Beauceron

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1

Το beauceron ειναι η επομενη αγαπημενη μου φυλη μετα τον γ.ποιμενικο.δυστυχως δεν ειχα την τυχη ποτε να δω απο κοντα!εχω διαβασει αρκετα γι αυτην την φυλη και ειναι λιγο δυσκολοι χαρακτηρες.
μαλιστα πριν την τελευταια μου αγορα γ.ποιμενικου εδιαφερθηκα για μποσερον αλλα ο συγκεκριμενος "εκτροφεας"που εκανε¨"εκτροφη" στην ελλαδα μου ειπε οτι μολις σταματησε τις γεννες!
αν καποιος γναριζει σχετικα μ αυτην την φυλη θα ηθελα να με ενημερωσει:)φανταζομαι οι ιδιοκτητες ροτβαιλερ θα γνωριζεται μιας κ εχω διαβασει οτι το μποσερον ειναι προγωνος των ροτβαιλερ ισχυει?

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
Δεσποινα επειδη και εμενα ειναι απο τις αγαπημενες μου φυλες γνωριζω οτι ειναι μεικτος τυπος μεταξυ μαστιφ-ποιμενικου τοσο σωματικα οσο και απο πλευρας χαραχτηρα,εαν θελεις να τα δεις σε ταινια παρε την ΑΡΚΟΥΔΑ του ΖΑΝ ΖΑΚ ΑΝΟ εκει επιτελουν το αρχετυπο καθηκον τους δηλ το κυνηγι μεγαλου θηραματος και εμφανιζονται σε μια εντυπωσιακη αγελη,δεν ειμαι σιγουρος για το εαν εδωσαν αιμα στο ροττυ αλλα σιγουρα εδωσαν αιμα σε ενα αμερικανικο κυνηγοσκυλο το catahula leopard dog καθως και τον περιεργο χρωματισμο καθως το προτυπο δεχετε χρωματικα και σκυλους που φερουν το γονιδιο merle εαν και ειναι πολυ σπανιοι πια οι σκυλοι αυτοι οσο για κουταβι καλυτερα απευθυνσου εδω http://www.amisdubeauceron.org/club/club-presentation.htm η δες και αυτο http://www.aboutbeaucerons.com/clubs.htm
οι παραπανω σελιδες ειναι ομιλοι φυλων

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
την ταινια την εχω δει φυσικα...:Dαυτο για το catahoula δεν το ηξερα!μ αρεσει παρα πολυ το black-tan χρωμα κ οχι τοσο το merle τον αλλαζει εντελως τον σκυλο.
για κουταβακι δυστυχως τωρα ειναι αργα διοτι απεκτησα εναν μαυρο γ.ποιμενικο.
σ ευχαριστω πολυ ομως για το ενδιαφερον σου!:)
υπηρχε ομως ενας εκτροφεας στην ελλαδα κ μου ειπε οτι υπαρχουν γυρω στα 7-8 σκυλια που κραταει επαφες.τωρα τι θα ειναι,αγνωστο!

argyboser

Member
3 Φεβρουαρίου 2009
6
0
Μαραθωνας
μποσερον

Δεσποινα επισης υπαρχουν πολλοι εκτροφεις ειδικά στη Γαλλία που μπορούν να αποστείλλουν κουτάβια στην Ελλάδα με επιβάρυνση τα ταξιδιωτικά με περίπου €500 (συν την αγορά και τα εμβόλια). Το θέμα είναι πως εγώ έψαχνα για εκτροφέα στην Ελλάδα γιατί αν δεν δεις το κουτάβι και το περιβάλλον του.... έχω ακούσει διάφορα. Στην Ελλάδα ο μόνος εκτροφέας/εκπαιδευτής που ήξερα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια την εκτροφή γιατι δεν μπορούσε να τα διαθέσει εύκολα αν και είναι κατενθουσιασμένος με τις ικανότητες και δυνατότητες της φυλής.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δεσποινα επισης υπαρχουν πολλοι εκτροφεις ειδικά στη Γαλλία που μπορούν να αποστείλλουν κουτάβια στην Ελλάδα με επιβάρυνση τα ταξιδιωτικά με περίπου €500 (συν την αγορά και τα εμβόλια). Το θέμα είναι πως εγώ έψαχνα για εκτροφέα στην Ελλάδα γιατί αν δεν δεις το κουτάβι και το περιβάλλον του.... έχω ακούσει διάφορα. Στην Ελλάδα ο μόνος εκτροφέας/εκπαιδευτής που ήξερα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια την εκτροφή γιατι δεν μπορούσε να τα διαθέσει εύκολα αν και είναι κατενθουσιασμένος με τις ικανότητες και δυνατότητες της φυλής.
εσυ εχεις μποσερον?μιλησε μου λιγο για τον χαρακτηρα κ τις αναγκες του?
εννοω απο θεμα ασκησης κ τι τον κανει ευτυχισμενο.

argyboser

Member
3 Φεβρουαρίου 2009
6
0
Μαραθωνας
δεν εχω μποσερον αν και το ψαχνω. απ' οτι έχω μάθει απο ανθρώπους που ειχαν σαν χαρακτηρας ειναι κυριαρχικος αλλα και πολυ πιστος στον ιδιοκτήτη. ευκολος στην εκπαιδευση και δεν χρειαζεται υπενθυμιση. αρκετα δραστήριος και θελει πολυ εξασκηση αλλιως γινεται πανικος. θεωρειται από τα έξυπνα σκυλιά

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
ισως λιγο αργα αλλα απαντω.Εχω beauceron αρσενικο 3 χρονων.γενικα ειναι δυσκολο να βρεις αζτηντην ρατσα εγω τον υιοθετησα απο γαλλια,Αν θελεις μπορεις να με ρωτησεις οτι αποριες εχεις

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
betelgeusse καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Δυό χρόνια μετά, οι φίλοι που ρώταγαν για την ράτσα, ελπίζω ότι θα έχουν πάρει τις απαντήσεις τους.
Θα ήταν όμως πολύ ενδιαφέρον, να μας μιλήσεις για το δικό σου σκυλί και την συμβίωση μαζί του.