Beagle - εκπαίδευση

beagle_Lacta

New Member
6 Απριλίου 2012
2
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους. Έγινα μέλος αυτού του φορουμ γιατί μετά από πολύ σκέψη και ψάξιμο χθες υιοθέτησα επιτέλους ένα μπιγκλάκι 2 μηνών. Έχω διαβάσει πολλά και έχω ενημερωθεί σχετικά με την εκπαίδευση και την ανατροφή τους, απο βιβλία, site, και από κτηνιάτρους. Θα ήθελα όμως και κάποιες πληροφορίες από κάποιους που συμβιώνουν με αυτή τη ράτσα, που λόγω της εμπειρίας τους, θα ξέρουν κάτι παραπάνω. Ενδιαφέρομαι κυρίως για τον τρόπο που θα πρέπει να της συμπεριφέρομαι κυρίως τους πρώτους μήνες.
Ευχαριστώ

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
η καλυτερη πηγη πληροφοριων ειναι ο εκτροφεας σου.
γενικα παντως τον πρωτο καιρο χρειαζεται υπομονη και αμεσα συμβουλες απο καποιον εκπαιδευτη για να μαθει εξαρχης την τουαλετα του και καποια βασικα πραγματα και να μην σε ταλαιπωρησει αργοτερα.
τα μπιγκλ ειναι γενικως "ξεροκεφαλα" γιατι εχουν πολυ εντονο το ενστικτο της ανιχνευσης και προτιμουν να ασχολουνται με οσα τους προσταζει η μυτη τους παρα με εναν "τρελο" που ξεφωνιζει "Τζακ γυρνα πισω τωρααααααα"
τους πρωτους μηνες πρεπει να ασχοληθεις πολυ με την κοινωνικοποιηση του κουταβιου σου (βολτες παντου και θετικες γνωριμιες με ανθρωπους, σκυλια, αλλα ζωα και καταστασεις) επισης παιχνιδι και ευχαριστες στιγμες εκπαιδευσης θα σας βοηθησουν να χτισετε μια υγιη σχεση.
να σου ζησει!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Η εκπαίδευση ενός σκυλιού ξεκινάει απο την πρώτη ημέρα που θα έρθει στο σπίτι σας. Άρα είναι στο χέρι σας να του μάθετε ότι περισσότερα μπορείτε. Θα χρειαστεί σίγουρα καλή κοινωνικοποίηση, συνεχή επαφή με όλους τους ανθρώπους του σπιτιού, κλπ. Επίσης να αναφέρω ότι τσαχπινιές και οτιδήποτε συμπεριφορές που μπωρεί τώρα να σας φαίνονται "γλυκιές" επειδή είναι κουτάβι μπωρεί να γίνουν καταστροφικές στο μέλλον άρα καλύτερα να είναι κομένες απο τώρα παρά μετά να αναρωτιέστε γιατί κάνει αυτό και εκείνο και το άλλο ενώ του λέτε "ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ".

beagle_Lacta

New Member
6 Απριλίου 2012
2
0
Θεσσαλονίκη
Έχω μείνει έκπληκτη, γιατί η μικρή μου έμαθε να τα κάνει στην πάνα της μέσα σε 1,5 μόνο μέρα !!!! Βέβαια μετά από πολύ προσπάθεια απο μένα και την αδερφή μου. Όσο για το αν είναι κοινωνική.........πάει σε όλους όσους έχουν έρθει για να την θαυμάσουν και να μας "ζηλέψουν" :) :) χωρίς την παραμικρή γκρίνια.
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι ξύπνησε στις 6 το πρωι και γκρίνιαζε αρκετά. Την αγνοήσαμε στην αρχή αλλά δεν σταματούσε (μάλλον πεινούσε) και έτσι σηκώθηκα, της έβαλα 5 μετρημένες κροκέτες, τις έφαγε και ξανακοιμήθηκε μετά απο λίγο για άλλη μία ώρα, μέχρι που σηκώθηκε οριστικά και μαζί της, όλη η πολυκατοικία :) Την μαλώνω όταν φωνάζει αλλά ενώ γενικά ακούει στο "μη" αυτό ακόμη το δουλεύουμε !!!
Υπάρχει κανένα κόλπο για να σταματήσει να τσιρίζει, ιδίως το πρωί?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ναι! αγνοεις παντελως το κουταβι οταν γκρινιαζει.
αν μπορεις ενημερωσε τους γειτονες οτι ειναι σε περιοδο προσαρμογης-εκπαιδευσης και πρεπει να περασει αυτο το σταδιο για λιγες μερες. Ζητησε να κανουν λιγη υπομονη. Εσυ ομως ειναι βασικο να εισαι βραχος απεναντι στην γκρινια. Θα κανεις σα να μην υπαρχει. μετα απο λιγες μερες θα καταλαβει οτι δεν κερδιζει τιποτα απο σενα (ουτε καν βλεμμα) οταν εχει αυτη τη συμπεριφορα και θα την κοψει. αντιθετα θα δινεις πολυ σημασια οταν το σκυλακι σου ειναι ηρεμο. να το επιβραβευεις με καθε τροπο οταν ξαπλωνει ηρεμα διπλα σας ή στο σπιτακι του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97