Baroque de Fazoo

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
ΟΝΟΜΑ : Baroque de Fazoo
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: καπου γυρω στο 2003
ΥΨΟΣ: 50
ΒΑΡΟΣ: 17,5

Μετά την πρώτη μου επαφή σαν εθελόντρια με το Fazoo αποφασίσαμε με το αγόρι μου να φιλοξενήσουμε κάποιο σκυλάκι από εκεί. Η αρχική ιδέα ήταν να φιλοξενήσουμε κάποιο από τα μεγαλύτερης ηλικίας σκυλάκια που θα περνούσαν δύσκολο χειμώνα στο καταφύγιο. Ενώ αρχικά ήταν να πάρουμε κάποια άλλη σκυλίτσα βρέθηκα να γυρίζω σπίτι με την Baroque.
Έτσι μπήκε στη ζωή μας η μικρή γκρινιάρα. Μετά από μια εβδομάδα συμβίωσης ήξερα ότι θα σπάραζε η καρδιά μου όταν θα έπρεπε να την γυρίσω πίσω. Μετά από ενάμιση μήνα συμβίωσης πάρθηκε και η επίσημη απόφαση να μείνει μόνιμα στην οικογένεια μας. Αν και μάλλον είχε αποφασίσει να μας υιοθετήσει με το που πέρασε το κατώφλι του σπιτιού.

Η Baroqueμέχρι να βρεθεί πριν περίπου 1 χρόνο στο καταφύγιο ήταν σε ένα κλουβί 10 τμ με και εγώ δεν ξέρω πόσα άλλα σκυλιά. Έχει και θα έχει για πάντα πληγές από τις αλυσίδες που είχαν μπλεχτεί στα πόδια της. Τώρα πια είναι στειρωμένη αλλά κανείς μας δεν ξέρει πόσες γέννες έκανε στις «τέλειες» συνθήκες διαβίωσης της.

