Acana provincial σε κουτάβι?

tzimis

Member
16 Δεκεμβρίου 2011
7
0
Καλησπέρα σε όλους,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω και σας συγχαίρω για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε.
Είμαι νέος ιδιοκτήτης σκύλου. Ο σκύλος μου είναι ένα λαμπραντόρ 4,5 μηνών και είναι το 1ο μου σκυλί. Στην αρχή και μετά από πολύ ψάξιμο με την τροφή κατέληξα για πολλούς λόγους στην Acana Puppy Large Breed. Την έδινα από 2 μέχρι 3,5 μηνών αλλά είχα σοβαρό πρόβλημα με τα μαλακά κόπρανα παρόλο που η ανάπτυξη του και το τρίχωμα του ήταν καταπληκτικά. Μετά από σύσταση ενός εκτροφέα και του εισαγωγέα των τροφών άλλαξα σε κάποιον από τους provincial κωδικούς της acana. Έδωσα ένα μικρό σακούλι pacifica και τώρα πλέον δίνω wild prairie. Η τροφή του έκατσε φοβερά και τα κόπρανα του είναι τέλεια. Η ανάπτυξη του φαίνεται καλή (θα έγραφα τέλεια αλλά καθότι 1ο σκυλί δεν έχω μέτρο σύγκρισης).
Παρότι η τροφή γράφει ότι είναι για όλες τις ράτσες και για όλα τα στάδια ζωής, με προβλημάτισαν διάφοροι που μου είπαν ότι θα έπρεπε να δίνω μια τροφή "ανάπτυξης" μια που να είναι puppy.
Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας.
Ισχύει όντως αυτό;
Πράγματι το "όλα τα στάδια ζωής" θυσιάζει συστατικά που μια τροφή ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει;
Όποιος ξέρει ας βοηθήσει. Είναι κρίμα μετά από τόσο ψάξιμο που έχω ρίξει και τόσο που την πληρώνω να μην του προσφέρω τελικά το καλύτερο δυνατό!
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!!!

tzimis

Member
16 Δεκεμβρίου 2011
7
0
Το ξέρω ότι είναι μια χαρά τροφή, και παραπάνω από μια χαρά θα έλεγα. Η απορία μου είναι άλλη. Καταρχήν ως λογική οι τροφές που είναι "For all breeds and all lifestages" θυσιάζουν κάτι που θα έπρεπε να προσλαμβάνει υποχρεωτικά ένα κουτάβι; Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια τροφή τότε γιατί να υπάρχουν "puppy", "adult" και "senior" τροφές; Είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ;
Υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί ή και να ανασταλεί η ανάπτυξη του; Βοηθήστε ρε παιδιά για να μην βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο μετά!!
Μέχρι ποιο μήνα πρέπει γενικά ένα κουτάβι να τρώει τροφή ανάπτυξης;
Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει σας παρακαλώ!
Αποκλείεται αυτές να είναι μόνο δικές μου απορίες. Σίγουρα θα έχει προβληματιστεί και κάποιος άλλος!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλησπέρα!
Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα λίγο την ποσότητα ασβεστίου κ την διαφορά που έχουν οι 2 τροφές.
Υπερβολική ποσότητα ασβεστίου, φωσφόρου ή βιταμίνης D, μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις στην ανάπτυξη των οστών του κουταβιού. Ειδικά αφού έχεις μεγαλόσωμο σκυλάκι, θέλει προσοχή στην σωστή ανάπτυξη του σκελετού του. Νομίζω είναι ένας από τους λόγους που γίνεται κ ο διαχωρισμός, τα πιο "προσεγμένα" κ "ειδικά" συστατικά.

tzimis

Member
16 Δεκεμβρίου 2011
7
0
Καλησπέρα ChilliJRT,
Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ποσότητα ασβεστίου και φωσφόρου μεταξύ των 2 τροφών. Η Puppy Large Breed έχει 1,2% και 1,1% αντίστοιχα και η Wild Prairie έχει 1,3% και 1,1% αντίστοιχα. Νομίζω ότι και στις 2 τροφές αυτά τα ποσοστά είναι τα ελάχιστα. Απλά όταν υπάρχουν από την ίδια εταιρία 2 κατευθύνσεων κωδικοί: "puppy, adult senior" από τη μια και "all life stages" από την άλλη, κάτι δε μου κολλάει. Δεν είναι δυνατόν να είναι και τα δύο σωστά ταυτόχρονα. Είναι κοινή λογική!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Nαι... γι'αυτό σου είπα κ γω να κοιτάξεις κάτι τέτοιο αλλά όντως η διαφορά είναι μικρή. Βέβαια αν θυμάμαι καλά από τν Eukanuba που έδινα εγώ που είχε 0,8 ασβέστιο, έχουν υψηλότερο κ οι 2, αλλά δν ρωτάς αυτό...

Για δες κ τις θερμίδες μήπως είναι παραπάνω στην ίδια ποσότητα, οπότε αν δίνεις από την adult την ίδια ποσότητα που έδινες από την puppy, ουσιαστικά δίνεις παραπάνω από ότι χρειάζεται. Πάλι υπόθεση κάνω...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Απο 4 μηνων μεχρι και τωρα που ειναι 11 μηνων δινω acana wild prairie. Οσον αφορα την αναπτυξη της (προκειται για ημιαιμο ομως) δεν ειχαμε κανενα προβλημα οσο υπολογιζε οτι θα γινει ο κτηνιατρος τοσο περιπου εγινε (ειχε πει 15 με αντε βαρια βαρια 20 και εχει γινει 21). Τα κιλα τα επαιρνε σιγα σιγα, το υψος το ιδιο.
Από την στιγμη που συγκρινεις τα ποσοστα και οι διαφορες ειναι μηδαμινες σχεδον (αν υπολογισεις και το ποσο τρωει ισως να μην υπαρχουν καν) και απο την στιγμη που στο συστησε και εκτροφεας (φανταζομαι της φυλης) τοτε δεν βρισκω τον λογο να προβληματιζεσαι.

Ralph

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
6
0
Athens, Greece
Καλημέρα και από μας! Έχουμε και εμείς ένα Labrador 4,5 μηνών. Ξεκινήσαμε την διατροφή του με Royal Canin για Labrador όταν ήταν 2,5 μηνών. Στη συνέχεια επιλέξαμε να δώσουμε Acana Puppy Large Breed και το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο από του Jimy! Όχι απλά πολύ μαλακά κόπρανα, αλλά διάρροιες και ευκοίλια... Ο κτηνίατρος έκανε λόγο για απότομη μετάβαση από τη μία τροφή στην άλλη και κατόπιν υπόδειξης του, δώσαμε στον Ralph Hill's ID, για λίγες μέρες, μέχρι να ισορροπήσει το εντερικό του σύστημα. Τα κακάκια μας έσφιξαν και αρχίσαμε ξανά, σταδιακά όμως αυτή τη φορά, την Acana Puppy Large Breed. Δυστυχώς όμως ,τα αποτελέσματα ήταν για ακόμη μια φορά τα ίδια... Ακολούθησε και πάλι περίοδος προσαρμογής με Hill's ID αλλά και αντιβίωση που μας συνέστησε ο κτηνίατρος. Όλα καλά, μέχρι που προσπαθήσαμε να βάλουμε σιγά σιγά σπόρια από την αρχική του τροφή, την Royal Canin Labrador. Και πάλι διάρροιες και πάλι τα ίδια... Τις τελευταίες μέρες έχουμε επιλέξει να μαγειρεύουμε στον Ralph ρύζι λαπά με στήθος κοτόπουλο! Τα κόπρανα του έχουν ισορροπήσει, πραγματικά όμως μας τρομάζει η επόμενη κίνηση! Τι τροφή να επιλέξουμε..;
Ελπίζω να μην σας κούρασα!
Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία!

Υ.Γ. Πρέπει να σας αναφέρω και κάτι ακόμη! Όλο αυτό τον καιρό και παρά τις προσπάθειες που κάναμε να σταθεροποιήσουμε την διατροφή του Ralph, από την λαιμαργία του, ανακάλυψε και έφαγε και 2 φορές μάλιστα, την τροφή του καναρινιού (καναβούρι και πρωτεΐνη)!!!
Το τι επακολούθησε, μπορείτε να το φανταστείτε....

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα! Λὀγο που έχεις μεγαλόσωμο είναι και σημάντικό να μήν δώσεις πολύ πρωτείνη, καλά είναι κάτω των 25%, πολλά έχουνε 30% και έπανω.(Ειδικά οι τροφές για κουτάβια...) Εάν βλέπεις το σκύλι σου καλά στην υγεία και να μεγαλώνει σώστα, είναι όλα καλά. Μην τρελαίνεσει με ότι γράφουν, παλιά δεν υπήρχαν ολές αυτές οι κατηγόριες και πώς μεγαλώσανε γενιές από σκυλιά ;) Οτί ταιριάζει στο σκυλάκι σου, τα κόπρανα σφικτά και λίγα, όλα καλά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog