Box - Crate για Γερμανικό Ποιμενικό

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
καλημέρα σας.

προβληματιζομαι σχετικα με την στεγαση του μελλοντικου κουταβιου μου.
υπαρχει ηδη ενα σπιτακι dogloo για την αυλη, απο τον προηγουμενο σκυλο μου.
σκεφτομαι ομως την αγορα ενος box ή crate για μεσα στο σπιτι αλλα και για την πιο ευκολη μεταφορα του με το αυτοκινητο.

πρωτα απο ολα ποιες ειναι οι διαστασεις που θα πρεπει να εχει?
(εννοειται οτι θελω να καλυπτει τις αναγκες του και οταν το σκυλι ενηλικιωθει)
box(πλαστικο) ή crate(μεταλλικο), ιδου η απορια?!?!
τι ειναι καλυτερο, ποια ειναι τα μειονεκτηματα κ τα πλεονεκτηματα του καθενος.

τεινω προς τα πλαστικα γιατι τα μεταλλικα μου κανουν στο ματι σαν φυλακη.
επισης, το μεταλλικο δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι βολικο για το αυτοκινητο.

ευχαριστω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Crate για το σπίτι λιιιιγο πιο ευρύχωρο!Δηλαδή (120 x 80 x 80)
Και box για το αυτοκίνητο!Με ένα Stefanplast Guiliver 7 IATA είσαι μια χαρά! Δηλαδή (102 x 72 x 76)
Εκτός και αν πια έχεις φορτηγάκι για τις μετακινήσεις όπου χωράει τα πάντα, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να βάλεις ακόμα και το crate!

Για την αυλή σου συνιστώ αν έχεις χώρο να φτιάξεις ένα kennel (3x2m)? (4x3m)? και να τον διατηρείς εκεί μέσα!Το κατάλληλο kennel για την φυλή μας είναι ένα ορθογωνικό kennel!Πέταξε το σπιτάκι του προηγούμενου σκύλου εκτός και αν θέλεις να χαλάσεις τον μελλοντικό!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς το box για το αυτοκίνητο γιατί είναι πιο ασφαλές για τον σκύλο και βολικότερο για εσένα....
στο σπίτι προτιμώ το crate γιατί είναι πιο άνετο για τον σκύλο.....

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Crate για το σπίτι λιιιιγο πιο ευρύχωρο!Δηλαδή (120 x 80 x 80)
Και box για το αυτοκίνητο!Με ένα Stefanplast Guiliver 7 IATA είσαι μια χαρά! Δηλαδή (102 x 72 x 76)
Εκτός και αν πια έχεις φορτηγάκι για τις μετακινήσεις όπου χωράει τα πάντα, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να βάλεις ακόμα και το crate!

Για την αυλή σου συνιστώ αν έχεις χώρο να φτιάξεις ένα kennel (3x2m)? (4x3m)? και να τον διατηρείς εκεί μέσα!Το κατάλληλο kennel για την φυλή μας είναι ένα ορθογωνικό kennel!Πέταξε το σπιτάκι του προηγούμενου σκύλου εκτός και αν θέλεις να χαλάσεις τον μελλοντικό!
πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

τι εννοεις με το οτι θα χαλασω τον σκυλο μου λογω του παλιου "σπιτιου"??

παντως ο σπιτακι εχει να χρησιμοποιησει απο σκυλο πανω απο 10χρονια.
περα απο την πλακα δεν εχω τσεκαρει κ σε τι κατασταση ειναι γιατι τα χρονια ειναι πολλα.αν κ το εχουμε μαζεμενο,προφυλαγμενο απο ηλιο,βροχες κτλ.

σκεφτομουν ομως να αγορασω ειτε το ενα ειτε το αλλο ετσι ωστε να περιορισω κ καπως το κοστος, γιατι αλλιως χρειαζομαι 300+ και για τα δυο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεδομένου από τις προηγούμενες συζητήσεις και το ενδιαφέρον σου για το πως θέλεις να χειριστείς τον σκύλο που θα έρθει στο μέλλον, σου έκανα μία επισήμανση να μην χρησιμοποιήσεις το σπιτάκι(με την κλασική ελληνική έννοια σπιτάκι-αλυσίδα) και να φτιάξεις ένα kennel υποτυπώδες για να τον διατηρείς εκεί μέσα! Δεν γνωρίζω πως διατηρούσες τον προηγούμενο σκύλος σου στο σπιτάκι αυτό, απλά είπα να το πω!
Προτιμότερο είναι λοιπόν μια κατάσταση ημι-ελευθερίας(ελεύθερος σε kennel μέσα), παρά ελεύθερος σε όλη την αυλή και σπιτάκι ή δεμένος στο σπιτάκι δίπλα!
Με την έννοια "χαλάσεις" εννοούσα ότι αν θέλεις να το χειριστείς σωστά αυτά πρέπει να λείπουν ως καθημερινότητα!

Βέβαια μπορεί να σε υποτιμώ με το να σου λέω αλυσίδες και σπιτάκια στην αυλή γιατί δεν ξέρω όντως πως ζούσε ο προηγούμενος σκύλο σου, αλλά ο καμμένος από χυλό φυσάει και το γιαούρτι που λέμε!

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
καλα εκανες Στελιο και σε ευχαριστω πολυ.

οχι δεν εχω τετοια προθεση.
νομιζα οτι μιλουσες για λογους υγειας κτλ και ανησυχησα καπως.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
φίλε γιώργο καλησπέρα,

και εγώ στις ίδιες αναζητήσεις είμαι.

εκεί που κατέληξα είναι σιδερένιο crate (και κατ' ευθειαν για το τελικό μέγεθος, θα το χωρίζω με τάβλες ή σχάρες μέχρι να μεγαλώσει) γιατί υποτίθεται καθαρίζεται καλύτερα / πιο εύκολα.

Επίσης, μου "κανει" για κάπως πιο ανθεκτικό.

Όσον αφορά crate και box ταξιδιού, ίσως αν τα πάρεις και τα 2 μαζί να σου κάνουν κάποια έκπτωση ή αν τα πάρεις Online θα πληρώσεις έξοδα μεταφοράς μία φορά μονο.

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
φίλε γιώργο καλησπέρα,

και εγώ στις ίδιες αναζητήσεις είμαι.

εκεί που κατέληξα είναι σιδερένιο crate (και κατ' ευθειαν για το τελικό μέγεθος, θα το χωρίζω με τάβλες ή σχάρες μέχρι να μεγαλώσει) γιατί υποτίθεται καθαρίζεται καλύτερα / πιο εύκολα.

Επίσης, μου "κανει" για κάπως πιο ανθεκτικό.

Όσον αφορά crate και box ταξιδιού, ίσως αν τα πάρεις και τα 2 μαζί να σου κάνουν κάποια έκπτωση ή αν τα πάρεις Online θα πληρώσεις έξοδα μεταφοράς μία φορά μονο.
καλησπερα φιλε μου.

κ στις δυο λυσεις θα πρεπει να γινει χωριστει-να μικρυνει ετσι ωστε να βοηθησει στην εκμαθηση της "τουαλετας".

γνωριζουμε μαγαζια σε Ελλαδα και εξωτερικο, που εχουν καλες τιμες?

ευχαριστω.