BOSTON TERRIER

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
Γεια σας! ειμαι νεος στο forum κ θα ηθελα να μου πειτε μερικα πραγματα για τα boston terrier .. ειναι καλη επιλογη? τι χαρακτηρα εχουν? υπαρχει κανενας καλος εκτροφεας στην ελλαδα? αυτα που διαβαζω για τις αρρωστιες των boxer κτλ μηπως υπαρχουν κ σε αυτη στα boston terrier?
γενικα οτι θετικο ή αρνητικο εχετε να πειτε για τα boston terrier θα ηταν καλο.!
ευχαριστω..

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
emma_1988 said:
καλως ηρθες

γλυκα φατσουλες σου
δεν ειναι δικα μου αλλα θελω να παρω ενα κ δεν ξερω κανενα εκτροφεα στην ελλαδα.. help!!!!!!!! :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δυστυχώς δεν γνωριζω....
Πάρε στον ΚΟΕ, θα σου πουν σίγουρα....
Τα μπόστον έχουν όλα τα προβλήματα των βραχυκεφαλικών φυλών, μοιάζουν σε χαρακτήρα με Γαλλικό μπουλντόγκ, αλλά στο πιο δραστήριο, μοιάζουν και λίγο με Παγκ, στο πιο κοινωνικό....

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
denis said:
Δυστυχώς δεν γνωριζω....
Πάρε στον ΚΟΕ, θα σου πουν σίγουρα....
Τα μπόστον έχουν όλα τα προβλήματα των βραχυκεφαλικών φυλών, μοιάζουν σε χαρακτήρα με Γαλλικό μπουλντόγκ, αλλά στο πιο δραστήριο, μοιάζουν και λίγο με Παγκ, στο πιο κοινωνικό....
βασικα ειμαι ασχετος κ ετσι δεν ξερω πολλα πραγματα.. το τηλ πιο ειναι απο ΚΟΕ? οταν λες ολα τα προβληματα των βραχυκεφαλικων φυλων τι εννοεις? δλδ τι προβληματα? ο χαρακτηρας του γαλλικου μπουλντογκ πως ειναι? του παγκ? :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΚΟΕ 210-8145165
Τα κυριότερα προβλήματα των βραχυκεφαλικών φυλών (αυτών δηλαδή που έχουν κοντή μουσούδα, περιληπτικά) είναι δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να συνεπάγεται από ροχαλητό μέχρι απώλεια του σκύλου σε καταστάσεις μεγάλης ζέστης - υγρασίας ή ακόμα και stress. Τα σκυλιά αυτά έχουν περιορισμένες δυνατότητες άσκησης, κυρίως το καλοκαίρι, και μερικοί τα προτιμούν γι'αυτόν ακριβώς το λόγο. Τώρα τα Boston απ'ότι ξέρω έχουν και κάποια δερματικά, και λίγο από εντρόπιο και γενικά ευαίσθητα μάτια γιατί είναι τεράστια και στρογγυλά, λίγο καρδιά, αλλα΄δεν σου λέω άλλα, γιατί δεν χρειάζεται να τρομάζεις, όλες οι ρατσες σκύλων κάπου έχουν έφεση.... και τα ημίαιμα επίσης.
Χαρακτήρα έχουν συνήθως πολύ καλο, παιχνιδιάρικο και ενεργητικό, μπορούν να κάνουν παρέα με άλλους σκύλους και ζώα, και είναι κοινωνικά με τον κόσμο, αλλά δένονται με έναν άνθρωπο περισσότερο.
Μπορεί να γαυγίζουν λίγο, και να σκάβουν τον κήπο. Χρειάζονται μέτρια άσκηση και μένουν μόνο σε εσωτερικό χώρο. υποθέτω ότι δεν μπορούν να κολυμπήσουν καλά. Ζουν πάνω από 12 χρόνια, όπως όλες οι μικρόσωμες φυλές.

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
denis said:
ΚΟΕ 210-8145165
Τα κυριότερα προβλήματα των βραχυκεφαλικών φυλών (αυτών δηλαδή που έχουν κοντή μουσούδα, περιληπτικά) είναι δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να συνεπάγεται από ροχαλητό μέχρι απώλεια του σκύλου σε καταστάσεις μεγάλης ζέστης - υγρασίας ή ακόμα και stress. Τα σκυλιά αυτά έχουν περιορισμένες δυνατότητες άσκησης, κυρίως το καλοκαίρι, και μερικοί τα προτιμούν γι'αυτόν ακριβώς το λόγο. Τώρα τα Boston απ'ότι ξέρω έχουν και κάποια δερματικά, και λίγο από εντρόπιο και γενικά ευαίσθητα μάτια γιατί είναι τεράστια και στρογγυλά, λίγο καρδιά, αλλα΄δεν σου λέω άλλα, γιατί δεν χρειάζεται να τρομάζεις, όλες οι ρατσες σκύλων κάπου έχουν έφεση.... και τα ημίαιμα επίσης.
Χαρακτήρα έχουν συνήθως πολύ καλο, παιχνιδιάρικο και ενεργητικό, μπορούν να κάνουν παρέα με άλλους σκύλους και ζώα, και είναι κοινωνικά με τον κόσμο, αλλά δένονται με έναν άνθρωπο περισσότερο.
Μπορεί να γαυγίζουν λίγο, και να σκάβουν τον κήπο. Χρειάζονται μέτρια άσκηση και μένουν μόνο σε εσωτερικό χώρο. υποθέτω ότι δεν μπορούν να κολυμπήσουν καλά. Ζουν πάνω από 12 χρόνια, όπως όλες οι μικρόσωμες φυλές.
αυτο με τα προβληματα υγειας πιστευω δεν θα το αντεξω να βλεπω το σκυλι μου συνεχεια αρρωστο κ να τρεχω στους γιατρους... πχ ξερω πως αν παρει καποιος αγγλικο μπουλντοκ ειναι 100% σιγουρο οτι θα εχει προβληματα υγειας......... κ αυτα θελουν χρημα αλλα πανω απο ολα και χρονο...
το ιδιο ισχυει δλδ κ για τα μποστον?

αναμεσα σε μποστον κ γαλλικο μπουλντοκ τι θα αγοραζατε?
γενικα μου αρεσουν πολυ εξωτερικα.. εκαι το σκυλακι που θα ηθελα να παρω θα ηθελα να ειναι κοντοτρυχο... να ειναι μικρο σχετικα για να το εχω μεσα στο σπιτι.. να μην θελει τρελη γυμναστικη κ αυτο για εμενα ειναι καλο..

εχω διαβασει ακομα οτι κ μονο να ειναι για 8 ωρες που θα ειμαι πχ στην δουλεια ολα ειναι οκ κ δεν εχει προβλημα οπως τα αλλα σκυλια.. οταν θα ειναι κουταβακι θα ειμαι συνεχεια κοντα του λεμε μετα απο 1 χρονο..

ετσι ειχα δει οτι ενα μποστον ειναι οτι πρεπει για εμενα... μετα που μου ειπες κ για τα γαλλικα μπουλτοκ κ το εψαξα λιγο καλα ειναι κ αυτα..
Αλλα δεν θελω να εχει προβληματα υγειας... αυτο ειναι που με προβληματιζει... :cry:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Για τα boston δεν ξέρω - σίγουρα πάντως, επειδή ανήκουν στα βραχυκέφαλα θέλουν μεγάλη προσοχή κατά την επιλογή του κουταβιού στο θέμα του αναπνευστικού.

Για τα γαλλικά μπουλντόγκ μπορώ να σου πω εξ' ιδίας πείρας. Tα προβλήματα που έχει ο δικός μου είναι έντονα αναπνευστικά και δερματικές ευαισθησίες (από αλλεργικές φαγούρες - σε κάποιες ξέρω την αιτία και αλλού όχι - και κύστες ανάμεσα στα δάχτυλα). Της FrenchieFan (άλλο μέλος του forum) δεν έχει βέβαια ανααπνευστικά προβλήματα, αλλά έχει πρόβλημα με τη ράχη.

Τα δερματικά κα το αναπνευστικό τους είναι τα πιο συνήθη προβλήματα. Γενικά είναι σκυλιά "ευαίσθητα" σε προβλήματα.

Πάντως μια φίλη, που έψαχνε επίσης για καλόβολο και χωρίς προβλήματα μικρόσωμο σκύλο σπιτιού, κατέληξε (και ορθώς κατά τη γνώμη μου) σε κανίς-γκριφόν. Βέβαια δεν είναι κοντότριχα, αλλά με κούρεμα το καλοκαίρι και 1 βούρτσισμα την ημέρα πιστεύω ότι δεν θα είναι πρόβλημα. Με αυτό τουλάχιστο δεν τρέχεις στους γιατρούς... :wink:

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
vrmode said:
Για τα boston δεν ξέρω - σίγουρα πάντως, επειδή ανήκουν στα βραχυκέφαλα θέλουν μεγάλη προσοχή κατά την επιλογή του κουταβιού στο θέμα του αναπνευστικού.

Για τα γαλλικά μπουλντόγκ μπορώ να σου πω εξ' ιδίας πείρας. Tα προβλήματα που έχει ο δικός μου είναι έντονα αναπνευστικά και δερματικές ευαισθησίες (από αλλεργικές φαγούρες - σε κάποιες ξέρω την αιτία και αλλού όχι - και κύστες ανάμεσα στα δάχτυλα). Της FrenchieFan (άλλο μέλος του forum) δεν έχει βέβαια ανααπνευστικά προβλήματα, αλλά έχει πρόβλημα με τη ράχη.

Τα δερματικά κα το αναπνευστικό τους είναι τα πιο συνήθη προβλήματα. Γενικά είναι σκυλιά "ευαίσθητα" σε προβλήματα.

Πάντως μια φίλη, που έψαχνε επίσης για καλόβολο και χωρίς προβλήματα μικρόσωμο σκύλο σπιτιού, κατέληξε (και ορθώς κατά τη γνώμη μου) σε κανίς-γκριφόν. Βέβαια δεν είναι κοντότριχα, αλλά με κούρεμα το καλοκαίρι και 1 βούρτσισμα την ημέρα πιστεύω ότι δεν θα είναι πρόβλημα. Με αυτό τουλάχιστο δεν τρέχεις στους γιατρούς... :wink:
γενικα πως μπορει καποιος αν ενα κουταβι εχει προβληματα με το αναπνευστικο??

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ένα σύντομο προφίλ των boston μπορείς να δεις εδώ: http://www.dogbreedinfo.com/bostonterrier.htm

Έχει ένα σημείο που γράφει για τα προβλήματα υγείας. (Κάτι τέτοια διαβάζω και αναρωτιέμαι τι είχαν στο μυαλό τους οι εκτροφείς όταν "έφτιαχναν" ράτσες... )

Φαντάζομαι ότι αν ένα κουτάβι έχει ήδη έντονο πρόβλημα, ένας γιατρός θα το καταλάβει αν το εξετάσει. Στην περίπτωση όμως των βραχυκέφαλων φυλών, είναι θέμα κατασκευής και όχι ασθένειας. Δεν είναι δηλαδή όπως ένα σκυλάκι π.χ. με άσθμα που θα το ακούσει ο γιατρός και θα βγάλει διάγνωση. Όμως ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα έχεις ένα σκυλάκι με δυσκολίες στην αναπνοή. Όπως είδες υπάρχουν μέλη του φόρουμ με βραχυκέφαλες φυλές που μπορούν να σου πουν τις εμπειρίες τους σχετικά.

Προσωπικά βρίσκω τα boston πολύ όμορφα, αλλά δεν θα τα διάλεγα... Αν σου αρέσουν πολύ πάρε, απλά φρόντισε να έχεις ενημερωθεί καλά πριν το κάνεις.

Καλό ψάξιμο!

:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
samone said:
γενικα πως μπορει καποιος αν ενα κουταβι εχει προβληματα με το αναπνευστικο??
Καταρχήν πας σε εκτροφέα ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ (υπάρχουν σχετικά άρθρα εδώ - νομίζω τα είδες ήδη) και τσεκάρεις και μαθαίνεις για τους γονείς. Για παράδειγμα, εγώ δεν είχα δει τον πατέρα του - και εκ των υστέρων έμαθα ότι και το αναπνευστικό του πατέρα είναι χάλια. Σημιεωτέον δε, ότι ο πατέρας είναι και με βραβεία, μετάλλια κλπ. αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για την υγεία του!

Για την αναπνοή θα πρέπει να τα ακούσεις - αν λαχανιάζει, άστο καλύτερα (και μη σου πουν ότι΄"έτσι είναι τα μπουλντόγκ, τα boston κλπ." ...αυτά είναι μπούρδες!).

Επίσης, αν διαλέξεις τέτοια φυλή, διάλεξε ένα με όσο το δυνατό "μακρύτερη" μουσούδα. Όσο πιο πλακουτσή είναι, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει για χειρότερο αναπνευστικό.

Όπως και νά 'χει, το γαλλικό θέλει κλιματισμό το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι.

Επίσης, στα γαλλικά μπουλντόγκ, τα πιο ανοιχτόχρωμα έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για δερματικές ευαισθησίες.

Το boston terrier έχει πιο "μακριά και ανασηκωμένη μουσούδα" και υποθέτω (αλλά δεν ξέρω) ότι αναπνευστικά θα πρέπει να είναι σε καλύτερη μοίρα από τα μπουλνγτόγκ και τα pug.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Φαντάζομαι ότι αν ένα κουτάβι έχει ήδη έντονο πρόβλημα, ένας γιατρός θα το καταλάβει αν το εξετάσει. Στην περίπτωση όμως των βραχυκέφαλων φυλών, είναι θέμα κατασκευής και όχι ασθένειας.
Δεν ειναι ακριβος ετσι!
Δεν ρουθοθνιζουν ολα τα βραχικεφαλα!
Ειναι ενα ειδος ασθενειας- η ας πουμε καλυτερα "ανομαλιας".
Δεν εχουν ολα τα βραχικεφαλα μεγαλες μαλακες υπεροες, ή κλειστα ρουθουνια, που διμιουργουν τα προβλιματα με την αναπνοη.

Μικρα συνθος δεν εχουν προβλημα! Και αν εχουν ιδι σιγουρα δεν γινεται καλυτερα!
Αλλα και σκυλια τα οποια αναπνεουν σχετικα ελευθερα, μπορει αργοτερα να αποκτησουν προβληματα μεγαλονοντας.
Ακομα και μια μακρια μουσουδα δεν ειναι ενδειξη οτι δεν θα εχει προβλημα!

Πρεπει να ψαξεις. Γονεις, προγονους, αν γινεται και τα αδελφια και απογονους αυτων.
Αν δεν ειναι δυνατον αυτο- αστο καλυτερα!

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
μαλλον για γαλλικο bulldog με βλεπω....
υπολογιζω γυρω στις αρχες οκτωμβριου να παρω κ αν δεν εχει γεννα τοτε οταν εχει... γενικα αυτο που θελω ειναι να ειναι ενα καλο κουταβι απο αποψη υγειας...

xotikouli για πιο λογο δεν θα αγοραζες?

δειτε κ μερικα videakia..

[video=youtube;75jZ6LDnlc8]http://www.youtube.com/watch?v=75jZ6LDnlc8&mode=related&search= [/video]

[video=youtube;4gXmaJPkeFo]http://www.youtube.com/watch?v=4gXmaJPkeFo[/video]

Last edited by a moderator:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Έχεις κοιτάξει εκτροφείς κλπ.? Πριν καταλήξεις, ...εμείς εδώ είμαστε - ειδικά η FrenchieFan ξέρει για τη ράτσα (εκτροφείς κλπ.) ...όσα δεν ξέρει για τον εαυτό της! :lol: :lol: :lol:

samone

Member
29 Ιουνίου 2007
9
0
vrmode said:
Έχεις κοιτάξει εκτροφείς κλπ.? Πριν καταλήξεις, ...εμείς εδώ είμαστε - ειδικά η FrenchieFan ξέρει για τη ράτσα (εκτροφείς κλπ.) ...όσα δεν ξέρει για τον εαυτό της! :lol: :lol: :lol:
και εσυ γαλλικο εχεις? ναι μιλησα κ με την φιλη frenchieFan απλα ακομα δεν ειμαι ετοιμος. θελω εως τον σεπτεμβριο να βαλω καποια πραγματα σε μια σωστη σειρα κ μετα θα ψαξω. γενικα δεν βιαζομαι...μεσα στους επομενους 6 μηνες απλα το εχω σαν σκεψη να παρω :)

τωρα θελω να παρω κ κανα βιβλιο για να διαβασω για τα γαλλικα bulldog ktl ktl

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
samone said:
και εσυ γαλλικο εχεις?
...
τωρα θελω να παρω κ κανα βιβλιο για να διαβασω για τα γαλλικα bulldog ktl ktl
Ναι... :) Γάλλος είναι αυτός που βλέπεις στο avatar μου! Θα σου πρότεινα να διαβάσεις για τη φυλή και σε αντίστοιχo forum (εις την ξενόγλωσσην μόνο δυστυχώς).

Στα αγγλικά:

http://www.frenchbulldogworld.com/forums/index.php

Εξαιρετικό forum, αλλά στα γερμανικά:

http://forum.frenchbulldog.de

sportsnutrition.gr

New Member
9 Σεπτεμβρίου 2007
1
0
Λαγονήσι
γαλλικό Μπουλντόγκ

Είμαι νέο μέλος του forum