Brando, the chosen one! :D

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Μετά από λίγες μέρες προσαρμογής με τον νέο μου φιλαράκο, ήρθε νομίζω η ώρα να σας γνωρίσω από κοντά τον μικρό μου Brando. Είναι ένα αρσενικό ημίαιμο λαμπραντόρ 1,5 μηνών περίπου. Είναι από την μια μεριά ένας μικρός ταλιμπάν, ατακτούλης, παιχνιδιάρης και του αρέσει να δαγκώνει πολύ, αλλά ταυτόχρονα, όταν θέλει είναι ένας πανέξυπνος, φρόνιμος, αξιαγάπητος και πολύ υπναράς σκυλάκος. Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν!

Υ.Γ. προσπαθώ να βάλω φώτο αλλά δεν μπορώ...

Last edited:

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Είναι πολύ μικρούλης, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας και με την άδεια του κτηνιάτρου τον πήρα, έχει απογαλακτιστεί και ήδη είχε απομακρυνθεί καιρό από την μάνα του, τις πρώτες μέρες ήταν λίγο φοβισμένος αλλά τώρα σιγά σιγά μπαίνουμε σ έναν ρυθμό! Φροντίζω να είμαι τις περισσότερες ώρες τις ημέρα μαζί του, αν είναι να λείψω πολύ από το σπίτι φροντίζω να τον πάω σε κάποιον να του κάνει παρέα και να τον προσέχει. Γενικά σιγά σιγά θ αρχίσω να τον αφήνω και λίγο τελείως μόνο του στο σπίτι γιατί σε λίγο αρχίζει κι η σχολή μου και θα πρέπει να μάθει να μένει έστω για κάποιες ώρες (περίπου 4 την μέρα), όσο μπορώ θα τον έχω μαζί μου, αλλά απ όσα έχω διαβάσει σκέφτομαι και το crate, αλλά δεν ξέρω πόσο μπορεί να μείνει εκεί μέσα. Γενικά όσο έχει κάτσει μόνος μάξιμουμ 1 ώρα είναι ήσυχος δεν έχει γαβγίσει και έχει λερώσει μόνο 1 φορά μέσα. Σόρρυ για το παραλήρημα, αλλά είμαι νέα μαμά και στην προσπάθεια να μάθω και να τον μεγαλώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να απολαύσουμε την κοινή μας ζωή κι αυτού κι εγώ.... :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.120
Λόγους ανωτέρας βίας; Ασε να μαντέψω...δεν τα ήθελε η μάνα τους και σταμάτησε να τα ταίζει και θα πέθαιναν και την έπιασαν και τα ψυχολογικά της και τους έκανε επίθεση και φοβήθηκαν ότι θα τα σκότωνε. Η αυτός που έβαλε την σκύλα του να γεννοβολήσει, δεν τα ήθελε και απείλησε ότι θα τα πέταγε στα σκουπίδια. Αλλά με 100-150 ευρώ, θυμήθηκε ότι είναι καλός άνθρωπος και θέλησε να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία στην ζωή...

Επεσα μέσα σε κανένα ή μπααααα; :rolleyes:

Για την άδεια του κτηνιάτρου πάλι...δεν έχω λόγια. Ελπίζω να μην εξακολουθείς να πηγαίνεις σ'αυτόν.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
βασικά, μαζί με τ αδέρφια του τα πέταξαν στην αυλή μιας φίλης. η κοπέλα θα έφευγε και δεν μπορούσε να τα κρατήσει και έψαχνε κόσμο να τα χαρίσει, οπότε κι εγώ λύγισα και είπα να κάνω το μεγάλο βήμα. η κτηνίατρος μας έδωσε το οκ με την έννοια του ότι είναι απογαλακτισμένο και δεν έχει μάνα οπότε καλύτερα να είναι σ ένα σπίτι με κάποιον να μπορεί να το προσέξει, παρά να ήταν μοναχό του σε ένα κήπο, όπου μια φορά την μέρα θα περνούσε κάποιος συγγενείς της κοπέλας και θα τους άφηνε φαΐ... το ευχάριστο είναι ότι όλα τα μικρά υιοθετήθηκαν πριν φύγει η κοπέλα, οπότε όσο ήταν εκεί είχαν αρκέτη φροντίδα....

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
βασικά, μαζί με τ αδέρφια του τα πέταξαν στην αυλή μιας φίλης. η κοπέλα θα έφευγε και δεν μπορούσε να τα κρατήσει και έψαχνε κόσμο να τα χαρίσει, οπότε κι εγώ λύγισα και είπα να κάνω το μεγάλο βήμα. η κτηνίατρος μας έδωσε το οκ με την έννοια του ότι είναι απογαλακτισμένο και δεν έχει μάνα οπότε καλύτερα να είναι σ ένα σπίτι με κάποιον να μπορεί να το προσέξει, παρά να ήταν μοναχό του σε ένα κήπο, όπου μια φορά την μέρα θα περνούσε κάποιος συγγενείς της κοπέλας και θα τους άφηνε φαΐ... το ευχάριστο είναι ότι όλα τα μικρά υιοθετήθηκαν πριν φύγει η κοπέλα, οπότε όσο ήταν εκεί είχαν αρκέτη φροντίδα....
τι να πω..υπαρχουν και ανθρωποι που συμπεριφερονται απαραδεκτα..καλα εκανες που τον βοηθησες..θα γινεις εσυ η καλυτερη μαμα που θα μπορουσε ποτε να ειχε:D εμβολια κλπ πηγες να σας κανει;

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
ναι ναι πηγαμε καναμε τα πρωτα εμβολια, αποπρασιτωση και τσιπακι. η κοπελα, ειναι σαν κι εμενα φοιτητρια και λιγες μερες πριν φυγει απο το εξοχικο της τα βρηκε στον κηπο της. υποθετουν οτι τα πεταξαν επειδη εχουν κι αυτοι ενα λαμπραντορ και υπεθεσε ο κυριουλης που τα πεταξε, οτι αυτος την εκανε την ζημια και θελησε ν αναλαβει ο πατερας τις ευθυνες του :p μονο που ο σκυλος ειναι στηρωμενος και ετσι βρεθηκε με 6 σκυλια αμανατη... οποτε τι να κανει εψαξε σε γνωστους και φιλους (εκανε κι ενα μικρο casting και διαλεξε τους νεους σκυλογονεις), τα σκυλακια ειναι τυχερα που ειναι ημιαιμα λαμπραντορ και εχουν παρει κι ολα τα χαρακτηριστικα τους και ετσι ενδιαφερθηκε γρηγορα πολυς κοσμος. εμενα με βρηκαν λιγο απροετοιμαστη στο θεμα σκυλου αν και χρονια ηθελα να παρω, αλλα νομιζω οτι αυτα τα τυχαια ειναι και τα καλυτερα...

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
ναι ναι πηγαμε καναμε τα πρωτα εμβολια, αποπρασιτωση και τσιπακι. η κοπελα, ειναι σαν κι εμενα φοιτητρια και λιγες μερες πριν φυγει απο το εξοχικο της τα βρηκε στον κηπο της. υποθετουν οτι τα πεταξαν επειδη εχουν κι αυτοι ενα λαμπραντορ και υπεθεσε ο κυριουλης που τα πεταξε, οτι αυτος την εκανε την ζημια και θελησε ν αναλαβει ο πατερας τις ευθυνες του :p μονο που ο σκυλος ειναι στηρωμενος και ετσι βρεθηκε με 6 σκυλια αμανατη... οποτε τι να κανει εψαξε σε γνωστους και φιλους (εκανε κι ενα μικρο casting και διαλεξε τους νεους σκυλογονεις), τα σκυλακια ειναι τυχερα που ειναι ημιαιμα λαμπραντορ και εχουν παρει κι ολα τα χαρακτηριστικα τους και ετσι ενδιαφερθηκε γρηγορα πολυς κοσμος. εμενα με βρηκαν λιγο απροετοιμαστη στο θεμα σκυλου αν και χρονια ηθελα να παρω, αλλα νομιζω οτι αυτα τα τυχαια ειναι και τα καλυτερα...
ναι δεν διαφωνω αλλα θελει αρκετη οργανωση τωρα..γτ κ εμενα 6.5 μηνων ειναι και εχω διαβασει σχεδον ολα τα αρθρα για εκπαιδευση συνεχεια ανησυχουσα για κατι κ ετρεχα στον γιατρο..τωρα ψαχνω εκπαιδευτη..εχει το καθε σταδιο τη χαρη του..εμενα μου φανηκαν ολα εδω μεσα χρησιμα οτι χρειαστεις να ρωτας και βλεπω εισαι και θεσσαλονικη οπως κ εγω οτι βοηθεια για γιατρο-εκπαιδευτη κλπ ρωτας:D

