boxer ή cane corso?

dviper

New Member
26 Απριλίου 2011
3
0
παιδια θελω τα φωτα σας! θελω να παρω εναν σκυλο κ ειμαι αναμεσα σε boxer και cane corso. αλλα εχω μπερδευτει! εχουν αρκετα κοινα σημεια σε χαρακτηρα. αλλα τι διαφορες εχουν σε σχεση με τη φυλαξη, την οικογενεια κ τα σαλακια τους:confused:

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Εχω μια φιλη που εχει cane corso. MAKRYA!!! Πολλα σαλια,ειναι πολυ μεγαλο,εγω το φωναζω pony. μικρες αλλα πολλες τριχες που καρφωνονται παντου,δεν ελεγχεται ευκολα και πολλα αλλα. Δεν το συνιστω!!!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
bilkon επειδή μια φίλη σου έχει κάνε κόρσο, δε σημαίνει ότι όλα τα κάνε κόρσο είναι σαν αυτό τη φίλης σου :)

Απ`ότι ξέρω σάλια έχουν και οι 2 φυλές και τρίχωμα παρόμοιο (μικρες αλλα πολλες τριχες που καρφωνονται παντου).

dviper δεν ξέρω να σου απαντήσω γι`αυτά που ρωτάς, εμένα (κρίνοντας εντελώς επιπόλαια και υποκειμενικά από την εμφανιση) μου αρέσουν περισσότερο τα μπόξερ.

Υπάρχουν μέλη που γνωρίζουν τις 2 αυτές φυλές καλα και θα σε κατατοπίσουν καλύτερα :)
Ότι και να επιλέξεις τελικά, από που σκοπευεις να το αποκτήσεις? Αν διαβάσεις λίγο το φόρουμ θα δεις ότι δεν πρέπει να πλησιάζουμε ΠΟΤΕ πετ-σοπ για αγορά σκύλου, ούτε γέννες φίλων και γνωστών.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Νομιζω ειναι λιγες οι συγκρισεις.. αλλο το ενα, αλλο το αλλο.. δεν θα μπορουσαν ειμαι αναμεσα σαυτες τις φυλες, νομιζω υπαρχουν πολλες ενδιαμεσα..
εγω θα προτιμουσα το κορσο.. γιατι δεν αντεχω την παρατεταμενη εφηβεια των μποξερ..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Δεν είχα δει ποτέ μου cane corso παρά μόνο σε φωτο ώσπου το Σάββατο εκεί που παίζαμε με τον Ελβις έρχεται μια κοπελίτσα γύρω στα 50 κιλά με ένα σκύλο γύρω στα...50 κιλα!!!! Κούταβος και αυτός σαν τον Ελβις, μεγαλύτερος κατά 4-5 μήνες και ξετρελαμένος με τον δικό μου ήθελε να παίξουν αλλά δεν γιατί φοβήθηκα για την σωματική ακεραιότητα του μικρού.
Η κοπέλα μου είπε ότι είναι πολύ καλοί φύλακες και πολύ καλά σκυλιά για παιδιά, εμένα μου φάνηκε πού όμορφος σκύλαρος αλλά ανάμεσα στα δύο θα προτιμούσα ένα boxer γιατί με ξετρελαίνει η γλύκα και η ευφυία τους.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
to μελος dviper ean ειναι γυναικα δεν θα μπορεσει να κουμανταρει ενα cane corso. Θελει πολες γνωσεις εκπαιδευσης, για να μπορεις αργοτερα να βγεις βολτα μαζι του.Δεν το συνιστω για αρχαριο.!!!

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Συναντω καθημερινα πολους-ες με σκυλια. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!! Της εφυγε και δεν ξεραμε τι να κανουμε.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Γιατι ρε φιλε-η δεν παιρνεις ενα λυκοσκυλο???? Ειναι το μονο σκυλι που τα κανει ολα!!!!!! παρεα στη βολτα,φυλακας,σωματοφυλακας.!!!!! Και ειναι και ευκολο στην εκπαιδευση!!!!!!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
to μελος dviper ean ειναι γυναικα δεν θα μπορεσει να κουμανταρει ενα cane corso. Θελει πολες γνωσεις εκπαιδευσης, για να μπορεις αργοτερα να βγεις βολτα μαζι του.Δεν το συνιστω για αρχαριο.!!!
Από 2 μηνών αυτό λύνεται... εάν ασχοληθείς!

Συναντω καθημερινα πολους-ες με σκυλια. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!! Της εφυγε και δεν ξεραμε τι να κανουμε.
Από 2 μηνών θα λυνόταν το πρόβλημα...το θέμα είναι...ασχολήθηκε?

Γιατι ρε φιλε-η δεν παιρνεις ενα λυκοσκυλο???? Ειναι το μονο σκυλι που τα κανει ολα!!!!!! παρεα στη βολτα,φυλακας,σωματοφυλακας.!!!!! Και ειναι και ευκολο στην εκπαιδευση!!!!!!!!
Και ο Γερμανικός Ποιμενικός αν δεν ασχοληθείς από 2 μηνών στην εκπαίδευση τραβάει και σου βγάζει και τα χέρια και τα πόδια και ότι άλλο θες...

Δεν έχει να κάνει λοιπόν...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

Και οι δύο φυλές έχουν τα θετικά τους. Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με ιδιοκτήτες και των δύο φυλών και αν είναι δυνατόν να γνωρίσεις απο κοντά καλά δείγματα της φυλής.

dviper

New Member
26 Απριλίου 2011
3
0
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! να διευκρινiσω πρωτα οτι λεγομαι Δημητρης...αρα το να μου φυγει το σκυλι λιγο δυσκολο. οχι οτι αν ημουν γυναικα δε θα μπορουσα να το κουμανταρω, εχω δει κοπελες μικροκαμωμενες που κουμανταρουν σκυλαρο. αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτο. εχω δει κ τις δυο ρατσες απο κοντα κ μ'αρεσουν κ οι δυο. απλα θελω καποιος να μου απαντησει συγκεκριμενα...δηλαδη πoιο απο τα δυο ειναι πιο σαλιαρικο; ποιο ειναι καλυτερος φυλακας; ποιο ειναι πιο φιλικο στα παιδια κ στα αλλα ζωα; κλπ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
"MAKΡΙΑ" δεν είναι ωραίο να λέμε για καμία φυλή...
Ό,τι δεν κάνει για μας μπορεί να είναι ιδανικό για τον άλλον...

όσο γι' αυτό:
Ειναι το μονο σκυλι που τα κανει ολα!!!!!! παρεα στη βολτα,φυλακας,σωματοφυλακας.!!!!!
πες το στο ντόμπερμαν...
(και σε ένα σωρό άλλες φυλές εδώ που τα λέμε)

Έχω γνωρίσει αρκετά boxer, cane corso όχι. Έτσι σύγκριση δεν μπορώ να κάνω, μπορώ μόνο να πω ότι το boxer είναι σαλιάρικο, είναι και φύλακας, θεωρείται μία απ' τις καλύτερες φυλές για να συντροφεύει παιδιά και με σωστή κοινωνικοποίηση τα πηγαίνει καλά με τα άλλα ζώα.

christos1976

Active Member
26 Φεβρουαρίου 2011
34
0
μπορώ μόνο να πω ότι το boxer είναι σαλιάρικο
ειχα μποξερ και γνωριζω αν εχει σαλια ή οχι...ναι εχει σαλια μονο οταν στρεσαρετε(φυσιολογικο οπως σχεδον ολες οι φυλες σκυλων), οταν τρεχει στην βολτα(φυσιολογικο οπως σχεδον ολες οι φυλες σκυλων), οταν μολις εχει φαει(φυσιολογικο οπως σχεδον ολες οι φυλες σκυλων), οταν του κουνας απο ψηλα το μεζεδακι(φυσιολογικο οπως σχεδον ολες οι φυλες σκυλων), οταν θα εχει μολις πιει νερο(φυσιολογικο οπως σχεδον ολες οι φυλες σκυλων).....αν τελικα δεν επιθυμουν σαλια, τριχες και γενικα σκυλο που να μην λερωνει, υπαρχουν και τα λουτρινα.... Παιδια μην γελιομαστε.... και εγω ημουν τρελος με την καθαριοτητα αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα... το σκυλι και θα σου λερωσει ειτε με τα σαλια, ειτε με τις τριχες ειτε με τις πατουσες του, ειτε, ειτε, ειτε.....

φιλικα Χρηστος.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
παιδια θελω τα φωτα σας! θελω να παρω εναν σκυλο κ ειμαι αναμεσα σε boxer και cane corso. αλλα εχω μπερδευτει! εχουν αρκετα κοινα σημεια σε χαρακτηρα. αλλα τι διαφορες εχουν σε σχεση με τη φυλαξη, την οικογενεια κ τα σαλακια τους:confused:
δεν νομιζω Τακη που λεει και η διαφημηση! ισως τα 2 μονα κοινα σημεια τους ειναι τα (λιγα) σαλια και το κοντο τριχωμα! για να μπορεσεις να αποφασισεις δεν αρκει το διαβασμα,πρεπει να τα δεις απο κοντα ΚΑΙ τα δυο,αρα κανονισε επισκεψεις σε εκτροφεια και προετοιμασου να περασεις αρκετες ωρες μαζι τους και να μιλησεις με τους εκτροφεις για να καταλαβεις αν σου ταιριαζει περισσοτερο το ενα η το αλλο...
Πιστευω οτι αν ενημερωθεις σωστα και ξερεις τι ειδους σκυλο θελεις ,θα διαλεξεις αμεσως γιατι ειναι πολυ διαφορετικα ζωα και σε χαρακτηρα και σε σωματοτυπο...

christos1976

Active Member
26 Φεβρουαρίου 2011
34
0
άρα... είναι σαλιάρικα ή όχι? :)
σε λογικα και φυσιολογικα πλαισια..... βεβαια να πω και την αληθεια μου η δικια μου ηταν συντηρητικη σε αυτο το θεμα...οπως και της ξαδερφης μου...ειχα δει κανα δυο ομως στο παρκο οταν την εβγαζα και εβλεπες μπουρμπουλιθρες.....ειχα ακουσει οτι παιζει ρολο αν ειναι καθαροαιμο εχει φυσιολογικα σαλια, αν οχι, το αντιθετο...αλλα ειλικρινα με το δικο μου σκυλι δεν ειχα τετοιο θεμα....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
τα περισσοτερα πρωτυπα ειναι παρομοια....θα βρουμε δλδ πολλα κοινα στοιχεια...ανθρωποκεντρικα,καλα με την οικογενεια,καλοι φυλακες μπλαμπλαμπλαμπλα.....κ στο τελος καμια σχεση μεταξυ τους.εχει σημασια το πως εκδηλωνει το καθε σκυλι τα χαρακτηρηστικα του,πραγμα που δεν θα σου πει ποτε κανενα πρωτυπο.το μποξερ με το κανε δεν εχουν κ πολυ μεγαλη σχεση.ενω στο πρωτυπο τους εχεις εντωπησει αρκετα κοινα στοιχεια,τα δυο σκυλια θελουν τελειως διαφορετικη αντιμετωπιση.

οπως κ να εχει,πρεπει οπως σου ειπαν κ τα παιδια ,να δεις κ τα δυο σκυλια απο κοντα κ μετα να αποφασησεις.σαλια θα εχεις κ στα δυο.τα χειλη ειναι σε τετοια θεση που αφηνουν να πεσουν σαλακια.
οπως σου ειπαν βεβαια,αυτο γινεται κυριως οταν στρεσαροντι,αλλα σκεωου οτι ενα σκυλι μπορει να στρεσαρεται πολυ συχνα...
κανενα σκυλι δεν ειναι το τελειο,κ ιδιοκτητης που σου λεει μονο καλα για το σκυλι του,εχει κατι να κρυψει η μπορει να βλεπει κατι θετικο σε κατι που εσυ θα εβλεπες αρνητικο.

πχ για μενα το να ειναι καχυποπτος ειναι θετικο,για εναν αλλον ειναι τρομερα αρνητικο.απο τυχη,θιγω ενα στοιχειο του χαρακτηρα που το κορσο εχει πολυ ανεπτυγμενο σε σχεση με το μποξερ.προσεξε λοιπον κ ζυγησε αρκετα τα πραγματα πριν καταληξεις σε κατι απο τα δυο.

το βασικοτερο ολων που πρεπει να θυμασαι κ να ξερεις ,ειναι πως μεγαλο ρολο θα παιξεις εσυ στο πως θα ειναι το σκυλι σου κ πως θα εκμεταλευτεις τον χαρακτηρα του.οπωτε,η μεγαλυτερη αποφαση που πρεπει να παρεις ,ειναι οχι το τι σκυλι θα διαλλεξεις,αλλα το ποσο θα ασχοληθεις μαζι του κ θα πρεπει να αποφασησεις το κτα ποσο ετοιμος εισαι για να θυσιασεις αρκετα πραγματα για το σκυλι.

μετρα τον χρονο σου,μετρα τα λεφτα σου,μετρα την διαθεση σου κ πραξε αναλογα.ψαξε καλα τις δυο ρατσες κ τις αναγκες εκτονωσης.μην κολλας στα σαλια κ τις τριχες.

dviper

New Member
26 Απριλίου 2011
3
0
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Τα έχω βάλει όλα κάτω και χρήμα, και εκτόνωση και διάθεση και μπορώ να πω ότι και με τις δυο φυλές μπορώ να ανταπεξέλθω . Και από κοντά που τα έχω δει καλά τα πηγαίνω μαζί τους. Μόνο όμως όταν τα ζήσω θα τα καταλάβω καλύτερα. Όσο για τα σάλια δεν είναι το κύριο θέμα μου. Λογικό είναι να έχουν σάλια αλίμονο. Απλά δεν θέλω να έχω τη λίμνη που έχω δει σε κάποια σκυλιά γι'αυτο ρωτάω (ίσως είχα δει εξαίρεση). Αυτό που ενδιαφέρει είναι να είναι καλός φύλακας, έχω διαβάσει ότι το ένα είναι watch dog και το άλλο guard dog. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

smartpower

Active Member
26 Ιανουαρίου 2011
37
0
menidi
κι εγώ γυναίκα είμαι και έβγαζα και συνεχίζω να βγάζω και τα 3 μας σκυλιά βόλτα μόνη μου...δύο bordeaux Κι ένα pitbull.το έβγαζα το τονίζω γιατί ο αρσενικός μας ήταν 80 κιλά 60 το θηλυκό και 25 η μικρή μας..
τώρα έχουμε τα δυο θηλυκά 60 κ 30 κιλα και ενα κουταβι bordeaux αλλα 32 κιλά..
αν μάθεις τα σκυλιά σου σωστά δεν σε βγάζουν βόλτα..τα βγάζεις...είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας...