Cane Corso - ενηλικίωση

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Γεια σας,ειμαι νεο μελος και γραφω για πρωτη φορα..Εχω ενα cane corso αρσενικο 15 μηνων,ειναι ο πρωτος μου σκυλος σε τετοια κατηγορια καθως εχω και επανιελ μπρετον για το κυνηγι..Τον εχω πανω απ ολα για παρεα αλλα και για φυλαξη..Θελω να μαθω σε τι ηλικια γινετε ωριμος γιατι ακομα (παιδιαριζει).Και το ρωταω αυτο για την φυλαξη,αν και τα βραδυα γαυγιζει σε οτι περιεργο δει.Ζει εκτος σπιτιου σε αυλη περιφραγμενη αρκετα μεγαλη,ελευθερος..ειναι πολυ κοινωνικος και αρκετα υπακουος στις βασικες εντολες που του εχω μαθει μονος μου(κατσε μεινε κτλ)

Attachments

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
καλως ηρθες και να σου ζησει,
οι μεγαλοσωμες φυλες ενηλικιωνονται γυρω στα δυο χρονια. οταν λες οτι παιδιαριζει τι ακριβως εννοεις ;
καθε σκυλος εχει τον δικο του χαρακτηρα,αυτο δε σημαινει οτι ειναι ανωριμος.
για την ασφαλεια του και για πολλους αλλους λογους καλο θα ηταν να βαλεις τον σκυλο εντος του σπιτιου.

Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Καλως ηρθες και να σου ζησει ο παιδαρος. Κατα την γνωμη μου πρεπει να κανεις μαθηματα σε 2-3 μηνες απο τωρα. Με τα μαθηματα κερδιζει αυτοπεποιθηση ο σκυλος μαθαινει,και μπορει πραγματι να κανει την δουλεια. Νομιζω οτι το οτι γαυγιζει τα βραδια κλπ,δεν παει να πει πως αν γινει το κακο θα λειτουργησει και σωστα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πολύ όμορφος σκύλος. Ό,τι μαστιφοειδές υπάρχει, αργεί αρκετά να ωριμάσει. Υπολόγισε γύρω στα 2,5 έτη.

Last edited:

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
καλως ηρθες και να σου ζησει,
οι μεγαλοσωμες φυλες ενηλικιωνονται γυρω στα δυο χρονια. οταν λες οτι παιδιαριζει τι ακριβως εννοεις ;
καθε σκυλος εχει τον δικο του χαρακτηρα,αυτο δε σημαινει οτι ειναι ανωριμος.
για την ασφαλεια του και για πολλους αλλους λογους καλο θα ηταν να βαλεις τον σκυλο εντος του σπιτιου.
εννοω πως εχει το μυαλο του ολο στο παιχνιδι να τρεξει να μυρισει να κανει βλακειες οπως και οταν ηταν κουταβι δηλαδη..ουτε ειναι γενικα καχυποπτος χαρακτηρας γιατι παιρνει χαδια απο ολο τον κοσμο..συμφωνω για μεσα το σπιτι αλλα δε μενω μονος και ειναι ενα θεμα αυτο

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Βασικα συγνωμη παιδια αλλα εχω ανοιξει 2 παρομοια θεματα αθελα μου..το αλλο ειναι http://www.dogforum.gr/v3/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1.2.f.c.i-22/cane.corso.%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1.%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-22229/ οποτε αν ειναι τα συζητησουμε εκει για μην επαναλαμβανωμαστε ασκοπα πολλες φορες για το ιδιο θεμα

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες. Πολύ όμορφος ο σκύλος σου, να σου ζήσει!

Υ.Γ. Ας συγχωνεύσει κάποιος τα θέματα του εδώ.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
κατι αλλο μιας και μιλαμε εδω για ενηλικιωση,ενω ειναι υπακουος στις βασικες εντολες και στη βολτα περπαταει διπλα μου χωρις να τραβαει,οταν τον αφηνω δεν ειναι τοσο υπακουος στο 'ελα'...θα ερθει,αλλα αν μυριζει κατι η ασχολειται με κατι αλλο δε θα ερθει..μονο αν κανω πως φευγω..παιζει ρολο η ηλικια σε αυτο η εχω φταιξει καπου εγω?εχοντας ωριμασει θα ειναι πιο υπακουος δηλαδη?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
οχι δεν έχει σχέση με την ενηλικίωση αυτό. Πρέπει να δουλεψεις το σκυλι στις εντολές με εξωτερικά ερεθίσματα.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ωραίος ο cane corso.
Το επανιελάκι δεν θα μας το βάλεις καμιά φωτό?
(Η κατσαρολίτσα για το νεράκι του ίσως θα έπρεπε να αλλαχθεί με κάτι άλλο. Από ότι είδα και στις φωτό σου έχει ψιλογαριάσει).
Πως τα πάνε οι δύο τους? Τους βγάζεις μαζί βολτούλα ή χώρια?

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
IMG_1387 g.jpg Να'τοι και μαζι
(Η κατσαρολίτσα για το νεράκι του ίσως θα έπρεπε να αλλαχθεί με κάτι άλλο. Από ότι είδα και στις φωτό σου έχει ψιλογαριάσει).
Απλα ηθελε καθαρισμα εκεινη την στιγμη.Τωρα ειναι μια χαρα..Τα πανε πολυ καλα..Αυτη ειναι μεγαλυτερη,2 και κατι χρονων.Δε τ αφηνω ελευθερα και τα 2 στον ιδιο χωρο χωρις να μαι παρον,γιατι ο εντυ θελοντας να παιξει την πιανει απ το περιλαιμιο και την σηκωνει πανω,με αποτελεσμα να την πνιγει,και επισης απ την στιγμη που γεννησε εχω παρατηρηση πως οταν την αφηνω ελευθερη παει και τρωει τις ακαθαρσιες του και ακομα δεν εχω βρει το γιατι(οπως και τις ακαθαρσιες των κουταβιων,που το κανουν και οι λυκοι αυτο για να μην αφηνουν ιχνη τα κουταβια τους).Βολτα τα παω και τα δυο μαζι καμια φορα,εκει δεν δινει σημασια κανενα στο αλλο,απλα η λαρα με κουραζει γιατι τραβαει επιμονα ενω ο εντυ περπαταει μαζι μου.Συνηθως αυτη την παω με το μηχανακι,μονο ετσι μπορει να εκτονωσει την ενεργεια της

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Ναι ειχα πριν 2 μηνες,κρατησα και μια κουταβιτσα..Οποτε ειμαστε για νεα εκπαιδευτικα τωρα!

Attachments

Last edited: