Aγριεύει όταν το πιάνω στην κοιλιά

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
γεια σας παιδιά!έχω ένα λυκόσκυλο 4 μηνών εδω και 3 μήνες που την έχω είναι το πιο καλό σκυλάκι.δεν αγριεύει με τίποτα και με κανένΑΝ εκτός αν κάνει κάποιος ότι με χτυπάει.ενώ τρελαινόταν να την χαιδευω στην κοιλιά εδώ και μερικές μέρες μόλις την χαιδεύω εκεί μου γρυλιζει.δεν έχει πρόβλημα στο στερνο μόνο με την κοιλιά.και χθες έπαιζε με ένα κουκουνάρι και γρύλισε και σε μένα και σε ενα αλλο κουταβι όταν πήγαμε να το πάρουμε.δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρώτη φορά κάνει έτσι...και έχω ανησυχήσει κάπως...

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
γειασου γιουλη καλως ηρθες.η κοιλια τους ειναι ευαισθητο σημειο για τα σκυλια οσων αφορα την κυριαρχια ,να σου προτεινω κατι ετσι πως θα παιζεται στο χορταρι π.χ ξαπλωσετων κατω να ανοιξη τα ποδια σαν υποταγη και θα του πιανεις την κοιλια κρατωντας του το λαιμουδακι για να μην σε δαγκωσει,σαν σε παιχνιδι ολο αυτο επανελαβε ξανα και ξανα να καταλαβει οτι εσυ μπορεις να το κανεις αυτο και εσυ εισαι το αφεντικο και θα το καταλαβει

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
γειασου γιουλη καλως ηρθες.η κοιλια τους ειναι ευαισθητο σημειο για τα σκυλια οσων αφορα την κυριαρχια ,να σου προτεινω κατι ετσι πως θα παιζεται στο χορταρι π.χ ξαπλωσετων κατω να ανοιξη τα ποδια σαν υποταγη και θα του πιανεις την κοιλια κρατωντας του το λαιμουδακι για να μην σε δαγκωσει,σαν σε παιχνιδι ολο αυτο επανελαβε ξανα και ξανα να καταλαβει οτι εσυ μπορεις να το κανεις αυτο και εσυ εισαι το αφεντικο και θα το καταλαβει
καλως σας βρηκα!μερχι τωρα το καναμε συνεχεια αυτο και μερικεσ φορες ξαπλωνε και μονη της ανασκελα τωρα τελευταια νευριαζει!γιαυτο μου φαινεται περιεργο...

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
καλως σας βρηκα!μερχι τωρα το καναμε συνεχεια αυτο και μερικεσ φορες ξαπλωνε και μονη της ανασκελα τωρα τελευταια νευριαζει!γιαυτο μου φαινεται περιεργο...
τοτε ηταν κουταβακι τωρα που μεγαλωνει θα αρχισει να διεκδκει και θα γινεται πιο κυριαρχικη γιαυτο πρεπει να το κανεις.τωρα δεν ξερω τη εμπειρια εχεις με σκυλια αλα καντω και θα το αποδεχτει σιγα σιγα

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
τοτε ηταν κουταβακι τωρα που μεγαλωνει θα αρχισει να διεκδκει και θα γινεται πιο κυριαρχικη γιαυτο πρεπει να το κανεις.τωρα δεν ξερω τη εμπειρια εχεις με σκυλια αλα καντω και θα το αποδεχτει σιγα σιγα
σευχαριστω παρα πολυ θα το κανω και θα σου πω αν ειναι!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
οκ αλλα με προσοχη και σαν παιχνιδι ολο αυτο.θα περιμενω νεα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
giouli4 καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Πρέπει να ξέρεις, ότι ποτέ δεν παίρνουμε τόσο μικρό κουτάβι.
Και δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop ή από γέννα φίλων/γνωστών/συγγενών.

Ο μόνος θεμιτός λόγος, για να έχεις τόσο μικρό κουτάβι, είναι να το βρήκες αδέσποτο.

Οπως όμως και να έχει καταλήξει στα χέρια σου, το πιθανόν είναι, να έχετε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς όσο μεγαλώνει. Δυστυχώς, έχει χάσει πολύτιμα μαθήματα, από την στιγμή που έφυγε τόσο μικρή από την μάνα και τα αδέλφια της.

Θα πρέπει να σιγουρευτείς καταρχάς, ότι το σκυλάκι σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού πχ, στην περιοχή της κοιλιάς της, με αποτέλεσμα να ενοχλείται ή και να πονάει κάθε φορά που εσύ την πιάνεις και βέβαια να αντιδράει με τον μόνο τρόπο που ξέρει.

Ετσι κι αλλιώς, ίσως είναι καλή ιδέα να αρχίσεις να σκέφτεσαι την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι κυριαρχικές φυλές θέλουν προσοχή και η πιο σημαντική ηλικία είναι από 4 έως 6,7 μηνών για να μάθει η σκύλα σου κάποια βασικά πράγματα, αλλά πολύ σημαντικά. Συμφωνώ με τον Black και μάλιστα θα σου έλεγα ΄μόλις σου γρυλίσει να τη σταθεροποιήσεις με το χέρι σου μαλακά από το λαιμό, πάντα ανάσκελα και να μη τη κοιτάξεις καθόλου. Κράτα την σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να της μιλάς η να την κοιτάς καθόλου. Μόλις ηρεμήσει και αφεθεί απλά άστην χωρίς μπράβο. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ότι εσύ είσαι το αφεντικό αλλά και να μην της σπάσεις τον χαρακτήρα που είναι σημαντικός για μία τέτοια ράτσα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οταν λέμε..."κυριαρχική φυλή"; :cool:

Γιατί εγώ διάβασα στο πρώτο ποστ "λυκόσκυλο" και προσπαθώ να το συνδέσω με το avatar και...πως να το πω...μπερδεύομαι...:rolleyes: Εκτός αν η φωτό στο avatar είναι τυχαία.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres

Γιατί εγώ διάβασα στο πρώτο ποστ "λυκόσκυλο" και προσπαθώ να το συνδέσω με το avatar και...πως να το πω...μπερδεύομαι...:rolleyes: Εκτός αν η φωτό στο avatar είναι τυχαία.
στο avatar νομιζω ειναι εικονα απο λευκο λυκοσκυλο

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Κανε αυτο που λένε τα παιδιά και επιπλέον αν αρχισει και έχει και άλλα συμπτώματα κυριαρχιας να της τα κόψεις. Πχ μην την αφήσεις να σε βαρά με το βάρος της, οχι ταχατε τάχατε δοντια στο παιχνιδι, οχι να σηκώνει το ποδι της και να σε γρατζουνάει. Αλλιως βάλε την ΚΑΙ περιορισμο μακριά απο σένα και μονη της για 15 λεπτα.Εγώ αυτο που εκανα και θα σου πω πως μας γυρισε μπουμερανγκ με τη θετικη πλευρά ειναι οτι αφου τελειώσω τον περιορισμο κάθομαι και του μιλάω και τον μαλώνω και του λέω να μην το ξανακάνει (τα σκυλιά φτάνουν να καταλαβαινουν μέχρι και 550 λεξεις ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ) και μετά τον φιλάω και τον χαιδευω για να μην κρατάμε κακιες μεταξυ μας.Αυτο "εδωσε " αργοτερα καρπους οταν τον στειρώσαμε και πήγε ο άντρας μου να δει την πληγη του και το σκυλι φοβήθηκε και αν δεν φοραγε το κολάρο θα τον ειχε δαγκώσει. Αποτέλεσμα? Για 3 μέρες ήταν απο πισω του να τον γλυφει ζητώντας συγχώρεση...
Οπως και να έχει να θυμάσαι οτι εσυ εισαι το αφεντικο στην αγέλη και οφειλεις να εισαι δικαιη, σωστή, οχι βιαιη ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΑΡΘΡΟ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αυτο "εδωσε " αργοτερα καρπους οταν τον στειρώσαμε και πήγε ο άντρας μου να δει την πληγη του και το σκυλι φοβήθηκε και αν δεν φοραγε το κολάρο θα τον ειχε δαγκώσει. Αποτέλεσμα? Για 3 μέρες ήταν απο πισω του να τον γλυφει ζητώντας συγχώρεση...
Αυτό πραγματικά το πιστεύεις; 'Οτι ο σκύλος ζητούσε 3 ημέρες συγχώρεση;

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0

η μαμα της ειναι καναδεζικο λυκοσκυλο και ο μπαμπας ειναι γερμανικο.εκει ειναι πολυ μικρη τωρα τα σηκωσε τα αυτια της

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
giouli4 καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Πρέπει να ξέρεις, ότι ποτέ δεν παίρνουμε τόσο μικρό κουτάβι.
Και δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop ή από γέννα φίλων/γνωστών/συγγενών.

Ο μόνος θεμιτός λόγος, για να έχεις τόσο μικρό κουτάβι, είναι να το βρήκες αδέσποτο.

Οπως όμως και να έχει καταλήξει στα χέρια σου, το πιθανόν είναι, να έχετε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς όσο μεγαλώνει. Δυστυχώς, έχει χάσει πολύτιμα μαθήματα, από την στιγμή που έφυγε τόσο μικρή από την μάνα και τα αδέλφια της.

Θα πρέπει να σιγουρευτείς καταρχάς, ότι το σκυλάκι σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού πχ, στην περιοχή της κοιλιάς της, με αποτέλεσμα να ενοχλείται ή και να πονάει κάθε φορά που εσύ την πιάνεις και βέβαια να αντιδράει με τον μόνο τρόπο που ξέρει.

Ετσι κι αλλιώς, ίσως είναι καλή ιδέα να αρχίσεις να σκέφτεσαι την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.
το ξερω πολυ καλα οτι τα κουταβια πρεπει να ειναι τουλαχιστον 2 μηνων αλλα μου την εφερε στο σπιτι ο αντρας μου εκπληξη οποτε δεν μπορουσα να κανω κατι.επισησ πιστευω οτι το να παρεις κουταβι απο καποιον φιλο σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα κι αυτα οπωσ ολα τα αλλα χρειαζονται καποια οικογενεια να τα αγαπησει.οσο αφορα τον εκπαιδευτη δεν εχω τη δυνατοτητα αλλα καθε μερα κι εγω κι ο αντρας μου αφιερωνουμε παρα πολυ χρονο στην εκπαιδευση της.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
οκ αλλα με προσοχη και σαν παιχνιδι ολο αυτο.θα περιμενω νεα
σημερα στο παρκο τησ το εκανα αυτο αρκετες φορες την ωρα που παιζαμε και δεν μου γρυλισε καθολου!

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Κανε αυτο που λένε τα παιδιά και επιπλέον αν αρχισει και έχει και άλλα συμπτώματα κυριαρχιας να της τα κόψεις. Πχ μην την αφήσεις να σε βαρά με το βάρος της, οχι ταχατε τάχατε δοντια στο παιχνιδι, οχι να σηκώνει το ποδι της και να σε γρατζουνάει. Αλλιως βάλε την ΚΑΙ περιορισμο μακριά απο σένα και μονη της για 15 λεπτα.Εγώ αυτο που εκανα και θα σου πω πως μας γυρισε μπουμερανγκ με τη θετικη πλευρά ειναι οτι αφου τελειώσω τον περιορισμο κάθομαι και του μιλάω και τον μαλώνω και του λέω να μην το ξανακάνει (τα σκυλιά φτάνουν να καταλαβαινουν μέχρι και 550 λεξεις ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ) και μετά τον φιλάω και τον χαιδευω για να μην κρατάμε κακιες μεταξυ μας.Αυτο "εδωσε " αργοτερα καρπους οταν τον στειρώσαμε και πήγε ο άντρας μου να δει την πληγη του και το σκυλι φοβήθηκε και αν δεν φοραγε το κολάρο θα τον ειχε δαγκώσει. Αποτέλεσμα? Για 3 μέρες ήταν απο πισω του να τον γλυφει ζητώντας συγχώρεση...
Οπως και να έχει να θυμάσαι οτι εσυ εισαι το αφεντικο στην αγέλη και οφειλεις να εισαι δικαιη, σωστή, οχι βιαιη ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΡΑΤΙΕΣΑΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΑΡΘΡΟ.
αλλα τετοια σημαδια δεν εχω ακομα και στο παιχνιδι με το που καταλαβαινει το χερι μου στο στομα της κανει πισω κατευθειαν δεν με δαγκωνει ποτε ουτε γρατσουνιες ουτε τιποτα αυτα τα εχει κοψει καιρο τωρα γιατι καθε φορα που δαγκωνε εφευγα κατευθειαν οπωσ ακριβως περιγραφεις

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
ειδες; μερα με τη μερα ολο και πιο καλα και δεν θα σου γρυλιζει:D

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
ειδες; μερα με τη μερα ολο και πιο καλα και δεν θα σου γρυλιζει:D
αχ ναι χαρηκα παρα πολυ γιατι δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα εκτος απο αυτο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97