Cane corso ή pitbull;

Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Γεια σε όλους! Λοιπόν, πριν 20 μέρες περίπου βρήκα ένα κουτάβι να περιφέρεται στη γειτονιά μες στο δρόμο. Το πήρα σπίτι και μέχρι τώρα δε βρέθηκε κάποιος να του ανήκει και από ότι φαίνεται δεν το ψάχνει κανείς οπότε θα το κρατήσω. Αναρωτιέμαι τι ράτσα είναι, υποθέτω ημίαιμο cane corso ή pitbull. Ο κτηνίατρος είπε απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε. Προφανώς αυτό το ξέρω ήδη. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχουν κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά για να το ξεχωρίσεις. Επισυνάπτω φωτό. 20180921_143307.jpg 20180921_135517.jpg

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Welcome!

Cane Corso δεν είναι, θα έλεγα, για αρκετούς λόγους που αν διαβάσεις το πρότυπο και δεις και κουτάβια της ίδιας ηλικίας με το δικό σου θα κατανοήσεις και εσύ.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι Pit Bull, περισσότερες να είναι σε μεγάλο ποσοστό Pit Bull και τεράστιες πιθανότητες να είναι ένας σκύλος που θα σου κρατήσει συντροφιά για τα επόμενα χρόνια όσο καλά ή και καλύτερα από ότι θα το έκαναν ένα Cane Corso ή ένα APBT.

Να περνάτε καλά!

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Καλωσήρθες και στο φόρουμ και στον κόσμο των κηδεμόνων πιτμπουλ !!

Κάνε κόρσο δεν είναι με τίποτε. Έχει την κλασσική κουταβοφάτσα πιτμπουλ. Θα διακινδύνευα να πω μάλιστα οτι είναι καθαρόαιμο πιτμπουλ, καθώς η κόκκινη μύτη δεν υπάρχει σε επιμειξίες - ή απαιτούνται τρελές συμπτώσεις για να εμφανισθεί.

Ενημερώσου για τη φυλή και τις ιδιαιτερότητές της, βάζε του όρια αλλά μην το μαλώνεις - τουλάχιστον όσο είναι κουτάβι γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι σκύλοι συναισθηματικά με την οικογένειά τους, παρά την εκπληκτική σωματική τους δύναμη. Να τον έχεις ΜΕΣΑ στο σπίτι και μάθε για τη χρήση του crate. Θα δεθεί μαζί σου σε απίστευτο βαθμό και θα σε καταπλήξει γιατί θα ζει για σένα και για να σε ευχαριστεί. Κοινωνικοποίηση από μικρό και έκθεση σε ερεθίσματα όσο μπορείς περισσότερο. Μακριά από εκπαιδεύσεις φύλαξης.

Ό,τι θέλεις ρώτα και βάλε κι άλλες φωτό όπως μεγαλώνει. Πρέπει να είναι μικρότερο των δύο μηνών - μου θυμίζει εκπληκτικά τον σκύλο μου που έχω άβαταρ σε αυτήν την ηλικία. Κούκλος και να τον χαίρεσαι !!

• Like
Reactions: Μαρία332

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...Θα διακινδύνευα να πω μάλιστα οτι είναι καθαρόαιμο πιτμπουλ, καθώς η κόκκινη μύτη δεν υπάρχει σε επιμειξίες - ή απαιτούνται τρελές συμπτώσεις για να εμφανισθεί.
...
Ελα ρε συ @AGRIAN

• Like
Reactions: Yorkaddict

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Ελα ρε συ @AGRIAN
Έρχομαι, αλλά δεν είπες πού και πότε !! :LOL::ROFLMAO:

Στα σοβαρά, προφανώς από άγνωστους γονείς, δεν μπορείς να είσαι ποτέ απολύτως βέβαιος για τη ράτσα ΑΛΛΑ φαινοτυπικά ο κούταβος φέρνει καταπληκτικά σε πιτ, γι' αυτό έγραψα "διακινδυνεύω". Κι αν δεν είναι 100 % καθαρόαιμο πιτ, καλύτερα η @Μαρία332 να το αντιμετωπίσει ως τέτοιο, παρά ως ημίαιμο.
Επιμένω πάντως οτι τώρα, μορφολογικά είναι πιτ. Το σχήμα και οι ζάρες στο κεφάλι, το χρώμα της μύτης (και των ματιών), ο γενικότερος χρωματισμός του σώματος (και το άσπρο όπου υπάρχει), η έκφραση κ.α. παραπέμπουν άμεσα σε πιτ. Ο συνδυασμός μάλιστα όλων αυτών σε επιμειξίες, είναι σπάνιο έως αδύνατο να εμφανισθούν. Για ποιότητα και χαρακτήρα θα δείξει ο χρόνος.

• Like
Reactions: Hiraeth

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ε...εντάξει τώρα!!!
Τα μισά κοπράκια στην Ελλάδα είναι pitοειδή και τα άλλα μισά γπτσοπάνια!
Τι είναι τώρα αυτά που λες, εσύ! Να τα έλεγε κανείς άλλος, να πω...άστο, μάταιο.
Αλλά εσύ;
Ε...όποιος θέλει καθαρόαιμο pitbull τότενες, δεν έχει παρά να πάρει σβάρνα τις γειτονιές. Ολο και κάποιο θα βρει να περιφέρεται, με κρεμασμένο το pedigree του, στον λαιμό o_O

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
όποιος θέλει καθαρόαιμο pitbull τότενες, δεν έχει παρά να πάρει σβάρνα τις γειτονιές
Μακάρι. Αν το έκαναν, αντί να παίρνουν από αγγελίες, byb και puppy mills, θα λύνονταν μεγάλο μέρος του προβλήματος των αδέσποτων .....

Υ.Γ. 1 Αν μου βρεις δέκα (10) πιτμπουλ ( από τις δεκάδες χιλιάδες που υπάρχουν) στην Ελλάδα με επίσημο pedigree, κερνάω ο,τι θες.

Υ.Γ. 2 Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.

Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
Καλωσήρθες και στο φόρουμ και στον κόσμο των κηδεμόνων πιτμπουλ !!

Κάνε κόρσο δεν είναι με τίποτε. Έχει την κλασσική κουταβοφάτσα πιτμπουλ. Θα διακινδύνευα να πω μάλιστα οτι είναι καθαρόαιμο πιτμπουλ, καθώς η κόκκινη μύτη δεν υπάρχει σε επιμειξίες - ή απαιτούνται τρελές συμπτώσεις για να εμφανισθεί.

Ενημερώσου για τη φυλή και τις ιδιαιτερότητές της, βάζε του όρια αλλά μην το μαλώνεις - τουλάχιστον όσο είναι κουτάβι γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι σκύλοι συναισθηματικά με την οικογένειά τους, παρά την εκπληκτική σωματική τους δύναμη. Να τον έχεις ΜΕΣΑ στο σπίτι και μάθε για τη χρήση του crate. Θα δεθεί μαζί σου σε απίστευτο βαθμό και θα σε καταπλήξει γιατί θα ζει για σένα και για να σε ευχαριστεί. Κοινωνικοποίηση από μικρό και έκθεση σε ερεθίσματα όσο μπορείς περισσότερο. Μακριά από εκπαιδεύσεις φύλαξης.

Ό,τι θέλεις ρώτα και βάλε κι άλλες φωτό όπως μεγαλώνει. Πρέπει να είναι μικρότερο των δύο μηνών - μου θυμίζει εκπληκτικά τον σκύλο μου που έχω άβαταρ σε αυτήν την ηλικία. Κούκλος και να τον χαίρεσαι !!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Όντως μοιάζει με τον δικό σου πολύ, ο οποίος είναι κούκλος παρεπιπτόντως κ να τον χαίρεσαι! Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί καταρχάς θέλω να έχω μια ιδέα για παθήσεις κτλ που είναι συνήθεις στην κάθε ράτσα αλλά και κάποια χαρακτηριστικά ως προν τον χαρακτήρα του(ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν είναι κανόνας βέβαια) και τι να προσέξω να αποθαρρύνω ή όχι όσο μεγαλώνει. Έχω και άλλα δύο μικρόσωμα σκυλιά και η συναναστροφή τους με ανησυχεί οπότε δεν τα αφήνω ποτέ μόνα μαζί. Τώρα με ανησυχεί για τον μικρό και μετά όταν μεγαλώσει για τους άλλους δύο.

• Like
Reactions: AGRIAN

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Όντως μοιάζει με τον δικό σου πολύ, ο οποίος είναι κούκλος παρεπιπτόντως κ να τον χαίρεσαι!
Τον χάρηκα για 14 χρόνια, τώρα αναπαύεται στον Παράδεισο των σκύλων. Ήταν καταπληκτικός και εύχομαι ολόψυχα η ομοιότητα του δικού σου με αυτόν να μην περιοριστεί μόνο στην εμφάνιση.

Έχω και άλλα δύο μικρόσωμα σκυλιά και η συναναστροφή τους με ανησυχεί οπότε δεν τα αφήνω ποτέ μόνα μαζί.
Η συμβουλή μου θα ήταν η ακριβώς αντίθετη με αυτό που κάνεις : Αφού τα γνωρίσεις μεταξύ τους και δεις οτι τα ήδη υπάρχοντα δεν θα κάνουν ζήλιες κι επιθέσεις στον κούταβο πέραν του φυσιολογικού κι αναμενόμενου, να τα έχεις συνέχεια μαζί για να συνηθίσουν το ένα το άλλο και να γίνουν αγέλη. Έτσι δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στο μέλλον με τον κούταβο.

Για ασθένειες μην ανησυχείς ιδιαίτερα, τα πιτ δεν εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σπάνια, καμία αλλεργία. Δυσπλασίες, καρδιακά, αναπνευστικά κλπ που είναι καθημερινότητα σε άλλες φυλές, στα πιτ είναι άγνωστες λέξεις. Καλή τροφή -κατά προτίμηση barf - τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο κι εξετάσεις, συγκατοίκηση μέσα στο σπίτι, συμμετοχή του σε όλες ή τις περισσότερες δραστηριότητές σου και θα είναι και θα είσαι ευτυχισμένοι (y)

• Like
Reactions: Hiraeth

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΥΤΗ.jpg

Πέρα από την πλάκα, η κόκκινη μύτη είναι ένα ιδιαίτερα κοινό χαρακτηριστικό σε πολλά σκυλάκια. Όντως ο συγκεκριμένος σκυλάκος μοιάζει αρκετά με Pit Bull. Καλό είναι να αντιμετωπιστεί ως Pit Bull χωρίς να σημαίνει ότι αυτό απέχει από το να αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε κάθε σκύλος να αντιμετωπίζεται. Επίσης, πολλά παραπάνω από 10 Pit Bulls στην Ελλάδα έχουν pedigree από ομίλους που αναγνωρίζουν την φυλή (μην ξεχνάμε πως ακόμα υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που επενδύουν πολλά λεφτά σε εισαγωγές σκύλων με "βαρύ" γενεαλογικό δέντρο διότι "παίζουν", επίσης, αρκετά λεφτά στην πλάτη αυτών των σκύλων... Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που απλά θέλουν ένα "καθαρόαιμο" Pit Bull για άλλους λόγους).

@Μαρία332 βάλε σωστές βάσεις με μια καλή βασική υπακοή και κράτα τα σκυλιά σου αρκετά ευχαριστημένα και κουρασμένα για να μη σκέφτονται τσακωμούς και άλλους τρόπους να περάσουν την ώρα τους. Θα σε μάθει και θα τον μάθεις με τον καιρό και θα δεις τι θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο.

• Like
Reactions: vek

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
η κόκκινη μύτη δεν υπάρχει σε επιμειξίες - ή απαιτούνται τρελές συμπτώσεις για να εμφανισθεί.
Η "κόκκινη" μύτη (liver nose) είναι αποτέλεσμα υποτελους γονιδίου στο B locus, που μετατρέπει την μαύρη χρωστική (την ευμελανινη δηλαδή) σε καφέ. Αυτό συμπαρασύρει πέρα από το χρώμα του τριχωματος, την μύτη, όπως επίσης και τα μάτια.

Συμπεριφέρεται σαν όλα τα υποτελή γονίδια, που σημαίνει αφενός πως χρειάζεται 2 για να εκφραστεί και αφετέρου πως μπορεί να μείνει κρυμμένο για πολλές γενιές χωρίς να ξέρεις την ύπαρξή του.
Ακόμα δηλαδή και ένας μαύρος σκύλος μπορεί να το φέρει στον γονότυπό του και αν ζευγαρωσει με έναν άλλον μαύρο σκύλο (που επίσης το φέρει), να δώσουν liver κουτάβια.
Συνεπώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά όσον αφορά το εν λόγω κουτάβι και το παρελθόν του.
Παρόλα αυτά έχει ομολογουμένως αρκετά στοιχεία που θυμίζουν πιτ μπουλ.

• Like
Reactions: george 1 and spyv

Μαρία332

Member
23 Ιουλίου 2016
15
7
38
@AGRIAN θα βαζω φωτογραφιες οσο μεγαλωνει, για να σου θυμιζω και τον σκυλακο σου. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, την τροφη που προτεινες την ειδα, φαινεται προσεγμενη και καλης ποιοτητας, η αληθεια ειναι οτι δεν του αρεσει πολυ καμια κροκετα μεχρι στιγμης. Οσο για τα δυο αλλα σκυλακια μου, σταδιακα προσπαθω να το παω εκει που λες, να μαθουν το ενα το αλλο και να καθονται παρεα κ μονοι τους αλλα ο μικρος δαγκωνει για να παιξει και οι αλλοι αγριευουν, ξερεις κορδωνονται, σηκωμενα αυτια, κτλ, θελει λιγο χρονο ακομα.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τις πληροφοριες! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog