Alpha TV - ΑΥΤΟΨΙΑ - Καλοί Σαμαρείτες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή Αυτοψία και ο Αντώνης Σρόιτερ συναντούν τους Καλούς Σαμαρείτες της πόλης.

Πρόσωπα ξεχωριστά, τα οποία άλλαξαν τη ζωή τους προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, τα οποία στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι η σκυτάλη που οφείλουμε να μεταφέρουμε στην επόμενη γενιά.

Κοινωνική Κουζίνα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Θησείο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και το Μαρούσι, ο άνθρωπος της κοινωνικής κουζίνας, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης προσφέροντας γεύματα σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.
Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είδε δύο παιδιά να τσακώνονται για φαγητό πάνω από τα σκουπίδια. Το πρώτο βήμα ήταν να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά φαγητό το οποίο έφτιαξε ο ίδιος. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φίλων, διοργάνωσε ακόμη μεγαλύτερα κοινωνικά γεύματα.

Εκπαίδευση σκύλων-οδηγών: Ιωάννα Γκέρτσου – Σχολή «Λάρα»
Η Ιωάννα είναι εκπαιδεύτρια σκύλων – οδηγών. Οι εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών προσφέρουν πολύτιμο έργο και βοήθεια στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Εκπαιδεύουν τα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις τα παραχωρούν δωρεάν βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων αλλά και βοηθώντας στην κοινωνικοποίησή τους. Παράλληλα με την εκπαίδευση, οι εθελοντές παρέχουν ηθική, ψυχική και πρακτική στήριξη στους τυφλούς κατόχους σκύλων-οδηγών.

Εθελοντής γείτονας: Αλίκη Φιλανδριανού
Πολλοί ηλικιωμένοι ζουν στην απομόνωση και την αδιαφορία, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Ο εθελοντής γείτονας έρχεται να προσφέρει την ανεκτίμητη, για αυτούς τους ανθρώπους, συντροφιά και φροντίδα του. Ο Καλός Σαμαρείτης της διπλανής πόρτας «υιοθετεί» έναν ηλικιωμένο, γίνεται φίλος και πολύτιμος βοηθός του. Περνάει μαζί του πολλές ώρες της ημέρας, μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, τον συνοδεύει στις αγορές και στις επισκέψεις του στους γιατρούς.

Θεραπευτική Ιππασία: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος
Η θεραπευτική ιππασία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές εκπαιδευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές βοηθοί. Καθοριστικός για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι ο ρόλος του εθελοντή βοηθού. Χωρίς τη συμμετοχή του τα προγράμματα δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
Ο εθελοντής βοηθός θεραπευτικής ιππασίας δεν χρειάζεται να γνωρίζει ιππασία ή να έχει εμπειρία πάνω σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια, ενθουσιασμός, διάθεση για συνεργασία και αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Εθελοντής για παιδιά με καρκίνο: Θάνος Ιωαννίδης- ΜΚΟ ΦΛΟΓΑ
Όταν ο εθελοντισμός γίνεται όπλο στη δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει ένα παιδί με την ασθένειά του τότε ο ρόλος του Καλού Σαμαρείτη αποκτά μια ιδιαίτερη αξία.
Χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, βρίσκονται δίπλα στο πρόβλημα και γεμίζουν την καρδιά των μικρών ασθενών με ελπίδα και δύναμη. Μία φορά την εβδομάδα, ο εθελοντής της αγάπης κατευθύνεται προς το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και συναντά τα παιδιά. Παίζει, ζωγραφίζει και μιλάει μαζί τους. Σκοπός του να τα «ταξιδέψει», έστω και για λίγες ώρες, μακριά από το περιβάλλον του νοσοκομείου.

Alpha TV - ΑΥΤΟΨΙΑ

Προβολή εκπομπής σήμερα 16/5/2013 και ώρα 24:00 τα μεσάνυχτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
[video=youtube;3yx4oRHkkFE]http://www.youtube.com/watch?v=3yx4oRHkkFE[/video]

[video=youtube;5OyN1ALB89k]http://www.youtube.com/watch?v=5OyN1ALB89k[/video]

[video=youtube;PhdCISIhh8s]http://www.youtube.com/watch?v=PhdCISIhh8s[/video]

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Φαινεται να ειναι ενα υπεροχος ανθρωπος η Ιωαννα και με ξυπνησε λιγο απο τις μικροσκεψεις μου!

Μακαρι περισσοτεροι να ακολουθησουν το παραδειγμα της και να αποκτησουν τετοιους μοναδικους συντροφους-βοηθους.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δεν ειναι ευκολο νιζινυ γιατι δυστυχως απο οσα ειχα δει σε παλαιοτερη συντευξη της ιδιας κοπελας , ενας τετοιος σκυλος κοστιζει καπου 20-30χιλιαρικα . Θα μου πεις τι ειναι 20 -30 χιλιαρικα για να εχεις καποιον να βλεπει για εσενα , αλλα και παλι οι περισσοτεροι ανθρωποι με προβληματα ορασης στην ελλαδα δεν νομιζω να μπορουν να τα διαθεσουν :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
20-30 χιλιάρικα? Νόμιζα γύρω στα 5. Και στο εξωτερικό που έχουν τόσοι άνθρωποι καλύπτονται άραγε από τα ταμεία τους;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Λιγα ειπαμτελικα, βρηκα την συνεντευξη 40χιλιαρικα ειπε η κοπελα, επειδη δεν μπορω να κανω λινκ γιατι μου βγαζει το mobile youtube Πατα στο σερτς Παρα τριχα σκυλος τυφλων και θα το βρεις

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
20-30 χιλιάρικα? Νόμιζα γύρω στα 5. Και στο εξωτερικό που έχουν τόσοι άνθρωποι καλύπτονται άραγε από τα ταμεία τους;
Εδώ υπάρχει ένα κέντρο το οποίο, αν εγκριθεί η αίτηση και πετύχει η εκπαίδευση (3 εβδομάδες μαζί με το άτομο), παραχωρεί σκύλο για 1 ευρώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Εδώ υπάρχει ένα κέντρο το οποίο, αν εγκριθεί η αίτηση και πετύχει η εκπαίδευση (3 εβδομάδες μαζί με το άτομο), παραχωρεί σκύλο για 1 ευρώ.
Προφανώς κάπως έτσι θα λειτουργεί ο θεσμός και σε άλλες χώρες, δεν ξέρω στην Ελλάδα τι γίνεται αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε από κάποιον που γνωρίζει.

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
μεγα σέβας
στο πρώτο μέρος για τους οδηγους τυφλών λεει το κορίτσι οτι ο σκύλος δίδεται δωρεάν πάντως

ρε σεις δεν ειδα οτι ειχατε απαντήσει....

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
50.000 τυφλοι ανθρωποι ζουνε σημερα στην Ελλαδα και ελαχιστοι μπορουν να διαθεσουν τοσα χρηματα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Παιδια τοσο μπορει να κοστιζει η εκπαιδευση των 2 χρονων του σκυλου, δεν μπορω να πιστεψω οτι ζητανε τοσα χρηματα απο εναν ανθρωπο με αναπηρια για να εξυπηρετηθει. :confused:

Μεγα σεβας και στον ανθρωπο και στον σκυλο Βαγγελω, συμφωνω. ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Παιδια τοσο μπορει να κοστιζει η εκπαιδευση των 2 χρονων του σκυλου, δεν μπορω να πιστεψω οτι ζητανε τοσα χρηματα απο εναν ανθρωπο με αναπηρια για να εξυπηρετηθει. :confused:

Μεγα σεβας και στον ανθρωπο και στον σκυλο Βαγγελω, συμφωνω. ;)
OΎτε κι εγώ το πιστεύω αλλά δεν θα ήταν κακό να ελχουμε και αυτή την πληροφορία.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λιγα ειπαμτελικα, βρηκα την συνεντευξη 40χιλιαρικα ειπε η κοπελα, επειδη δεν μπορω να κανω λινκ γιατι μου βγαζει το mobile youtube Πατα στο σερτς Παρα τριχα σκυλος τυφλων και θα το βρεις
Το αναφέρει και στα βίντεο που παρέθεσα!

Γύρω στις 40.000 ευρώ είναι το όλο πακέτο!

Πιστεύω ότι αν διαδοθεί αυτό το πράγμα -άσχετα αν είναι ακριβό αυτήν την στιγμή- με την επιμονή τέτοιων δυναμικών ανθρώπων που πιάνουν την πέτρα και την στίβουν θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να κατεβάσουμε το κόστος, να καλύψουν τα ταμεία κάποιο ποσοστό των χρημάτων και να γίνει πιο υποφερτή η κατάσταση.