Απίστευτα γλυκιά και ήσυχη, επιφυλακτική κάποιες φορές, ξεροκέφαλη, λιτοδίαιτη (την προσκυναω κάθε μερα μπας και φαει ολο το φαγητο της-ματαια βεβαια) και ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ!
Αν και δεν είχε ξαναμπεί σε σπίτι προσαρμόστηκε πολύ εύκολα λες και είχε μεγαλώσει σε οικογένεια. Από την πρώτη μέρα είχε το ελεύθερο να κυκλοφορεί παντού αν και ακόμα δεν έχει κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος (προτιμάει να μένει στο σαλόνι και τώρα τελευταία έρχεται και στο γραφείο). Την δεύτερη μέρα μας κατούρησε δις τα χαλιά έτσι για να βάλει την στάμπα της βρε αδελφέ. Από τότε δεν το ξανάκανε αλλά και ούτε έχει κάνει την οποιαδήποτε ζημιά.
Επειδή παίρνει zylapourγια το καλαζααρ ανακάλυψα ότι έχει την μοναδική ικανότητα να κρατάει το χάπι στο στόμα της μέχρι τουλάχιστον 5 λεπτά (δεν άντεξα περισσότερο) ενώ της έχεις κλείσει το στόμα, της κρατάς το κεφάλι προς τα πάνω και καταπίνει κανονικά! Για να διαφυλάξω την ψυχική μου ηρεμία τώρα το παίρνει κρυμμένο σε τυράκι (goudaτο emmedalδεν μας αρεσει)
Έχει μια μικρή φοβία με τους άντρες αλλά την ξεπερνάει σιγά σιγα. Καλά έχει και διάφορες άλλες φοβίες τις οποίες παλεύουμε και βελτιώνουμε. Η πιο κουλή είναι ότι όταν βρέχει (και δεν μιλάμε με αστραπές και βροντές) δεν θέλει να είναι μόνη της. Αν τύχει και είναι κλαίει και τρέμει στο κρεβατάκι της.
Αν και δεν είναι από τα σκυλιά που θα έρθει να σου τριφτεί για χάδια είναι τρομερά χαδιάρα. Πάντα έρχεται κουνάμενη συνάμενη όταν της πεις έλα να σε χαϊδέψω και πολλές φορές γκρινιάζει μπροστα μας γιατι θελει χαδακια.
Δεν γαυγίζει ποτέ αλλα μυξοκλαίει πολύ συχνα. Στην αρχη μαλιστα ημασταν σε φαση να αρχισουμε τα ηρεμιστικα και οι 2 μας (εγω και το αγορι μου) γιατι εκλαιγε συνέχεια και χωρίς προφανη λογο. Τελικά εμείς το πήραμε απόφαση ότι είναι μια μικρη γκρινιάρα και αυτος είναι το τρόπος να επικοινωνεί μαζι μας και η Baroqueπηρε ευτυχως την αποφαση να μην μας τρελανει και τωρα πια γκρινιαζει για συγκεκριμενους λογους και με συγκεκριμενο τροπο. Έχουμε άλλο κλάμα όταν θελουμε να παμε βολτα, άλλο κλαμα όταν θελουμε χαδια και φυσικα άλλο κλαμα όταν η μαμα θελει να παει καμμια βολτα το απογευμα και δεν την παιρνει μαζι της (το πρωι που παμε στην δουλεια ουτε που σηκωνεται να μας χαιρετησει)
Ζητιανακι στο τραπεζι δεν ηταν ποτε μεχρι που γνωρισε την μανα μου (ευχαριστω μαμα μας υποχρεωσες!) Τωρα καθεται και σε κοιταει στα ματια μεχρι να το παρει αποφαση ότι δεν εχει μεζε και μετα αφηνει έναν βαθυ αναστεναγμο (απογνωσης ή παραιτησης δεν εχω αποφασισει ακομα) και πηγαινει να φαει από το μπωλακι της ξηρα τροφη κοιτωντας σε με την ακρη του ματιου μπας και αλλαξες γνωμη αφου είναι καλο κοριτσι και τρωει την «αηδια» για να σε ευχαριστησει.
Γιατι ναι το κοριτσι μου είναι μανουλα στην χειραγωγηση και εχει μαστερ στην δημιουργια τυψεων! Εχει εξελίξει σε αριστο βαθμο το κακομοίρικο βλεμμα και το εχει παει και ένα βημα παραπερα. Όταν θελει κατι και βλεπει ότι η γκρινια δεν πιανει, ο υπνωτισμος με το βλεμμα δεν πιανει καθεται μπροστα σου με το κεφαλι κατεβασμενο κοιτωντας το πατωμα συνοδευομενο με το βλεμμα «ειμαι πολύ δυστυχισμενη κοιτα με που πεφτω στην καταθλιψη». Δευτερη αγαπημενη σταση είναι καθισμενη με την πλατη προς το μερος μας και το κεφαλι κατεβασμενο αυτό συνοδευεται με το βλεμμα «είναι απίστευτα δυστυχισμενη και δεν σου μιλαω». Βεβαια εχουμε και την lightεκδοση οπου καθεται μπροστα μας και μας εχει γυρισμενη την πλατη. Είναι η σταση «σου κραταω μουτρα και αδιαφορω για την παρουσια σου»
Είναι απιστευτα υπναρού τα πρωινα. Εχει τυχει πολλες φορες να πρεπει να την σκουντηξω μπας και ξυπνησει για την πρωινη βολτα αλλα και παλι μεχρι να το παρει αποφαση να σηκωθει θελει κανα 5λεπτο.
Και δεν της αρεσει ιδιαιτερα το κρυο. Τις πολύ κρυες μερες θελει λιγο ζορι για να βγει από το σπιτι. Εγω να της λεω να παμε βολτα και αυτή να με κοιταει ξαπλωμενη σαν πριγκιπισσα με ένα βλεμμα του στυλ «εισαι τρελη που θα βγω εξω με τετοιο κρυο! Βγες μονη σου» μετα μου γυρναει την πλατη και κανει την κοιμισμενη.

Φωτος λειαν συντομως
προς το παρον μπορειται να την καμαρωσετε απο εδω (αν και οι φωτογραφιες την αδικουν)
http://www.fazoo.gr/archives/1176

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είναι όμορφη και σίγουρα περνά καλά μαζί σας. Να την χαίρεστε.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να την χαίρεστε! :)
Μου αρέσει που έχεις κάνει χιούμορ στο όνομα, λες και είναι απο εκτροφείο :D:D:D πολύ έξυπνο!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μπραβο σας!! Ελπιζω να γινετε παραδειγμα προς μιμιση για πολλους!!!
Σας ευχομαι μια υπεροχη ζωη, πολλες αγκαλιες και χαδια!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ααααα!
Αυτό το μουτράκι το είχα πετύχει μια φορά που χάζευα τα σκυλάκια του fazoo..
Kαι μου άρεσε πολύ η φατσούλα της. :D

Μπράβο να σας ζήσει!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Μπραβο σαςςςς.....να σας ζησει η γκρινιαρουλα σας:D:D
Ειναι φοβερο σκυλομουτρακι...:)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Είναι μία κούκλα ! Να σας ζήσει ! :) Είναι πολύ τυχερή που βρέθηκε κοντά σας. Και φοβερή προσωπικότητα - πρώτη φορά ακούω για σκυλί που είναι λιτοδίαιτο και δεν πετάει την σκούφια (ή μάλλον το περιλαίμιο) του για βόλτα, ακόμη και όταν βρέχει ! Αυτό με το κακομοίρικο βλέμμα και τις ανάλογες πόζες το κάνει και ο δικός μου, οπότε να περιμένετε νέες προσθήκες στην κολεξιόν "συναισθηματικός εκβιασμός 2011" μόλις ξεθαρρέψει η κουκλίτσα σας. Να την χαιρεστε !!! :):):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σούπερ σκυλάκι η Μπαροκ, και εξαιρετικά κωλόφαρδη που βρέθηκε στο δρόμο σας! :) Πολύ πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος καλααζαρικό, μεγάλο σε ηλικία σκυλί. Να'στε καλά! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mπράβο σας για αυτήν σας την απόφαση, να σας ζήσει και να περάσετε τέλεια μαζί !! :):)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Έστω και αργά στάθηκε τυχερό το όμορφο αυτό κοριτσάκι! Μπράβο σας παιδιά :)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ευχαριστουμε πολυ.
Το θέμα στης ηλικιας και το καλααζαρ δεν ηταν ουτε μια στιγμη ανασταλτικος παραγοντας για την αποφαση μας. Ναι σιγουρα θα θελα να ηταν μικροτερη για να την χαρω ακομα περισσοτερα χρονια αλλα αυτα ειναι τυχερα. Ναι σιγουρα θα ηθελα να ειναι απολυτως υγιεις αλλα το καλααζαρ δεν ειναι και θανατικη καταδικη. Ποτε δεν ξερεις ποσο χρονο εχεις τελικα με τον συντροφο σου και γι αυτο πρεπει και αξιζει να ζεις την καθε στιγμη στο επαρκο.
Δεν ξερω αν η Baroque ειναι τυχερη. Εμεις ομως ειμαστε απιστευτα τυχεροι και εξαιρετικα κωλοφαρδοι που μπηκε στη ζωη μας.

@ Lara kouklara το εκτροφειο ουσιαστικα ειναι η πρωτη οικογενεια του σκυλου. Το καταφυγιο ηταν η πρωτη της οικογενεια και της αξιζε να εχει ενα ονοματεπωνυμο.

Σε ολους αυτους που δισταζουν να υιοθετηθουν απο ενα μεγαλυτερης ηλικιας σκυλο ή ακομα και σκυλο με καποια ασθενεια θα πω οτι δεν ξερουν τι χανουν. Τα σκυλια αυτα δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο αλλα ενδεχομενως πιο τυχερα αλλα και ισως δινουν και το κατι παραπανω. Ειναι αγωνιστες και κρυβουν απιστευτη δυναμη και ψυχικη ενεργεια πισω απο τα ασπρισμενα τους μουστακια.

