4ων μηνών mini pinscher - διαμονή και αστυνομία/ώρες κοινής ησυχίας

Dopeboyone

New Member
29 Ιουνίου 2017
3
0
30
Συγγνώμη εάν επαναλαμβάνω ερώτηση, έχει 7~8 ήμερες όπου πείρα 2 mini pinscher είναι αδελφάκια ένα θηλυκό ένα αρσενικό, τα έχω στο δωμάτιο και το μπαλκόνι, είμαι δεύτερο όροφο και έχω περιφράξει το μπαλκόνι με αρκετά σωστούς τρόπους ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ατυχήματος επίσης τα βλέπω όσες φορές τα βγάζω η τα αφήνω να παίξουν μέσα και έξω (δωμάτιο-μπαλκόνι) έχουν το σπιτάκι τους μέσα στο σπίτι, κοιμούνται μέσα στο σπίτι, κακάκια k τσίσα κάνουν στην πάνα τους έξω (μαθαίνουν πολύ εύκολα) στα εμβόλια είμαστε τυπικοί τα αφήνω στο μπαλκόνι-δωμάτιο ενώ τα επιβλέπω πάντα, 3 φόρες την ημέρα, νωρίς το πρωί, προς το μεσημεράκι και το απόγευμα προς βραδάκι. Προσέχω πάντα της ώρες πού παίζουν να μην είναι ώρες κοινής ησυχίας. Εκείνες τις ώρες ξεκουράζονται η κοιμούνται . Υπάρχει περίπτωση να μου φέρει κάποιος την Αστυνομία, επειδή όταν παίζουν και μαλώνουν γαβγίζουν ? (όχι ότι φωνάζουν δυνατά, η ότι το κάνουν για ώρα αλλά είναι 3~4 μηνών και παίζουν) Έχω και άλλες ερώτησης θα τις αναπτύξω στα σωστά sections μετά. Ευχαριστώ πολύ.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Υπάρχουν οι ώρες κοινής ησυχίας που πρέπει ν είναι σεβαστές.

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

• Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
  • Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
  • Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
  • Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

• Like
Reactions: Dopeboyone

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ειχα διαβασει καποτε κατι για ολο το 24ωρο,αφενος δεν γνωριζω αν εχει (ή ακομα και αν ειχε ποτε) ισχυ,αφετερου δεν ξερω κατα ποσο μπορει τελικα να εφαρμοστει.

υ.γ. Το βρηκα,αλλα το παραθετω με επιφυλαξη :

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1996 (1023/2/37-ια/8.01.1996) (ΦΕΚ Β-15/1996)

Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας.

Άρθρο 2
Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις
1. Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ωρου:

...3 : Οι «κάτοχοι» κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.

υ.γ.2 Φροντισε να τα τσιπαρεις,αν δεν το εχεις κανει ηδη,για να εισαι και σε αυτον τον τομεα ενταξει.

• Like
Reactions: Dopeboyone

Dopeboyone

New Member
29 Ιουνίου 2017
3
0
30
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, όσον αφορά τα τσιπάκια επειδή είναι μικρά και δεν έχουν κάνει αντιλισιακο γι αυτό και δεν τα βγάζω έξω ακόμα, φοβάμαι κι εγώ, μου το πρωτινε και η κτηνίατρος μου είπες καλύτερα μετά το αντιλισιακό (θα το κάνουμε σε 25 μέρες περίπου, μετά από το επαναληπτικό κανένα 5ημερο.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, όσον αφορά τα τσιπάκια επειδή είναι μικρά και δεν έχουν κάνει αντιλισιακο γι αυτό και δεν τα βγάζω έξω ακόμα, φοβάμαι κι εγώ, μου το πρωτινε και η κτηνίατρος μου είπες καλύτερα μετά το αντιλισιακό (θα το κάνουμε σε 25 μέρες περίπου, μετά από το επαναληπτικό κανένα 5ημερο.
Πρώτα βάζεις το microchip και μετά κάνεις το αντιλυσσικό.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme