BYB

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Συγκνώμη ρε παιδιά...τι είναι αυτό το ΒΥΒ που βλέπω και ξαναβλέπω , και όλοι το γνωρίζουν εκτός απο εμένα...?

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
BACK YARD BREEDERS. Εκτροφεις της πισω αυλης. Ανευθυνοι, με σκοπο το κερδος και οχι την ηθικη αναπαραγωγη που θα εξελιξει την φυλη που εκτρεφουν

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
BYB = Back Yard Breeder

Εκτροφέας της πίσω αυλής, δηλαδή εκτροφέας χωρίς πιστοποιήσεις από τον ΚΟΕ ή άλλον αρμόδιο φορέα σε περίπτωση που μιλάμε για το εξωτερικό.

(Αν όντως το βλέπεις παντού, μου κάνει εντύπωση πώς δεν έχεις δει και την επεξήγηση του όρου. Εχει δωθεί ήδη πολλές φορές)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
μπήκα...φαντάζομαι οτι εκεί θα ανήκουν και οι petshop-άδες.Αν και πιστεύω πως αυτοί πρέπει να είναι από 87 έως 654 φορές χειρότεροι.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Δηλαδή εγώ που ετοιμάζομαι να πάω στο εξωτερικό και να δώσω 3.700 € για 2 καυκασάκια ( αγοράκι-κοριτσάκι ) χωρις να υπολογίζω τα έξοδα του ταξιδιού,( τα 3.700 ειναι το ποσό αγοράς των κουταβιών) απο γονείς πρωταθλητές κ.λ.π κ.λ.π Δεν πρέπει να ζευγαρώσουν ποτέ? Τα αγαπάμε που τα αγαπάμε σαν τρελοί τα ζώα οικογενείακώς,αν κάνουνε και κουταβάκια θα αποτρελαθούμε τελείως!Για εμάς θα είναι μεγάλη ευτυχεία!

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Δηλαδή εγώ που ετοιμάζομαι να πάω στο εξωτερικό και να δώσω 3.700 € για 2 καυκασάκια ( αγοράκι-κοριτσάκι ) χωρις να υπολογίζω τα έξοδα του ταξιδιού,( τα 3.700 ειναι το ποσό αγοράς των κουταβιών) απο γονείς πρωταθλητές κ.λ.π κ.λ.π Δεν πρέπει να ζευγαρώσουν ποτέ? Τα αγαπάμε που τα αγαπάμε σαν τρελοί τα ζώα οικογενείακώς,αν κάνουνε και κουταβάκια θα αποτρελαθούμε τελείως!Για εμάς θα είναι μεγάλη ευτυχεία!
γνωριζετε αρκουντως τη φυλη?
εχετε προηγουμενη εμπειρια και σε τι σκυλο?
Εκτροφη Καυκασου - ΜΕΓΑΛΗ ευθυνη...

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Οκ.Tα διάβασα όλα,και θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν συμφωνώ ή ότι έχω όλα αυτά τα προσόντα που αναφέρονται.Τελικά δεν θα τα ζευγαρώσω.Αν και είμαι σίγουρος οτι από αυτά που πουλάνε τα pet θα ήταν 200 φορές καλύτερα και ποιοτικότερα.Κατά την γνώμη μου τα pet shops είναι το δάσος και οι εισαγωγείς.Εκεί γινετε της κακομοίρας!Εισάγουν ότι έχει 4 πόδια και στο πουλάνε για ότι θες,με ότι χαρτια θες κ.λ.π κ.λ.π Τώρα κάποιοι σαν κι εμένα που θα έκαναν μια γέννα το πολύ,και από εξέρετα δείγματα..μάλον είμαστε το δέντρο.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Εκανες σωστη επιλογη και αν παραμεινεις στο φορουμ και διαβασεις κι αλλα τοπικσ θα καταλαβεις οτι εχουν δικιο σ'αυτο που σου λενε για την εκτροφη και το πως δεν πρεπει ο καθενας να αναπαραγει επειδη νομιζει οτι εχει τα καταλληλα για αναπαραγωγη σκυλια. Μπορει τα κουταβια να σου βγουν αψογα. Μπορει και ομως οχι. Το οτι ειναι απο γονεις πρωταθλητες δεν προεξοφλει οτι θα ειναι και τα ιδια τυπικα δειγματα της φυλης ή οτι δεν θα παρουσιασουν καποιο κληρωνομικο προβλημα. Θα πρεπει να ξερεις οτι οι εκτροφεις δεν δινουν και τα καλυτερα κουταβια σε ιδιωτες οταν ξερουν οτι δεν θα δειχθουν σε εκθεσεις αλλα προοριζονται για πετς ειδικα στην Ελλαδα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αν τα σκυλια

• ειναι υγειη και οι αναλογες εξετασεις τους βγουν καθαρες.
  • εχουν ενα τυπικο χαρακτηρα.
  • παρουν καλες κρισεις στις εκθεσει.
τοτε δυνιτηκα μπορεις να τα ζευγαρωσεις! οχι μαζι κατα προτιμηση αλλα μπορεις. τωρα αν ενημερωθεις για την φυλη, καταλαβεις τα μειον των σκυλιων σου και βρεις ταιρια που να ταιριαζουν θα εισαι τελειος.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Τα Καυκασου ειναι πολυ ιδιαιτεροι σκυλοι και χρειαζονται μεγαλες γνωσεις και ικανοτητες για την εκτροφη τους. Απο κει και περα και γενικα μιλωντας γιατι να αποθαρρυνεται το ξεκινημα καποιου αν υπαρχουν ολες οι προυποθεσεις. Εκτροφεις δεν ειναι μονο οι εχοντες δεκα σκυλους και εγκαταστασεις, οπως ισως νομιζουν καποιοι, πολλοι θαυμασιοι εκτροφεις εχουν ενα-δυο σκυλους μεσα στο σπιτι και εκτρεφουν μονο οταν συντρεχουν ολες οι προϋποθεσεις και εχουν εξασφαλισει το μελλον των κουταβιων. Οπως δεν πρεπει να μπαινει στην αναπαραγωγη ο ακαταλληλος σκυλος, γιατι ετσι χανει η φυλη, ετσι χανει η φυλη και οταν δεν μπαινουν στην αναπαραγωγη καποιοι εξοχοι σκυλοι γιατι ετυχε να τους εχουν ιδιωτες. Και εκει υπεισερχεται η συνεργασια του κατοχου με τον εκτροφεα παντοτε.

Θα συμφωνησω και με το solco99 - τι νοημα εχει για τον καλο εκτροφεα του εξωτερικου να στειλει εξαιρετο κουταβι επιλογης στην Ελλαδα ως πετ? Γιατι να το στειλει? Θα στειλει μονο το πετ αλλα και αυτο γιατι να το στειλει εδω και να μη το δωσει καπου εκει κοντα...Ουτε εχει νοημα για τον Ελληνα να πληρωσει τοσα λεφτα για να φερει ενα πετ απ' εξω, οποτε καταληγουμε οτι εισαγωγη σκυλου νοειται μονο αν ο κατοχος εχει σκοπο τις εκθεσεις και την αναπαραγωγη αργοτερα αν ο σκυλος οντως δικαιωσει τις αρχικες του υποσχεσεις ως κουταβι...Λιγο - πολυ πετ στις περισσοτερες φυλες βρισκεται και στην Ελλαδα, και στην επιλογη πετ το σοβαροτερο κριτηριο ειναι ο χαρακτηρας. Τωρα αν θελει καποιος σωνει και καλα πετ της ταδε φυλης και δε βρισκει εδω, ας (προσπαθησει) να το φερει απο καλο εκτροφειο του εξωτερικου, εν γνωσει του οτι θα πληρωσει παραπανω...

το ερωτημα μου προς το χαιλαντερ ειναι
γνωριζετε αρκουντως τη συγκεκριμενη φυλη?

Last edited by a moderator:

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Πιστεύω οχι αρκετα,αλλα ενημερώνομαι καθημερινα.Και βέβαια πηγαίνω στίς εκθέσεις,συμμετέχω κι όλας.Και όταν με το καλό αποκτήσω και τα αρκουδάκια,θα πηγαίνουν και αυτά.( με ρώτησε σχετικά η κοπελα απο το εκτροφείο)

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Δυο κουτάβια Καυκάσου σύγχρονος, έχεις τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς μαζί τους?
Αν δεν τα έχεις πάρει ακόμα θα σου πρότεινα να πας για ένα :cool:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Για την αποκτηση ενος καυκασου η εμπειρια θα πρεπει να ειναι πλουσια σε φυλες με κυριαρχικο χαρακτηρα, το προβλημα με τα καυκασου ομως δεν ειναι μονον αυτο, αλλα ο μεγαλος βαθμος ανεξαρτησιας που δειχνουν και μαλιστα στο αφεντικο τους.

Ο βαθμος επιθετικοτητας τους ειναι επισης αυξημενος γι'αυτο και η εκπαιδευση τους αρχιζει απο 5 μηνων σε αυστηρη βασικη υπακοη και μονον, χωρις καμια αποπειρα εξωτερικευσης των επιθετικων του ικανοτητων.

Δεν ειναι το pet ακριβως εκεινο που θα καθησει διπλα σου στον καναπε και θα σε κοιταει μες τα ματια γεματο αφοσιωση(ροτβαιλερ).

Ωστοσω ενα καλα ισσοροπημενο καυκασου με υπερβολικη/σχολαστικη κοινωνικοποιηση μπορει να γινει ενα σκυλι που με μιση υπερηφανεια θα μπορει να κυκλοφορει το αφεντικο του, την αλλη μιση θα την εχει ο σκυλος.;)

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Από ελέυθερο χρόνο είμαι full ! 23 με 25 μέρες τον μήνα είμαι Free.όπως είναι η κυριακή η δική σας δηλαδη.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Θα συμφωνησω και με το solco99 - τι νοημα εχει για τον καλο εκτροφεα του εξωτερικου να στειλει εξαιρετο κουταβι επιλογης στην Ελλαδα ως πετ? Γιατι να το στειλει? Θα στειλει μονο το πετ αλλα και αυτο γιατι να το στειλει εδω και να μη το δωσει καπου εκει κοντα...Ουτε εχει νοημα για τον Ελληνα να πληρωσει τοσα λεφτα για να φερει ενα πετ απ' εξω, οποτε καταληγουμε οτι εισαγωγη σκυλου νοειται μονο αν ο κατοχος εχει σκοπο τις εκθεσεις και την αναπαραγωγη αργοτερα αν ο σκυλος οντως δικαιωσει τις αρχικες του υποσχεσεις ως κουταβι...Λιγο - πολυ πετ στις περισσοτερες φυλες βρισκεται και στην Ελλαδα, και στην επιλογη πετ το σοβαροτερο κριτηριο ειναι ο χαρακτηρας. Τωρα αν θελει καποιος σωνει και καλα πετ της ταδε φυλης και δε βρισκει εδω, ας (προσπαθησει) να το φερει απο καλο εκτροφειο του εξωτερικου, εν γνωσει του οτι θα πληρωσει παραπανω...
για τα καυκασου μιλας, δεν μιλας για καμια ρατσα με 500 χρονια ιστορια στην οργανωμενη κυνολογια. οτι δεν θα του δωσει το καλητερο μορφολογικα κουταβι ειναι δεδομενο αλλα δεν ειναι απαραιτητο να του δωσει και πετ. ουτε ξερουμε τι κρατησεις εχει, ουτε τι θελει να κανει, για βγαζουμε τετοιες κρισεις.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μα νομιζω οτι ο ιδιος αναφερθηκε στο οτι τα θελει για πετ. Αν πηγαινει με αυτη την προοπτικη και εχει μιλησει για τετοια σκυλια στον εκτροφεα δεν θα παρει και το πικ της γεννας. Εγω παροτρινα τον ενδιαφερομενο να μην υιοθετησει αυτη τη νοοτροπια του παω να παρω σκυλια απο το εξωτερικο και αφου θα τα ακριβοπληρωσω, αρα θα ειναι σουπερ και θα τα βαλω και στην αναπαραγωγη. Αν ξεκινουσε απο την αρχη με την ιδεα της εκτροφης της συγκεκριμενης φυλης και με διαφορετικο σκεπτικο, σιγουρα οι προτροπες απο τον καθενα μας θα ηταν διαφορετικες.:)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Από ελέυθερο χρόνο είμαι full ! 23 με 25 μέρες τον μήνα είμαι Free.όπως είναι η κυριακή η δική σας δηλαδη.
Αν πω οτι δεν σε ζηλευω, θα ειμαι ψευτης.:DΑν εχεις χρονο αλλα και διαθεση εισαι σε καλο δρομο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog