bullmatiff και γάτες!

Vicky gr

Member
24 Ιανουαρίου 2012
14
0
Chios
γεία σας!

είμαι η Βίκυ και μόλις απέκτησα ένα bullmastiff 3 μηνών!Αν και έχω μεγαλώσει 2 μπόξερ τα οποία δυστυχώς δεν ζουν πια , δεν γνωρίζω τιποτα για τα bullmatiff!Το πρόβλημα είναι οτι στο σπίτι έχω και δυο περσικούς γάτους εκ τον οποίων ο ένας "θέλει να κατακτήσει τον κόσμο"και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του!με το ζόρι ανέχεται τον αδελφό του!Εχετε να προτείνετε καποιο τρόπο για να γίνει η συμβιωση πιο ανώδυνη?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθες Βίκυ!!!!!:)
Απο που πήρες το bullmastiffάκι σου??αρσενικό θηλυκό??

Σύντομα θα σου γράψουν και οι bullmastiffάδες του φόρουμ μας εκ των οποίων ο ένας έχει και έναν γατούλη!!!;)

Vicky gr

Member
24 Ιανουαρίου 2012
14
0
Chios
είναι αρσενικό και μου τον έφεραν από την Ουγγαρία.Σίγουρα θα χρειαστώ τις συμβουλές σας!ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα Βικούλα :) και να χαίρεσαι το κουταβάκι σου που επιφυλασσόμαστε να σου πούμε πόσο όμορφο είναι μόλις μάς ρίξεις κανά δυο ντουζίνες φωτό :D

γράφεις πως δε γνωρίζεις τίποτα για τα μπουλμαστίφ. Τότε γιατί το επέλεξες;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες, Βίκυ!:)

Το bullmastiff είναι πιο ήρεμος σκύλος από το Boxer... παρόλα αυτά, πολύ πιο βαρύς και εξαιρετικά πιο δυνατός...
Και, ειδικά, όταν θα κρατάει κάτω τον γάτο, με το μπροστινό του πόδι (ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει και να τον γλύφει, αλλά και να τον μασουλάει ανενόχλητος!), χρειάζεται πολλή προσοχή...
Και, ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που γίνεται αυτό, ο γάτος μπορεί να αρχίσει τα "χαστούκια" και να χάσουμε ...κανένα μάτι του σκυλάκου...

Ενδεχομένως να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, μιάς και το bullmastiff βρήκε τους γάτους στο σπίτι σας και θα τους θεωρήσει γρήγορα αγέλη του... οι γάτοι, θα τους πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν... ειδικά, αν δεν είναι στειρωμένοι...

Το σπουδαιότερο που δεν μας είπες: Εχουν συναντηθεί? Αν ναι, πως πήγε?

Υ.Γ. Πολλά bullmastiff βλέπω τελευταία...:cool:

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εφοσον το κουταβι θα βρει τους γατους στο σπιτι το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα εχεις προβληματα. Εσυ θα πρεπει να τους δωσεις χρονο να τα βρουν. Στην αρχη θα εισαι παρουσα ασφαλως γιατι ενας γατος μπορει με πολυ μεγαλη ευκολια να ξεματιασει ενα κουταβι αν νιωσει οτι απειλειται. Με τον καιρο θα βρουν τους ρυθμους τους. Το καλο ειναι οτι το σκυλι ειναι κουταβι και ετσι οι διορθωσεις που πιθανον να κανει στους γατους θα εχουν ενα κρεσεντο μεχρι που οι γατοι θα καταλαβουν μεχρι που τους παιρνει. Ετσι οταν ο κουταβος θα ειναι ενηλικος θα εχουν γινει μια αγελη. Αν βεβαια ο σκυλος δεν ηταν κουταβι τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Γενικα παντως στο πως θα εξελιχθει αυτη η σχεση εξαρταται κατα κυριο λογο απο τη γατα και τις αντιδρασεις της.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Υ.Γ. Πολλά bullmastiff βλέπω τελευταία...:cool:
Με αυτά που γράφεις και έτσι όπως τα γράφεις, τι περίμενες.:):)

Να σκεφθείς, ότι την μικρή την απειλώ όταν κάνει χαζομάρες ότι θα την πουλήσω και θα πάρω Bullmastiff:p:D:D

Last edited:

Vicky gr

Member
24 Ιανουαρίου 2012
14
0
Chios
καλησπέρα σε όλους,
σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!Γιατί επέλεξα το bullmastiff? Γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις (φαντάζομαι)!Έίχα ενημερωθεί από το ιντερνετ και βιβλία για αυτή την ράτσα αλλά αλλιώς είναι στην πράξη!Η απωλεια των μπόξερ μου , μου κόστισε αρκετα και δεν ήθελα ο καινούργιος μου φίλος να είναι της ίδιας ράτσα ,παρόλα αυτά λατρεύω τους μεγαλους σκύλους με τα σκυθρωπά ματακια και όταν είδα φωτογραφίες τους δεν μπορεσα να αντισταθώ! Ο συγκεκριμενος ειναι διαβολάκος και δεν ηρεμεί στιγμή!Επίσης θα το θέσω ωμά "τα κάνει όπου βρεί"!Τα μπόξερ που είχα δεν είχαν τέτοιο προβλημα!Οι γάτοι μου δεν θέλουν ούτε να τον δούν!Το σπίτι είναι πεδίο μάχης!Φυσικά τους λατρεύω όλους το ίδιο και φαντάζομαι ότι χρειαζόμαστε και οι τρείς χρόνο για να προσαρμοστούμαι!Ελπίζω να μην έχουμε παράπλευρες απώλειες!

Μαίρη Φ.

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
80
0
Καλησπέρα και Καλώς Όρισες !!!
Καλό είναι στην αρχή να τα έχεις χώρια και σιγά - σιγά να τα φέρνεις σε επαφή . Εγώ έχω 4 γάτες και έναν σκυλάκο , τελευταία απόκτησα και μια σκυλίτσα , κουταβάκι , οι οποίες αντέδρασαν όπως και όταν έφερα τον μικρό μου τον γάτο στο σπίτι , η μεγάλη 3 ετών την είδε τρυφερά , η 2η την φοβάται αλλά τώρα πια μένει και δίπλα της χωρίς να φεύγει , η 3η την φοβάται της κάνει κχ δεν την έχει συνηθίσει ακόμα και όσο για τον μικρό τις 3-4 πρώτες φορές που την είδε φούντωσε την ουρά και μετά άρχισαν να παίζουν σαν τρελά ... τώρα όταν φευγω από το σπίτι προτιμώ η σκυλίτσα μου να μένει με τις γάτες παρά με τον σκυλάκο μου που δεν την έχει συνηθίσει ακόμα ...
Όλα είναι θέμα Χρόνου και μην είναι συνέχεια μαζί δώστους τον χρόνο τους και την ησυχία τους

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλως ηρθες Βικυ, περιμενουμε με αγωνια τις φωτογραφιες του κουταβου σου!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλως ηρθες.
Αν μαθει απο κουταβι δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Ειχες διαβασει το φορουμ καθολου πριν την αποκτηση του σκυλακου σου?
Ο λαος απαιτει φωτο.:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
γεία σας!

Το πρόβλημα είναι οτι στο σπίτι έχω και δυο περσικούς γάτους εκ τον οποίων ο ένας "θέλει να κατακτήσει τον κόσμο"και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του!με το ζόρι ανέχεται τον αδελφό του!Εχετε να προτείνετε καποιο τρόπο για να γίνει η συμβιωση πιο ανώδυνη?
Το όλο θέμα είναι στο χέρι της γάτας. Αν οι γατούλες σου ήταν και αυτές μικρές θα ήταν πανεύκολη η συμβίωση. Το γεγονός ότι ο ένας σου γάτος είναι αντάρτης το κάνει δύσκολο. Όσο είσαι μπροστά έχε τους συνέχεια σε επαφή, εάν σηκώνει χέρι η γάτα και ρίχνει χαστουκάκια δεν θα έχει καλά γεράματα όταν μεγαλώσει το bullmastiff.. Και φρόντιζε ώστε τα γατάκια να έχουν πολλές διεξόδους από ψηλά, να μπορούν να πηδάνε δηλαδή κατά το παιχνίδι με το κουταβάκι και πολύ προσοχή στα ματάκια του.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Και φρόντιζε ώστε τα γατάκια να έχουν πολλές διεξόδους από ψηλά...
Πολύ σωστό αυτό!!!
Και αξίζει να το επαναλάβουμε: Πρέπει να διαμορφώσεις τα πράγματα έτσι (μέσα στο σπίτι), ώστε οι γάτοι να έχουν πάντα έξοδο διαφυγής!!!
Είτε προς τα πάνω... δηλαδή, σε ράφια, βιβλιοθήκες κλπ., που δεν μπορεί να φτάσει ο σκύλος...
Είτε προς κάποιους χώρους του σπιτιού, που δεν έχει πρόσβαση ο σκύλος...