι καινουργια στην παρεα οποτε θα ηθελα την καθοδηγηση σας.Εδω και 4 μερες λοιπον ηρθε πλεον στο σπιτι μας ο Κασπερ.Ειναι σχεδον 2 μηνων μαλτεζακι και ειναι υπερβολικα καλος κ υπακουος!
Ωστοσο τις τελευταιες 2 μερες παραδοξως τις ωρες που ειναι ξυπνιος ειναι υπερβολικα ενεργητικος.Ενω στην αρχη δεν το εκανε φανταζομαι κ λογω προσαρμογης τωρα εχει αρχισει πανω στο παιχνιδι να δαγκωνει.Προφανως γιατι τον ενοχλουν τα δοντακια του.Χθες τον μαλωσα για πρωτη φορα ενω πραγματικα δεν μου πηγαινε η καρδια με τιποτα αλλα με δαγκωσε με πολυ δυναμη αθελα του κ θελησα να καταλαβει οτι αυτο ηταν λαθος!Σημερα θα του παρω και τα ειδικα κοκκαλακια να δουμε αν θα δω διαφορα.
Επισης την Κυριακη εκανε κ το πρωτο του εμβολιο,Υπαρχουν καποιες παρενεργειες απο αυτο;Τον βλεπω να ξυνεται τακτικα η΄δαγκωνει τα πατουσακια του κ να κυνηγα την ουρα του δαγκωνοντας την κ αγχωνομαι.Ο γιατρος που τον ειδε ειπε οτι ειναι απολυτα υγιης και επισης δεν εχει βγει στο εξωτερικο περιβαλλον εκτος απο μερικα λεπτα στο μπαλκονι που κ που.Συγγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων αλλα μαλλον το αγχος μου ειναι μεγαλο και η αγαπη μου ακομη μεγαλυτερη.Θελω μονο το καλυτερο για το "παιδι" μου.
Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλος..Χουζουρευει πολυ,εκτος απο 2-3 φορες κανει τσισα στην πανα του μονο και υπακουει σε βασικες εντολες οπως "σπιτι" η' οταν του φωναζω "ελα" παρα το μικρο της ηλικιας του.
Οπως καταλαβαινετε ειναι η πρωτη επαφη μου με κουταβι.
Μια "αγχωμενη μανα" σας χαιρετα :cool:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλως ήλθες.

Για αν κόψεις το δάγκωμα μπορείς να ανατρέξεις στο subforum της εκπαίδευσης έχει πάρα πολλές πληροφορίες. Το εμβόλιο δεν ξέρω ποιο είναι αλλά προσωπικά στα δικά μου κανένα εμβόλιο δεν είχε ποτέ παρενέργειες.

Catherine87

Active Member
3 Μαρτίου 2013
26
1
Βασικα τωρα που το σκεφτομαι ισως να φταει κ το γεγονος οτι την ημερα που πηγε για το εμβολιο ηταν με την αδερφουλα του(την οποια εχει ο κουνιαδος μου) κ περασε την μερα του εκει.Ισως αντιδραει υπερβολικα για αυτο το λογο;; Δεν ξερω.Σημερα τα πραγματα ειναι σχετικα καλυτερα.Ακομη εχουμε μερικα μασουληματα υπερβολικα αλλα φανταζομαι μεχρι να μεγαλωσει κ να μην τον ενοχλουν τα δοντακια του θα το συνηθισουμε.Εχω δει - διαβασει παρα πολλα πραγματα σχετικα με το δαγκωμα καθως θελω να ειμαι συνειδητοποιημενη σε αυτο που κανω φυσικα.Το μονο μου ελαττωμα μου θεωρω ειναι η ασυνεπεια μου απο την αποψη οτι δεν μου παει η καρδια να τον μαλωσω και αν το κανω μετα τον "Ζουλαω" στα χαδια.χαχαχαχ!Υποθετω πρεπει να το σταματησω αλλιως δεν θα μαθει ομως μ;;

Catherine87

Active Member
3 Μαρτίου 2013
26
1
Το μονο που με αγχωνει βασικα ειναι οτι δαγκωνει το ενα ποδαρακι του και την ουρα του που κηνυγαει γυρω γρω (νορμαλ κ φυσιολογικο ξερω) κ μερικες φορες ισως γιατι πονεσε ο χαζουλης κουτσαινει για 5-10 δευτερολεπτα.Τον ελεγξα ωστοσο δεν εχει καποιο τραυμα η' αλλεργια η' κατι παρεμφερες και τον εχω δει που περπαταει κανονικοτατα...Οποτε υποθετω ειναι απο αυτο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Κακως πηρατε κουταβια κι εσυ κι ο κουνιαδος απο γεννα ανευθυνου ιδιωτη.

Με ποιον τροπο το μαλωνεις οταν λες οτι το μαλωνεις?

Η απειρια δεν ειναι λαθος αλλα η ενημερωση κατοπιν εορτης ειναι. Εαν ειχες διαβασει το φορουμ νωριτερα μαλλον δεν θα αποφασιζες να στηριξεις μια τετοια γεννα.

Ελπιζω να εχεις ανοιχτο μυαλο για να επεξεργαστεις τις αποψεις εμπειροτερων μελων.

Καλως ηρθες! :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθες!

Επίσης δεν είναι νορμάλ και φυσιολογικό να κυνηγάει την ουρά του.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τον μικρουλη.
Αν παραμεινεις στο φορουμ θα καταλαβεις οτι η επιλογη σου να το παρεις απο ιδιωτη δεν ηταν και η καλυτερη. Οταν θελουμε κουταβι ρατσας παμε σε αναγνωρισμενο εκτροφεα αλλιως απο την φιλοζωικη καποιο αδεσποτακι που υπαρχουν και πολλα μικροσωμα και κουταβια. Οκ τωρα οτι εγινε εγινε απλα καλο ειναι να ξερεις καποια βασικα πραγματα.
Αυτο που κυνηγαει την ουρα του το κανει απο βαρεμαρα, προσπαθησε να τον κουραζεις σπιτι πετοντας του ενα μπαλακι ή παιζοντας παιχνιδια που να πρεπει να σκεφτει λιγο πχ να κρυβεις την λιχουδια στο χερι σου και να πρεπει να βρει σε ποιο ειναι ή να την κρυβεις καπου μεσα στο σπιτι (αλλα να ειναι ευκολο γιατι ειναι μικρουλη ακομα). Αυτο θα βοηθησει και το δεσιμο σας :)
Επειδη θα γινει μικροσωμο, προσπαθησε να το κοινωνικοποιησεις και να μην γινει απο τα μικρα που βλεπουν σκυλο και γαυγιζουν σαν τρελα. Ουτε εσυ αν βλεπεις ενα μεγαλυτερο σκυλο να το περνεις κατευθειαν αγκαλια και να αλλαζεις κατευθυνση γιατι μετα θα εχει ανεπιθυμητη συμπεριφορα.
(αν στην βολτα συναντησουμε ενα μικροσωμο και δουνε την δικια μου το μαζευουν οπως οπως για να φυγουνε λες και θα το φαει... εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις, εν τω μεταξυ η δικια μου δεν τους δινει καμια σημασια αν ειναι ετσι μικρα μικρα :p). Γι αυτο σου λεω μην γινεις απο τους σπαστικους χαχα!!
Κατσε να διαβασεις το φορουμ γιατι θα σε βοηθησει πολυ και στο μεγαλωμα του κουταβιου σου.

Catherine87

Active Member
3 Μαρτίου 2013
26
1
Tις ωρες που ειναι ξυπνιος καθως ειναι μικρος ακομη φυσικα και παιζουμε..του εχω παρει κ μπαλιτσες κ διαφορα αλλα μικροπραγματακια για να ασχολειται..Δεν τον αφηνω μονο του απλα να καθεται κ να βαριεται..ασχολουμαι οσο περισσοτερο μπορω..κ ευτυχως αυτη τη περιοδο δεν δουλευω οποτε του δινω το 100% του εαυτου μου σε λογικα παντα πλαισια..
Εννοειται πως ειμαι ανοιχτομυαλη.Η επιλογη δεν ηταν δικη μου ξεκαθαρη στο πως θα τον αποκτησω αλλα δεν αντιλαμβανομαι το λογο που αποκλειστικα θα ειναι αυτες οι επιλογες μας.Νομιζω οτι ολα τα ζωακια εχουν δικαιωμα απο ενα σπιτι.
Καθε αποψη δεκτη φυσικα και συμβουλες γιατι νομιζω ειναι οτι εχω περισσοτερη αναγκη.
Οταν λεω τον μαλωνω συνηθως του λεω "τι εκανες εκει;" με σταθερη φωνη παντοτε και μονο οταν ειμαι παρουσα κ δω οτι κατι κανει.Διαφορετικα δεν εχει και νοημα πιστευω..

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Να τον χαίρεσαι! Φαίνεσαι όντως αγχωμένη και μου θυμίζεις τόσο τον εαυτό μου, στην αρχή και εγώ έτσι ήμουν, απίστευτο άγχος, ήθελα όλα να πάνε καλά.

Και εμένα με δάγκωνε στα χέρια και φοβόμουν (μου φαίνεται αστείο τώρα) μη του μείνει σαν συμπεριφορά και μάθει να δαγκώνει, κυρίως για την κόρη μου αλλά μετά το πρώτο έτος η συμπεριφορά τους στρώνει πολύ, τώρα που ακόμα έχει τα δόντια του, μην περιμένεις να σταματήσει το μασούλημα γενικά στα έπιπλα (ο δικός μας είχε φάει τη μοκέτα, τώρα δεν αγγίζει τίποτα και από μόνος του). Αν και υπάρχουν και φορές που νοσταλγώ τις βλακείες που έκανε σαν κουτάβι...anyway..

Θέλει υπομονή και επιμονή. Και σταθερότητα και σιγά-σιγά θα κόψει τις κακές συνήθειες...

Οταν λεω τον μαλωνω συνηθως του λεω "τι εκανες εκει;" με σταθερη φωνη παντοτε και μονο οταν ειμαι παρουσα κ δω οτι κατι κανει.Διαφορετικα δεν εχει και νοημα πιστευω..
Δες κάποια βίντεο εκπαίδευσης πχ. How To Stop Puppy Biting: Training Puppies Not to Bite - YouTube

πχ. αυτό είναι για να περιορίσει το δάγκωμα αλλά μαθαίνει και το ΟΧΙ που είναι σημαντικό, βοηθούν πολύ!!

Catherine87

Active Member
3 Μαρτίου 2013
26
1
Mε κανεις να νιωθω μια ανακουφιση μπορω να πω.:) Ευτυχως κυριως τις τελευταιες μερες εχει περιοριστει στη μπαλα του και το κοκκαλακι του κατα κυριο λογο.Εχουμε πολυ λιγοτερο δαγκωμα στο χαλακι του που του αρεσει να καθεται διπλα μου και καμια φορα λιγο στη παντοφλα μου πανω στο παιχνιδι και την ενταση της στιγμης.Διαφορετικα δεν θα παει μονος του πχ να δαγκωσει μια παντοφλα η΄κατι τετοιο.Κ οχι και τα επιπλα .Ευτυχως ..
Δηλαδη δεν ειμαι μονη που αγχνωνομαι υπερβολικα ε ;Ευτυχως!!!χαχαχαχ...Θα δω τωρα και το βιντεο αν κ εχω ψαξει κ γω πολυ κ εκτενως για το θεμα.
Σε ευχαριστω πολυ ....

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Mε κανεις να νιωθω μια ανακουφιση μπορω να πω.:) Ευτυχως κυριως τις τελευταιες μερες εχει περιοριστει στη μπαλα του και το κοκκαλακι του κατα κυριο λογο.Εχουμε πολυ λιγοτερο δαγκωμα στο χαλακι του που του αρεσει να καθεται διπλα μου και καμια φορα λιγο στη παντοφλα μου πανω στο παιχνιδι και την ενταση της στιγμης.Διαφορετικα δεν θα παει μονος του πχ να δαγκωσει μια παντοφλα η΄κατι τετοιο.Κ οχι και τα επιπλα .Ευτυχως ..
Δηλαδη δεν ειμαι μονη που αγχνωνομαι υπερβολικα ε ;Ευτυχως!!!χαχαχαχ...Θα δω τωρα και το βιντεο αν κ εχω ψαξει κ γω πολυ κ εκτενως για το θεμα.
Σε ευχαριστω πολυ ....
Τίποτα και πάλι να χαίρεσαι τον κούταβο σας. Ούτε που θα πάρεις είδηση για πότε θα μεγαλώσει και θα έχεις έναν υπέροχο, πιστό και υπάκουο σύντροφο, και μην αγχώνεσαι, ήδη κάνεις κάτι πολύ σημαντικό, ενημερώνεσαι και ψάχνεσαι πως θα το μεγαλώσεις σωστά με βάση κάποια εκπαίδευση και εντολές, που θα σε βοηθήσουν να μην υπάρχει ένταση, ανταγωνισμός και ρήξη μεταξύ σας ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

Τα μαλτέζ είναι πολύ εύκολα στην εκπαίδευση τους και μαθαίνουν πολύ γρήγορα, όλες αυτές οι εντολές μαθαίνονται αν αφιερώσεις κάποιο χρόνο.

Για τα έπιπλα είσαι πολύ τυχερή γιατί δεν υπάρχει λογική πίσω από αυτό, μπορεί να έχουν χίλια δυο να μασάνε ( ο δικός μου ήταν τίγκα στα παιχνίδια-μασουλητήρια και κόκκαλα) αλλά η μοκέτα-μοκέτα (δεν ξέρεις τι τους τραβάει την προσοχή και τους αρέσει).

Πάντως βασικές εντολές πχ. κάτσε, έλα, όχι, άστο, μείνε είναι διασκεδαστικές και εύκολες, πολύ χρήσιμες, θέλει επαναλήψεις όταν είναι μικρός συνέχεια αλλά τους μένει και βοηθούν το σκυλάκι σου και σένα στην καθημερινότητα. Μαθαίνει υπομονή και αυτοκυριαρχία.

Αυτά και κοινωνικοποίηση, ούτε νευρικό, ούτε φοβικό, ούτε επιθετικό ποτέ θα γίνει αν του δίνεις αυτά και πολλά χαδάκια.

Νομίζω πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα παραμελούν αυτά λόγω μεγέθους, γιατί το σκυλάκι είναι μικρό και κατά τη γνώμη τους διαχειρίσιμο, και όμως έχω γνωρίσει άπειρα μικρά σκυλάκια και μαλτεζάκια (έχουμε πάρκο κοντά μας και άλλες ράτσες μικρές) που ούτε να τα χαϊδέψεις δεν μπορείς. Εδώ πιο κάτω ένα μικρό πεκινουά που ήταν δεμένο σε κάγκελο, δάγκωσε και έσκισε το κολάν της κόρης μου ενώ αυτή πέρασε από δίπλα του για να πάει στο μάθημα της.

Άσχετο αλλά να πω και εγώ το παράπονο μου...LOL...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.025
Νεότερο μέλος
DinaT