Έχω ένα Pitbull 3 ετών, 33 κιλά. Τον έχω στην κατοχή μου από 16 μηνών. Οπότε δεν ξέρω τι έτρωγε πριν.
Του δίνω BARF εδώ και 6 μήνες.
Μέχρι τώρα έχω δει μόνο καλά. Σφιχτά και άοσμα κακά, ίσως λιγότερο μάδημα, δεν είμαι σίγουρος. Από ενέργεια ότι είχε έχει και τώρα. Δεν έχω δει διαφορά. Και φυσικά το τρώει σαν τρελός!
Όταν τον ξεκίνησα το βάρος του ήταν 38 κιλά, είχε πάρει βάρος λόγο στείρωσης. Τον ξεκίνησα με σκεπτικό να του κάνω δίαιτα.
Μου είπαν να του δίνω το 3% του επιθυμητού σωματικού βάρους, που για μένα ήταν τα 33 κιλά, οπότε 990 γραμμάρια σε 2 γεύματα μέσα στην ημέρα.
Κάνοντας αυτό, ο σκύλος μου πήγε 43 κιλά!! Ήταν πάρα πολύ μάλλον η ποσότητα για τον δικό μου σκύλο, που έχει μέτρια άσκηση, αλλά καθημερινή.
Από μόνος μου έψαξα και είδα ότι σε περίπτωση δίαιτας, πρέπει να δίνουμε το 2% του επιθυμητού σωματικού βάρους. Για να χάσει λοιπόν τα πολλά περιττά κιλά που πήρε, του μείωσα την ποσότητα σε 500 γραμμάρια ημερησίως. 2 των 250.
Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. έχασε 10 κιλά, είναι στο ιδανικό του βάρος και δεν πεινάει. Έχει σταθεροποιηθεί το βάρος του κι έτσι κράτησα την ποσότητα στα 500 την ημέρα.
Στους 5 μήνες διατροφής, του έκανα γενικές αίματος, νεφρά και συκώτι. Όλα καλά!
Αυτή είναι η εμπειρία μου με την BARF μέχρι τώρα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Περιμένω και τις δικές σας εμπειρίες.