Φιλε μου οτι και σου πει ο καθενας για την οποιαδηποτε τροφη δεν αποτελει κανονα για εσενα..
Ο καθε σκυλος αφομοιωνει διαφορετικα την καθε τροφη, καθως καθε οργανισμος και μοναδικος..
Την τροφη λοιπον την κρινεις βασει του κατα ποσο ταιριαζει στον σκυλο σου με τα εξης βασικα κριτηρια :
1) Κοπρανα (χρωμα/ποσοτητα/σκληροτητα) Οσο πιο σκουρα/λιγοτερα/σκληρα ειναι σημαινει οτι αφομοιωνεται η περισσοτερη ποσοτητα της τροφης που τρωει η μικρη
2) Ενεργεια του σκυλου. Υπαρχει περιπτωση η οποιαδηποτε τροφη να μην παρεχει στον σκυλο τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα και αυτο να του δημιουργρι μια νωχελικοτητα η διαρκης κοπωση(εαν μιλαμε για σκυλο που καταναλωνει μεγαλα ποσα ενεργειας)
3) Τριχωμα (λαμψη/τριχοπτωση) Οσο πιο λαμπερο και με λιγοτερη πτωση ειναι το τριχωμα αυτο ειναι σημαδι υγειας/ευεξιας κατα συνεπεια και καλης τροφης..
4) Εαν μυριζει ο σκυλος Αυτο εχει να κανει πιο πολυ με εσενα και οχι με το αν καθεται καλα τροφη στον σκυλο σου ή εαν ειναι καλη τροφη ποιοτικα..
Εγω εδινα ακριβη πρωτοκλασατη τροφη και οσ κυλος βρωμαγε στα 5 μετρα απο την επομενη ημερα του μπανιου του, αναγκαστηκα να την αλλαξω και βρηκα την υγεια μου..
Γενικα τωρα που ειναι μικρη να της δινεις 2 φορες την εβδομαδα γιαουρτι προβειο με πετσα και αλλες 2 φορες απο 1 αυγο βραστο μαζι με το κελυφος σαν προσθετα στην κροκετα της..