Bοήθεια!!

BrunoPit

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Γειά σας!
Οπως γραφω και στον τιτλο θελω βοηθεια για καποιο προβλημα π εχω!!
Οπως εχω ξαναπει εχω ενα pit bull και 2 ημιαιμα!
Λοιπον γενικα οταν ειναι ωρα για φαγητο τα βαζω σε διαφορετικα πιατα και σημεια γτ αλλιως μαλλωνουν! Χθεσ ομως το πιτ δαγκωσε το ενα απο τα 2 με αποτελεσμα να εχει πολυ αιμοραγια και να χρειαστει κτηνιατρο...:(:(:(:(

Τι μπορω να κανω για να μην μαλωνουν για το φαγητο??
Να επισημανω οτι εχουν κανει την εκπαιδευση τους αλλα πλεον δεν μπορω να παω σε εκπαιδευτη γιατι αυτος που ειχε στο χωριο μου εφυγε κ ο αλλος ειναι 120χιλιομετρα....

Επομενως αν μπορειτε να μ προτεινεται κατι πειτε το μ!

Ευχαριστω

BrunoPit

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
τους εχω σε αυλη! δεν μπορω 3 σκυλια μεσα στο σπιτι... η αυλη ειναι πολυ μεγαλη!
Μονο την ωρα του φαγητου .... Μετα παιζουν και τετοια... Αλλα μπορει να την δαγκωσει κ εκει λιγο αλλα οχι δυνατα ....

Αλλα οταν προκειται για φαγητο γινετε αλλος ανθρωπος....

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ο σκύλος χρειάζεται αρχηγό για να είναι ξένοιαστος και για να είναι σε ισορροπία στον ανθρώπινο κόσμο στον οποίο ζει. Πρέπει, λοιπόν, να χρησιμοποιεις το φαγητό για να δείξεις αλλά και να θυμίζεις καθημερινά στον σκύλο σου ότι είσαι ο αρχηγός του.Επειδη Η ιεραρχία είναι άκρως σημαντική για την ψυχολογική ισορροπία του σκύλου και δεν πρέπει να υποτιμάται εφοσον ο σκύλο σου έχει προβλήματα κυριαρχίας είναι πολύ σημαντικό να του δωσεις να καταλαβει ποιος ειναι ο ο αρχηγος και να σε ακουει.Καποτε ειχα το ιδιο προβλημα με ενα λαμπραντορ που εχω,και καταφερα να το φερω σε ισοροπια δειχνοντας του οτι δεν εχει κανεναν λογο απολυτος,να φοβαται μηπως και του κλεψουν το φαγητο.Πρεπει να το ισοροπισεις πνευματικα και να το προσεγγισης ως αρχηγος του,με εσενα στο φαγητο του γρυλιζει?

BrunoPit

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Με εχει σαν αρχηγο... Με ακουει πολυ και οταν τρωει δν υπαρχει κανενα πρβλημα με εμενα! Του βαζω τα χερια στο φαγητο, του το περνω απο το στομα και τετοια κ δν εκανε ποτε τπτ σε εμενα! Να επισημανω οτι ο αρχηγος απο τους 3 ειναι το ημιαιμο που ειναι 7 χρονων μετα παει το πιτ και μετα η shara η οποια και δαγκωθηκε...

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
εχει προβλημα κυριαρχιας με το φαγητο του,ειναι συνηθες φαινομενο στα σκυλια ανεξαρτητου ρατσας.Πρεπει θετικα να προσεγγισεις τα δυο σκυλια.Βαλε φαγητο και φερτα κοντα δες της αντιδρασεις και πριν ο σκυλος φτασει στο επιπεδο 10 πρεπει να το εχεις σταματησει στο 1!.Δες σημαδια και γλωσσα σωματος,απετρεπε οσες φορες και αν χρειαστη τον σκυλο απο επιθεση στο αλλο,οταν καπια στιγμη κατσουν η φυγουν,επιβραυευσε και ταισε πρωτα αυτο που εχει το θεμα,μετα το αλλο.Πρεπει να γινεται καθε φορα,εος οτου ερθουν σε πνευματικη ισοροπια

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Προσεχε ο τροπος προσεγγισεισ πρεπει να ειναι θετικος,απολυτος και δικαιος,ποτε οσες φορες και να το κανεις μην υποτιμησεις κανενα απο τα δυο,μην ξεχναε οτι εσυ κανονιζεις αυτο που θες ως αρχηγος τους,εφοσον εχεις θεμα καιρο δεν ειναι ευκολο να του ξεριζωσεις αυτο το αρχαιο ενστικτο για το φαγητο του,δεν σημαινει οτι ειναι και δυσκολο βεβαια,ισως σου παρει καιρο αναλογος το επιπεδο του σκυλου και το δικο σου βεβαια.Θετικη εκπαιδευση και απολυτα ηρεμα φωνη,μην ξεχνας οτι οταν εχουμε νευρα,η αυρα στα ματια του σκυλου χτυπα κοκκινο και ο σκυλος δεν αντιλαμβανεται αυτο που θελουμε αλλαυτο που νομιζει εκεινος αναλογα με την περιπτωσει και τον πνευματικα ιεραρχικα βαθμο που βρισκεται την δεδομενη στιγμη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γειά σας!
Οπως γραφω και στον τιτλο θελω βοηθεια για καποιο προβλημα π εχω!!
Οπως εχω ξαναπει εχω ενα pit bull και 2 ημιαιμα!
Λοιπον γενικα οταν ειναι ωρα για φαγητο τα βαζω σε διαφορετικα πιατα και σημεια γτ αλλιως μαλλωνουν! Χθεσ ομως το πιτ δαγκωσε το ενα απο τα 2 με αποτελεσμα να εχει πολυ αιμοραγια και να χρειαστει κτηνιατρο...:(:(:(:(

Τι μπορω να κανω για να μην μαλωνουν για το φαγητο??
Να επισημανω οτι εχουν κανει την εκπαιδευση τους αλλα πλεον δεν μπορω να παω σε εκπαιδευτη γιατι αυτος που ειχε στο χωριο μου εφυγε κ ο αλλος ειναι 120χιλιομετρα....

Επομενως αν μπορειτε να μ προτεινεται κατι πειτε το μ!

Ευχαριστω
Βλέπε: "Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο"...:)

BrunoPit

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!! Θα προσμαθησω πολυ γιατι τα αγαπαω πολυ και θελω να ειναι καλα μεταξυ τους!!! Ελπιζω να γινει η δουλεια...!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
τι ενοοεις Γιαννη?
Στο τελευταίο μου (τεράστιο και ζητώ συγγνώμη) post εκεί, έγραψα μερικά πράγματα για το "σεβασμό"... και, μεταξύ άλλων, για το φαγητό...

Διάβασα προσεκτικά για το "θεματάκι" σου και θα γράψω αργότερα...:)

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Η επιθετικοτητα που εχει σχεση με την τροφη μπορει να αφορα και σε αλλα ζωα του σπιτιου που διατρεφονται ταυτοχρονα και στον ιδιο χωρο με τον σκυλο που δειχνη την επιθετικοτητα αυτη.Το προβλημα ειναι δυσκολο στην επιλυση του καθως και η συμπεριφορα διοτι εχει να κανει με το αισθημα της αυτοσυντηρησης στον σκυλο.Καλο ειναι σε μια τετοια περιπτωση να αποφευγεται καθε προκληση του σκυλου κατα την ληψη της τροφης του.Ομως με θετικες προσεγγισεις μπορουμε να καταφερουμε σε σημαντικο βαθμο την ανανηψη της πνευματικης καταστασης του σκυλου που εκδηλωνει την επιθετικοτητα κατα την διαρκεια που γινεται αυτο.
Αποευαισθητοποιηση και υποκαταστατικη συμπεριφορα,προγραμα εκπαιδευσης του σκυλου για περιορισμο εμφανισεις κυριαρχικων συμπεριφορων,αποφυγη πνιχτων ηλεκρικων κολαρον και ληψη μετρων ασφαλειας ειναι καποια συστατικα αν θες για θετικη αποκατασταση,μπορει οχι πληρης αλλα σιγουρα σε μεγαλο βαθμο.

BrunoPit

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Θα προσπαθησω πολυ, και σιγουρα ειμαι κατα των ηλεκτ συσκευων και τετοια!
Θα βαλω τα δυνατα μου και ελπιζω να γινει βελτιωση!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ πάντως, με τρία σκυλιά μέσα στο σπίτι, μια χαρά τα καταφέρνουμε.
Στην ιεραρχία, ηγούμαι εγώ. Στο σπίτι μου μέσα, καυγάς δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο και από κανέναν.

Εννοείται, ότι θα πρέπει να βρεις τρόπο, να τρώνε χώρια. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Και να μην έρχονται σε επαφή, κανένας με κανέναν ή έστω, το pit που παρουσιάζει το "πρόβλημα" με τα άλλα, μέχρι να τελειώσουν όλοι με το φαγητό τους. Να μην υπάρχει ούτε ψίχουλο τροφής προς διεκδίκηση, από κανέναν.

Θα μπορούσες να κάνεις ένα τηλέφωνο στον εκπαιδευτή σου, να του αναφέρεις προφορικά το πρόβλημά σου. Δεν νομίζω ότι θα αρνηθεί να σε βοηθήσει, έστω και τηλεφωνικά. Εκείνος ξέρει τα σκυλιά σου και τις ιδιοσυγκρασίες όλων σας, και σίγουρα θα μπορεί να σου δώσει, σημαντικές συμβουλές.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
τους εχω σε αυλη! δεν μπορω 3 σκυλια μεσα στο σπιτι... η αυλη ειναι πολυ μεγαλη!
Μονο την ωρα του φαγητου .... Μετα παιζουν και τετοια... Αλλα μπορει να την δαγκωσει κ εκει λιγο αλλα οχι δυνατα ....

Αλλα οταν προκειται για φαγητο γινετε αλλος ανθρωπος....
Δεν θα εστιάσω στο ότι διαμένουν στην αυλή αλλά θα εστιάσω στο ότι τους έχεις σε μέρος ξεχωριστό από εκεί που βρίσκεσαι εσύ!Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουν δικά τους όρια και συμπεριφορές!

Αν ξεκινήσεις από την κατανόηση αυτού του πράγματος ίσως οδηγηθείς κάπου καλύτερα!
Αν ωστόσο συνεχίσεις να τα διατηρείς έξω στην αυλή τουλάχιστον φρόντισε να τα χωρίσεις ώστε να μην βρεθείς πίσω και δεν προλαβαίνεις τις εξελίξεις και χάνεις στιγμές που θα σε πάνε πολύ πίσω όσον αφορά το ποιος είναι αρχηγός!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Κυρίως όταν λείπεις. Γιατί δεν ξέρεις, τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, κατά την απουσία σου.
Κι αν συμβεί γερός σκυλοκαυγάς, εκτός από τις προφανείς αιματηρές τουλάχιστον συνέπειες, οι συμπεριφορές αυτές, θα σε πηγαίνουν συνεχώς πίσω εκπαιδευτικά και ιεραρχικά. Πόσο μάλλον, όταν δεν θα ξέρεις [αφού δεν θα είσαι μπροστά], τι ακριβώς παίζεται μεταξύ τους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul