3 υπερ ράτσες - ερωτήσεις

Status
Κλειδωμένο θέμα

Giannis21

Active Member
12 Οκτωβρίου 2013
39
0
Γεια σε ολους ειμαι καινουριος στο φορουμ και καλως σας βρηκα !!
Τωρα που εχω τελειωσει το σχολειο και παω για φοιτητης θα εχω περισσοτερο χρονο να αφιεροσω σε ενα σκυλι (ρατσας) μεσα στο σπιτι (διαμερισμα)...
Με τα σκυλια διαβαζω βιβλια,ψαχνω στο Internet,ρωταω και γενικα ασχολουμε 9-10 χρονια
και εχουν περασει πολλα απο τα χερια μου, οχι
ομως ρατσας.
Γι'αυτο θελω να ρωτησω συγκεκριμενα για 3 ρατσες να μου πειτε τη γνωμη σας
1 Cane Corso
2 Presa canario
3 Alabai (cao)
Πιο απο τα 3 ειναι ευκολοτερο στην εκπεδευση να μπορεις να το σταματηεις ειδικα οταν αγριευσει ή βγει εκτος ελεγχου?
Το Alabai μπορει να διατηρηθει σε διαμερισμα βγενωντας 2-3 φορες τη μερα (δλδ ειναι οπως το μαθεις ή το DNA του ειναι για εξω)?
Το cane corso ειναι καλυτερος σκυλος-μαχητης (φυλαξη-δαγκωμα) απο το πρεσα?
Και κατι τελευταιο για να μην πολυ κουραζω, ειναι αληθεια οτι το Alabai εχει DNA απο μολοσοειδες οτι στο δαγκωμα του δεν σε αφηνει? π.χ δεν ειναι σαν τον Ε.Π η του Καυκασου

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...
Ευχαριστω !!:cool::cool::cool::cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.959
3 ΥΠΕΡ ΡΑΤΣΕΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αυτές οι υπερ-ράτσες εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις ιδιοκτητών που κάποιους από αυτούς έχουμε την τιμή να είναι συμφορουμίτες μας ελκύουν συνήθως και υπερ-ζαβούς ιδιοκτήτες.
Ελπίζω πως ανήκεις στις εξαιρέσεις.
Καλώς ήρθες..

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
απο τις 3 φυλες που ανεφερες η πιο ευκολη σε εκπαιδευση ειναι τα κανε κορσο,απο εκει και περα τα πρεσα ειναι πολυ δυσκολα σκυλια και με υψηλο ταμπεραμεντο αλλα πολυ δυσκολο να βρεις καλο πρεσα,πρεπει να ψαξεις εξωτερικο,ασε που δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη σαν πρεσα καναριο αλλα μονο σαν ντογκο καναριο με την διαφορα οτι τα ντογκο ειναι πιο εκθεσιακα

οσο τωρα για αυτο που ακουσες για τα αλαμπαι ειναι μυθος φυσικα...

καλως ηρθες!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Giannis21, τι ακριβώς περιμένεις από το σκυλί;
Το μεταξύ ξέχασε το CAO μέσα στο διαμέρισμα και κοίτα τις υπόλοιπες, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλά εκτροφεία cane corso και dogo.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@Φωτεινή , θα μπορούσες να αναφέρεις συγκεκριμένα για ποιούς λόγους είσαι τόσο αρνητική με το alabai μέσα στο διαμέρισμα; Δεδομένου φυσικά ότι θα έχει τις απαραίτητες βόλτες-δραστηριότητες για να εκτονώνεται.

Απο τις τρείς φυλές που ανέφερες οι γνώσεις μου περιορίζονται στο ελάχιστο, μόνο alabai γνωρίζω απο κοντά και δεδομένου ότι τα σκυλιά αυτά ακόμα και σαν κουτάβια είναι τεράστια και ατσούμπαλα, αν τελικά το πάρεις, θα έλεγα να μαζέψεις οτιδήποτε σπάει, απο τασάκια μέχρι... τηλεόραση πλάσμα αν δεν είναι καλά στηριγμένη στον τοίχο..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιάννη, καλώς ήλθες στο dogforum!:)

Οφείλω να σου πω κι εγώ ότι έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο και πάω για μεταπτυχιακός φοιτητής... και, όντως, έχω περισσότερο χρόνο για να αφιερώνω σε δύο σκυλιά (ράτσας), μέσα στο σπίτι (διαμέρισμα)...

Γιάννη,
Οφείλω να σου πω ότι κι εμένα έχουν περάσει "πολλά από τα χέρια μου"... όχι όμως "ράτσας"... και, στα χρόνια αυτά, διαπίστωσα ότι τα "ρατσάτα" και τα "όχι ρατσάτα" είναι το ίδιο πράγμα... και...

Γιάννη,
Οφείλω να σου προτείνω να σταματήσεις εδώ που βρίσκεσαι και να βάλεις μιά "άνω τελεία" (όπως λέμε στο σχολείο - αλήθεια, το λέμε ακόμα???)... και να ξαναρχίσεις τις μελέτες σου για τα σκυλιά από την αρχή...

Γιάννη,
Ξεκίνα τις μελέτες σου για το τι σημαίνει "σκύλος"... και, μετά από 2-3 χρόνια, προχώρησε τις μελέτες σου για το τι σημαίνει "φυλή" (και όχι "ράτσα"!)... και, τέλος (στα μεταπτυχιακά σου), προχώρησε λιγάκι ακόμα και μελέτησε το τι σημαίνει "άτομο μέσα στη συγκεκριμένη φυλή"...

... και ξαναρώτησέ μας... αν είμαστε καλά και βρισκόμαστε ακόμα "ζωντανοί" στο dogforum...

Γιάννη,
ΔΕΝ υπάρχουν "υπέρ-ράτσες"...
Η κάθε "φυλή" (για να μη μακρυγορώ) είναι προορισμένη για κάποια συγκεκριμένη εργασία... η "μικρότερη" και η "πιο τούμπανο"...

Γιάννη,
Οι 3 φυλές που ανέφερες είναι "ετερόκλητες"... δηλαδή, η κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (και, επαναλαμβάνω, το κάθε άτομο των φυλών αυτών είναι ξεχωριστό - διαφορετικό από το άλλο)... οι 2 πρώτες φυλές (με αρκετές διαφορές!) είναι σκυλιά "μάχης"... η 3η φυλή είναι σκυλιά "φύλαξης"... ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ... οι 2 πρώτες ΔΕΝ έχουν οποιαδήποτε σχέση με την 3η...

Γιάννη,
Μελέτησε ακόμα περισσότερο...
Για να μάθεις, στο τέλος αυτού του (ομολογουμένως ονειρεμένου) δρόμου τι είναι αυτό που σου ταιριάζει...
Και, για να μάθεις στο τέλος (με σκληρό, πάντα, τρόπο) ότι, όποια φυλή και να επιλεξεις... το "καλό" κουτάβι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ...

Πανάκριβο για να το "αγοράσεις"... και πανάκριβο για να το "συντηρήσεις"...:cool:

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο??
Για να παρει καποιος μια τοσο μεγαλη φυλη...θα πρεπει να ζυγιζει και ο ιδιος καποια κιλα για να μπορει να τον κουμανταρει? Η θεωρειτε πως και μια κοπελιτσα (50 κιλα ας την πουμε) θα μπορουσε να το κανει ζάφτι και οτι σημασια εχει η εκπαιδευση??
(η ερωτηση αφορα εγκυκλοπαιδικες γνώσεις, δεν ενδιαφερομαι για αλλο σκυλο αυτην την στιγμη)

Giannis21

Active Member
12 Οκτωβρίου 2013
39
0
Καταρχας σας ευχαριστω ολους παιδια με βοηθησατε αρκετα :)
Δεν σταματαω ουτε θα σταματησω να παιρνω πληροφοριες απ'οπου δηποτε για τα σκυλια,
Συγνωμη για τα 2 Post απλα μπερδευτηκα και το καταλαβα μετα....
Απ'οτι φενεται πιο πολυ στο CAO και στο CC καταληγω !!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να ρωτησω κατι ασχετο-σχετικο??
Για να παρει καποιος μια τοσο μεγαλη φυλη...θα πρεπει να ζυγιζει και ο ιδιος καποια κιλα για να μπορει να τον κουμανταρει? Η θεωρειτε πως και μια κοπελιτσα (50 κιλα ας την πουμε) θα μπορουσε να το κανει ζάφτι και οτι σημασια εχει η εκπαιδευση??
(η ερωτηση αφορα εγκυκλοπαιδικες γνώσεις, δεν ενδιαφερομαι για αλλο σκυλο αυτην την στιγμη)
Θεωρώ πως είναι θέμα εκπαίδευσης. Είμαι κοπέλα και ο σκύλος μου ζυγίζει 35 κιλά (λίγα μπροστά στις φυλές του θέματος) και δεν έχω βρεθεί-ως τώρα- σε κατάσταση που να με τραβήξει ο σκύλος και να μη μπορώ να τον συγκρατήσω...(μετά την εκπαίδευση,πριν του έβαζα το λουρί και με πήγαινε βόλτα:rolleyes:).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.815
20.147
Γεια σε ολους ειμαι καινουριος στο φορουμ και καλως σας βρηκα !!
Τωρα που εχω τελειωσει το σχολειο και παω για φοιτητης θα εχω περισσοτερο χρονο να αφιεροσω σε ενα σκυλι (ρατσας) μεσα στο σπιτι (διαμερισμα)...
Με τα σκυλια διαβαζω βιβλια,ψαχνω στο Internet,ρωταω και γενικα ασχολουμε 9-10 χρονια
και εχουν περασει πολλα απο τα χερια μου, οχι ομως ρατσας.
Καλώς τον Γιάννη!!!!

Γιαννάκο, πρέπει να είσαι το λιγότερο...παιδί-θαύμα. Η..και εντελώς το αντίθετο. Γιατί αν είσαι τώρα περίπου πόσο; 17-18 χρονών; έχεις αρχίσει δηλαδή να ψάχνεις το αντικείμενο σκύλος θεωρητικά αλλά και έμπρακτα από...πότε; 7-8 χρονών;!!! Και όταν λες ότι έχουν περάσει πολλά από τα χέρια σου, εννοείς από αυτά τα ζωντανά ε; Που αναπνέουν, τρώνε, πίνουν, θέλουν γιατρό και βόλτα και έξοδα πολλά, και κατουράνε και χέζουν; Η...κάτι άλλο;

Αν πάλι, είσαι όντως σε ηλικία ικανή να ισχύουν, όλες οι παραπάνω συνθήκες, μάλλον σου πήρε πολλά χρόνια, να τελειώσεις επιτέλους το σχολείο και να ετοιμάζεσαι τώρα για φοιτητής :-k

Giannis21

Active Member
12 Οκτωβρίου 2013
39
0
Για την ακριβεια ειμαι 18μιση και απο τα χερια μου εχουν περασει 5 σκυλια, 4 μικροσωμα, τα 2 ημιαιμα χωρις να ξερω ρατσες το 3ο ημιαιμο jack rassel που μου το σκοτωσαν, ενα κανις που ειμουν πολυ μικρος αρα δεν μετραει δεν ηταν υπο τον ελεγχο μου.. και τωρα εχω εναν που ειναι ημιαιμο λυκοσκυλο 2 χρονων, αντρακλαρος :p (καταλαβα οτι ειναι λυκοσκυλο γιατι εχει τιν καμπουριτσα στη μυτη)

ΥΓ¨Οταν ειμουν 9 χρονων ηξερα 50-60 ρατσες που παιδια στην ηλικια μου ηξεραν το bulldog kai to doberman και μαλιστα προτιμουσα να αγοραζω cd DVD και εγκυκλοπαιδειες με ρατσες σκυλων απο τα pet shop και τα SEVEN αντι να παιρνω ταπες και pokemon ;)...
(ADMIN sorry για την εμεση απαντηση στον/ην Mareco απλα απευθυνθηκε προσωπικα :) )

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ημιαιμο λυκοσκυλο 2 χρονων, αντρακλαρος :p (καταλαβα οτι ειναι λυκοσκυλο γιατι εχει τιν καμπουριτσα στη μυτη)
:lol: Θα μπορούσες να ανεβάσεις κάποια φωτο του σκύλου; Αν δε θες δημόσια, τότε σε πμ, για να τον δω ;
Γιατί αυτό με την κλίση στη μουσούδα πρώτη φορά το ακούω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είδα κι εγώ νήμα με υπερ-ράτσες και είπα ότι επιτέλους κάποιος είδε το φως και αποφάσισε ότι οι Αυστραλέζοι Ποιμενικοί είναι η υπεροχότερη και υπερότερη (!) φυλή του πλανήτη!! :p

Γιάννη, καλωσήρθες, καλά κάνεις και ψάχνεις το θέμα σκύλος, αλλά άκου τους εδώ διότι ξέρουνε πολλά και συμβουλεύουνε καλά. Προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα με τα αδέσποτα, θα πρέπει να παίρνουμε μόνον από το δρόμο ή από το καταφύγιο, but that's me... :)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
δεν ξεκινας να δουλευεις τον σκυλο σου πιο σοβαρα σαν μια προβα για τον πιο απαιτητικο που ερχεται,αλλα και για το καλο του βεβαια και αφου αποκτησεις μια εμπειρια και δεις πως ειναι να εχεις σκυλο το ξανασκευτεσαι πιο ωριμα,αλλωστε σαν φοιτητης θες να ζησεις αλλα πραγματα...

Status
Κλειδωμένο θέμα