Υποκλίνομαι στον λόγο αυτής της γυναίκας, στην ροή της σκέψη της, στις τοποθετήσεις της, στο ρεζουμέ της υπόθεσης, στις ανάγκες, στα θέλω, στον τρόπο ζωής, στην αντιμετώπιση της ζωής.
Από την άλλη για μια ακόμη φορά συμπεραίνω το πόσο κάφροι είμαστε ως κοινωνία!Άνθρωποι που αφιερώνονται και προσφέρουν και κάνουν έργο να μην βρίσκουν στήριγμα!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Το αναφέρει και στα βίντεο που παρέθεσα!

Υποκλίνομαι στον λόγο αυτής της γυναίκας, στην ροή της σκέψη της, στις τοποθετήσεις της, στο ρεζουμέ της υπόθεσης, στις ανάγκες, στα θέλω, στον τρόπο ζωής, στην αντιμετώπιση της ζωής.
Από την άλλη για μια ακόμη φορά συμπεραίνω το πόσο κάφροι είμαστε ως κοινωνία!Άνθρωποι που αφιερώνονται και προσφέρουν και κάνουν έργο να μην βρίσκουν στήριγμα!

αυτό ακριβώς!!!
τόση ώρα προσπαθώ να συντάξω στο μυαλό μου

!!!μπράβο Στέλιο, αρκετά ενδιαφέρον!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Γύρω στις 40.000 ευρώ είναι το όλο πακέτο!
Πιστεύω ότι αν διαδοθεί αυτό το πράγμα -άσχετα αν είναι ακριβό αυτήν την στιγμή- με την επιμονή τέτοιων δυναμικών ανθρώπων που πιάνουν την πέτρα και την στίβουν θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να κατεβάσουμε το κόστος, να καλύψουν τα ταμεία κάποιο ποσοστό των χρημάτων και να γίνει πιο υποφερτή η κατάσταση.
Νομίζω οτι αυτό θα αργήσει να συμβεί, αν συμβεί ποτέ... Συνεχώς κόβουν από παντού και δυστυχώς και στον τομέα της υγείας δεν πάνε πίσω!
Το συγκεκριμένο θέμα με αγγίζει απίστευτα και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές-εκπαιδευτές. Το κόστος απόκτησης ενός τέτοιου σκύλου όμως είναι πολύ μεγάλο και νομίζω οτι ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να διαθέσουν ένα τέτοιο ποσό.

Εκτός αυτού είναι και η έλλειψη παιδείας που έχουμε ως λαός. Φαντάζομαι ένα τυφλό να περπατάει στην πόλη μου με σκύλο συνοδό και θλίβομαι. Πολλοί θα απλώνουν τις χερούκλες τους να το χαιδέψουν, παιδάκια θα του γαυγίζουν, θα τρέχουν κατά πάνω του όλα τα αμολημένα ημιδεσποζόμενα, όλο και κάποιος ηλίθιος θα βρεθεί να κάνει κάποια παρατήρηση, χώρια που με τόσες φόλες κάποια στιγμή θα γίνει το κακό...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Εκτός αυτού είναι και η έλλειψη παιδείας που έχουμε ως λαός. Φαντάζομαι ένα τυφλό να περπατάει στην πόλη μου με σκύλο συνοδό και θλίβομαι. Πολλοί θα απλώνουν τις χερούκλες τους να το χαιδέψουν, παιδάκια θα του γαυγίζουν, θα τρέχουν κατά πάνω του όλα τα αμολημένα ημιδεσποζόμενα, όλο και κάποιος ηλίθιος θα βρεθεί να κάνει κάποια παρατήρηση, χώρια που με τόσες φόλες κάποια στιγμή θα γίνει το κακό...
Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ίδιο μου έλεγε και ένας εκπαιδευτής, ότι στην Ελλάδα με τις συνθήκες που επικρατούν ένας σκύλος-οδηγός θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, και κατά συνέπεια και ο τυφλός που η ασφάλεια του εξαρτάται από τον σκύλο αυτό.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ίδιο μου έλεγε και ένας εκπαιδευτής, ότι στην Ελλάδα με τις συνθήκες που επικρατούν ένας σκύλος-οδηγός θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, και κατά συνέπεια και ο τυφλός που η ασφάλεια του εξαρτάται από τον σκύλο αυτό.

Και μην ξεχναμε οτι στην ελλαδα εχουμε και το θεμα με τις φολες ........

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Και μην ξεχναμε οτι στην ελλαδα εχουμε και το θεμα με τις φολες ........
Φανταζομαι οτι οι σκυλοι οδηγοι δεν τρωνε οτι σαβουρα βρουν μπροστα τους στο δρομο. Οχι βεβαια οτι παυει να υπαρχει και αυτος ο κινδυνος πραγμα αδιανοητο για αλλη πολιτισμενη χωρα.