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
A! τελεια! γενικά, από την μέρα που τον πήρα (είναι μια βδομάδα σχεδόν) είμαι σ έναν διαρκεί πανικό: "αχ κλαίει μήπως έχει κάτι;", "σήμερα κοιμάται πολύ μήπως είναι άρρωστος;", "έχει λίγο θλιμμένη φατσούλα, μήπως δεν περνάει καλά;" και επίσης, το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι το δάγκωμα, το ξέρω ότι το κάνει για παιχνίδι, αλλά είναι πολύ εκνευριστικό και δείχνει να μην το καταλαβαίνει όταν του το κόβω. τον μαλώνω και σταματάω αμέσως το παιχνίδι για να φύγω αλλά τίποτα δεν καταλαβαίνει. κατά τ άλλα πρέπει να δω και πως μπορεί να κάτσει μοναχός του σπίτι, αλλά σιγά σιγά και με την βοήθεια του forum θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά...

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
A! τελεια! γενικά, από την μέρα που τον πήρα (είναι μια βδομάδα σχεδόν) είμαι σ έναν διαρκεί πανικό: "αχ κλαίει μήπως έχει κάτι;", "σήμερα κοιμάται πολύ μήπως είναι άρρωστος;", "έχει λίγο θλιμμένη φατσούλα, μήπως δεν περνάει καλά;" και επίσης, το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι το δάγκωμα, το ξέρω ότι το κάνει για παιχνίδι, αλλά είναι πολύ εκνευριστικό και δείχνει να μην το καταλαβαίνει όταν του το κόβω. τον μαλώνω και σταματάω αμέσως το παιχνίδι για να φύγω αλλά τίποτα δεν καταλαβαίνει. κατά τ άλλα πρέπει να δω και πως μπορεί να κάτσει μοναχός του σπίτι, αλλά σιγά σιγά και με την βοήθεια του forum θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά...
ε κουταβι ειναι τα δοντια τον πονανε..να του παρεις απο πετ σοπ παιχνιδια για τα δοντια και απλα να του το κοβεις με ενα κοφτο "μη" και να μην παιζεις μαζι του οταν σε δαγκωνει..γιατι μετα θα το θεωρει σωστο.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
1268927_10201378984010338_1560799678_o.jpg επιτέλους κατάφερα να βάλω φώτο δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά δεν ανέβαιναν οι άλλες! σας παρουσιάζω λοιπόν έναν νεαρό κύριο, τον μικρό μου πρίγκιπα: τον Brando!

30 Σεπτεμβρίου 2013
16
0
Να σου ζήσει και απλά ελπίζω να μην σου βγει τόσο άτακτος και ζημιάρης όσο ο δικός μου γιατί τα λαμπραντόρ και τα γκόλντεν είναι τέτοιοι τύποι.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Να σου ζήσει και απλά ελπίζω να μην σου βγει τόσο άτακτος και ζημιάρης όσο ο δικός μου γιατί τα λαμπραντόρ και τα γκόλντεν είναι τέτοιοι τύποι.
Δεν ειναι ουτε γκολντεν ουτε λαμπραντορ το σκυλι.

Να σου ζησει ο κουταβος!

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους είναι ημίαιμο, βέβαια γονιούς δεν ξέρουμε (αν και υποψιάζονται τον υπεύθυνο ένα θηλυκό λαμπραντόρ) οπότε όλα είναι σχετικά, μπορεί και να μας βγει τσιουάουα τι να πω... :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα