Border Collie,απο που;

fang

Member
19 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι σοβαρα να αποκτησω ενα μπορντερ,αλλα απο οσο εχω ψαξει εκτος απο καποιους που εισαγουν,(πιθανοτατα puppy mills;μιας και οι τιμες τους ειναι γυρω στα 500,ο ενας μαλιστα μου ειπε οτι δεν υπαρχει γεννα αυτη τη στιγμη)ελληνα εκτροφεα δεν εχω βρει.Οσο για εκτροφεις εξωτερικου αμφιβαλω αν καποιος θα εστελνε κουταβι σε αλλη χωρα ακομα και αν επερνα εγκριση υιοθεσιας,η κανω λαθος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Βασικά...κάνεις λάθος...:p
Καταρχάς, επικοινώνησε με τον KOE [www.koe.gr] να ρωτήσεις αν τυχόν υπάρχουν στην Ελλάδα εκτροφείς και γέννες.
Αν όχι, αναγκαστικά θα ψάξεις εξωτερικό. Δεν αποκλείεται καθόλου να σου στείλουν, αν πληρείς τις προδιαγραφές τους, ή ακόμη και να πας να το πάρεις.
Border ε;
Περαστικά σου...:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω ποιο είναι το κόστος απόκτησης ενός Border, άλλα μην αποκλείουμε κάποιον που μας είπε 500 απλά και μόνο επειδή μας είπε 500.....

Τώρα τελευταία πολύ το ακούω αυτό...και υπάρχουν φυλές που υπάρχουν εκτροφικά σκυλιά με τέτοιο κοστος απόκτησης....
Δεν είναι όλα τα εκτροφικά από 1000 και πάνω...

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να "τσεκάρουμε" έναν εκτροφέα....και νομίζω το πως κοστολογεί τα κουτάβια του δεν είναι ένα από αυτά....

fang

Member
19 Δεκεμβρίου 2011
5
0
@mareco Ευχαριστω ειχα ξεχασει αυτη τη λυση αν και το λετε συνεχεια,θα δοκιμασω..Να παω να το παρω λιγο δυσκολο,σε περιπτωση που τελευταια λυση ηταν καποιος ξενος εκτροφεας,ποια χωρα θα προτεινατε;

@foibos Με παρεξηγησες μαλλον,δεν απεκλεισα κανενα λογω τιμης,ισα ισα μακαρι να μου το χαριζε κιολας,απλα επειδη στο συγκεκριμενο αποτι καταλαβα μπορεις να βρεις πληθωρα φυλων..μου φαινεται καπως δυσκολο να προμηθευται απο καλο εκτροφεα.

@Biggbilly Το ξερω,γιαυτο οπως αναφερω το σκεφτομαι ακομα και θα συνεχισω να το σκεφτομαι μεχρι την τελευταια στιγμη,προββατα δε θα εχει να βοσκει σιγουρα,αλλα αρκετες ωρες εκπαιδευσης,παιχνιδιου,jogging σε παρκα και πιο μετα frisbee k agility θα τα εχει σιγουρα.

fang

Member
19 Δεκεμβρίου 2011
5
0
Επισης αρκετοι breeders εξωτερικου αναφερουν διαφορετικα drives στο ταπεραμεντο του σκυλου πχ low,medium,high drive διαφοροποιωντας τα ετσι σε αλλα καταλληλα για κατοικιδια και αλλα καταλληλα για εργασια.Συνηθως καποιοι εκτροφεις εκτρεφουν low drive και ισχυριζονται οτι ειναι πολυ καλα κατοικιδια και αλλοι high drives αλλα δε μπορω να φανταστω ποσο μεγαλη διαφορα θα εχουν μεταξυ τους τα παραπανω,απλα το αναφερω γιατι μου εκανε εντυπωση.