Και μια φωτο της πριγκιπισσας γκρινιαρας. Το κρεββατακι της πεφτει λιγο μικρο οταν απλωνεται αλλα το μεγαλυτερο που της πηραμε δεν θελει ουτε να το φτυσει.:shock:

Attachments

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Την επιασα στον υπνο! Οταν κοιμαται ετσι ροχαλιζει ελαφρως ή καποιες φορες "παραμιλαει"
Ειναι να την χαζευεις πραγματικα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
@ Lara kouklara το εκτροφειο ουσιαστικα ειναι η πρωτη οικογενεια του σκυλου. Το καταφυγιο ηταν η πρωτη της οικογενεια και της αξιζε να εχει ενα ονοματεπωνυμο.
:D:D:D:D

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Το θέμα στης ηλικιας και το καλααζαρ δεν ηταν ουτε μια στιγμη ανασταλτικος παραγοντας για την αποφαση μας. Ναι σιγουρα θα θελα να ηταν μικροτερη για να την χαρω ακομα περισσοτερα χρονια αλλα αυτα ειναι τυχερα. Ναι σιγουρα θα ηθελα να ειναι απολυτως υγιεις αλλα το καλααζαρ δεν ειναι και θανατικη καταδικη. Ποτε δεν ξερεις ποσο χρονο εχεις τελικα με τον συντροφο σου και γι αυτο πρεπει και αξιζει να ζεις την καθε στιγμη στο επαρκο.
Δεν ξερω αν η Baroque ειναι τυχερη. Εμεις ομως ειμαστε απιστευτα τυχεροι και εξαιρετικα κωλοφαρδοι που μπηκε στη ζωη μας.

Σε ολους αυτους που δισταζουν να υιοθετηθουν απο ενα μεγαλυτερης ηλικιας σκυλο ή ακομα και σκυλο με καποια ασθενεια θα πω οτι δεν ξερουν τι χανουν. Τα σκυλια αυτα δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο αλλα ενδεχομενως πιο τυχερα αλλα και ισως δινουν και το κατι παραπανω. Ειναι αγωνιστες και κρυβουν απιστευτη δυναμη και ψυχικη ενεργεια πισω απο τα ασπρισμενα τους μουστακια.

Και μια φωτο της πριγκιπισσας γκρινιαρας. Το κρεββατακι της πεφτει λιγο μικρο οταν απλωνεται αλλα το μεγαλυτερο που της πηραμε δεν θελει ουτε να το φτυσει.:shock:
Δεν ξέρω τί να πώ, το μπράβο μου ακούγεται πολύ λίγο. :) Και ναί, είναι απίστευτη κούκλα. Όντως οι φωτογραφίες από το καταφύγιο την αδικούσαν ... :):):)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Περασε κιολας ενας χρονος απο τοτε που μπηκε η Baroque στην ζωη μας. Ουτε που καταλαβα πως περασε ο καιρος. Οταν κοιταω την Baroque αισθανομαι οτι ειναι μαζι μας απο παντα. Ουτε που θυμαμαι πως ηταν η ζωη μας χωρις αυτην και ελπιζω και αυτη να μην θυμαται πως ηταν η ζωη της πριν ερθει σε εμας.
Σαν σημερα ηταν η πρωτη μερα της στο σπιτι. Το εχουμε δηλωσει και στο βιβλιαριο μας σαν ημερομηνια γεννησης και γιορτασαμε και τα πρωτα μας επισημα γενεθλια. Το κοριτσι μου εγινε 6 ετων.
Μεσα στο χρονο που περασε πολλα αλλαξαν. Δεν μπορω να περιγραψω με λογια το ποσο περηφανη ειμαι για αυτην. Για ολη την προσπαθεια που εχει κανει για να ξεπερασει πραγματα και καταστασεις που την φοβιζαν, για το ποσο εχει ανοιχτει σε εμας. Ειμαι ευγνωμων για την εμπιστοσυνη που μου δειχνει και δεν μπορω να μην αισθανομαι λιγη για αυτην που αξιζει τοσα πολλα, που με εμαθε τοσα πολλα.
Πλεον σουλατζαρει σε ολα τα δωματια χωρις δισταγμους πλην των μπανιων που δεν τα συμπαθει καθολου.
Μπαινει αρκετα ανετα μεσα στο αμαξι και εχει σταματησει να γκρινιαζει οταν ειναι μεσα σε αυτο. Σε μικρες διαδρομες πλεον δεν κανει εμετο και το παλευει στις μεγαλυτερες χωρις ιδιαιτερη επιτυχια :)
Εχει μαθει ολες τι εντολες που την συμφερουν και η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω πιεσει να μαθει αλλες απο την στιγμη που δεν μας δυσκολευεται η ζωη. Πχ το κατσε ειναι μια εντολη που θα εκτελεσει μονο αν της δωσω λιχουδια. Αλλα απο την στιγμη που δεν επιρρεαζει την καθημερινοτητα μας δεν το εχω κυνηγησει να το μαθει καλυτερα.
Εξακολουθει και εχει προβλημα με τις βροχες, τις βροντες και τα ακραια στο μυαλο της φυσικα φαινομενα αλλα πλεον οταν ζοριζεται παει στην κρεββατοκαμαρα μου και κουλουριαζεται στο μαξιλαρι που της εχω για αυτο ακριβως το λογο.
Εχει ξεπερασει την φοβια της με τους αντρες που την πλησιαζαν τουλαχιστον εντος σπιτιου. Πλεον οποιος και αν ερθει σπιτι θα ερθει να τον μυρισει αν την ενδιαφερει η παρουσια του στον χωρο και μετα θα αποσυρθει στο δωματιο της γιατι θελει την ηρεμια της. Πχ αν ερθει η αδελφη μου αν εχει να την δει πολυ καιρο θα βγει να χαιρετησει. Αν την ειχε δει και χθες ουτε που θα σηκωθει :D. Το ιδιο ακριβως κανει και αν ερθει σκυλος στο σπιτι. Θα ερθει να τον γνωρισει και μετα θα ξαναπαει στο κρεββατι της σαν να μην υπαρχει ο "καλεσμενος". Αφηνει την Froggy να τον ψυχαγωγησει. Εκτος και αν ο "καλεσμενος" σκυλος κανει το λαθος και παραπλησιασει το κρεββατι της οπου εκει θα ακουσει το σπανιο γρυλισμα της Baroque και αν ειναι ξεροκεφαλος και την πολυζαλιζει οπως το κουταβι της αδελφης μου θα ακουστει και το γαυγισμα της :eek:
Πλεον δεν γκρινιαζει καθολου και εχει σταματησει να παιρνει το κακομοιρικο υφος της χωρις λογο και αιτια.
Και επισης εχουμε σταματησει να την παρακαλαμε να φαει. Τρωει συγκεκριμενες ωρες και 99% θα φαει ολο το φαϊ της.
Και το καταπληκτικο. Αν και ηθελε χαδια οταν πλησιαζε δεν καθοταν πολυ κοντα μας με αποτελεσμα να πρεπει να τεντωνομαστε για να την χαϊδεψουμε. Πλεον οταν θελει χαδια θα ερθει κοντα και αν την χαϊδεψεις λιγο αλλα αυτη θελει και αλλο θα σε σκουντηξει με το ποδι της. Αν αδιαφορησεις θα χρησιμοποιησει και τα 2 της ποδια. Γυριζει και το κεφαλι της για να την χαϊδεψεις στα σημεια που θελει. Ενω στην αρχη της ελεγες ελα να σε χαϊδεψω και ψιλοερχοταν τωρα πλεον αυτο ειναι παρελθον. Θα ερθει για χαδια οταν θελει αυτη και για οση ωρα θελει αυτη. Οκ σε αυτο την εχω κακομαθημενη αλλα επειδη δεν γινεται κουραστικη κανω πως δεν το ξερω. Ετσι και αλλιως αν της πεις Baroque εχω δουλεια τωρα ασε με θα φυγει και θα ξαναγυρισει λιγο αργοτερα :p
Η Baroque ειναι ενα πλασμα που προσαρμοζεται στα παντα. Και στα καλα και στα κακα. Και για αυτο χρειαστηκε απο εμενα περισσοτερο "κοπο" και προβληματισμο ωστε να την μαθω και να βρω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να την προσεγγιζω και να την βοηθησω να ξεπερασει τις φοβιες της ή να μαθει αυτα που θελω να μαθει για να μην εχουμε προβληματα. Ενα χρονο μετα θελω να πιστευω οτι εχουμε κανει καλη δουλεια. Και μπορει να εχουμε δρομο ακομα για να διορθωθουμε και αλλο αλλα θα γινει και αυτο. Με αργα βηματα οπως μεχρι τωρα.